طرح وزیر اقتصاد آلمان برای پناهجویان
زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد آلمان، میگوید کشورش میتواند با جذب پناهجویان در بازار کار، مشکل نیروی کار ماهر را برطرف کند.
گابریل گفته است پذیرش حدود ۸۰۰ هزار پناهجو در سال جاری میلادی "بزرگترین چالش ملی و اروپایی" از زمان اتحاد آلمان شرقی و غربی است.
اما در عین حال او ابراز امیدواری کرده است: "اگر بتوانیم آنهایی را که پیشمان میآیند به سرعت آموزش دهیم و وارد کار کنیم، میتوانیم یکی از بزرگترین مشکلات آتی اقتصادمان را رفع کنیم: کمبود نیروی کار ماهر را."
با کشته شدن صدها پناهجو عمدتا سوری در هفتههای اخیر و وضعیت دشوار آنهایی که میخواهند خود را به اروپا برسانند، انتقادها از کشورهای اروپایی به خاطر نپذیرفتن پناهندگان بیشتر شدت گرفته و اختلافاتی نیز میان کشورهای اروپایی پدید آمده است.
در حالی که آلمان خواهان پذیرش پناهجویان بیشتر و واکنش مشترک کشورهای اتحادیه اروپا در این زمینه است، برخی کشورها، به ویژه کشورهای کوچکتر و شرقی میخواهند سهم کمتری در حل مساله پناهجویان داشته باشند.
مطابق تخمین موسسه پژوهش کار، ۷۷ درصد پناهجویان و متقاضیان پناهندگی در سن کار کردن هستند.
یک اقتصاددان بانک یونیکردیت در گفت و گو با رویترز برآورد کرده است که افزایش جمعیت فعال آلمان از طریق پذیرش پناهجویان، میتواند تا سال ۲۰۲۰ تا ۱.۷ درصد به رشد اقتصاد آلمان کمک کند. به گفته او این رشد احتمالی چیزی معادل ۵۰ میلیارد یورو خواهد بود.
در کنار مساله پذیرش پناهجویان در اروپا، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز در روزهای اخیر مورد انتقاد گرفتهاند که چرا از جنگزدگان سوری پناهجو نمیپذیرند.
استدلال کشورهای عرب این است که آنها سهم بالایی در تهیه کمکهای بشردوستانه برای پناهجویان در ترکیه و لبنان دارند، اما پیتر سادرلند، نماینده ویژه سازمان ملل در امور مهاجران، هفته پیش گفت: "به نظر من اینکه بخواهید با پول دادن از نقش خود شانه خالی کنید مناسب نیست. و باید بگویم که پذیرش پناهندگان با پول دادن فرق دارد."
ارسال نظر