۲۳۳۳۵۵
۱ نظر
۵۰۰۴
۱ نظر
۵۰۰۴
پ

توضیحات ابتکار درباره وضعیت هامون

معصومه ابتکار در صفحات مجازی خود توضیحاتی را با عنوان «هامون و گام‌هایی که برداشته شده است» ارائه داد.

خبرگزاری ایسنا: معصومه ابتکار در صفحات مجازی خود توضیحاتی را با عنوان «هامون و گام‌هایی که برداشته شده است» ارائه داد.

به دنبال طوفان‌های اخیر شن در سیستان و بلوچستان معصومه ابتکار در صفحات مجازی خود توضیحاتی را با عنوان «هامون و گام‌هایی که برداشته شده است» به همراه نمایش تصاویر ماهواره‌ای ارائه داد که به شرح زیر است:

«در پی شدت گرد و غبار طی روزهای اخیر در سیستان و بلوچستان و سئوالات مسئولین، مردم و کاربران فضای مجازی، توضیح موارد زیر لازم است:

تالاب هامون از سه دریاچه کوچک به نام‌های هامون پوزک (میانی)، هامون صابوری (شمالی) و هامون هیرمند تشکیل شده که در زمان وفور آب به هم متصل می‌شوند و دریاچه هامون را تشکیل می‌دهند. در سال های اخیر به دلیل خشکسالی و نیز نحوه مدیریت، این مناطق دچار خشکی شده و گاه بخشی از آنها شاهد ورود آب و تداوم حیات در هامون بوده‌اند. براساس تصاویر موجود ماهواره ای‌مثلا در سال ۸۴ و نیز در سال ۹۳ بخش های بزرگی دارای آب بوده‌اند.

سازمان حفاظت محیط زیست از شهریور ۱۳۹۲ تاکنون اقدامات زیر را برای احیاء هامون و کاهش گرد و غبار در این منطقه انجام داده است:

-تشکیل شورای مشورتی بین‌المللی برای رسیدگی به وضعیت هامون با مشارکت دستگاه‌های مربوطه

-مکاتبات متعدد با مقامات سازمان ملل، کنوانسیون تالاب‌ها و برنامه محیط زیست سازمان ملل در خصوص احیاء تالاب هامون و تلاش برای ثبت تالاب هامون به عنوان ذخیرگاه زیست‌کره در یونسکو و پارک مرزی صلح

-مکاتبه و مذاکره با وزارت کشور برای رفع موانع ورود آب از فراه، لایروبی رودخانه‌ها و پیگیری حق‌آبه از هیرمند. این پیگیری‌ها به تخریب و بازگشایی حدود یک کیلومتر از دایک مرزی در قسمت هامون پوزک (شرق تالاب) در حالی صورت گرفت که در بیش از ۱۰ سال گذشته حدود ۸۰ متر از دایک مرزی باز بود.

-مذاکرات دو جانبه در مورد احیاء تالاب بین‌المللی هامون در جلسه با آقای اشرف غنی رییس جمهور افغانستان درباره احیاء و همکاری برای هامون

-جلب نظر و توجه فضای بین‌المللی به موضوع با برگزاری نشست بین‌المللی با حضور سفرای سازمان ملل، آلمان و افغانستان، مردم و تشکل‌ها با توجه به خواسته‌ها و نیازهای مردم و همکاری با سازمان‌های جهانی از جمله کنوانسیون رامسر و برگزاری جلسه خاص هامون در آخرین کنفرانس جهانی در اروگوئه

-انجام لایروبی، تعریض کانال ‌ای اصلی منتهی به تالاب‌های بین‌المللی هامون، اقدامات اصلاحی و برداشتن بندهای کنترل آب برای هامون صابری به طوری که در کمترین زمان ممکن آب به منظور افزایش پوشش گیاهی و کنترل گردو غبار به نقاط حساس هدایت شد.

تلاش سازمان حفاظت محیط زیست این است که با برنامه‌ای منسجم آب را به حساس‌ترین نقاط منتقل و به کنترل گرد و غبار، چرخش اکولوژیکی تالاب و افزایش تولید گیاهی کمک شود. ولی افزایش دما در اثر تغییرات آب و هوایی در جهان و شدت آن در ایران که خشکسالی را جدی‌تر می‌کند و بارش کمتر سبب شده تا تاثیرات اقدامات صورت گرفته کمتر و دیرتر ظاهر شود.

به همین دلیل موضوع ثبت تالاب هامون به عنوان ذخیرگاه زیست کره در یونسکو و پارک مرزی صلح پیگیری جدی می‌شود تا توجهات به آن افزایش یابد. با ثبت هامون در قامت ذخیرگاه زیست‌کره مرزی، بودجه‌های بین‌المللی برای مدیریت تالاب افزایش می‌یابد و موضوع حق‌آبه هامون با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    همش که گنگره و همایش بود!!!!!!
    کتر عملی چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج