یک استاد دانشگاه:
قرن پیشرو، قرن اوقات فراغت خواهد بود
عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه بینالود مشهد گفت: قرن پیش رو، قرن اوقات فراغت نامگذاری خواهد شد و گذراندن خوب اوقات فراغت به نیاز اصلی بشر تبدیل میشود که این امر لزوم سرمایهگذاری در عرصه تفریح و گردشگری را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: آمار جهانی نشان میدهد که زمانی که یک ایده در ذهن یک فرد شکل میگیرد، همزمان در ذهن ۱۷ نفر دیگر در جهان نیز میآید اما در این بین کسانی که با سرعت بیشتری این ایدهها را به کسب و کار تبدیل میکنند، موفقترند. در واقع تنها یک درصد از مردم کارآفرین هستند و برای مشکلات جامعه راه حل تعیین میکنند و ریسکپذیرند که وظیفه دولتها پیدا کردن این افراد است.
جواهرزاده با اشاره به اقامتگاههای گرشگری در جهان تصریح کرد: کلبههای کوهی با طراحیهای خاص و هتل هاینمکی از جمله جاذبههای گردشگری هستند که تا ۶ ماه و شاید ۹ ماه دیگر هم رزرو باشند و راه انداختن کسب و کار هم به همین معناست. همچنین ساخت رستورانهای خلاقانه شبیه لانه گنجشک و یا رستوران آلیس در سرزمین عجایب از جمله دیگر جاذبهها در دنیاست که میلیونها توریسم را سالانه جذب خود میکند.
وی افزود: ما دو نسل از دورانهای گردشگری را پشت سر گذاشتیم و گردشگری خلاق همان نسل دوم گردشگری است؛ این شیوه گردشگری به گردشگر امکان میدهد تا با ادراک همدلانه به لمس محیط بپردازد.
این استاد دانشگاه با اشاره به شاخصههای رقابتی که انجمنهای گردشگری برای سال ۲۰۱۴ منتشر کردند، یادآور شد: چندین شاخصه وجود دارد که ارزانبودن سفر رتبه اول را کسب کرده است؛ همچنین جاذبههای میراث فرهنگی رتبه دهم را در دنیا کسب کرد. امنیت جادهای از جمله شاخصههای دیگر است، این در حالی است که در زمینه امنیت جادهای ما در بین ۱۴۱ کشور رتبه ۱۴۰ را داریم. امیدواریم با توافقاتی که انجام شده است و با ایجاد فضای باز، تغییرات بنیادین در عرصه گردشگری به وجود بیاید.
وی عنوان کرد: ما کار گروهی نداریم، گاهی یک پروژه را به سه دانشجو میدهیم. رویکرد استارتاپ ویکند جذب کسانی است که جسارت اندیشیدن دارند و میتوانند کار گروهی انجام دهند، کسانی که از ابراز ایدههایشان هراس ندارند و از نقد تفکرشان منقلب نمیشوند.
ارسال نظر