دو نیمه متفاوت از فراستی و جیرانی
فریدون جیرانی مجری و مسعود فراستی منتقد «هفت» در برنامهای که جمعه شب ۱۵ اریبهشت روی آنتن رفت دو نیمه متفاوت داشتند.
نیمه اول رابطه این دو نفر پیش از نقد فیلم هفته (سیب و سلما) بود و نیمه دوم پس از پایان نقد این فیلم.
فراستی که هفته گذشته در برنامه هفت حضور نداشت اول توضیحاتی پیرامون حضور نداشتنش در برنامه هفته گذشته داد و از رویکرد برنامه در هفته پیش که باعث شده بود فیلم مهرجویی برای حفظ احترام او نقد نشود انتقاد کرد.
جیرانی هم در توضیح اتفاقات برنامه هفته گذشته گفت که قرار نبود ما تحلیلی از فیلم «نارنجی پوش» داشته باشیم. بنا بود که حامد بهداد با حضورش در برنامه «هفت» درباره فیلم سینمایی «نارنجی پوش» صحبت کند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد، اما احساس من این بود که داریوش مهرجویی پس از ۷۰ سال عمر، به گردن سینما حق بزرگی دارد و خوشایند نیست که در مورد فیلماش نقدی طبق روال برنامههای قبل صورت بگیرد.»
او افزود:«نقدهای مسعود فراستی گاهی تند و تیز است و در برخی اوقات لحن نقد به سمتی میرود که برای عدهای خوشایند نیست و از آنجایی که من برای داریوش مهرجویی احترام ویژهای قائلم و از او کار یاد گرفتهام، از مسعود فراستی خواهش کردم که در برنامه حضور نداشته باشد.»
فراستی هم با اشاره به این مطلب که به نظر من نقد اصولا تعادل ایجاد میکند و نقد تیغ دل و عقل است، افزود: «من در این برنامه شدیدترین نقد را نسبت به فیلم سعید سهیلی داشتم. مدتی قبل سهیلی به من گفت بیشترین تاثیر در ساخت فیلم «گشت ارشاد» را از نقد تو گرفته ام و برطرف شدن عیوب گذشتهام را مدیون نقدهای تو هستم.»
نیمه دوم رابطه این دو نفر پس از پایان نقد فیلم هفته آغاز شد، ابتدا چاپ جدید کتاب فراستی در مورد سینمای هیچکاک معرفی شد و پس از آن جیرانی با اشاره به مطالبی که گردانندگان سایتهای خارج از کشور در مورد او و فراستی پس از نقد فیلم «قلادههای طلا» نوشتهاند اشاره کرد. او خطاب به منتقد برنامه گفت که در این مطلب من و تو را بازوی امنیتی نظام دانسته اند. دوستان (کارگردان و نویسنده فیلمنامه «سیب و سلما») هم چند دقیقه پیش گفتند که برنامه ما مدافع جریان روشنفکری است. پاسخ تو چیست؟
فراستی هم گفت: «حرفهای کسانی که خارج نشیناند و سیاسیون شکست خورده هستند آنقدر غیر جدی است که اصلا نباید به آن جواب داد.»
او ادامه داد:«مطلبی که میگویی در سایت سردبیر سابق آفتاب یزد، منتشر شده و ارزش پاسخ دادن ندارد. پس از نقد فیلم «جدایی نادر از سیمین» هم شبکههای «من و تو» و «بی بی سی» به من حمله کردند و اتفاقا من از این حملهها خوشحال شدم و اصلا ناراحت نیستم، چون وقتی دشمن به شما حمله میکند نشان میدهد که شما درست رفتار کردهاید.»
این منتقد افزود:« همه میدانند که ما به جریان روشنفکری ربطی نداریم و معتقدیم که روشنفکری در ایران هنوز شکل نگرفتهاست. من این فیلمها را هم مثل سینمای مبتذل نقد میکنم.»
او خطاب به جیرانی گفت:« ما اصولا نباید تحت تاثیر چنین حرفهایی قرار بگیریم و برنامه هفت باید مسیر خودش را برود.»
فراستی خاطرنشان ساخت:«برنامه هفت در این مدت بر سینمای ایران اثر مثبت خودش را داشته و ما هم باید به این مسیر ادامه بدهیم.»
او گفت:«من فشار حالیام نمیشود و حرفی که میزنم نظر خودم است. ضمن این که نمیدانم فیس بوک و این چیزهایی که جوانان میگویند، چیست؟»
روز گذشته برخی رسانهها مطلبی را به نقل از صفحه فرزند فراستی در فیس بوک منتشر کردند که در آن پسر این منتقد از برخی فشارها بر روی پدرش بهخاطر انتقاد نکردن از یک سری از فیلمها سخن گفته بود.
نظر کاربران
فراستی با قدرت کلام و شجاعتش در نقد تونست سینمای ایران رو از منجلاب موضوع های سخیف هجو و دختر پسری نجات بده و کاری کنه که ظرف دوسال سینمای ایران متحول بشه...