فریاد کوچک زاده به خاطر متن توافق +صوت
مهدی کوچکزاده و کاظم جلالی در نشست علنی امروز مجلس درباره ترجمه ارسال شده وزارت خارجه به مجلس از توافق هستهای با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردند و سرانجام با مصافحه به این کدورت پایان دادند.
مهدی کوچکزاده، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سهشنبه پارلمان) طی تذکری آییننامهای با استناد به ماده ۱۹۷، اظهار داشت: طبق گفته آقای لاریجانی، شأن مجلس خرید و فروش سیب زمینی نیست. آیا ترجمهای که امروز از متن توافق نهایی تقدیم مجلس شد، تضمینی برای صحت آن وجود دارد؟ اینکه می گویند این ترجمه مورد تأیید دستگاه دیپلماسی است، یعنی ایراد دیگری ندارد.
وی افزود: هفته گذشته، رئیس دستگاه دیپلماسی ترجمهای از متن توافق نهایی را تحویل مجلس داد که نقص داشت و ما به آسانی از کنار آن گذشتیم و خواستیم ترجمه بهتری ارسال شود.
کوچکزاده یادآور شد: شاید همین ترجمهای که امروز تقدیم مجلس شده، کسی بخواند و از آن ایراد بگیرد؛ این برخورد سلطنتمآبانه با مجلس شورای اسلامی است، چه کسی تضمین میکند ترجمه امروز برگرفته از همان متن انگلیسی باشد؟
وی با اشاره به اصل ۱۳۹ قانون اساسی گفت: طبق این اصل، صلح دعاوی در مورد اموال عمومی به داوری در هر مورد، به تصویب هیأت وزیران موکول است.
کوچکزاده خطاب به کاظم جلالی که میخواست درباره صحبتهایش اظهارنظر کند، گفت: آقای جلالی! شلوغ نکن، اجازه بده حرف من تمام شود بعد شما خودشیرینی کن.
کوچکزاده با بیان اینکه مجلس مسئول رسیدگی به متن توافق نهایی است، گفت: دو هفته است مجلس رسیدگی به توافق نهایی را به تعویق انداخته تا ترجمه مطلوب به دست نمایندگان برسد. باید پرسید، چه کسی تضمین میکند این ترجمه مطلوب است؟ مردم بدانید مجلس تا امروز با برخورد سلطنتمآبانهای که رهبر معظم انقلاب هم صریحا آن را منع کردند، از دخالت در این مسأله فعلا امتناع کرده است.
نماینده تهران در مجلس افزود: آقای جلالی، هماکنون آنچه مورد تأیید آقای لاریجانی است، با هزار و یک ترفند توجیه خواهند کرد. ما گفتیم ترجمهای که هفته گذشته به وزارت خارجه به مجلس داد مطلوب نبود، ولی چه کسی تضمین میکند ترجمهای که امروز ارائه شده مطلوب است؟ مجلس را سر کار گذاشتهاند.
و به این ترتیب، پس از این سخنان بود که به دستور رئیس جلسه، تریبون کوچک زاده قطع شد. به گفته یکی از شاهدان ماجرا، در این زمان بود که کوچک زاده با فریادهای مکرر به جلالی، وی را به ماسمالی کردن متن توافق متهم میکرد.
در ادامه این جلسه، محمدحسن ابوترابیفرد، نایب رئیس اول مجلس در غیاب لاریجانی، ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر مهدی کوچکزاده، توضیح داد: طبق ماده ۱۹۷ آییننامه اجرایی مجلس، شما چند تخلف داشتید؛ نخست اینکه طبق این اصل، باید تذکری در خصوص موضوع طرح یا لایحهای که قرار بود رأیگیری شود، مطرح میکردید.
همچنین اجازه داشتید ۳ دقیقه صحبت کنید؛ اما بر اساس گزارشی که اتاق فرمان میتواند ارائه کند، شما بیش از این زمان صحبت کردید.
آقای کوچکزاده! شما همچنین به آقای جلالی همکار ارجمندمان اهانت کردید؛ همان طور که میدانید، هیچ نمایندهای اجازه ندارد به نماینده دیگری اهانت کند.
ابوترابیفرد ادامه داد: بهتر بود این مسأله را در پایان جلسه بدون حاشیه تذکر میدادید. در موضوع تذکر باید بگویم پس از توافق وین، وزیر امورخارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور به مجلس دعوت شدند و گزارشی ارائه کردند. آنها ممتد در جلسات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حاضر شدند و ساعتها با همکاران بحث کردند. اینکه میگویید شاید متن ترجمه مشکل داشته باشد، مانعی ندارد، این متن وحی منزل نیست؛ نمایندگان مسلط به زبان انگلیسی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و کارشناسان دیگر میتوانند این متن را مقایسه و ایرادات آن را عنوان کنند.
پس از صحبتهای رئیس جلسه، کاظم جلالی به دفاع از خویش پرداخت و خطاب به کوچک زاده گفت: برخی خود را عین اسلام میدانند و فکر می کنند، مجسمه اسلام هستند و خود را کامل تابع ولایت می دانند، که به نظر من اشکالی ندارد و می توانند این گونه فکر کنند؛ اما قسمت دوم تفکرات این افراد این است که دیگران خائن هستند. در این لحظه دوباره کوچک زاده با فریاد به سمت جلالی حمله ور و جلسه بار دیگر به تشنج کشیده شد که در نهایت میکروفن جلالی نیز قطع گشت.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر ایرادی به متن ترجمه وجود دارد، اعلام کنید حتماً به وزارت امور خارجه اطلاع داده میشود تا در صورت لزوم دوباره اصلاح کنند.
پس از این بحثها، تابش خواستار ارائه تذکر بود، که پس از باز شدن تریبونش از روش اداره جلسه اننقاد کرد و خطاب به ابوترابیفرد گفت: شما به برخی اجازه میدهید صحبت کنند؛ اما زمانی که ما میخواهیم واکنشی نشان دهیم، اجازه نمیدهید. ابوترابیفرد نیز در واکنش به سخنان تابش گفت: بنده اجازه تذکر به شما میدهم، ولی فعلا اجازه دهید دستور جلسه را بررسی کنیم.
سپس لاریجانی وارد صحن علنی شد و ریاست جلسه را بر عهده گرفت. در همین لحظه، ابوترابیفرد در کنار جایگاه هیأت رئیسه، به گفتوگوی کوتاهی با کوچکزاده و جلالی پرداخت و خواستار رفع کدورت بین این دو نماینده شد که در نهایت نیز آنان با مصافحه به بحث خود پایان دادند.
نظر کاربران
شرم بر من ایرانی با این نمایندگآن مجلس کشورم.
الان اینا مشکل مردم رو حل کردند !؟؟ متاسفم
فکر میکنید در اون مجلس چند نفر انگلیسی بلدند؟!!! جالبه که حداقل مدرک برای نمایندگی فوق لیسانسه و تا دلتون بخواد مجلس پر از دکتره...حالا مشکل ترجمه متن توافق را دارند!!! عجب
از دید بعضی ها توافق خوب اونه که از طریق اون بشه بودجه آمریکا رو هم اختلاس کرد!