۲۲۶۳۱
۵۰۲۳
۵۰۲۳
پ

این شرکت ها از بورس تهران اخراج شدند

با اخراج سه شرکت فارسیت درود، فارسیت اهواز و آذریت از بورس و انتقال به بازارپایه فرابورس، تعداد شرکت های کارت قرمز گرفته بورسی به ۱۲۱ شرکت رسید تا شرکت های بورسی هم به ۳۳۹ کاهش یابد.

خبرگزاری فارس: با اخراج سه شرکت فارسیت درود، فارسیت اهواز و آذریت از بورس و انتقال به بازارپایه فرابورس، تعداد شرکت های کارت قرمز گرفته بورسی به ۱۲۱ شرکت رسید تا شرکت های بورسی هم به ۳۳۹ کاهش یابد.

سابقه اخراج شرکت ها از بورس نشان می دهد برای نخستین در دوران پس از انقلاب و تا سال ۸۴ ،مسئولان وقت بازار سرمایه در مقاطع مختلف به ۱۸ شرکت کارت قرمز داده اند. اول دی ۸۶ هم۷ شرکت از فهرست شهرکت‌های بورس حذف شدند تا تعداد شرکت‌های اخراجی در دوران پس از انقلاب (طی ۱۸ سال ) به ۲۵ شرکت رسید.

خرداد ۸۷ و ۸۸ هم در مجموع ۸۶ شرکت دیگر بورسی در دو زمان و دسته جداگانه کارت قرمز گرفتند و از بازار سهام اخراج شدند تا آمار شرکت های اخراجی و زیانده، غیر شفاف، کم سرمایه و اطلاع نرسان به ۱۱۱ شرکت افزایش یابد.

سال گذشته درحالی شرکت فرومولبیدن کرمان به دلیل زیاندهی شدید منحل شد که روند اخراج شرکت های غیر منطبق با شرایط پذیرش بورس هم با اخراج ۶ شرکت کابل تک،بسته بندی مشهد، قند پارس، کابل باختر، پرمیت و تولیدی جام جهان نما ادامه یافت اما اخراج این شرکت ها با گذشته متفاوت بود.

چرا که مسئولان بازارسرمایه تصمیم گرفتند به جای دادن کارت قرمز و اخراج از بازار سهام ، این شرکت ها را به بازارپایه فرابورس منتقل کنند تا ضمن رعایت حقوق سهامداران ، فرصت دیگری به این نوع شرکت ها بدهند تا شاید بعد از احراز شرایط بار دیگر به بورس برگردند یا حداقل در فرابورس حضور دائمی داشته باشند.

*ادامه اخراج و انتقال شرکت ها از بورس به فرابورس در سال ۹۱

براساس این گزارش، سال گذشته تعداد شرکت های حاضر در دو بازار اول ( تابلوهای اصلی و فرعی ) و دوم با احتساب شرکت های فوق به ۳۴۳ شرکت رسید اما نوار اخراج سایر شرکت ها در سال جدید هم ادامه یافت و با حذف نام و انتقال به بازار پایه فرابورس شرکت ایرانیت از اول فروردین شروع شد.

حذف و انتقال این شرکت در حالی به دلیل ممنوعیت استفاده از ماده آزبست برای تولید محصولات و عدم صدور مجوز ترخیص این ماده خام از تمامی گمرگ های کشور توسط سازمان حفاظت محیط زیست برای توزیع بین کارخانجات تولید محصولات آزبستی بود که با این رویداد سایر شرکت های تولید کننده این نوع از محصولات هم با تعطیلی کارخانه و از کار افتادن خط تولید روبرو شدند.

به این ترتیب در شرایطی تلاش برای تغییر کاربری فعالیت سه شرکت فارسیت درود، فارسیت اهواز و آذریت تاکنون بی نتیجه مانده است. این اتفاق موجب شده تا ضمن منطبق نبودن شرایط ادامه حضور در بورس، سود آوری آنها هم با ابهامات شدیدی مواجه شود. با این اوصاف بود که هیئت پذیرش اوراق بهادار در جلسه ۱۵ اسفند سال گذشته علاوه بر حذف نام ایرانیت ، رای به خروج و انتقال سه شرکت فوق داد تا این شرکت ها از فردا ۱۳ اردیبشهت از فهرست شرکت های بورسی حذف و به بازار پایه فرابورس منتقل خواهند شوند.

*آخرین ترکیب حضور ۳۳۹ شرکت بورسی

با این اوصاف و با در نظر گرفتن این ۳ شرکت جدید و همچنین احتساب حذف نام ایرانیت ، در سال جاری فعلا" ۴شرکت از بورس اخراج شده و تعداد شرکت های بورسی از ۳۴۳ به ۳۳۹ شرکت رسیده است. از این تعداد، ۱۲۷ شرکت در بازار اول و شامل ۶۹ شرکت تابلوی اصلی و ۵۸ شرکت در تابلوی فرعی حضور دارند و ۲۱۷ شرکت دیگر هم در فهرست شرکت های بازار دوم معاملات قرار گرفته اند.

*اسامی ۱۲۱ شرکت شرکت اخراجی

گسترش صنایع انرژی آذرآب، لاستیک دنا، قند بیستون، تولیدی بهمن، ایران پویا، لاستیک البرز، پارس متال، صنایع مخابراتی راه دور ایران، قند قهستان،قند شیروان( پذیرش مجدد در بازار پایه فرابورس)، بهپاک، نورد لوله اهواز ، ساسان ، ریسندگی و بافندگی کاشان ، یخچال سازی لرستان، قوه پارس ، صنعتی جنرال ، آونگان ، نساجی خوی ، نساجی بابکان ، بافت آزادی ، ریسندگی و بافندگی پاکریس، کمپرسورسازی ایران، ایران برک ، تولیدی مرتب ، صنعتی مهرآباد،ارج ، مخمل و ابریشم کاشان،پارسیلون ، نساجی مازندران، سپهر رنگ ، شوکو پارس، مقره سازی ایران، تولیدی تیزرو، ایران پوپیلن، روغن‌نباتی جهان ، روغن‌نباتی پارس، کارخانجات تولیدی تهران، صنعتی آبفر، اشتاد ایران ، پیچک ، یزد باف ، اتمسفر ، تولیدی پمپ پارس ، تولید دارو ، پرمیت ، الیاف، غذایی مشهد، صنایع بسته‌بندی البرز ، تولید تیم، نساجی غرب، کمپرسورسازی تبریز، رسیدگی و بافندگی ری، فرش پارس، وطن اصفهان، شهدآب، شهاب، صنعتی مینو ( پذیرش مجدد در بازار پایه فرابورس) ، تولیدی ابزار مهدی، ملی شیمی کشاورز، توسعه کشت و صنعت ملی، آریا الکترونیک ایران، صنایع نساجی ایران، شیرین دارو، بنیان دیزل، تولید الیاف پلی وپیلن، بلبرینگ ایران، نساجی قائم شهر، دارو سازی حکیم، صنعتی کاوه، پایساز، ریسندگی و بافندگی درخشان یزد، گرد باف یزد، درین کاشان، صنعتی ملایر، ویتانا، کارتن پارس، گروه صنعتی نقش ایران، تولیدی و صنعتی ایران و غرب، گروه صنعتی نورد و پروفیل پارس، کارتن البرز، صنایع بسته بندی فلزی پارس، لیفتراک سازی سهند، چینی سازی البرز و صنایع فلزی ایران، کابل تک،بسته بندی مشهد، قند پارس، کابل باختر، پرمیت و تولیدی جام جهان نما، ایرانیت،فارسیت درود،فارسیت اهواز ، آذریت و شرکت منحل شده فرومولبیدن کرمان.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج