آخرین اخبار از آمار قربانیان سیل و طوفان
در پی وقوع سیل و طوفان روز گذشته که علاوه بر تهران و البرز در برخی استان های دیگر کشور هم خساراتی به دنبال داشت، رییس سازمان مدیریت بحران کشور از مرگ ۱۱ تن در حوادث دو استان تهران و البرز خبر داد.
اسماعیل نجار،ا با بیان اینکه از همان ساعات اولیه ورود طوفان و جاری شدن سیل به ویژه در دو استان تهران و البرز جلسات ستاد بحران تشکیل و در خصوص نحوه امدادرسانی تدابیر لازم اتخاذ شد گفت: از جمله مناطقی که خسارت زیادی در آن رخ داد، روستای فیجان در منطقه ارنگه کرج بود و با توجه به اینکه این منطقه یک منطقه تفرجگاهی است و تعداد زیادی از شهروندان برای گذران تعطیلات به آنجا مراجعه کرده بودند متاسفانه طغیان رودخانه حدود ۵۰ خودرو را با خود برد و همچنین موجب مفقود شدن تعدادی از شهروندان شد.
نجار با بیان اینکه برابر آخرین آمار ما در پی طغیان رودخانه در این منطقه پنج تن جان خود را از دست دادند که تاکنون جسد سه نفرشان کشف شده است گفت: حدود ۱۰ تا ۲۰ نفر نیز برابر گزارشهای واصله مفقود شدند که تلاش برای یافتن آنها همچنان ادامه دارد و البته ممکن است آمار کشته شدگان افزایش یابد.
وی ادامه داد: در پی این حادثه برق بخشهایی از استان البرز و شهر کرج دچار آسیب دیدگی شد که خوشبختانه موضوع حل شد اما در منطقه ارنگه همچنان با قطع برق رو به رو هستیم و در سیستم آب رسانی نیز مشکلاتی به وجود آمده که تدابیر لازم نیز در این خصوص اتخاذ شده است.
مرگ شش تن در کن
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه وضعیت در کن به چه صورت است گفت: در منطقه کن پلی قرار داشت که دچار آب گرفتگی شد و همچنین جاده امام زاده داود نیز ریزش کرد. برابر جدیدترین اخباری که به دست من رسیده در این منطقه شش تن شامل یک تبعه چینی، یک تبعه افغان و چهار تبعه ایرانی جان خود را از دست دادهاند.
وی در واکنش به برخی آمار اعلام شده از سوی مسئولان غیرمرتبط با موضوع بحران که ادعا کرده بودند ۲۰ تن در تهران جان خود را از دست دادهاند گفت: تا به این لحظه آمار نهایی و قطعی ۱۱ جان باخته است و ما به عنوان سازمان مدیریت بحران و متولی سازمان دهی بحران در کشور آماری جزئی را تایید نمیکنیم، البته شایعات مختلفی وجود دارد و من نیز موضوع ۲۰ کشته را شنیدهام اما از شهروندان میخواهم که به شایعات توجه نکنند.
امدادرسانی به ۲۰۰۰ خودرو در سمنان
نجار با اشاره به وقوع سیل در روستای پرور استان سمنان خاطرنشان کرد: این منطقه نیز یک منطقه خوش آب و هواست که در روز گذشته شماری از شهروندان به آنجا مراجعه کرده بودند اما در پی بارندگی شدید و ریزش کوه جاده مسدود شده و حدود ۲۰۰۰ خودرو در آنجا مانده بودند که عوامل راهداری و دیگر دستگاههای مربوطه با هماهنگی سازمان مدیریت بحران اقدام به ایجاد مسیری فرعی برای خروج خودروها کردند ولی با توجه به بارش شدید باران این مسیر نیز جوابگو نبود و پس از آنکه حدود ۶۰۰ خودرو از مسیر خارج شدند این قسمت نیز مسدود شد به همین دلیل همکاران ما با کمک اهالی اقدام به اسکان اضطراری در راه ماندگان در منازل روستاییان و همچنین حسینیه و مسجد روستا کردند و آن طور که گزارش شده طی چند ساعت گذشته مشکل این منطقه نیز مرتفع خواهد شد.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به جاری شدن سیل در سقز و بانه نیز گفت: در این دو شهر نیز به دنبال جاری شدن سیل و طغیان رودخانه آب وارد خانه شهروندان شده بود و خساراتی را به بار آورد که اقدامات لازم در این خصوص نیز انجام شد.
مورد فوتی در سوادکوه نداشتیم
نجار همچنین با بیان اینکه در سوادکوه نیز شاهد جاری شدن سیل بودیم خاطرنشان کرد در این حادثه نیز تنها دو تن زخمی شده و مورد فوتی در این منطقه تا بدین لحظه نداشتیم. هواشناسی وضعیت دیشب را پیش بینی کرده بود.
رئیس سازمان مدیریت بحران درباره اینکه آیا هواشناسی بروز سیل و طوفان در شب گذشته را با این شدت پیش بینی کرده بود یا خیر؟ به ایسنا گفت: حوادثی مانند زلزله را نمیتوان پیش بینی کرد اما در مورد طوفان و سیل شب گذشته هواشناسی پیش بینیهای لازم را انجام داده و در اطلاعیه خود اعلام کرده بود که بارش شدید باران همراه با وزش شدید باد و آب گرفتگی معابر محتمل است اما اینکه توقع داشته باشیم هواشناسی بخواهد حتی میزان خسارات و تلفات را هم از قبل پیش بینی و براساس آن اطلاعیه دهد، شدنی نیست.
نجار درباره اینکه آیا هواشناسی برای امروز نیز پیش بینی انجام داده یا خیر؟ گفت: در این خصوص اطلاعی ندارم اما از شهروندان میخواهم که به اطلاعیهها و هشدارهای هواشناسی و همچنین اطلاعیههای محلی توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: باتوجه به این که در این فصل ممکن است مجددا شاهد بارانهای تابستانی باشیم لذا لازم است کسانی که قصد عزیمت به ساحل دریا یا اسکان در حاشیه رودها را دارند موارد ایمنی را رعایت کرده و از برپا کردن چادر و یا متوقف کردن خودروهایشان در نزدیکی رود جدا خودداری کنند.
نجار با بیان اینکه در مجموع در حدود ۹ استان کشور شاهد جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی بودیم گفت: این وضعیت در استانهای البرز، تهران، سمنان، مازندران و کردستان بیشتر و عمده خسارات نیز در همین استانها رخ داده است.
تشکیل تیمی برای برآورد خسارات
نجار در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه خسارات ناشی از این حادثه در استانهای مختلف چقدر بود و برآورد اولیه از رقم ریالی آن چقدر است؟ گفت: تیمی برای بررسی خسارات ناشی از سیل و طوفانی در استانها و شهرهای مختلف تشکیل شده و آنان عملیات خود را آغاز کردهاند که پس از جمع بندی و ارائه گزارش آنان خسارات و رقم کلی آن محاسبه خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان تاکید کرد که مدیریت بحران تمامی دستگاههای امدادی و خدماتی را به حالت آماده باش درآورده و لازم است شهروندان با امدادگران همکاریهای لازم را داشته باشند.
تشکیل جلسه ستاد بحران تهران
همچنین ستاد بحران شهر تهران ساعت ۱۰ صبح امروز به ریاست فرماندار تهران در محل فرمانداری تشکیل جلسه داد.
عیسی فرهادی در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران با تایید خبر کشته شدن ۶ نفر در جریان سیلاب روز گذشته جاده امامزاده داوود- کن سولقان- گفت: تنها مرجع اطلاعرسانی در مورد سیلاب روز گذشته بخشداری سولقان است و آمار کشته شدگان این حادثه تنها توسط فرمانداری تهران اعلام میشود.
وی با تکذیب خبر ۲۰ کشته در جریان سیلاب روز گذشته در این منطقه گفت: تا این لحظه تنها ۶ کشته گزارش شده است که از این شش کشته یک نفر تبعه کشور چین بوده که در آزاد راه تهران شمال مشغول کار بوده است و یک نفر نیز از بومیان منطقه بوده است و سایر کشته شدگان از مسافران حاضر در مسیر جاده امامزاده داوود بودهاند.
فرماندار تهران افزود: این حادثه روز گذشته بین ساعت ۱۹ تا ۱۹:۳۰ براثر بارندگی شدید و طوفان در محدوده شهرداری منطقه ۵ و ۲۲ رخ داده است. خسارتهای مالی زیادی در اثر این سیلاب ایجاد شده است و حدود ۷۰۰۰ خودروی شخصی که در مسیر جاده امامزاده داوود و برای زیارت این امامزاده رفته بودند گرفتار سیلاب شدند که با اقدام به موقع دستگاههای امدادرسانی تا صبح امروز تمامی این ۷۰۰۰ خودرو از جاده خارج شدند.
فرهادی تاکید کرد: ریزش جاده بیش از سه کیلومتر از تونل سولقان را مسدود کرد که براثر این حادثه ترافیک سنگینی در این محور به وجود آمده و امدادرسانی را بیش از پیش با مشکل مواجه کرد؛ اما پس از ۵ ساعت تلاش بیوقفه دستگاههای امدادرسان، کلیه مسیرهای مواصلاتی بازگشایی شد و برق منطقه نیز وصل شد.
وی با اشاره به اعزام اکیپهای مسکن و شهرسازی استان برای تعیین خسارات وارده به خانههای منطقه گفت: پس از مشخص شدن خسارتها، در این مورد تعیین تکلیف میشود البته بخشهای کشاورزی نیز خسارتهای مالی زیادی دیدهاند که پس از مشخص شدن آنها، پوشش لازم انجام میشود.
فرماندار تهران با اشاره به آسیب ۶۰۰ متر از لولههای یکی از ۱۳ روستای موجود در این مسیر گفت: در حال حاضر تنها آب این روستا قطع است که آبرسانی توسط تانکرها در این روستا انجام میشود و امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن لولههای شبکه آبرسانی این روستا نیز ترمیم شود تا شبکه آبرسانی این روستا نیز به حالت عادی برگردد.
فرهادی تاکید کرد: هلالاحمر ظرف روزهای آینده با حضور در منطقه، کشته شدگان احتمالی آینده را نیز در عملیات جستوجوی خود شناسایی خواهد کرد، اما تا این لحظه ۶ کشته گزارش شده است.
ارجاع ۱۱ جسد طوفان و سیل به پزشکی قانونی
سازمان پزشکی قانونی کشور نیز در ساعت ۱۴ روز دوشنبه از ارجاع اجساد ۱۱تن از کشته شدگان سیل و طوفان شب گذشته به این سازمان خبرداد و اعلام کرد: تا کنون اجساد ۱۱ کشته حادثه طوفان روز یکشنبه، ۲۸ تیرماه ۱۳۹۴ به مراکز سازمان پزشکی قانونی در استانهای تهران و البرز منتقل شده است.
در میان اجساد منتقل شده شش جانباخته مربوط به استان تهران و ۵ جانباخته دیگر نیز مربوط به استان البرز است.
بر اساس اعلام این سازمان تعداد متوفیات در حال افزایش و این ۱۱ جسد، آمار اولیه قربانیان طوفان روز گذشته است که به دستورقضایی و برای یافتن علت مرگ و تعیین هویت به پزشکی قانونی ارجاع شده اند.
به گفته پزشکان قانونی تهران و البرز کار تشخیص هویت اجساد منتقل شده به این ادارات کل آغاز شده است.
وقوع ۵۰ مورد حادثه در شهر تهران بر اثر طوفان
عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در گفتوگویی با ایسنا گفت: روز گذشته ۵۰ مورد حادثه در تهران در بر اثر طوفان رخ داد که شامل واژگونی داربست و تیر چراغ برق، کنده شدن کابل برق و شکستن درختان میشود.
وی با اعلام این خبر اظهارکرد: با توجه به آنکه نیروهای شهرداری تهران در آمادهباش کامل به سر میبردند، بلافاصله نسبت به برطرف کردن حوادث به وجود آمده اقدام کردیم. اضمن اینکه در شهر تهران شهروند حادثه دیده و مصدوم نداشتهایم.
وی اضافه کرد: با توجه به شدت بارش در معابر، در برخی معابر آبگرفتگی به وجود آمد که پس از قطع باران عوامل شهرداری شروع به نظافت کردند.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران تصریح کرد: علیرغم آنکه جاده امامزاده داوود و منطقه کن متعلق به حریم شهرداری تهران نیستند، اما شهرداری منطقه ۵ و آتشنشانی با تمام توان از ابتدای امدادرسانی حضور داشتند.
عبداللهی افزود: به علت طوفان دیروز، کانال رودخانه کن در مسیر امامزاده داوود طغیان کرد و در برخی از نقاط که کانال تنگ بود، ارتفاع آب به پنج تا شش متر رسید و سنگ و گل و لای در مسیر جاده امامزاده داوود از شمال به جنوب مشکلاتی را برای خودروها و ماشینآلات به وجود آورد و برخی موتورسیکلتها در گل ماندند.
نجات ۴۰ تن از سیل سولقان توسط آتشنشانی
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از نجات ۴۰ تن از حادثهدیدگان سیل تهران در ارتفاعات کن و سولقان خبر داد.
سیدجلال ملکی درباره عملیات آتشنشانی در شمال غرب پایتخت و جاده کن سولقان اظهار کرد: دقایقی پس از آغاز بارندگیها خبری مبنی بر ریزش کوه در جاده امامزاده داوود به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و با توجه به اینکه این محدوده خارج از حوزه استحفاظی آتشنشانی بود با موافقت معاونت عملیات و ستاد فرماندهی آتشنشانان نزدیکترین ایستگاه یعنی ایستگاه ۷۴ به محل حادثه اعزام شدند.
وی با اشاره به حضور نخستین اکیپ آتشنشانان در محل خاطرنشان کرد: در بخشی از جاده، مسیر به علت ریزش کوه مسدود شده اما در چند کیلومتر بالاتر از آن جاری شدن سیلاب باعث تخریب پل و وارد خساراتی به جاده و تونل شده بود به همین دلیل آتشنشانان درخواست نیروی کمکی کرده و ۵ ایستگاه دیگر نیز از آتشنشانی تهران به این محدوده اعزام شدند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه عملیات نجات در این محل آغاز شد، خاطرنشان کرد: آتشنشانان با تقسیم شدن به چندین گروه عملیات نجات در حاشیه رودخانه را آغاز کرده و تا ساعاتی پس از بامداد امروز موفق به نجات ۴۰ تن از افرادی که در میانه سیلاب و گل و لای محبوس بودند، شدند.
ملکی با بیان اینکه عملیات جستوجوی رودخانه کن ادامه دارد و به نظر میرسد طی چند روز آینده ادامه داشته باشد، گفت: اکیپهای آتشنشانی در محل مستقر هستند.
وی همچنین با اشاره به حوادثی که در پی طوفان شب گذشته در پایتخت رخ داد اظهار کرد: ۵۰ حادثه عملیاتی با سامانه ۱۲۵ برقرار شد که آتشنشانان با انجام ماموریتهای خود اقدام به خدمترسانی به شهروندان کردند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: مهمترین این حوادث، شکستن درخت، سقوط باربر، آبگرفتگی معابر و... بود که خوشبختانه در هیچ یک از این موارد مورد مصدومی وجود نداشت ضمن اینکه تعداد دیگر نیز وقوع آبگرفتگی در معابر داشتیم که دیگر عوامل شهرداری آن را رفع کردند.
به گفته ملکی، در میان ۴۰ نجات یافته، مورد مصدومیت خاصی وجود نداشت.
آماده باش امدادگران هلال احمر و امدادرسانی به بیش از ۴۶۰۰ تن
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در ساعت ۱۱:۱۵ در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد: جهت انجام عملیات امداد و نجات در حوادث ناشی از طوفان و سیل روز گذشته ۳۳۰ نفر در قالب ۸۰ تیم عملیاتی و همچنین بکارگیری ۸۲ خودرو عملیاتی در آماده باش کامل بوده و خدمات امداد و نجات لازم را ارایه دادهاند.
دکتر ناصر چرخساز در توضیح امدادرسانیهای صورت گرفته به دنبال بروز طوفان، سیل و آب گرفتگی در ۹ استان کشور، اظهار کرد: تا ساعت ۱۱ شب گذشته به بیش از ۴۰۰۰نفر امدادرسانی شده و ۶۰۰ نفر نیز اسکان اضطراری یافتهاند. ۱۶ نفر نیز نجات یافته و به مناطق امن منتقل شدهاند.
چرخساز همچنین از توزیع اقلام زیستی میان حادثهدیدگان از جمله ۱۰۰۰بطری آب معدنی و ۱۰۰۰قوطی کنسرو خبر داد.
وی با بیان اینکه ۹ تن در سیجان مفقود شده، تاکید کرد که امدادرسانیها در برخی محورها همچنان ادامه دارد.
درویشی سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در گزارشی که ساعت ۱۲:۳۰ به ایسنا ارایه کرد، گفت:در پی وقوع طوفان، سیل و آبگرفتگی روز گذشته ۳۳۰ نیرو در قالب ۸۰ تیم عملیاتی و همچنین بکارگیری ۸۲ خودرو عملیاتی در آماده باش کامل بوده و خدمات امداد و نجات لازم را ارایه دادند .
وی گفت: تا ساعت ۱۲ امروز ۸۵۰۰ نفر آسیبدیده و ۶۰۰۰نفر نیز امدادرسانی شدند. همچنین ۶۳۰ نفر اسکان اضطراری داده شدند.
درویشی با اعلام ۱۱ فوتی حادثه طوفان و سیل روز گذشته، ادامه داد: شش فوتی در سیجان، چهار فوتی سنگان و یک فوتی نیز مربوط به الموت استان قزوین بوده است. ۱۶ نفر نیز نجات یافته و به مناطق امن منتقل شدند. همچنین ۹ تن مفقود شدهاند.
به گفته وی، ۳۱ دستگاه موتور و پمپ لجنکش نیز در حادثه طوفان و سیل روز گذشته در برخی از استانهای کشور به کار گرفته شد. همچنین ۸۷ واحد مسکونی مورد تخلیه آب و گل و لای قرار گرفتند که ۷۰ مورد مربوط به استان مازندران، پنج مورد استان قزوین، شش مورد استان کردستان، پنج مورد آذربایجان غربی و یک مورد مربوط به استان زنجان بوده است.
درویشی همچنین توزیع اقلام زیستی میان حادثه دیدگان را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۵۰ دستگاه چادر، ۵۰ ست زیستی، ۳۱۸ تخته پتو و شش تخته موکت توزیع شده است. همچنین ۲۹۰۰ قوطی کنسرو، ۲۰۰۰ بطری آب معدنی و ۱۲۰۰ بسته بیسکویت نیز تا ساعت ۱۲ امروز میان حادثه دیدگان توزیع شده است.
باقری مدیرکل مدیریت بحران البرز نیز ظهر روز دوشنبه از حضور اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مناطق سیل زده استان خبر داد و در تکمیل اخبار مربوط به سیل دیروز خاطر نشان کرد: تا کنون حدود ۳۵ خودرو از میان گل و لای بیرون کشیده شده است و جسد یک نفر از مفقودین حادثه نیز یافت شد.
باقری تصریح کرد: خوشبختانه بر خلاف انتظارها تا کنون آمار تلفات و مصدومان خیلی افزایش نیافته و به نظر میرسد تمامی خودروهای یافت شده که دیروز در مسیر سیلاب قرار گرفته بودند، فاقد سرنشین بودهاند.
این مسئول گفت: ساکنین منطقه از بیسابقه بودن این بارش در ۱۰۰ سال اخیر خبر دادهاند به همین دلیل علی رغم هشدارهای داده شده چنین خساراتی به بار آمده است.
وی یادآور شد: عمده خسارات سیل در سیجان رخ داده است در حالی که بارش در این منطقه کاملا عادی و آرام گزارش شده است.
باقری در پایان گفت: بارش شدید در مناطق بالادست به وقوع پیوسته است اما به دلیل فقر پوشش گیاهی و کمبود رطوبت خاک با جاری شدن به سمت مناطق پایین دست این حجم از خسارت به بار آمده است.
۴۵ مصدوم در طوفان و سیل در کشور
همچنین از سوی دیگر علیرغم آنکه وضعیت جوی به شرایط نسبتا پایداری رسیده است، سخنگوی اورژانس کشور در گزارشی که ساعت ۱۰ صبح امروز به خبرنگار ایسنا ارایه کرد، گفت که حدود ۴۵ تن در جریان طوفان روز گذشته در کل کشور مصدوم شده و بین ۱۲ تا ۲۰ تن نیز مفقود شدهاند.
مجتبی خالدی در گفتوگو با خبرنگار حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره آخرین وضعیت مجروحان، مفقودشدگان و فوتیهای طوفان روز گذشته دو استان تهران و البرز گفت: جمعبندی آمارهای ما نشان میدهد که در دو استان تهران و البرز ۳۰ تن به علت حوادث ناشی از طوفان و سیل دچار مصدومیت شدند که اغلب آنان نیز وضعیت مناسبی دارند و عمدتا مواردی چون ضربه به سر، سقوط اشیاء، افتادن به آب و... علت آسیبدیدگیشان بوده است.
وی با بیان اینکه تا بدین لحظه مرگ چهار تن به تایید عوامل اورژانس رسیده است، گفت: موضوعی که برای ما جای نگرانی دارد آماری است که از مفقودشدگان و براساس گزارشهای شهروندان و حادثهدیدگان به دست ما رسیده است. براین اساس بین ۱۲ تا ۲۰ نفر مفقود شدند که عملیات برای یافتن آنان ادامه دارد.
سخنگوی اورژانس کشور درباره اینکه تعداد مفقودشدگان چقدر صحیح است و آیا ممکن است این تعداد تغییر کند، به هرحال نیروهای امدادی به دنبال یافتن این افراد هستند و ممکن است که آنان خود را نجات داده باشند. در کل ما امیدواریم که شمار کشته شدگان از این بیشتر نشود.
خالدی درباره اینکه این افراد در کدام مناطق مفقود شدهاند گفت: گزارشهای ما نشان میدهد که اعلام مفقودی در دو منطقه سنگان (محدوده امامزاده داوود) و محدوده ارنگه در جاده چالوس بوده است و در حال حاضر نیز در این دو منطقه وضعیت مناسبی نداریم.
وی درباره اینکه وضعیت مصدومان در کل کشور چطور بوده و آیا در دیگر استانها نیز طوفان مصدومی داشته است یا خیر، گفت: در کل کشور موارد انگشتشماری از مصدومیت گزارش شده. به عنوان مثال یک مورد در سنندج و مواردی از این دست در برخی دیگر از شهرها گزارش شده که در مجموع عددشان به ۱۵ مصدوم میرسد. به طور کلی میتوان گفت طوفان روز گذشته در کشور حدود ۴۵ مصدوم داشته است.
سخنگوی اورژانس کشور در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این آمار افزایش یابد، گفت: با توجه به اینکه وضعیت جوی به ثبات نسبی رسیده است، در صورتی که همین وضعیت ادامه داشته باشد به نظر نمیرسد که تعداد مصدومان و به ویژه فوت شدگان افزایشی داشته باشد مگر اینکه مفقودشدگان کشف شوند.
خالدی در واکنش به ادعای قناعتی یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر مرگ ۲۰ تن در طوفان روز گذشته پایتخت نیز گفت: برای ما آنچه که مهم است، گزارش تکنیسینها و عوامل خودمان است و همانطور که گفتم تاکنون مرگ چهار تن به تایید عوامل اورژانس رسیده است و ما نمیتوانیم ادعای فوت ۲۰ تن را تایید کنیم.
سخنگوی اورژانس کشور در عین حال با اشاره به آمادهباش پایگاههای اورژانس در سراسر کشور و به ویژه دو استان تهران و البرز، خاطرنشان کرد: شبکههای بهداشت و درمان ما در مناطق حادثهدیده دچار آسیبی نشدند و فعالیتشان همانند گذشته ادامه دارد. ضمن اینکه هماهنگیهای لازم با ستاد بحران اورژانس تهران و سازمان مدیریت بحران کشور نیز انجام شده است.
ادامه امدادرسانی در چالوس و هراز
همچنین مرتضی مرادیپور مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر نیز تصریح کرد: با توجه به وقوع سیل و آبگرفتگی در برخی استانها و بازگشت مسافران از سفرهای تعطیلات عید سعید فطر، در محورهایی چون سقز، سنندج، کرج - چالوس، فیروزکوه، هراز و امامزاده داوود هموطنان دچار حادثه شدند.
مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به امدادرسانی در محور کرج - چالوس به طور مشخص در روستای سیجان اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به بارش و آبگرفتگی در محورهای منتهی به رودخانهها، امدادرسانیهای لازم صورت گرفت و عملیات امداد و نجات در این روستا همچنان ادامه دارد.
وی درباره امدادرسانی به مردم گرفتار در تونل در جاده امامزاده داوود، اظهار کرد: تیمهای عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر استانهای تهران و البرز نیز در محورهای فیروزکوه و هراز به صورت پراکنده به امدادرسانی پرداختند؛ اما در جاده امامزاده داوود (ع) در محدوده روستای سنگان، ریزش تونل منجر به مسدود شدن این جاده شد و تعدادی از هموطنان با انسداد مسیر در تونل گرفتار شده بودند که امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر نسبت به رهاسازی ۲۰ تن از افراد گرفتار در تونل اقدامات لازم را انجام دادند.
بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، مرادی پور افزود: با توجه به اینکه جاده امامزاده داوود در محدوده شهری قرار دارد، راهداری، آتش نشانی و همچنین اداره کل مدیریت بحران استان تهران، به همراه هلال احمر در عملیات حضور دارند و انجام عملیات امداد ونجات و امدادرسانی همچنان ادامه دارد.
به گفته مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر، عملیات امداد و نجات در محورهای مواصلاتی امامزاده داوود، هراز و چالوس هنوز به پایان نرسیده است، آمار نهایی مصدومان پس از اتمام عملیات اعلام خواهد شد.
بازگشایی جاده امامزاده داوود
از سوی دیگر رییس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از بازگشایی جاده امامزاده داوود خبر داد.
سرهنگ مراد مرادی در گفتوگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره گفت: جاده امامزاده داوود که شب گذشته در پی ریزش کوه مسدود شده بود، حوالی ساعت ۱۰ صبح امروز پس از عملیات سنگین عوامل راهداری و پلیس راهور بازگشایی شد و هماکنون تردد در این محور امکانپذیر است.
وی با اشاره به تخریب بخشهایی از شانه خاکی جاده در پی حادثه شب گذشته اظهار کرد: به همین دلیل تا اطلاعثانوی تردد وسایل نقلیه سنگین اعم از اتوبوس و کامیون از این محور ممنوع است و میبایست از مسیرهای جایگزین برای رسیدن به مقصد استفاده شود اما درخصوص دیگر وسایل نقلیه محدودیتی وجود ندارد.
رییس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ درباره وضعیت ترافیکی در این محور نیز گفت: تردد در این محور عادی است و مشکل ترافیکی گزارش نشده است.
مرادی همچنین با اشاره به آبگرفتگی برخی معابر پایتخت در پی بارندگیهای دیشب اظهار کرد: شب گذشته عوامل راهور در آمادهباش کامل قرار داشتند و با توجه به اینکه ترافیک سنگین و نیمه سنگین در بسیاری از بزرگراهها و معابر شهر وجود داشت، عوامل پلیس و شهرداری با همکاری یکدیگر اقدام به خدمترسانی به شهروندان کردند.
رییس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ افزود: ساعاتی پس از بارندگیها، عوامل آتشنشانی و شهرداری اقدام به بازگشایی معابر کرده و دیگر مشکلی از جهت آبگرفتگی معابر یا شکستن درختها وجود ندارد و تردد به شکل عادی در حال انجام است.
چالوس و هراز همچنان مسدود
سرپرست مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا از تداوم انسداد محور هراز خبر داد و گفت که محور چالوس نیز مسدود شده است.
سرهنگ نادر رحمانی درباره وضعیت ترافیکی جادههای کشور در نخستین روز پس از تعطیلات گفت: شب گذشته شاهد ترافیک پرحجم بازگشت از سفرها به ویژه از استانهای شمالی کشور بودیم که این وضعیت تا بامداد امروز ادامه داشت اما از صبح امروز جادهها از مسافران تعطیلات اخیر تخلیه شده و تردد به شکل عادی در کلیه محورهای مواصلاتی کشور در حال انجام است.
وی درباره وضعیت محور هراز که شب گذشته در پی ریزش کوه مسدود شده بود، گفت: جاده هراز همچنان مسدود است ضمن اینکه ساعاتی پس از انسداد هراز، جاده چالوس نیز در پی ریزش کوه مسدود شد.
سرپرست مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا درباره اینکه رانندگان برای رسیدن به مقاصد خود از چه مسیرهایی میتوانند استفاده کنند، گفت: جاده فیروزکوه و همینطور جاده رشت قزوین دو مسیر جایگزینی هستند که تا بازگشایی محور هراز و چالوس به عنوان مسیر جایگزین باید از آنها تردد کرد.
وی با اعلام شماره تلفن ۸۸۲۵۵۵۵۵ از رانندگان و مسافران خواست برای اطلاع از آخرین وضعیت جوی و ترافیکی و همینطور امدادرسانی به حوادث احتمالی در هر ساعت شبانهروز با این شماره تماس بگیرند.
پنج کشته و ۱۰ مصدوم در طوفان استان البرز
در استان البرز هم به گفته مدیرکل سازمان مدیریت بحران البرز ، طوفان شب گذشته پنج کشته و ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت که همچنان احتمال افزایش این آمار وجود دارد.
ابوالقاسم باقری صبح امروز دوشنبه گفت: رگبار و رعد و برق روز گذشته در شمال استان با بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب همراه بود و در دیگر نقاط عمده خسارات ناشی از شکستگی درختان و فروریختن سقف رخ داده است.
وی افزود: سیلاب در مناطق بالا طالقان و آسارا با خساراتی همراه بوده است که در بالا طالقان موجب آسیب دیدن پلها و جادهها و متاسفانه در آسارا با تلفات جانی به بارآورده است.
باقری خاطرنشان کرد: سیل ۵۰ خودرو در روستای سیجان بخش آسارا را با خود برده است که متاسفانه تا این ساعت در این حادثه پنج نفر فوتی و ۱۰ نفر مصدوم گزارش شده است.
این مسئول یادآور شد: تاکنون جسد سه نفر از کشته شدگان پیدا شده است و دو نفر دیگر همچنان مفقود هستند که جستوجو برای یافتن آنان ادامه دارد.
باقری افزود: امیدواریم خودروهای مفقود شده هنگام قرار گرفتن در مسیر سیلاب فاقد سرنشین بوده باشند، در غیر این صورت احتمال افزایش مفقودین، مصدومین و کشته شدگان وجوددارد.
مدیرکل سازمان مدیریت بحران البرز در خصوص تجهیزات و نیروی انسانی اعزام شده به محل حوادث گفت: تجهیزاتی چون لودر، کامیون و آمبولانس به همراه ۳۰۰ نیروی انسانی جهت کمک رسانی به حادثه دیدگان اعزام شده است و هلال احمر نیز وظیفه تامین اقلام خوراکی دارویی و آب را بر عهده دارد.
وی در خصوص خسارات در دیگر نقاط استان خاطرنشان کرد: طوفان دیروز در ساوجبلاغ، کرج و فردیس با شکستگی درختان و فروریختن سقف همراه بوده است که در این رخدادها ۷ نفر مصدوم شدهاند، علاوه بر این ۱۴ خانه در حاشیه رودخانه کرج نیز آسیب دیده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در حادثه سیل و رانش زمین که شب گذشته در محدوده روستای سیجان رخ داد، منازل مسکونی تعدادی از ساکنان تخریب شد و چند نفر نیز مفقود شدهاند.
به دنبال این حادثه و از ساعت حدودا ۲۲، اهالی روستاهای همجوار سیجان، از خور، ابهرک، چاران و ... برای کمک به مردم منطقه در محل حاضر شدند تا به همراه نیروهای امداد و نجات به سیلزدگان کمک کنند.
به گفته یکی از نیروهای امداد و نجات در منطقه، در پی این سیل حدود ۵۰ خودروی پارک شده یا حتی در حال حرکت که در محدوده ایستگاه روستای سیجان پارک شده بود، را آب برد و خسارت سنگینی بر جای گذاشت.
مهرداد یکی از نیروهای مردمی که برای کمک به سیلزدگان در منطقه حاضر شده و تا ساعت ۴ بامداد به جستجوی مفقودین و امدادرسانی پرداخته گفت: ظاهرا یکی از دلایل سیل دیشب سیجان این بود که زیر پلهایی که در محدوده سیجان و در مسیر رودخانهای که از وسط آن میگذرد گل و لای و چوبهای شکسته شده باعث طغیان روخانه و خروج آب از مسیر اصلی خود شده و همین امر سیل را به دنبال داشت.
نظر کاربران
خدا رحمتشون کته فقط مسئولین محترم بگن چند هموطن باید جانشان را بدلیل ریزش کوه ها در جاده های چالوس و هراز و ... از دست بدهند تا فکری به حال مهار اصولی ریزش سنگ ها بکنند
چقدر این تهرونیا سوسولن با ی آب بارون و ی زره گرد و خاک میمیرن
پاسخ ها
آقای محترم بجای اینکه عقده شهرستانی بودنتو اینجا خالی کنی کمی همدردی کنی بد نیست تا اینکه اینجا مزه پرانی کنی خانواده ها عزادار شدن بعد شما فکر سوسول بودن تهرانیا هستین؟واقعا جای تاسف
در ضمن بنده خودم اصفهانی هستم
به تمام خانواده های عزادار تسلیت عرض میکنم و امیدوارم مسئولین به این اوضلع رسیدگی کنن که دیگه شاهد این حادثه ها نباشیم.
تهرانی نیستم ولی چه ربطی داره به سوسول بودن تو رو خدا ... سیل و توفان ریزش کوه ...
اره داداش.
همینا هستن که بهت منفی دادن
آقايون شهرستاني همه شما محترم و عزيز هستيد ولي بابا اگه تهران و تهراني بده پس چرا اينقدر مهاجرت ميكنيد تهران. بابا بمونيد همون شهرتونو آباد كنيد از تهران هم آبادتر. ما كه بخيل نيستيم
خدارحمتشون کنه من خودم توهواپیمابودم باسلام وصلوات وجیغ ودادوغش رسیدیم زمین
این اتفاقات در ایرن عادی هست...
تا حالا چند نفر از مسئولین با لیاقت ما استعفا دادند؟؟
ژاپن بود تا الان دو نفر استعفا داده بودند و دو نفر هم خودکشی
ولی افسوس که در ایران خیالی خام اگر نصف ملت هم بمیرند باید انها در مقام و منصب خویش پایدار بمانند
چنگیز خان و اسکندر اندازه جاده های ایران از ایران زمین جان نگرفتند ...
و در پایان خلایق هر چه لایق!!!
اقا حمید فکر میکنی کیا اومدن تهرانو پر از جمعیت کردن امثال شما از شهر خودتون و شهرای دی دیگه!!پس این احتمالش هستکه از همشهریای خودت تو این حادثه کشته شده باشه!!یه کم فکر کن بعد حرف بزن!!
نباید بفهمین چنین اتفاقی قراره بیفته؟ پس هواشناسی چکارس ؟
اصفهانم ک الان ریخته بهم
منطقه ییلاقی که درکرج 50اتومبیل رااب برده نبایستی قبل ازوقوع حادثه مدیریت میشد؟.
عده ای هم جان خودراازدستداده اندکه خداوندانهارابیامرزدوبه خانواده هایشان صبرعنایت فرماید.
مناطق کوهپایه مثل دربندوامامزاده داوودوارنگه کرج وامثالهم ودرضمن جنوب شهرتهران که احتمال سرازیرشدن سیلاب زیاداست بایددرحال وهوای عادی مدیریت شده وازحوادث احتمالی سیل وبهمن وغیره زمینه پیشگری ازاینگونه حوادث فراهم شود.
مسئولان مادراخرت ازشمابخاطرنادیده گرفتن اهداف حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه )وشهدابازخواست میکنیم.
خداونداشاهدباش.
یا از گرمای هوا می نالیم و کمبود آب
یا از طوفان و سیل
خنده داریم
و این یعنی اصلا برنامه ریزی نداریم واسه هیچ چیزی
متاسفم برای همه با ابن طرز و تفکر و سطحی نگری