اثر استاد فرشچیان در موزه آستان قدس رضوی
تابلوی «پناه» یکی از آثار فاخر استاد محمود فرشچیان در تالار اختصاصی آثار اهدایی این استاد نگارگری و نقاشی به موزه آستان قدس رضوی در معرض نمایش عموم قرار دارد.
وی ادامه داد: این اثر نفیس و زیبا با عناصر انسانی در ۲۱ رمضان ۱۳۹۷ هجری قمری برابر با سال ۱۳۵۶ هجری شمسی ترسیم شده و در سال ۱۳۷۱ به موزه آستان قدس رضوی اهدا شده است.
ساقی عنوان کرد: استاد فرشچیان به دلیل قداست و جلال امام علی(ع)، ایشان را از تصویر پشت سر تصویرگری کرده و سر مبارک حضرت را با دستار و پارچهای پوشانده است.
وی افزود: تصویر امام علی(ع) در بالاترین قسمت سمت راست تابلو، اوج مقام عرفانی و تقرب الهی را نشان می دهد. در پایین پای حضرت که نان و خرما در انبانی دیده می شود، نشان دهنده مهربانی و رسیدگی ایشان به یتیمان است.
ساقی اضافه کرد: در زیر تابلو، سمت راست نوشته شده است: «در نهایت اخلاص ساخته شد. بیست و یکم ماه رمضان المبارک ۱۳۹۷ هجری قمری محمود فرشچیان».
وی یادآور شد: استاد محمود فرشچیان، نگارگر برجسته معاصر، واقف و اهداکننده آثار منحصر به فرد هنری به موزه آستان قدس رضوی، تاکنون نشانهای ارزشمندی مانند: نشان درجه یک هنر ایتالیا، تندیس طلایی اسکار ایتالیا، تندیس طلایی اروپایی هنر ایتالیا، دیپلم آکادمیک اروپا، جایزه نخست وزارت فرهنگ و هنر ایران، مدال طلای جشنواره بینالمللی هنر بلژیک و مدال طلای هنر نظامی ایران و ... را کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه استاد محمود فرشچیان عضو فرهنگستان هنر و عضو آکادمی چهرههای ماندگار ایران است، اظهار کرد: مجموعه آثار اهدایی استاد فرشچیان به موزه آستان قدس رضوی ابتدا در محل تالار نفایس موزه قرآن و در تیرماه سال ۱۳۷۸ با تأسیس گنجینه هنرهای تجسمی در ویترینهای این گنجینه به نمایش درآمد.
مسئول گنجینه قرآن و نفایس معاونت امور موزههای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: با افزایش تعداد آثار اهدایی استاد فرشچیان در مهرماه سال ۱۳۸۹ هجری شمسی، تالار اختصاصی آثار اهدایی استاد فرشچیان در طبقه همکف گنجینه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی افتتاح شد.
وی خاطرنشان کرد: گنجینه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی واقع در صحن کوثر حرم مطهر رضوی، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۲:۳۰، پنجشنبهها از ساعت ۸ تا ۱۱:۳۰ و جمعهها، همچنین در ایام تعطیل از ساعت ۸ تا ۱۲ پذیرای عموم علاقهمندان به آثار اهدایی استاد فرشچیان است.
ارسال نظر