سرقت خودروهای شاسی بلند به شیوه خاص
رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: سارقی که ، به شیوهای عجیب اقدام به سرقت ماشین شاسی بلند و انتقال آنها به غرب کشور کرده بود و در این میان خودروی قاچاقچیان سوخت غرب کشور را تامین می کرد دستگیر شد.
در پی وقوع سرقتهای مشابه چندین دستگاه خودرو جیپ، پاترول و تویوتا لندکروز در منطقه یوسف آباد و قلهک که در آن سارق یا سارقان با خودروهای نیسان یدک کش (جرثقیل ویژه حمل خودرو) اقدام به سرقت خودروها کرده بودند، پروندهای ضمن اخذ دستور قضایی از شعبه ششم بازپرسی دادسرای ناحیه ۴ تهران با موضوع «سرقت خودرو» برای رسیدگی ویژه در پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ تشکیل شد.
کارآگاهان تیم مبارزه با سرقت خودرو پایگاه سوم پلیس آگاهی با مراجعه به محلهای سرقت و انجام تحقیقات از تعدادی از کسبه محل و بهره گیری از تصاویر دوربینهای مداربسته تعدادی از مراکز تجاری موفق به شناسایی تعدادی از خودروهای یدک کشی شدند که اقدام به انتقال خودروها به مکانهای دیگر کرده بودند.
با شناسایی تعدادی از خودروهای یدک کش، تحقیق از رانندگان در دستور کار قرار گرفت و مشخص شد که تمامی آنها پس از تماس تلفنی فردی ناشناس با لهجه غلیظ متعلق به غرب کشور و واریز پول کرایه جرثقیل به حساب آنها از طریق سیستم شتاب و پیش از هرگونه انجام کار، اقدام به انتقال خودروها به تعدادی از باربریهای جنوب شهر تهران به ویژه در مناطق اتوبان آزادگان، مولوی و شوش کرده بود.
رانندگان خودروهای یدک کش در اظهاراتی مشابه عنوان کردند: فرد ناشناسی طی تماس تلفنی- شمارههای تماس رانندگان بر روی خودروهای یدک کش آنها درج شده است - عنوان میکرد که ماشینش دچار نقص فنی شده و سپس هزینه انتقال خودرو را میپرسید؛ پس از آن شماره حسابهای ما را میگرفت و پول انتقال خودروها را پیشاپیش واریز میکرد و مجدداً تماس میگرفت و آدرس دقیق محل پارک خودرو را به ما میداد؛ ما هم که در آن شرایط پول کرایه جرثقیل و حمل خودرو را دریافت کرده بودیم و به نوعی در عمل انجام شده قرار گرفته بودیم، به محل پارک خودروها مراجعه کرده و صرفاً پس از مطابقت مشخصات ظاهری خودروها با مشخصات اعلام شده از سوی فرد تماس گیرنده اقدام به انتقال آنها به مراکز باربری جنوب تهران میکردیم و پس از آن هیچ اطلاعی از خودروها نداریم.
در ادامه تحقیقات و با شناسایی باربریهای محل انتقال خودروهای سرقت شده، کارآگاهان به این مراکز مراجعه کرده و به تحقیق از مدیران آنها پرداختند؛ در بررسی اطلاعات مدیران پایانههای باربری، اظهارات رانندگان خودروهای یدککش تأیید و مشخص شد که به همان شیوه، فردی ناشناس در طی تماس تلفنی با پایانه باربری و در ادامه واریز پول به حساب از آنها درخواست میکرد تا خودروهای منتقل شده به گاراژ آنها را به سایر شهرهای کشور به ویژه در شهرهای مرزی غرب کشور انتقال و در آنجا تحویل داده شوند.
در شرایطی که سارق اصلی در هیچکدام از سرقتها و حتی در انتقال خودروها به شهرهای مرزی کشور حضوری مستقیم نداشت و صرفاً از طریق تماسهای تلفنی و نهایتاً پرداخت هزینه انتقال خودروها اقدامات مجرمانه خود را انجام داده بود، کارآگاهان تحقیقات خود را بر روی آن دسته سارقان خودرو حرفهای متمرکز کردند که در سالهای گذشته و دقیقاً به همین شیوه و شگرد سرقتهای خود را انجام داده بودند.
با توجه به کمترین اطلاعات موجود در خصوص هویت متهم پرونده و تنها در شرایطی که تنها سرنخ موجود مربوط به لهجه خاص فرد تماس گیرنده بود، سرانجام کارآگاهان با بررسی سوابق مجرمان سابقهدار، یکی از مجرمان سابقهدار در زمینه سرقت خودرو به نام «صباح . ع» (۴۳ ساله) را شناسایی کردند.
بررسی سوابق وی حکایت از آن داشت که او در سال ۱۳۸۶ به همین شیوه و شگرد اقدام به سرقت خودروها و انتقال آنها به شهرهای مرزی غرب کشور کرده بود که در همان سال توسط اداره مبارزه با سرقت خودرو پلیس آگاهی تهران بزرگ شناسایی، دستگیر و روانه زندان شده است؛ در بررسی سوابق زندان متهم مشخص شد که وی در اوایل سال ۱۳۹۳ از زندان آزاد شده است و با تغییر محل سکونت سابق خود در محدوده میدان راه آهن پس از متارکه از همسرش، به مکان نامعلومی نقل مکان کرده است.
با توجه به احتمال طراحی و در واقع انجام سرقتها توسط «صباح »، کارآگاهان با بهره گیری از اطلاعات موجود در سوابق وی با اخذ نیابت قضایی به مرزهای غربی کشور اعزام و در تحقیقات پلیسی اطلاع پیدا کردند که صباح از چندی پیش اقدام به فروش انواع خودروهای پاترول، جیپ و به ویژه تویوتا لندکروز در برخی شهرهای مرزی و به افرادی خاص کرده است.
با بهرهگیری از اطلاعات به دست آمده، تعدادی از خودروهای مسروقه در همان شهرهای مرزی شناسایی و در بررسی سوابق آنها مشخص شد که تمامی خودروها دارای سابقه سرقت به همان شیوه و شگرد «انتقال با خودروهای ویژه حمل خودرو» هستند که ضمن انجام هماهنگیهای لازم این خودروها توقیف، به تهران منتقل و خریداران خودروها نیز به اتهام خرید خودرو مسروقه دستگیر و در تحقیقات صراحتاً به اطلاع داشتن از موضوع سرقتی بودن خودروها و خرید خودروها به قیمت چند میلیون تومان (۲ الی ۳ میلیون تومان) از «صباح . ع» اعتراف کردند.
در تحقیقات از این افراد مشخص شد که خودروهای سرقتی جهت انتقال محمولههای قاچاق و به ویژه «سوخت قاچاق» مورد استفاده قرار میگرفتند و در صورتیکه خودروهای استفاده شده در زمان انجام قاچاق کالا توسط پلیس شناسایی میشدند، بلافاصله نسبت به رهاسازی آنها اقدام و مجدداً خودروی دیگری را جهت اقدامات غیرقانونی خود تهیه میکردند.
پس از به دست آمدن این اطلاعات، کارآگاهان با اطمینان از ادامه فعالیت و حضور «صباح» در شهر تهران، اقدامات ویژهای را جهت شناسایی مخفیگاه وی در دستور کار قرار داده و نهایتاً موفق به شناسایی مخفیگاه وی در یک مسافرخانه در خیابان مولوی شدند؛ سرانجام در ساعت ۵ صبح روز بیست و ششم خرداد ماه و در شرایطی که متهم در حال استراحت بود، کارآگاهان خود را به بالای سر وی رسانده و او را دستگیر و به پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل کردند.
«صباح » که به هیچ عنوان قادر به رانندگی با خودرو نیست پس از انتقال به پایگاه سوم پلیس آگاهی صراحتاً به دهها فقره سرقت به همین شیوه و شگرد و همچنین فروش خودروهای مسروقه به قاچاقچیان سوخت و کالا در غرب کشور اعتراف کرد؛ متهم در خصوص نحوه شناسایی خودروها نیز به کارآگاهان گفت: به صورت پیاده در کوچهها و خیابانها پرسهزنی میکردم تا خودرویی را پیدا کنم که بررسی شواهد خودرو حکایت از آن داشته باشد که مالک آن مدت زمانی نسبتاً طولانی به آن مراجعه نکرده باشد؛ سپس با شماره تماس خودروهای ویژه حمل خودرو تماس گرفته و خود را به عنوان مالک ماشینها معرفی می کردم و ...
سردار عباسعلی محمدیان رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر به خبر نگار مهر گفت: در بازرسی از مخفیگاه متهم و همچنین بررسی سوابق سرقتهای مشابه به عمل آمده و همچنین اسناد و مدارک به دست آمده از پایانههای باربری و ...، اسناد و مدارک زیادی متعلق به جابجایی دهها دستگاه خودرو مسروقه به مرزهای غربی کشور کشف و متهم نیز صراحتاً به دهها فقره سرقت خودرو و فروش آنها به افرادی خاص اعتراف کرده که با انجام تحقیقات پلیسی، ضمن شناسایی و دستگیری تعدادی از این خریداران خودروهای سرقتی و معرفی آنها به دستگاه محترم قضایی بیش از ۴۰ دستگاه خودرو مسروقه از آنها کشف، توقیف و به پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شده است.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ با اشاره به انجام عمده سرقتها در مناطق جنت آباد، یوسف آباد، قلهک، نظام آباد، نیروی هوایی، نارمک، دیباجی، سهروردی، رسالت، تهرانپارس، میدان امام حسین (ع) در پایان عنوان کرد: با توجه به سوابق متهم در انجام سرقت به این شیوه و شگرد و احتمال ارتکاب سرقتهای بیشتر توسط این متهم حرفهای، قرار بازداشت قانونی از سوی مقام قضایی صادر و متهم جهت انجام تحقیقات تکمیلی و شناسایی دیگر جرائم ارتکابی در اختیار پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.
نظر کاربران
مار میرن تو افعی از زندان بر میگردند یعنی زندان برا ایرانی جماعت مثل اکادمی میمونه که بیشتر و بهتر راههای دزدی رو یاد میگیرند ...تاسف داره
چقدر مراحل زیادی داشت تا بتونن پیداش کنن !
واقعا خسته نباشید
پاسخ ها
آخه اینکه چند صفحه نوشته همون اول کار از طریق پول واریز شده میشد طرف را شناسایی کنند یا با این همه لوازم و علم پیشرفته همون شماره را ردیابی کنند، ایم فقط یکی داستان رویایی بوده و بس!!!
بیچاره صاحب ماشینها !!!!!
پاسخ ها
فازت چیه منفی دادی ؟
عقل جن هم نمی رسید، خلاقیت و نبوغی که بعضیا دارن اگه در راه مثبت استفاده می شد چی می شد؟؟؟؟
آقا من که میگم اون جرثقیلیه هم با دزداا از یه کاسه میخورده...یعنی بدون حضور مالک با یه تلفن ماشینو بلند میکردی میبردی پارکینگ؟!!!...خوب اینجوری برا شوخی هم که شده هرکی میتونه هرروز ماشین یکی دیگرو جابجا کنه؟...هزینه حملو بدیم حله دیگه؟
آخه گیریم ماشین طرف خراب شده آخه مگه ماشین رو نمی برن تعمیرگاه برده باربری که چی بشه؟ ؟؟؟؟
جرثقیلی ها خودشون شریک جرمن
چه جور یه ماشین که در و پیکرش قفله رو سوار تریلیر می کنن؟ ؟؟
با هل دادن که غیره ممکنه، چه جوري پلیس های بین راهی مدارک حمل کننده های خودرو رو چک نمی کردن ؟؟؟
خداییش هرج و مرج تو مملکت بیداد می کنه
شایدقاضی اولین دزدی صباح همان قاضی باشدکه دستورچاپ تصویرنوجوان 16ساله رابه عنوان زورگیرصادرکرده وبه این جورقاضی هادرایران رتبه بالاترمی دهند.