۲۱۷۹۳۳
۲۱ نظر
۵۰۱۰
۲۱ نظر
۵۰۱۰
پ

آمار تکان دهنده از بدهی دولت احمدی نژاد

دولت های نهم و دهم از این منظر در تاریخ اقتصاد ایران یک استثنای تمام عیار بحساب می آیند؛ افزایش ۸ برابری بدهی دولت به بانک ها طی هشت سال فعالیت این دو دولت، رکوردی بی سابقه است که کمتر می توان نظیری برای آن سراغ گرفت.

خبرآنلاین: دولت های نهم و دهم از این منظر در تاریخ اقتصاد ایران یک استثنای تمام عیار بحساب می آیند؛ افزایش ۸ برابری بدهی دولت به بانک ها طی هشت سال فعالیت این دو دولت، رکوردی بی سابقه است که کمتر می توان نظیری برای آن سراغ گرفت.

مقدار بدهی به بانک ها همواره یکی از شاخص هایی است که می توان بر مبنای آن رویکرد دولت ها به اقتصاد و میزان موفقیت یا شکست آنها را در اجرای سیاست هایشان ارزیابی کرد. بررسی مقایسه ای مقدار بدهی دولت به بانک ها پیش و پس از دولت های نهم و دهم نشان می دهد این بدهی با جهشی ۸۰۰ درصدی در پایان سال ۹۲ به حدود ۷۵۸ هزار و ۵۶۴ میلیارد تومان رسیده است.

دولت نهم در حالی روی کار آمد که کل بدهی دولت هفتم مبلغی کمتر از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بود اما دولت نهم و دهم با طرح هایی همچون مسکن مهر، صندوق مهر امام رضا و بنگاه های زودبازده و .... این بدهی را تقریبا ۸ برابر افزایش داد.

سال ۸۵ و رشد ۱۱درصدی بدهی دولت به بانک ها

در پایان سال دوم روی کار آمدن دولت نهم اما این اعداد رشد ۱۱ درصدی داشته و کل بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی به عدد ۱۲۴ هزار میلیارد تومان رسید. این در حالی است که از این مبلغ ۶۸ هزار میلیارد تومان را شرکت ها و مؤسسات دولتی به بانک ها بدهکار شدند و ۵۶ هزار و ۱۷۴ میلیارد تومان را خود دولت از شبکه بانکی دریافت کرده بود.

در پایان سال ۸۵ مؤسسات و شرکت های دولتی توانستند با کاهش ۱۱.۹- درصدی بدهی خود را به شبکه بانکی کاهش دهند اما بدهی دولت افزایشی حدود ۶.۶ درصد داشت.

سال ۸۶ و افزایش ۱۹.۳ درصدی بدهی دولت

در پایان این سال کل بدهی بخش دولتی به بانک ها به مبلغ ۱۴۸ هزار و ۸۷۶ میلیارد تومان رسید که از این مبلغ حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان آن را خود دولت و بیش از ۵۷ هزار میلیارد تومان هم شرکت ها و مؤسسات دولتی به شبکه بانکی بدهکار شد.

بدهی شرکت ها در پایان این سال ۱۵.۵- درصد کمتر شد اما بدهی دولت به بانک ها رشد ۶۱.۸ درصدی داشت

سال ۸۷ و افزایش بدهی های دولت نهم

در اسفند ماه سال ۸۷ دولت نهم با افزایش ۸.۳ درصدی نسبت به سال قبل، میزان بدهی های خود را به سطح ۱۶۱ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان رساند که بخش اعظمی از آن در حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان را خود دولت از بانک ها دریافت کرده و مبلغی بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان را شرکت ها و مؤسسات دولتی به شبکه بانکی بدهکار شدند.

در این سال بدهی شرکت ها نسبت به سال قبل ۲۱.۱- درصد کاهش پیدا کرد اما بدهی دولت همچنان روند افزایشی حدود ۲۷.۱ درصد داشت.

سال ۸۸ پایان کار دولت نهم با ۴۲.۴ درصد رشد در بدهی بخش دولتی به بانک ها

در این سال که دولت نهم به اتمام رسید و دولت دهم روی کار آمد میزان بدهی دولت به شبکه بانکی افزایش چشمگیری داشت. به طوری که از بدهی ۲۲۹ هزار و ۶۷۴ میلیارد تومانی بخش دولتی مبلغی بیش از ۱۹۲ هزار میلیارد تومان را دولت به شبکه بانکی بدهکار بود و مبلغی حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان را شرکت ها و مؤسسات دولتی بدهکار بودند.

در پایان سال ۸۸ شاهد ادامه روند کاهشی بدهی شرکت ها در حدود ۱۹.۲- درصد و روند افزایشی بدهی خود دولت به بانک ها به میزان ۶۶.۸ درصد بودیم.

سال ۸۹ ، دولت دهم و افزایش روزافزون بدهی دولت به بانک ها

دولت دهم در حالی آغاز به کار کرد که بدهی ۲۲۹ هزار و ۶۰۰ میلیاردی به بانک ها داشت. اما نه تنها تلاشی برای کاهش این بدهی و بازپرداخت بدهی به بانک ها نداشت بلکه در پایان سال اول از این دولت رقم بدهی بخش دولتی افزایش ۴۴ درصدی داشته و به ۳۳۰ هزار و ۷۵ میلیارد تومان رسید. این در حالی است که بدهی شرکت ها و مؤسسات دولتی در پایان این سال باز هم با کاهش روبرو بوده و به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسید اما بدهی دولت به بانک ها نسبت به سال قبل افزایش داشته از ۱۹۲ هزار میلیارد به ۲۹۵ هزار و ۸۹۶ میلیارد تومان رسید.

کاهش رقم بدهی شرکت ها و مؤسسات دولتی به بانک ها در پایان سال ۸۹ باز هم کاهش داشته و ۵.۸- افت کرد اما بدهی دولت به بانک ها ۵۳.۶ درصد رشد کرد.

پایان دهه ۸۰ و بدهی تاریخی دولت به شبکه بانکی

در سال ۹۰ بخش دولتی همچنان با روند رشد بدهی خود به بانک ها پیش رفت تا بدانجا که این بدهی در پایان سال ۴۱۹ هزار و ۵۶۷ میلیارد تومان شد. از این رقم نجومی بیش از ۳۹۴ هزار میلیارد تومان بدهی دولت و حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان بدهی شرکت ها و مؤسسات دولتی بود.

در این سال بدهی مؤسسات و شرکت ها باز هم کاهش داشته و درصد کاهش آن ۲۸.۴- بود اما بدهی دولت ۳۳.۴ درصد افزایش پیدا کرد.

آغاز دهه ۹۰ با کاهش ۵۶۰هزار میلیارد تومانی منابع بانکی توسط دولت

سال ۹۱ در دولت دهم سال پافشاری بر برداشت از منابع بانک ها و اصرار برای افزایش بدهکاری دولت به بانک ها بود. در سال ۹۱ بدهی بخش دولتی به بانک ها به رقمی بیش از ۵۹۶ هزار میلیارد تومان رسید . از این رقم تنها ۲۸ هزار میلیارد تومان بدهی شرکت ها و مؤسسات بود اما سهم دولت از این بدهی ۵۶۷ هزار و ۳۷۵ میلیارد تومان بود.

سال ۹۱ سال آغاز روند افزایشی بدهی شرکت ها و مؤسسات دولتی به بانک ها بود. در سال ۹۱ بدهی این بخش از دولت با ۱۵ درصد افزایش روبرو بود و دولت نیز با رشد بدهی به میزان ۴۳.۸ درصد مواجه شد.

آخرین سال از دولت دهم با میراث گذاشتن بدهی ۷۵۸ هزار میلیارد تومانی

دولت دهم در شهریور ماه سال ۹۲ از دست اندازی بیشتر به منابع بانکی محروم شد و پست خود را با ۷۵۸ هزار میلیارد تومان بدهی به دولت یازدهم سپرد.

در پایان سال ۹۲ بدهی های بخش دولتی ۷۵۸ هزار و ۵۶۴ میلیارد تومان بود که مؤسسات و شرکت ها از این مبلغ ۳۱ هزار میلیارد تومان و دولت بیش از ۷۲۷ هزار میلیارد تومان از آن را به عهده داشت.

بدهی های دولت در پایان این سال ۲۸ درصد و بدهی شرکت ها و مؤسسات ۹.۱ درصد رشد داشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • زهرا

    واقعا متاسفم که هنوز این ادم که اینهمه به مملکت ضرر رسانده راست راست درتمام مراسم دولتی حضور داره چی ریر دست این بشر دارین که انقدر ازش هراس دارین وبا اینهمه مشکلاتی که برای مملکت درست کرده هیچکس جرات اعتراض بهش نداره هرروز یک دزدی میلیاردی کشف میشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      این دروغها از کجا نشات میگیره . مواظب تهمتهاتون باشید خدایی هست.....

  • بدون نام

    مگر پاکدسترا،زاینهم میشود بایستی ملت ایران تااخرعمرسپاسگزاراین دولت خدمت گزارباشد
    برای همینهم حضرات دلواپس موغعیتهای ازدست رفته شان.
    هستند خداوند جزای کارشان
    را بدهد امین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اینهمه تهمت نامردی است

  • بدون نام

    احمدی نژاد باید هر چه سریعتر محاکمه شود چون مملکت را ویران کرد.
    او را به سزای اعمالش برسانید و داد این ملت را از او بستانید.

  • بدون نام

    اگرمنبع این گزارشات مشخص نباشد معلوم است که پول گرفته اید این گزارشات را مینویسید

  • حسین

    چرا نمگیرن احمدی نژاد رو

  • محمد

    یا ابوالفضل یا امام زمان مدد فرمایید.... کچا رفتن این سرمایه ها؟؟؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اینقدر زود باور؟؟؟؟

  • علي

    احمدي نژاد خيلي بدكاري كرد كه پول مردم را براي ساخت مسكن مهر خرج كرد . خوب بود اين پولها را به چند گردن كلفت از بدهكاران كلان بانكي ميداد تا گردنشان كلفت تر شود و ديگر كسي جرئت نداشته باشد طلب مردم را از انها مطالبه نمايد

    پاسخ ها

    • امین

      دوست عزیز
      با یک بررسی ساده و سطحی میتونی به بدهی هنگفت دولت قبل به پیمانکاران بخش مسکن مهر رو متوجه بشی. من کسانی رو دیدم که توی دولت نهم و دهم چطور میلیاردی از مملکت خارج کردن.اون هم جلوی چشم همین مسئولین پاک ترین دولت تاریخ ایران !!!!

    • بدون نام

      باهمین مسکن مهر بدبختهای زیادی خانه دار شدن یه مقدار پول برای عاقل کردن شماها باید خرج میشد که خدارا شکر دولت تدبیر رو مغزهاتون داره کار می کنه

  • محمد

    وای خدا مگه میشه
    مگه میشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      محمدجان نزدیک انتخاباته یه کار طبیعیه برای تخریب

  • بدون نام

    وا مصیبتا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چشمات را باز کن دوسال دیگه همین نظر راندی

  • علیرضا

    این رقم ها در مقایسه با 800 هزار میلیار آن هم به دلار ازمحل درآمدهای نفتی چیزی نیست.البته این را هم بدانید که کل درآمد نفت ایران از زمان ملی شدن صنعت نفت درزمان مصدق تا سال 1384 یعنی شروع دولت نهم 500 هزار میلیارد دلاربوده است.

  • بدون نام

    مگه ميشه مگه داريم

  • بدون نام

    چیه بدجوری دوباره شروع شده به تخریب دکتر ...
    دوسش داریم...
    حالا هر کاری از دستتون برمیاد بکنید...
    دوسش داریم

  • سربازوطن

    خداآخرعاقبت مارو بخیر کنه
    هرکی میاد بعدش کلی حقایق روشن میشه دودش هم بچشم ماملت بدبخت.
    خدایا خودت بدادبرس

  • بدون نام

    تابلو ه که خبر فارسی ضد احمدی نژاد ه وطرفدار هاشمی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج