عرب نيا باز هم در "هفت" جنجال آفرید
من مهره اي براي خدمت به فرهنگ جامعه مي باشم. شب گذشته فريبرز عرب نيا مهمان برنامه هفت با اجراي فريدون جيراني شد.
وي تاکيد کرد: دوستاني که از من ايراد گرفتيد که چرا از سخنان مقام معظم رهبري براي توجيه سخنانت استفاده کردي؟ و به دنبال نشانه اي براي انتساب من به رئيس جمهور بودند، بدانند من خادمي براي فرهنگ کشور هستم و صحبت هايم در مورد تکاليف بازيگري بود. من مهره اي براي خدمت به فرهنگ جامعه مي باشم.
عرب نيا افزود: اگر از كلام مقام معظم رهبري مثال ميآورم در واقع از شخصيت فرهنگي ايشان استفاده ميكنم.
اين بازيگر در مورد عدم حمايت از شخصيت هاي سياسي گفت: در اين 20 سالي که در عرصه فرهنگ فعاليت مي کنم، از هيچ فرد سياسي حمايت نکردم، البته اين به معناي بي توجهي بنده بر مسائل سياسي نيست اما در اين زمينه هيچ گاه اظهار نظري نکردم. در زمان انتخابات دوره پيشين نيز راي من بر آقاي احمدي نژاد نبوده است.
عرب نيا تصريح کرد: جرياناتي وجود دارند که نمي خواهند مسائل اساسي از فرعي مشخص شوند. شان هنرمند را اجل از سياست زدگي ميدانم، چون سياستمدار فردي است كه بعضا از قدرت و پول براي تحكيم منافع فردي و گروهي و استيلاي آن بر منافع ديگران استفاده ميكند اما هنرمند اصيل فقط به دنبال ايجاد اتحاد و گفتوگو ميان فرهنگهاي مختلف و ايجاد بستر براي زندگي بهتر است.
وي توضيح داد: به نظر من يكي از بزرگترين مشكلات ما براي عدم قهرمان پروري نفوذ بسيار زياد سياست در عرصه فرهنگ است. وقتي نفوذ سياست در فرهنگ زياد ميشود، قهرمان جرات ورود به حوزههاي مختلف را نخواهد داشت. سياست حوزه پر مخاطرهاي است كه بايد در آن همه را راضي كرد. قهرمان ساخته نخواهد شد، مگر آنكه از سوي اجتماع، مدرسه، خانواده و رسانه حمايت شود.
عرب نيا ادامه داد: منظور من اين نيست که فرهنگيان به سياست پشت کنند چراکه در کشور ما اين اتفاق شدني نيست اما رفتار سياسي با هوشياري يک هنرمند در فهم تاثير سياسي در حوزه هنر متفاوت است.
بازيگر نقش "مختار نامه" در خصوص انتقاد هاي مسعود فراستي تاکيد کرد: هفته گذشته پس از رفتن من، آقاي فراستي سخناني انتقادي را در اذهان مخاطبان كاشت و در مورد آن توضيحي نداد.
همچنين در مورد صحبتهاي فراستي در خصوص فيلم "شوکران" متذکر شد: ايشان ميتواند از فيلمهاي من نفرت داشته باشد اما وقتي راجع به "شوكران" واژهاي را به كار ميبرند، بايد يادشان باشد كه اين فيلم در زمان نمايش خود، مديران را به تفكر عميقي فرو برد. اين فيلم را ميتوان دوست نداشت اما نميتوان به آن توهين كرد!
عرب نيا در مورد کليپ پخش شده در هفته گذشته که بهروز وثوقي و فردين را لات دانسته بود، توضيح داد: آيا با حضور فردي مانند مرحوم فردين نبود كه سلطه فيلمهاي هندي در سينماي ما از بين رفت؟ سخن من اين است كه وقتي برنامهاي تا اين حد برش دارد، بايد نقدهايش كمي ظريفتر باشد.
بازيگر فيلم "طوطيا" در مورد دست بازيگر گفت: سينما به عنوان هنر عوام شكل گرفت و هنوز هم بار مالي سينما بر عهده طبقات عوام جامعه است كه با ميل خود براي ديدن فيلمها پول پرداخت ميكند، به نظرم هنرمندان اصيل، حلالترين درآمدها را دارند.
وي افزود: دستمزد يك بازيگر در سينما تابع شايستگي، توانايي بازيگر و... است. البته در حال حاضر اين مطالب در سينما ما صدق نميكند و ما بايد به آن سمت برويم. معتقدم تا زماني که قوانين وزارت ارشاد، خانه سينما و نهادهاي ديگر اگر به صورت دستورالعملي باشد، در اين زمينه به هيچ جا نخواهيم رسيد.
عرب نيا با اشاره به صحبتهاي هفته گذشتهاش درباره دستمزد 600 ميليوني او در "مختارنامه" خاطر نشان کرد: چرا كسي راجع به سريال "مختارنامه" به صورت كارشناسي صحبت نكرده است كه آيا اين سريال عظيم، سرمايه ملي را هدر داده است يا خير؟! من با جرات ميگويم كه اين سريال نسبت به عوايدي كه براي نظام ما داشته است كه حداقل آن بالا بردن استانداردهاي ساخت سريالهاي تاريخي در كشور است، هزينه بسيار كمي داشته است.
پس از فريبرز عرب نيا، مسعود کيميايي کارگردان فيلم "جرم" مقابل دوربين برنامه هفت نشست.
منبع : آریانیوز
نظر کاربران
با سلام فقط میتونم بگم تواضع نعمت بزرگ خداوند است که البته شامل همه نمیشه .
شوكران فيلم خوبي بود . خيلي بهتر از فيلمهاي الان ...
چرا ؟نمی تونم درک کنم چرا بعضی از صحنه های فیلم مختارنامه حذف شده اونطرفیا صحنه های خیالی خورد مردم میدن اینطرف واقعیت حذف میشه چرا همیشه بیننده باید تشنه باشه؟؟؟؟