با عده بسیاری از کارگردانانی روبه رو هستیم که به جای آنکه بازیگران شایسته را در تئاتر یا فیلم های شایسته و کلاس های آموزشی جستجو کنند و یا حداقل با تست گرفتن و آگاهی به استعداد افراد آنها را شناسایی کنند، در محافل و مهمانی ها به دنبال کشف بازیگر است،
خبرگزاری مهر: الیسا فیروز آذر گفت : با عده بسیاری از کارگردانانی روبه رو هستیم که به جای آنکه بازیگران شایسته را در تئاتر یا فیلم های شایسته و کلاس های آموزشی جستجو کنند و یا حداقل با تست گرفتن و آگاهی به استعداد افراد آنها را شناسایی کنند، در محافل و مهمانی ها به دنبال کشف بازیگر است،
موضوع فساد در سینمای ایران بحث داغ هفته اخیر رسانههای ایران است. السا فیروزآذر بازیگر سینمای ایران که فیلم سینمایی «یکی از ما دو نفر» وی به تازگی وارد شبکه نمایش خانگی شده است، او در این گفتگو ضمن بررسی دقیق پاره ای بی اخلاقی ها در سینمای ایران به اظهار نظراتی پرداخته که در ذیل آمده است.
بحث فساد در سینما این روزها از طرف برخی افراد بر سر زبان ها افتاده است نظر شما در این زمینه چیست؟
السا فیروزآذر، بازیگر: اجازه بدهید به جای اینکه در ارتباط با فساد در سینما صحبت کنیم درباره اخلاق درسینما حرف بزنیم... اخلاق در سینما منحصرا به روابط زن و مرد و روابط جنسی، اعتیاد به الکل و مواد مخدر محدود نمی شود و به نظر من آنچه که در سینما باید به عنوان اخلاق مورد بررسی قرار بگیرد ، در درجه اول تعهد اخلاقی و حس مسئولیت نسبت به آثار هنری است. هر چند که اطلاق هنر به بسیاری از فرآورده های تولید شده ، کم لطفی است.
به نظر من فساد در سینما وقتی به وجود می آید که افرادی که در بخش های مختلف خانواده سینما مسئولیت های متفاوتی بر عهده دارند، به جای پرداختن به مسئولیت های شغلی خویش، سینما را به عنوان ابزاری برای جبران کمبودهای خویش به خدمت می گیرند. از این موارد می توان به فرصتی برای دیده شدن، مورد توجه قرار گرفتن، تنوع طلبی، شهرت و کسب پول و موقعیت اجتماعی و... اشاره کرد.
خلاقیت، مطرح کردن دیدگاه های جدید در هنر، ارائه کردن آثار هنری با کیفیت مطلوب ، بالا بردن سطح فنی و هنری در سینما تلاش برای اعتلای فرهنگی جامعه ، داشتن برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت، مطالعه و رشد آگاهی روز به روز خالق اثر هنری و... خصوصیات افرادی است که سینما را چیزی فراتر از وسیله ای برای رسیدن به امیال سرکوفت شده خود بدانند. هر چند امیال سرکوفته خود می تواند منشا به وجود آمدن یک اثر هنری شود که در مقابله با آسیب های اجتماعی بسیار موثر است.
متاسفانه بعضا پاره ای از افرادی که به عقیده من به طور اتفاقی نه بر اساس دانش و بینش خود وارد این وادی شده اند، در جهت تسکین امیال سرکوفته خود صدمه جدی به این هنر والا می زنند.
*منظور شما از اخلاق چیست؟
- از نظر من اخلاق مجموعه ای از باید ها و نباید هاست. بایدها و نبایدهایی که شاید در لحظه انجام آن ناخوشایند و بر خلاف امیالمان باشند ولی چیزی است که سعادت و خوشبختی و تعادل جامعه بدون آن امکان پذیر نیست. شاید وجه مشترک تمامی انسان هایی که پایبند اخلاق نیستند، از بین رفتن احساس، تنوع طلبی، بی انگیزگی، سردرگمی و بدبینی باشد. اغلب آنها از داشتن خانواده ای گرم محرومند حتی اگر مجموعه ای از خانواده در اطراف آنها باشد. عدم توانایی در حفظ یک ارتباط سالم و ماندگار از دیگر خصوصیات آنها است.
فراموش نکنیم، جامعه از تک تک افراد آن تشکیل شده و به زبان ساده جامعه یعنی من و شما... طبعا اگر من اخلاق گرا نباشم ممکن است شما هم تحت تاثیر اعمال غیر اخلاقی من و صرفا برای تلافی بی اخلاقی من ، اخلاق را کنار بگذارید و کل جامعه شبیه خیابان ها و اتوبان های شهری خواهد شد که جدول بندی ، خط کشی و تابلو و حتی جهت مشخصی ندارد و مردمانش، همچون ماشین هایی که به هم برخورد کرده و صدمات جبران ناپذیری به هم می زنند و هنوز ترمیم نیافته تصادفی دیگر وتصادفی دیگر...
چنانچه امروز نه تنها در وادی هنر بلکه در اشکال مختلف اجتماعی به شکل نقاط سر درگمی درآمده ایم که آه می کشیم و می گوییم همه بد شدند و ارتباط انسانی درستی وجود ندارد...
با این تعاریف از نظرمن اخلاق مراقبتی است که در همه مشاغل و گروه ها و گروهک ها تا خود فرد باید صورت بگیرد... ولی در سینما اهمیت ویژه ای می یابد، چرا که از خصوصیت ذاتی سینما نشات می گیرد ...سینما هنری است که مخاطبان میلیونی دارد... و به طور مستقیم با مخاطب خود رابطه برقرار می کند تا آنجایی که گاه تماشاگر جدای آنچه که روی پرده می بیند، به عوامل صحنه و پشت صحنه علاقه ویژه ای پیدا می کند و مایل است درباره عوامل کار به ویژه بازیگران و کارگردانان بیشتر بداند.
به عنوان مثال، به طور معمول، یک بیمار تمایلی برای دانستن زندگی خصوصی دکتر خود ندارد. ولی در مورد ورزش و سینما این قضیه متفاوت است. ورزشکاران و بازیگران معمولا هوادارانی پیدا می کنند، که نه تنها می خواهند راجع به زندگی آنها بدانند بلکه آنها و زندگی شان را برای خود الگو می کنند. این مورد توجه بودن برای بازیگر یا ورزشکار شانس بزرگی است چرا که علاه بر دیده شدن ومورد توجه قرار گرفتن، موجب بقای کاری او می شود ولی از طرف دیگر یک بازیگر نه تنها مسئول اخلاق خود است بلکه مسئول الگوی اخلاقی ای است که به هزارن نفر هوادار او هم منتقل می شود.
*وضعیت فعلی اخلاق در سینما، تلویزیون و کلا هنر را چگونه ارزیابی می کنید؟
- اجازه بدهید به طور خاص به مبحث سینما و تلویزیون بپردازیم. با نگاهی نه چندان موشکافانه به آثار تولید شده در عرصه سینما و تلویزیون به سادگی می توان دریافت که برای تولید این آثار انرژی و سرمایه زیادی به کار گرفته نشده است. گذشته از چند اثر معدود هنری با نگاه به این آثار در می یابیم که گروه سازنده انگیزه و درک درستی از مسئولیت های خویش نداشته و باری به هر جهت کاری را به پیش برده اند. خصوصیت کلی همه آنها نشانگر ضعف جدی در هنگام تولید این گونه آثار است.
گویا همه سکانس های این آثار یک چیز را با صدای بلند اعلام می کنند: ما حواسمان آنجا که باید باشد، نیست. ما نسبت به نتیجه کار ناامیدیم و بنابراین برای این کار انرژی کافی نمی گذاریم یا اصولا بلد نیستیم که بگذاریم. ما نسبت به کار خود تعهد اخلاقی نداریم. پس حواسمان جای دیگریست.
*منظور شما از این حواس پرتی چیست؟
- اجازه بدهید به اجزای این آثار نگاهی گذرا بکنیم. به عقیده من بسیاری از بازیگرانی که در سریال ها نقش آفرینی می کنند تنها می خواهند زیبا دیده شوند، معروف شوند و موقعیتشان چه از لحاظ اجتماعی و چه اقتصادی رشد کند. اغلب آنان راهنمای درستی ندارند که به آنها راه درست رشد را نشان دهد و از خاصیت معروف شدن برایشان بگوید. اغلب می بینم که این قبیل بازیگران به جای تمرکز بر حرفه سنگین خویش، سعی می کنند با ایجاد رابطه و دوستی با دستیاران و کارگردانان راه را برای خود هموار کنند. تملق بگویند به هر مناسبتی به کلیه عوامل سینمایی که در حافظه موبایل خود دارند، پیغام تبریک بفرستند و در سطوحی دیگر برای کسب شانس بیشتر با انها دوست شوند. البته نباید فراموش کنیم که عوامل بسیاری موجب این قبیل ارتباطات نادرست می شود. شاید بتوان گفت فشار مالی ، کمبود کار، نیاز روانی از دلایل مهم این سردرگمی ارتباطی بوده و موجب کمرنگ تر شدن اخلاق در آنها می شود.
ازطرف دیگر با عده بسیاری از کارگردانانی روبه رو هستیم که به جای آنکه بازیگران شایسته را در تئاتر یا فیلم های شایسته و کلاس های آموزشی جستجو کنند و یا حداقل با تست گرفتن و آگاهی به استعداد افراد آنها را شناسایی کنند، در محافل و مهمانی ها به دنبال کشف بازیگر است، که مسلما به این بی اخلاقی دامن می زند. برای این قبیل کارگردانان فرق نمی کند که طراح صحنه یا فیلمبردار و سایر عوامل چه میزان خلاق و حرفه ای هستند بلکه بیشتر حواشی کار برایشان مطرح بوده و بر این اندیشه اند که تا چه میزان این افراد زیر دست می توانند کمبود های روحی روانی جنسی و مالی آنها را تامین کنند.
البته این مسئله تنها به جامعه ایران محدود نمی شود، بلکه در همه جای جهان زمانی که به جای استفاده از افراد توانمند ، صالح و شایسته از کسانی که به نوعی در ارتباط فردی و فامیلی قرار دارند ، استفاده شود، شاهد چنین اتفاقاتی هستیم...
*برای محدود کردن و در خوش بینانه ترین حالت ریشه کن کردن بی اخلاقی چه پیشنهادی دارید؟
- برای دادن جواب علمی به این سوال نیاز به کارشناسی جدی و عمیقی داریم اما اگر بخواهم بر اساس تجربه فردی خود نظر بدهم باید بگویم متولیانی که در هنر به ویژه سینما به جای کنترل ظاهری افراد شاغل در این هنر، ابتدا تخصص و انگیزه افرادی که پا به این حیطه می گذارند را مد نظرداشته باشند. چرا که بدون توجه به این اصل بسیاری از افراد غیر متخصص صرفا با تظاهر به ایمان مذهبی و بدون داشتن این ایمان ، وارد این حریم شده و رفتارهای نامعقولی از خود بروز می دهند، که دود آن به چشم همه هنرمندان می رود.
*و حرف آخر...
- همینقدر بگویم که تجربه محدود من می گوید که علاوه بر افرادی که تنها ظاهر روشنفکری دارند، بیشترین رفتار ناپسند را از کسانی دیده ام که بدون هیچ باور قوی مذهبی از این پوشش سوءاستفاده کرده و به نوعی خود را صاحب و قیم هنر می دانند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
اصلا من سینمای ایران رو قبول ندارم
حتی خیلی وقته که تی وی هم گذاشتمش کنار.
دوستان عزیز واسه لایک زدن نظر خودتون هم بگین برام ممنون میشم
پاسخ ها
elina
من بازیگری رو دوست دارم ولی سینمای ایران افتضاح!!!!!!!!!!!!!!
آریا
سینمای ایران دیگه حرفی واسه گفتن نداره همش کلیشه!اینو میشه از کارگردانای معروفی فهمید که کم کارشدند یا اصلا دیگه کار نمیکنن!
تلویزیون هم که دیگه به تاریخ پیوست!2-3ساله دورشو خط کشیدم.
mona
من هم موافقم ولی الان کلا وضع جامعه خراب شده محدود به سینما نیست قبلا همه از لحاظ فرهنگی از هم پیشی میگرفتن الان هرکی افتضاح تر بهتر
بدون نام
بد حجابی خود این خانم موجب فساد میشه دیگه
بدون نام
با اين عكسها كه اين بازيگرها تو اينترت پخش مي كنن واي به حال پشت صحنه هاو پارتي ها و .....برسه ميخواين فساد سينما و اين جامعه را نگيره واقعا جاي تاسف داره كه مسئولين نسبت به اين موارد بي اهميت تشريف دارن ....
فاران
فساد کم و بیش تو تمام جوامع دیده میشه ، سینماها هم از این قاعده مستثنی نیستند ، سینمای ایران هم تافته ی جدا بافته نیست !
بدون نام
اگه اين كارها را نكن كه هنر هفتم از بين ميره
شاهين
واقعا اين خبرارو ميخونم حالم از هر چي سينماي ايرانه به هم ميخوره بس كنين واسه همه سينماي ايران وقاهت داره چه قد ميخاين با اين حرفا بگين كه ما هم هستيم شالو كلاه كرديم يه نگام به ما بكنين يه آدم باشخصيت هيج وقت روش نميشه ازين چرنديات بگه
سميرا
سينماي ايران هنوز آدم حسابي هايي مثل ابراهيم حاتمي كيا،پرويز پرستويي،فاطمه معتمدآريا و ... رو داره. همه رو با يك چوب نبايد روند. البته هستند دختران و پسراني كه فقط براي قيافشون پا به سينما گذاشتند
aftab. neyriz
تا زمانی که از فرهنگ غربی به جای تمدن پاک پارسی و آریایی در حرکات ، رفتار و طرز لباس پوشیدن و زندگی کردن استفاده میکنیم پس نباید از فساد و فحشا که امروزه دامن گیر کشور عزیزمان ایران گردیده گلایه کنیم. بازیگر هر کشوریعنی چکیده ی از دردها ، خوبی ها ، خوشی ها و ناخوشی های مردم و ملت آن کشور.بامید روزی که مردم و بازیگران ایران عزیزمان گوشه نظری به فکر مردم باشند نه بفکر خودشان.(هرچند عزیزانی بوده اند و هستند که این شیوه و روش رادر پی داشته اند)
محسن
به نظر من هرکسی نمیتونه در هر مقوله ای اظهار نظر کنه کسانی مثله خانم پرستویی که اصلاً سابقه سینمایی نداره فقط کلیپی که با حسین استیری بازی کرد و سریال زیر آسمان شهر از کارهای برجستشن و خانم فیروز آذر که تنها فیلمه مهمش یکی از ما دو نفره چطور میتونن بیان و در مورد سینمایی که بزرگانی مثله عزت الله انتظامی، مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، پرویز پرستویی، رخشان بنی اعتماد، اضغر فرهادی ها رو داره اظهار نظر کنن...
آرش
متاسفانه سینمای ایران الان یک مکانی شده که هر کس فقط منفعتشو در آن می طلبه و کسی دنبال هنر و ترویج فرهنگ ناب نیست و برخی بازیگران نیز همون طور که گفته شد دنبال شهرت اند.مساله فساد جنسی متاسفانه الان در همه محافل است و باید جلوی این فجایع گرفته بشه.
آریا
ایرانی جماعت فقط دنبال این حرفاس بهمین دلیله که جهان سومی موندیم چون ذهنمون همش دنبال کشف جرمه.نه اینکه همه پسر و دختر پیغمبر تشریف دارن...والا
mn
ما ایرونی هستیم دینمون اسلامه پس گناه و فساد چرا؟ اگه بیشتر دقت کنیم لذتهای دنیا زودگذرند پس چرا به دنبالشون میریم؟میدونم که غیر ممکنه ولی امیدوارم روزی برسه که همه مسلمونها از گناه پاک بشن وفقط اسم مسلمان بودن رو یدک نکشن.
sulmaz
age az khodemon shoro konim in tor nemishe bazigaran bayad aval az khodshon shoro konan
sobhan
mamnun az inke yadavari kardi sulmaz
hatman barra30 mi6eeeeeeeeeeeeeeeeee
نظر کاربران
اصلا من سینمای ایران رو قبول ندارم
حتی خیلی وقته که تی وی هم گذاشتمش کنار.
دوستان عزیز واسه لایک زدن نظر خودتون هم بگین برام ممنون میشم
پاسخ ها
من بازیگری رو دوست دارم ولی سینمای ایران افتضاح!!!!!!!!!!!!!!
سینمای ایران دیگه حرفی واسه گفتن نداره همش کلیشه!اینو میشه از کارگردانای معروفی فهمید که کم کارشدند یا اصلا دیگه کار نمیکنن!
تلویزیون هم که دیگه به تاریخ پیوست!2-3ساله دورشو خط کشیدم.
من هم موافقم ولی الان کلا وضع جامعه خراب شده محدود به سینما نیست قبلا همه از لحاظ فرهنگی از هم پیشی میگرفتن الان هرکی افتضاح تر بهتر
بد حجابی خود این خانم موجب فساد میشه دیگه
با اين عكسها كه اين بازيگرها تو اينترت پخش مي كنن واي به حال پشت صحنه هاو پارتي ها و .....برسه ميخواين فساد سينما و اين جامعه را نگيره واقعا جاي تاسف داره كه مسئولين نسبت به اين موارد بي اهميت تشريف دارن ....
فساد کم و بیش تو تمام جوامع دیده میشه ، سینماها هم از این قاعده مستثنی نیستند ، سینمای ایران هم تافته ی جدا بافته نیست !
اگه اين كارها را نكن كه هنر هفتم از بين ميره
واقعا اين خبرارو ميخونم حالم از هر چي سينماي ايرانه به هم ميخوره بس كنين واسه همه سينماي ايران وقاهت داره چه قد ميخاين با اين حرفا بگين كه ما هم هستيم شالو كلاه كرديم يه نگام به ما بكنين يه آدم باشخصيت هيج وقت روش نميشه ازين چرنديات بگه
سينماي ايران هنوز آدم حسابي هايي مثل ابراهيم حاتمي كيا،پرويز پرستويي،فاطمه معتمدآريا و ... رو داره. همه رو با يك چوب نبايد روند. البته هستند دختران و پسراني كه فقط براي قيافشون پا به سينما گذاشتند
تا زمانی که از فرهنگ غربی به جای تمدن پاک پارسی و آریایی در حرکات ، رفتار و طرز لباس پوشیدن و زندگی کردن استفاده میکنیم پس نباید از فساد و فحشا که امروزه دامن گیر کشور عزیزمان ایران گردیده گلایه کنیم. بازیگر هر کشوریعنی چکیده ی از دردها ، خوبی ها ، خوشی ها و ناخوشی های مردم و ملت آن کشور.بامید روزی که مردم و بازیگران ایران عزیزمان گوشه نظری به فکر مردم باشند نه بفکر خودشان.(هرچند عزیزانی بوده اند و هستند که این شیوه و روش رادر پی داشته اند)
به نظر من هرکسی نمیتونه در هر مقوله ای اظهار نظر کنه کسانی مثله خانم پرستویی که اصلاً سابقه سینمایی نداره فقط کلیپی که با حسین استیری بازی کرد و سریال زیر آسمان شهر از کارهای برجستشن و خانم فیروز آذر که تنها فیلمه مهمش یکی از ما دو نفره چطور میتونن بیان و در مورد سینمایی که بزرگانی مثله عزت الله انتظامی، مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، پرویز پرستویی، رخشان بنی اعتماد، اضغر فرهادی ها رو داره اظهار نظر کنن...
متاسفانه سینمای ایران الان یک مکانی شده که هر کس فقط منفعتشو در آن می طلبه و کسی دنبال هنر و ترویج فرهنگ ناب نیست و برخی بازیگران نیز همون طور که گفته شد دنبال شهرت اند.مساله فساد جنسی متاسفانه الان در همه محافل است و باید جلوی این فجایع گرفته بشه.
ایرانی جماعت فقط دنبال این حرفاس بهمین دلیله که جهان سومی موندیم چون ذهنمون همش دنبال کشف جرمه.نه اینکه همه پسر و دختر پیغمبر تشریف دارن...والا
ما ایرونی هستیم دینمون اسلامه پس گناه و فساد چرا؟ اگه بیشتر دقت کنیم لذتهای دنیا زودگذرند پس چرا به دنبالشون میریم؟میدونم که غیر ممکنه ولی امیدوارم روزی برسه که همه مسلمونها از گناه پاک بشن وفقط اسم مسلمان بودن رو یدک نکشن.
age az khodemon shoro konim in tor nemishe bazigaran bayad aval az khodshon shoro konan
mamnun az inke yadavari kardi sulmaz
hatman barra30 mi6eeeeeeeeeeeeeeeeee