ارزان قیمتها در بازار اجاره مسکن + جدول
بین نرخهای ارزنده و کاذب در بازار اجاره واحدهای مسکونی، برخی از موجران که تعدادشان در بازار مسکن اندک است، این روزها واحدهای خود را کمتر از ارزش واقعی به بازار رهن و اجاره معرفی کردهاند.
این موضوع در حالی است که عدهای از مالکان، واحدهای خود را از لیست واحدهای اجارهای به طور موقت خارج کردهاند تا بازار اجاره مسکن از بابت میزان مراجعات مستاجران با استقبال روبهرو شود تا آنها بتوانند اجارهبهای بالاتری را برای واحد خود تعیین کنند زیرا بسیاری از موجران در بازار مسکن معتقدند که هنوز بازار اجاره مسکن به علت تعطیلات نوروز با رونق مواجه نشده است.
اما عقبنشینی اکثر مالکان در بازار اجاره نباید باعث شود مستاجرانی که قصد دارند قبل از فصل نقل و انتقال جابه جا شوند، دست از جستوجو بردارند و در اوج گرانی اجاره بها، واحد مورد نظر خود را اجاره کنند زیرا همانطور که گفته شد از هفته اول فروردین برخی از مالکان واحدهای خود را با قیمتهای باورنکردنی به بازار اجاره عرضه کردهاند.
ستون امروز نبض بازار به معرفی تعدادی از فایلهای اجاره واحدهای مسکونی پرداخته که اجاره بهای آنها کمتر از نرخ واقعی از سوی مالکان پیشنهاد شده است.
در یکی از محلههای منطقه تهرانپارس، واحدی ۷۰ متری که ۵ سال از عمر بنای آن میگذرد به همراه پارکینگ و انباری با شرایط ۲۸ میلیون تومان رهن کامل به بازار اجاره معرفی شده است؛ در حالی که ارزش رهن واقعی این واحد مسکونی ۵۲ میلیون تومان برآورد شده است.
از سوی دیگر ۳۲ میلیون تومان رهن، به عنوان اجاره بهای یک واحد ۷۰ متری در غرب تهران، محدوده بلوار فردوس تعیین شده است. سن بنای این واحد ۸ سال است و امکاناتی همچون پارکینگ، انباری و بالکن را در اختیار مستاجر قرار میدهد. اما اجاره بهای واقعیاین واحد مسکونی ۳۷ میلیون تومان پیشبینی میشود.
علاوه براین واحدی با متراژ ۱۱۵ متر مربع با عمر بنای ۵ سال در محدوده بام تهران منطقه سعادت آباد به میزان ۶۰ میلیون تومان برای رهن کامل آماده تحویل به مستاجر است.
پارکینگ، انباری و آسانسور جزئی از امکانات این واحد مسکونی به شمار میآید. بنگاهداران فعال در سعادت آباد مبلغ حقیقی رهن واحد مذکور را حدود ۷۶ میلیون تومان برآورد میکنند.
همچنین موجری واحد ۹۰ متری نوساز خود را در قیطریه واقع در دستور جنوبی با شرایط ۴۰ میلیون تومان رهن کامل به بازار اجاره معرفی کرده است، اما رهن واقعی این واحد ۹۰ متری به گفته مشاوران املاک حدود ۶۰ میلیون تومان است.
نظر کاربران
همه ساله در جای جای این مملکت شاهد آن هستیم که مستأجران علاوه بر این که دلهره ی افزایش بی رویه ی اجاره بها را دارند ، یک ماه قبل از موعد پایان اجاره ، باید پذیرای مشتری یا مستأجر جدید باشند ضمن این که صاحب خانه ها مبلغ قرض الحسنه ی ودیعه را هنگام تخلیه پرداخت می کنند ، آن هم با نگهداشتن مبلغ قابل توجّهی از اجاره به عنوان ضامن خسارت و... ؛ همچنین مستأجر باید برای اجاره ی خانه ی جدید ، هنگام عقد قرارداد که شاید هفته ها پیش از موعد باشد حدّاقل یک سوّم پیش اجاره را بابت تخلیه ی خانه ی مقصد به صاحب خانه ی جدید پرداخت کند در صورتی که هیچ مبلغی از خانه ی قبلی دریافت نکرده ! و مستأجر باید قرض الحسنه !ی قبلی را بپردازد .
صاحب خانه ها هم بدون فاصله و بدون ترمیم و نظافت و چک کردن خانه ، مستأجر جدید را می آورند در صورتی که در اجاره نامه ای که قبلاً بنگاهدار تنظیم کرده ، قید شده : همه چیز سالم تحویل گردیده است !
ولی در کشورهای دیگر حتّی در کشورهای همسایه از جمله ترکیه ، در زمانی که مستأجر ، ساکن است کسی به عنوان مشتری حقّ بازدید ندارد و نیز قبل از این که خانه را تحویل دهند اقدام به مرمّت و نقّاشی و چک کردن تأسیسات منزل می کنند .
در این میان ، چرا مسؤولین مسکن و املاک کشور ، به بنگاهداران دوره های آموزش قانونی و حقوقی برگزار نمی کنند و نظارتی ندارند .
آیا کسی هست که دادگر مستأجرانی باشد که عمدتاً قشر کارمند و معلّم و کارگر هستند ؟!
آیا ستم سرمایه داران بر مستضعفان رواست ؟
کمی به واژه ی مسؤول بیندیشید ...