۲۰۳۶۴۰
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

جزییات پرونده خاکستری از هتل «تارا»

اتفاقات حاشیه‌ای در شهرستان «مهاباد» استان آذربایجان غربی به دنبال حادثه فوت «فریناز خسروانی» کارمند یکی از هتل‌های این شهرستان، بهانه‌ای شده است برای برخی رسانه‌ها و گروه‌های مخالف نظام که مناطق کردنشین را ناامن جلوه دهند.

روزنامه ایران: اتفاقات حاشیه‌ای در شهرستان «مهاباد» استان آذربایجان غربی به دنبال حادثه فوت «فریناز خسروانی» کارمند یکی از هتل‌های این شهرستان، بهانه‌ای شده است برای برخی رسانه‌ها و گروه‌های مخالف نظام که مناطق کردنشین را ناامن جلوه دهند.

انتشار اطلاعات از سوی مقامات محلی و مسئولان قضایی، اظهارات خانواده متوفی و مدیر هتل حکایت از آن دارد که فوت نامبرده، یک اتفاق بوده و برخلاف فضاسازی‌های برخی گروه‌های خارج از کشور، نه قصد تجاوز و تعرضی در کار بوده و نه پای هیچ مسئول دولتی در میان بوده است. آنچنان که محمدقسیم عثمانی، عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی و نماینده بوکان در مجلس به خبرنگار «ایران» گفت: «متهم به هیچ وجه ارتباطی با مراکز دولتی نداشته و برای مشاوره جهت ارتقای سطح استاندارد هتل در آنجا مستقر بوده است.»

این نماینده مجلس افزود: «این یک اتفاقی است که ممکن است در هر جایی و در هر شهری بیفتد اما رسانه‌های بیگانه و کسانی که مخالف نظام هستند با روایت وارونه این اتفاق، فعال بخش خصوصی را کارمند دولتی معرفی و القا کردند که این خانم از دست او فرار و خودکشی کرده است. آنها با دست گذاشتن روی مسائل حساس همچون تجاوز و دولتی بودن فرد خاطی از مردم برای تجمع دعوت کردند.»

این نماینده کرد و اهل سنت مجلس تأکید دارد که مخالفان می‌خواستند یک موضوع اخلاقی را به یک مسأله قومیتی و امنیتی بدل کنند حال آن که هشیاری مردم و همکاری معتمدان و بزرگان مهاباد اجازه چنین بهره‌برداری را به مخالفان نداد.

مهاباد در مسیر توسعه

عثمان احمدی، نماینده مهاباد در مجلس نیز تأکید دارد «موضوع به هیچ وجه امنیتی و سیاسی نبوده است.» او به خبرنگار «ایران» گفت: «از روز پنجشنبه جلسات متعددی را در شورای تأمین شهرستان و با همه عزیزانی که می‌توانستند در این خصوص همکاری کنند، داشته‌ایم و موضوع را با حساسیت دنبال می‌کنیم.» به گفته وی، اتفاقات خوبی به لحاظ زیرساخت‌های توسعه در مهاباد افتاده است و این شهرستان در حال حاضر از گمرک، راه‌آهن، کارخانه پتروشیمی و... برخوردار است و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و تجاری هم مطرح است. به همین خاطر برخی بدخواهان چشم ندارند این اتفاقات خوب را ببینند و تمایل دارند اوضاع این شهرستان را ناامن جلوه دهند.» احمدی بر همین اساس از رسانه‌ها خواست «در گزارش‌ها و خبرهای خود به گونه‌ای عمل نکنند که اوضاع مهاباد آشفته و به هم ریخته جلوه کند.»

انتقاد از نحوه اطلاع‌رسانی مسئولان محلی

رسول خضری، دیگر نماینده استان آذربایجان غربی است که در گفت‌وگو با «ایران» تأکید دارد اوضاع استان برخلاف جوسازی‌های بیگانگان آرام است. نماینده پیرانشهر و سردشت البته از کیفیت اطلاع‌رسانی مسئولان محلی در این حادثه انتقاد کرد و گفت: «سوء اطلاع‌رسانی، به اندازه سوء تغذیه کشنده است. در چنین مواقعی است که نقش رسانه‌ها در تهییج یا اقناع افکار عمومی روشن می‌شود. مسئولان استانی و مقامات مهاباد باید در برابر خبرسازی‌های رسانه‌های خارجی سریع‌تر اقدام و مردم را از اصل ماجرا مطلع می‌کردند. رسانه‌های محلی و بخصوص صدا و سیما محل خوبی بود برای اینکه توضیحات مدیر هتل، شاهدان عینی و خانواده آن مرحوم برای مردم پخش شود تا فضا برای مانور بدخواهان مهیا نشود.»

به اعتقاد خضری، برخی از حاشیه‌های ایجاد شده ناشی از نبود شفافیت‌ها و اطلاع‌رسانی‌های نادرست بوده است چون مردم استان و همچنین مهاباد مردم قانونمداری هستند.

جزئیات پرونده خاکستری از هتل «تارا»

ماجرای حادثه مهاباد که در آن مرگ دختر میهمانداری در سقوط از هتل جنجال‌ساز شده بود، به صورت ویژه و فوق‌العاده از سوی مقامات قضایی و پلیسی تحت رسیدگی است. نه تنها مسئولان بلکه خانواده این دختر جوان و مرد هتلدار عنوان می‌کنند که راهی جز قانون در موشکافی این حادثه نیست و همه بر این باورند که تیم‌های پلیس آگاهی و دادسرای مهاباد بخوبی در حال انجام تحقیقات و افشای جزئیات آن هستند.

شاید اگر در روزهای نخست این حادثه مسئولان در رسانه‌های تصویری و مکتوب به بازگویی آنچه اتفاق افتاده است، می‌پرداختند و زمان را از دست نمی‌دادند، شاهد چنین حواشی‌ای نمی‌شدیم. روز یکشنبه هفته گذشته ۱۳ اردیبهشت ماه دختری ۲۵ ساله به نام «فریناز» در حادثه مرموزی از هتل «تارا»ی مهاباد سقوط کرد و جان باخت. این حادثه تا روز چهارشنبه در داخل کشور رسانه‌ای نشد و رسانه‌های خارجی شروع به جوسازی و تحریک اهالی مهاباد کردند و وقتی ماجرا وارد فضای امنیتی شد، تازه مسئولان قضایی و دولتی در استان آذربایجان غربی احساس کردند که باید اطلاع‌رسانی داشته باشند و همین سوخت زمان، جنجال و حاشیه‌های زیادی بر جای گذاشت.

۵ روز بعد

شاید رئیس دادگستری آذربایجان غربی تنها مقام رسمی‌ای بود که توضیحات کاملتری داد. وی با قاطعیت به تکذیب ارتباط متهم پرونده مهاباد با نهادهای امنیتی کشور پرداخت و با استناد به معاینات پزشکی قانونی «هرگونه شایعه در مورد تجاوز به دختر جوان» را رد کرد.

توکل حیدری، رئیس دادگستری در آذربایجان غربی، تأکید کرد که «رابطه‌‌ای در این حد بین متوفی و متهم وجود نداشته است». در همین حال بر اساس گزارش‌ها، شهر مهاباد در استان آذربایجان غربی روز پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت، شاهد ناآرامی بوده و خساراتی از سوی معترضان به هتل «تارا» وارد شده است. جعفر کتانی، فرماندار مهاباد نیز از دستگیری متهم حادثه مهاباد خبر داد و گفت که متهم «بازرس یا ناظر هیچ نهادی نبوده است». در همین حال رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی نیز گفت که متهم این حادثه «یک مهندس طراحی داخلی است و حتی هیچ سابقه همکاری با هیچ دستگاه دولتی را ندارد؛ چه برسد به اینکه مأمور امنیتی باشد».

توکل حیدری تأکید کرد که فعالیت متهم «در زمینه ارتقای استاندارد هتلداری» بوده و به همین دلیل در هتل تارای مهاباد حضور داشته است.

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در بخشی از سخنان خود همچنین با اشاره به بررسی «۲۵ پیامک رد و بدل شده بین متهم و متوفی» تأکید کرد که «متهم دختر جوان را به اتاقش دعوت کرده است».

وی اضافه کرد: «متهم اعلام کرده که چند دقیقه پس از حضور دختر جوان در اتاق و گفت‌وگوی آن دو با هم، رئیس هتل... تلفنی ماجرا را به مادر وی اطلاع داده و مادرش نیز به دخترش زنگ می‌زند که رئیس هتل دنبال تو می‌گردد.»حیدری با اشاره به تماس تلفنی میهماندار هتل با یکی از همکارانش افزود: «بر اساس گفته‌‌های متهم، همکار این دختر به وی اطلاع می‌‌دهد که رئیس هتل مشغول کنترل دوربین‌های مداربسته است.»وی اضافه کرد: «دختر جوان تصمیم می‌گیرد اتاق را ترک کند. چند بالکن کناری را که هر یک حدود ۸۰ سانتی‌متر با یکدیگر فاصله داشته‌اند پشت‌سر می‌گذارد و پس از آن تصمیم می‌‌گیرد که از طریق بالکن به طبقه پایین‌‌تر بپرد که پس از آویزان شدن از بالکن موفق به این کار نشده و به پایین پرت می‌شود.»

درگیری‌ها کشته نداشت

در همین حال علیرضا رادفر، معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان غربی گفت: «هیچ تیراندازی» توسط پلیس انجام نشده ومأمورین انتظامی فقط با «روش‌های ضد اغتشاش و با خویشتنداری کامل» سعی در متفرق کردن تجمع‌کنندگان داشتند.

اظهار نظر پلیس

معاون اجتماعی ناجا نیز اظهار کرد: متأسفانه اتفاقاتی که در مهاباد افتاد به وسیله شبکه‌های معاند بزرگنمایی شده است و آنها تلاش کرده‌اند که جو را متشنج کنند اما خوشبختانه با خویشتنداری مأموران نیروی انتظامی غائله خاتمه پیدا کرد. وی افزود: در این حادثه تعدادی مجروح شده‌اند اما هیچ کشته‌ای وجود نداشته است. وی در مورد آتش سوزی هتل در مهاباد گفت: به دلیل جو ایجاد شده و اعتراض مردم نسبت به رئیس هتل، این هتل به آتش کشیده شد. البته در این خصوص نیز عده‌ای دستگیر شده‌اند. حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، معاون اول رئیس قوه قضائیه در‌خصوص حادثه مهاباد ابتدا به گلایه از رسانه‌ها پرداخت، سپس گفت: در این قضیه فردی به جهاتی این اتفاق برایش افتاده یا خودش برای خودش پیش آورده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سردار

    با عرض سلام
    من از شهروندان مهاباد هستم و تمام حرفها وگفته هاي فوق رو تاييد ميكنم واقعا پليس خويشتن داري كرد و با كسي درگير نشد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج