واریز سود به حساب روزشمار با نرخ بالا ممنوع
امکان دریافت سود روزشمار بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار توسط صاحبان حساب های کوتاه مدت از پنجشنبه هفته گذشته از بین رفت و دیگر بانک ها امکان واریز این نوع سود را به صاحبان این حساب ها نخواهند داشت.
در پی تشدید رقابت میان بانک ها در سال گذشته برای جذب سپرده های بییشتر، آنها اقدام به افزایش خودسرانه نرخ سود حساب های روزشمار با نرخ های بالا در قالب طرح های متفاوت در سیستم بانکی کشور کردند که هنوز زمان طرح های آن منقضی نشده است و این در حالی است که موسسات اعتباری و بانک ها در حالی به این حساب های روزشمار نرخ های سود ۲۲ تا ۲۴ درصد ارایه می کردند که براساس تفاهم سال گذشته مدیران بانکی و مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود روزشمار این حساب ها به ۱۰ درصد کاهش یافته بود.
اما صاحبان این حساب ها از روز پنجشنبه هفته گذشته پس از مراجعه به شعب بانک ها برای واریز وجوه و دریافت سودهای بالاتر از نرخ مصوب سال گذشته شورای پول و اعتبار با بخشنامه جدید بانک مرکزی مواجه شدند که براساس آن دیگر امکان واریز به این حساب ها برای مشتریان وجود ندارد و تنها می توانند تا زمان منقضی شدن حساب از آنها برداشت کنند البته میزان نرخ سود این حساب ها تا زمان انقضای آن همان نرخ های بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار است.
برهمین اساس کارمندان بانک ها و موسسات اعتباری از پنجشنبه هفته گذشته به صاحبان این حساب ها اعلام کردند که براساس بخشنامه جدید بانک مرکزی که پس از جلسه سه شنبه شب هفته گذشته شورای پول و اعتبار به بانک ها ابلاغ شده، واریز به این حساب ها دیگر امکان پذیر نیست.
یکی از مسولان در حوزه مدیریت اداره نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در گفت و گو با ایرنا با تایید صدور بخشنامه اصلاح ضوابط ناظر بر هر حساب از سوی بانک مرکزی، گفت: حساب های کوتاه مدت یا مدت دار و بلندمدت یکساله قابلیت واریز یا برداشت ندارد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر این حساب ها در شهریور سال ۹۳ افتتاح شود تا شهریور سال ۹۴ دیگر امکان کاهش یا افزایش موجودی آن وجود ندارد.
این مقام مسوول در بانک مرکزی تصریح کرد: در همین حال حساب های روزشمار کوتاه مدتی وجود داشت که بانک ها نرخ سود بیشتر از نرخ متناظر برای آنها پرداخت می کردند و به این حساب ها نرخ های سود بالا می پرداختند.
وی ادامه داد: واریز سود به حساب هایی که ماهیت مدت دار داشته متوقف شده و صاحبان حساب نمی توانند به مانده حساب مبالغی را اضافه کنند.
وی با بیان اینکه، بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای از بانک ها و موسسات اعتباری خواست تا ضوابط ناظر بر هر حساب که در گذشته رعایت نمی شد، اصلاح شود، اظهار داشت: در راستای این بخشنامه بانک ها و موسسات به مشتریان اعلام کردند که دیگر امکان واریز به این حساب ها وجود ندارد و فقط می توانند از آنها برداشت کنند.
نظر کاربران
چرا فقط سودی رو که پرداخت میکنن رو میگن و هیچ صحبتی از سودی که روی وام ها میکشن و از مردم میگیرن نیست؟
پاسخ ها
احسنت احسنت
اگر همه مردم تمام سرمایه هاشون رو از بانک ها خارج کنند دیگه شورا مورا چمیدونم بانک مرکزی و دولت و .....! دست به دامن مردم میشن حتی حاضرن سود سپرده ها رو ببرن رو مرز 40 درصد تا مردم با بانک ها آشتی کنن بله قدرت دست مردمه و بس.
پاسخ ها
درود بر گفتار شما دوست عزیز.اما آیا ما همچین مردم یا ملتی هم داریم که بخواهند سپردهایشون را بکشند بیرون؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟