«عشق تعطیل نیست» جریمه شد؟
در ماجرای توزیع سریال «عشق تعطیل نیست» اتفاق تازه ای افتاد؛ چند هفته قبل از اینکه اولین قسمت از دی وی دی سریال توزیع شود، پروژه متوقف شد.
در آذرماه سال گذشته یادداشتی منتشر کردیم و در آن نسبت به تباه شدن اعتبار بازیگری ستاره های این سریال هشدار دادیم. در دی ماه نیز گزارشی به چاپ رسید که در آن به ماجرای اختلافات دورنی عوامل سریال و تعطیلی تصویربرداری آن اشاره شده بود.
متاسفانه چند ماه بعد عوامل سریال دی وی دی های این کار تعطیل شده را به بازار فرستادند تا بتوانند صرفا سرمایه از دست رفته شان را برگردانند و البته همه شایعه ها و حقایق را مسکوت گذاشتند. در این گزارش می خواهیم ببینیم اتفاقات مسکوت مانده «عشق تعطیل نیست» چه ها بود و چرا به چنین سرنوشتی دچار شد. سریالی که در تاریخ سریال های شبکه نمایش خانگی بی نظیر بود.
در ماجرای توزیع سریال «عشق تعطیل نیست» اتفاق تازه ای افتاد؛ چند هفته قبل از اینکه اولین قسمت از دی وی دی سریال توزیع شود، پروژه متوقف شد. مشکلاتی همچون اختلافات درونی و آماده نبودن فیلم نامه دست به دست هم دادند تا تهیه کننده نتواند بیش از 5 قسمت از سریال را تولید کند. سرمایه گذاران سریال خودشان یقین داشتند که دی وی دی «عشق تعطیل نیست» فقط 5 قسمت دارد و به این زودی ها قرار نیست ادامه اش ساخته شود. آنها با اطلاع از این موضوع، واقعیت را با مردم در میان نگذاشتند و همان قسمت های نصفه و نیمه را روانه بازار کردند.
چه بسا اگر در روز اول مردم بو می بردند که سریال ادامه ندارد و نیمه کاره به پایان می رسد، این محصول شبکه نمایش خانگی را خریداری نمی کردند. بنابراین بیان حقیقت به نفع گروه تهیه کننده و سرمایه گذار نبود. ارشادی ها یقینا متوجه این نکته ساده شده اند که «عشق تعطیل نیست» فیلم نامه ای برای قسمت های 5 به بعدش ندارد و در همان ایستگاه ششم متوقف می شود. ساده ترین راه حل این بود که آنها از تهیه کننده می خواستند نصف قسمت های وعده شده (مثلا 12 قسمت) را تحویل وزارت ارشاد بدهد و بعد مجوز پخش بگیرد. ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد تا بعد از نیمه کاره ماندن «قهوه تلخ» و رهاشدن «ساخت ایران» و «قلب یخی»، این سریال هم در کوتاه ترین زمان، به سرنوشت سلف هایش دچار شود.
شهرام حقیقت دوست: ایراد فیلم نامه جدی بود
همین الان اگر سری به صفحه اینستاگرام «بیژن بیرنگ» بزنید با سیل اعتراضات مردمی خواجه خواهید شد. محور مشترک این پیام های گلایه آمیز پایین بودن کیفیت سریال و نصفه ماندن آن است. نامه شهرام حقیقت دوست یکی از بازیگران سریال، حاوی افشاگری های زیادی درباره پشت صحنه تولید سریال است. او در نامه اش به بیژن بیرنگ هم به ضعف فیلم نامه اشاره کرده و هم به کپی برداری سریال از «فرندز».
ضمن اینکه پایین بودن بار کمدی سکانس ها را هم زیر سوال برد. در بخشی از نامه این بازیگر خاطب به بیژن بیرنگ، آمده است: «در روزهای پیش تولید و دورخوانی متن چه کسی را شاهد و حکم بگیرم غیر از خود شما که چقدر تلاش کردم و کردیم تا به شما بقبولانیم ایراد فیلم نامه جدی است. یادتان که نرفته نگرانی های هر روزه مان را!»
هر وقت آفیش کردند آمدیم
کارگردان «عشق تعطیل نیست» چندی پیش توپ را در زمین بازیگران انداخت و گفت: «وقتی عوامل یک کار در لحظه، در سه الی چهار کار دیگر مشغول باشند، درنتیجه دیگر تمرکزی به وجود نمی آید و تولید با کیفیتی هم از آب در نخواهد آمد.» مرور فعالیت های بازیگران سریال در یک ساله اخیر نشان می دهد که این گفته ها- تقریبا- بی اساس است. از بین بازیگران سریال، محمدرضا گلزار و شهرام حقیقت دوست هم زمان در هیچ پروژه دیگری نبودند.
مهناز افشار چند روزی در پروژه «نهنگ عنبر» ساخته سامان مقدم جلوی دوربین رفت و بهنوش بختیاری هم برای مدت کوتاهی بازی در یک تئاتر را پذیرفت. ظاهرا نمی توان گروه بازیگران را مقصر دانست و ضعف سریال را به پای آنها نوشت. یکی از بازیگران که نمی خواهد نامش فاش شود در این رابطه می گوید: «هروقت ما را آفیش کرده اند آمده ایم. اصلا کار ما با تصویربرداری آنها تداخلی نداشت. همه می دانند که متهم کردن بازیگران بهانه ای برای پوشاندن اشتباهات دیگر عوامل است.»
پای موضوع ممنوع هم به سریال باز شد
گویا پیش از تولید مجموعه، تهیه کننده و همه عوامل اذعان داشته اند که فیلم نامه این کار نیاز به بازنویسی دارد و بازیگران به این شرط همکاری با پروژه را قبول کرده اند که فیلم نامه بازنویسی شود. متاسفانه فیلم نامه سریال سرشار از شوخی های پیش پاافتاده و بی مزه بود. بعضا نویسنده دست به دامان شوخی های سخیف هم شده بود که در این رابطه می توان به رابطه محمدرضا گلزار و شهرام حقیقت دوست در سریال اشاره کرد. فضاسازی به گونه ای بود که ذهن بیننده می توانست به سمت تصور هم جنس گرایی هم کشیده شود.
فیلم نامه از این تخیل شرم آور برای خنداندن مردم استفاده کرد و البته نتیجه ای هم نگرفت. در بخش هایی از سریال این دو بازیگر همدیگر را در آغوش می گیرند و یکی به دیگری می گوید: «من با تو کار خصوصی دارم». آن یکی هم پاسخ می دهد: «الان زن من خونه ست. جلوی اون نمی شه». اجازه بدهید بیشتر از این روی ماجرا دقیق نشویم و زودتر از کنارش بگذریم. «عشق تعطیل نیست» می خواست به زور قلقلک مخاطبانش را بخنداند.
اگر بخواهیم سریال خانه سبز را با عشق تعطیل نیست مقایسه کنیم متوجه می شویم که سریال جدید بیرنگ به لحاظ ویترین چیزی از کار قبلی کم ندارد. اگر گلزار را به لحاظ محبوبیت با زنده یاد شکیبایی برابر بدانیم، بقیه بازیگران یک سر و گردن از ستاره های «خانه سبز» بالاتر هستند. بنابراین نتیجه می گیریم که در سریال جدید جای خالی زنده یاد مسعود رسام هم به شدت احساس می شود. آیا بیرنگ بدون رسام نمی تواند موفقیت کارهای قبلی اش را تکرار کند؟ آن طور که می گویند: بیژن بیرنگ به بازیگران و وزارت ارشاد تعهد داده بود که فیلم نامه را بازنویسی کند. قول دیگرش این بود که قسمت های باقی مانده فیلم نامه را تکمیل کند و ۲۶ قسمت آماده را تحویل بازیگران بدهد. در مدتی که تصویربرداری انجام می شد، او به وعده هایش عمل نکرد.
چند فیلم نامه نویس به لوکیشن سریال رفتند؛ اما هیچ کدام حاضر به همکاری با پروژه نشدند. چون بیرنگ به آنها اختیارات لامز را نمی داد و می خواست زیر نظر او کار کنند. اگر دقت کنید در قسمت دوم سریال حدود ۹۰ درصد ماجراها در یک لوکیشن ثابت و بسته اتفاق می افتد که ما سه طرفش را می بینیم. بنابراین سریال در مرحله اجرا هم نتوانست تنوع بصری به وجود بیاورد.
برای متخلفان چه جریمه ای درنظر گرفته اند؟
شورای صدور پروانه نمایش خانگی (ویدئویی) که زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت دارد تحت چه شرایطی به این سریال ها مجوز می دهد؟ کارمندان وزارت ارشاد وقتی می خواهند زیر برگه مجوز یک سریال مهر تایید بزنند، باید از سرمایه گذارش بپرسند که این سریال چند قسمت دارد و تا به حال چند قسمت آن تایید شده است. آنها باید از صاحب اثر تضمین بگیرند که او در مدت زمان مشخصی کار را به سرانجام برساند. مسوولان دولتی که در وزارت ارشاد به این سریال مجوز تولید و پخش داده اند، کمتر است.
یک تهیه کننده شاید بخواهد پولش را آتش بزند و فیلم بی کیفیت تولید کند. ممکن است بگوید من اختیار پول خودم را دارم و کسی نمی تواند جلویم بایستد، ولی توزیع و پخش دی وی دی در بازار ماجرای دیگری دارد. سریالی که قرار است در ۲۶ قسمت به پایان برسد چطور با ۵ قسمت آماده شده وارد بازار می شود؟ آن هم زمانی که فیلم نامه اش نصفه کاره مانده و معلوم نیست چه زمانی پرونده اش بسته می شود. شرکت خودروسازی تویوتا زمانی که خودرویی روانه بازار می کند، ۵ سال گارانتی (ضمانت) تعمیرات می دهد و تا ۲۰ سال دیگر هم لوازم یدکی آن خودرو را تامین می کند.
یعنی دارنده ماشین خاطرش جمع است که تا ۲۰ سال دیگر با هیچ مشکلی مواجه نمی شود ولی در اینجا ما دی وی دی یک سریال را خریداری می کنیم و نمی دانیم که هفته آینده ادامه اش را خواهیم دید یا نه. مسوولان وزارت ارشاد امروز باید توضیح بدهند که چه جریمه ای برای متخلفان این ماجرا در نظر گرفته اند؟ مردمی که سریال را خریده اند و الان منتظر قسمت های بعدی هستند باید به کجا شکایت کنند؟ هزینه پرداخت شده برای دی وی دی های یک سریال ناقص را چه کسی جبران می کند؟
نظر کاربران
کلا سریال تو شبکه نمایش خانگی ایرانی جایی نداره، چون اعتماد از قهوه تلخ از بین رفت و بعدش هم هر کاری کردن نتونستن اعتماد رو مثل قبل برگردونن، و اینم آخریش که اینجوری شد، سریال رو نمیشه با اطمینان نگاه کرد.
پاسخ ها
شاهگوش خوب بود .... منهای آخرش ک دیگه سانسور شد