انگلیس: «کوه نور» را به ایران پس می دهیم
کوه نور یکی از زیباترین الماس های تاریخی که سال ها پیش به انگلستان منتقل و بر تاج ملکه نصب شد، اکنون به نشانه حُسن نیت ملکه انگلستان به ایران بازپس داده می شود تا در کنار زوج خود الماس معروف دریای نور، در خزانه جواهرات ملی بانک مرکزی ایران به نمایش عمومی گذاشته شود.
دفتر مخصوص ملکه الیزابت دوم، به نقل از وی اعلام کرد که تصمیم ملکه برای بازپس فرستادن کوه نور به ایران قطعی است و این گوهر گرانبها به زودی طی مراسمی رسمی به ایران بازپس فرستاده خواهد شد تا به گنجینه جواهرات این کشور افزوده شود.
دفتر الیزابت دوم درباره علت این تصمیم ملکه بریتانیا اعلام کرد: «اراده ملکه بر این است که با این حرکت نمادین بخشی از لطماتی را که طی چند قرن اخیر به ملت و کشور ایران به خاطر برخی سیاستهای دخالت جویانه بریتانیا وارد شد، جبران نماید.
الیزابت دوم درباره دیگر انگیزههای این تصمیم افزود: «البته بجز ابراز حُسن نیت و تلاش نمادین برای جبران گذشته، این تصمیم انگیزه های شخصی نیز دارد. در سال ۱۹۶۱ که به اتفاق همسرم پرنس فیلیپ سفری چند روزه به ایران داشتم و از شهرهای تاریخی شیراز و اصفهان بازدید کردم و دیداری از تخت جمشید و میدان نقش جهان داشتم، شیفته عظمت و شکوه تاریخ ایران شدم و از آن زمان تاکنون هر وقت که این گوهر گرانبها را میبینم، احساس میکنم که شایسته است این امانت به ملت بزرگ ایران باز پس داده شود.
این تصمیم ملکه از سوی دفتر مخصوص او در حالی اعلام می شود که پیش از این، هند نیز ادعای مالکیت این گوهر تاریخی را داشته و برخی از چهرههای برجسته هند ازجمله نوه ماهاتما گاندی از انگلستان خواسته بودند تا کوه نور را که در دوران استعماری از هند برده شد، بازگرداند. اما دیوید کامرون، نخستوزیر و رهبر حزب محافظه کار انگلستان، در سفری که به هند داشت به این درخواست ها پاسخ منفی داد.
الماس تاریخی کوه نور، در سال ۱۶۵۶ میلادی از قلعه باستانی "گلکنده" در نزدیکی "حیدرآباد" در ایالت "آندرا پرادش "هندوستان به دست آمد. کوه نور توسط یک ایرانی به نام "میرزا محمد میر جمله" وزیر ایرانی "عبدالله قطب شاه" به "شاه جهان" پادشاه گورکانی هند هدیه شد و در سال ۱۷۳۸ میلادی، پادشاه ایران "نادر شاه افشار" آن را بازپس گرفت و نام "کوه نور" را برای آن برگزید.
کوه نور پس از مرگ نادرشاه، توسط "احمدشاه درانی" به افغانستان منتقل و سپس به دست "شاه شجاع" افتاد. کوه نور، پس از شکست "شاه شجاع" از سردار هندی ملقب به "شیر پنجاب"، به هند برده شد و بعدها به دست "کمپانی هند شرقی" بریتانیا افتاد و در سال ۱۸۷۷ رسماً اعلام شد این الماس در اختیار ملکه ویکتوریا- امپراتور بریتانیا در دوران استعمار بریتانیا بر هند - است و اکنون زینت بخش تاج ملکه است.
الماس کوه نور پیش از تصمیم ملکه الیزابت دوم برای بازپس فرستادن آن به ایران، در برج لندن، قصری تاریخی در ساحل شمالی رود تیمز، نگهداری میشد.
نظر کاربران
اي ول
پاسخ ها
آخ جون ^_^ آقای ظریف یه دونه ای :*
ای روباه مکار--- حالا که ایران با امریکا سازگار شدن میخاد دستش از این کاسه لیسی کوتاه نمونه--خداروشکر که مملکت دسته خودمونه وگرنه این شیاطین دریده بودن این ممکلتو-- حداقل خودی بخوره بهتره از شیاطین درنده س
پاسخ ها
حالا بعد از ۴ سال فهمیدید سگ زرد برادر شغاله نه امریکا و نه انگلیس و نه هر پدرسوخته اجنبی ولسوز وطن نیستن
سلام خبر فوق صحت ندارد و دروغ 13 میباشد.
شتر در خواب بیند پنبه دانه...
دریای نورو نبرن، کوه پیشکش!!!
ولی اگه میشد چی میشد حیف که مثل پیدا شدن آب روی سطح مریخ شوخیه اول آوریله
دلیلی برای دروغ گفتن از ملکه انگلستان نیست .خبر خوبی بود که همه ایرانیان رو خوشحال کرد.
فقط مواظب باشین تقلبی اش را قالب نکنند چون از اینها هیچ چیز بعید نیست.
دروغ ١٣ بود اين خبر
اون الماس واس ماس !
یعنی کلش واس ماس
اینو به فال نیک میگیریم.اگر به ایران پس دادن چه بهتر خواهد شد که ایران هم آن را به صاحبان اصلی آن کشور هندوستان باز پس بفرستند .تا بدین وسیله جوانمردبودنمان را به همه نشان دهیم.
خیر این الماس یادگار پیروزی نادرشاه هست دلیلی برای پس دادنش نیست ما مثه انگلیس ندزدیدیمش که بخواهیم پس اش بدهیم
سلام ولی من فکرنمی کنم ان روباه پیر ملکه ی انگلیس پس دهداین سیاست انگلیس هاست وعده می دن عمل نمی کنند مرگ بر انگلیس
لعنت بر پدر و مادر کسی که پسش نده!!!
دروغه اینا کی به وعده هاشون عمل کردن که این دومین باشه؟
پس نده جهنم .والاااا مثلا پسمون بده چه فرقی به حال ما داره مثلا دولت میخواد واسمون چیکار کنه که اگه الماس کوه نور نباشه نمیتونه انجام بده. وجود این الماس هیچ دردی از ملت و مردم ایرن دوا نمیکنه
همون تو انگلیس باشه بهتره اینجا بیاد سریع دودره میشه تو انگلیس بمونه جاش امن تره
همون تو انگلیس باشه بهتره اینجا بیاد سریع دودره میشه تو انگلیس بمونه جاش امن تره
من عاشق الماس میشه چند دقیقه دست من باشه
تاریخ مملکت ما در جهان کم نظیره
دل آدم واقعا به درد میاد وقتی میبینه نتوانستیم وشاید نتوانیم به نحو احسن این تاریخ را حفظ کنیم..
عزیزان انقدر ساده نباشید این الماس جزو خزانه ملی انگلستان هستش و ملکه انگلستان حتی اگر بخواد هم نمیتونه اونو پسش بده ... . پس این خیال رو نداشته باشید که کوه نور رو به ما پس بدن.
در ضمن مواظب باشد جیب مارو نزنن اینا کوه نور پیشکش.
اولا که ملگه انگلستان چنان خبطی نمیکنه بعدم این الماس جزء میراث ملی انگلیسه بعثم همونجا بهتره باشه چون بیاد اینجا میفروشنش به یک موزه دار شخصی بایک رقم نجومی وپولشو ....
خواب ببینیم پسش بگیریم ملکه چرا باید اینکار را بکنه