شرط روسیه برای فروش اس-۳۰۰ به ایران
منابع دفاعی روسی اعلام کردند که اگر سازمان ملل تصمیم بگیرد ممنوعیت فروش سلاح به تهران را رفع کند، مسکو ممکن است اجرای قرارداد فروش سامانههای موشکی دفاع هوایی اس-۳۰۰ را به ایران از سر بگیرد.
مذاکرهکنندگان ایرانی، آمریکایی و دیگر قدرتهای جهانی روز گذشته بر سر یک چارچوب برای یک توافق نهایی به منظور کاهش و محدود کردن برنامه هستهای ایران توافق کردند.
ایران با پذیرش محدودیتهای چشمگیر تأسیسات هستهای خود برای دستکم یک دهه و پذیرش بازرسیهای بینالمللی موافقت اصولی کرد.
در مقابل، تحریمهای اقتصادی یکجانبه اعمالی علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا رفع میشوند.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز گفت که تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران نیز میتواند رفع شود.
ایگور کوروتشنکو، رئیس اندیشکده مرکز تحلیل تجارت جهانی سلاح در مسکو گفت: برداشتن تحریمها علیه ایران، شامل تحریم تسلیحاتی میتواند نتیجه کاملاً منطقی آن باشد."
وی افزود: "از جمله مسائلی که برای ما اهمیت کلیدی دارد موضوع صادر کردن موشکهای اس-۳۰۰ به ایران است ... توافق (منعقده در این زمینه) بر اساس بندهای (شرایط) مورد توافق برای تهران و مسکو، از سرگرفته شود."
در سال ۲۰۰۷، روسیه قراردادی را برای فروش موشکهای اس-۳۰۰ به ایران به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار را امضا کرد. مسکو در سال ۲۰۱۰ و در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای متوقف کردن فروش سلاح به ایران به خاطر برنامه انرژی هستهای مناقشهبرانگیز آن، این قرارداد را معلق کرد.
پس از آن ایران علیه شرکت دولتی صادرات سلاح روسیه "روسوبوروناکسپورت" در دادگاه مصالحه و داوری ژنو اقامه دعوا کرد؛ پس از آن روسیه نیز به ایران پیشنهاد یک مصالحه را داد که براساس آن سامانه موشکی دفاع هوایی آنتی-۲۵۰۰ را به ایران تحویل دهد. اما ایران این پیشنهاد را رد کرد و بر اجرای توافقنامه اصلی تأکید کرد.
نظر کاربران
مگر میشود معامله ای که قبل از ابلاغ سازمانهای بین المللی در رابطه با منع معامله ابلاغ میشود کن لم یکن اعلام کرد .پس تعهدات الزام آور با پشتوانه ملی بین المللی و بیمه های سنگین و اعتبار اسناد معامله که بابت هر قرارداد اخذ میشود که حقوق طرفین و خسارات وارده را در صورت بروز پیگیری و تضمین نماید چه میشود ممکن است سالها معامله های سنگین نظامی و تسلیحاتی صورت بگیرد و اتفاق خاصی نیفتد و ممکن است در طول تاریخ این اولین مشکل از این نوع بوده که باید قاطع و کاملا منافع ذی نفع که هر کدام از طرفین که باشد در دستور کار قرار بگیرد و خسارات به بهترین وجه پرداخت و با خاطی برخورد شود. اگر قرار باشد که هر دولتی خودش بنا به اقتضای سیاسی و یا اقتصادی و مالی خودسرانه اقدام به ابطال قرار دادکند دیگر آجر روی هم بند نمیشود و کسی دیگر با دیدن اینگونه اعمال اعتماد به کشورها و شرکتها نکرده و آن شرکت از لحاظ اقتصادی سیاسی منزوی میشوند.دولت ایران نباید از حق خود کوتاه بیاید.
خدایا از شــــــــــــــــــر روسیه به تو پناه میبرم
الان دیگه s400 بدین
به نظر دولت روسیه از شرکت های مونتاز کار خودرو در ایران یاد گرفته که به جای محصول شفارش مشتری در صورت نبود مشابهه انرا تحویل دهند...
به نظرم روسیه از امریکا واروپا مرموزتره وخیلی راحت متحدانش را فدا میکند.ماباید دانش فنیمان رابالا ببریم که محتاج ناجوانمردان نشویم.