۱۸۷۱۳۱
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

۱۰ رویداد مهم گردشگری ایران در سال ۹۳

صنعت گردشگری کشور در سالی که گذشت، اتفاقات نیک و بدی را از سر گذراند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، حضور سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه توریسم کشور، افزایش تعداد گردشگران خارجی، امضای تفاهم‌نامه همکاری با بسیاری از کشورها و... موضوعاتی کلی است که می‌توان به آنها اشاره کرد.

روزنامه دنیای اقتصاد: صنعت گردشگری کشور در سالی که گذشت، اتفاقات نیک و بدی را از سر گذراند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، حضور سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه توریسم کشور، افزایش تعداد گردشگران خارجی، امضای تفاهم‌نامه همکاری با بسیاری از کشورها و... موضوعاتی کلی است که می‌توان به آنها اشاره کرد.

در این گزارش سعی شده با برشمردن ۱۰اتفاق مهم در این بخش که می‌تواند تاثیرات بلندمدتی بر صنعت گردشگری کشور بگذارد، نگاهی کلی به کارنامه گردشگری ایران شود. این رویدادها با توجه به تاریخ رخداد دسته‌بندی شده‌اند.

نشست وزیر اطلاعات با فعالان صنعت گردشگری

در اردیبهشت ماه ۹۳ نشست مشترکی میان فعالان حوزه گردشگری و وزیر اطلاعات برگزار شد.سيد محمود علوى، وزیر اطلاعات در این نشست، از لغو رواديد با ۱۲ كشور خبر داد و گفت: بايد از محسنات گردشگرى استفاده كنيم و صدمات و آسيب‌هاى آن را به حداقل برسانيم. این نشست از آن جهت که نشستى بی‌سابقه بود، برد خبری بسیاری داشت و از همین جهت نشانه‌ای محرز از تغيير رويكرد در سطوح كلان كشور درخصوص گردشگری بود.

آزادسازی نرخ بلیت هواپیما

از ۲۸ اردیبهشت‌ماه براساس مصوبه شورای‌عالی هواپیمایی نرخ داخلی بلیت هواپیما مانند پروازهاى خارجى، آزاد اعلام شد. به این معنا که نرخ ثابت و کف نداشته، اما نرخ سقف آن مشخص است. در ضمن پیش از این مصوبه، قیمت بلیت‌ها به صورت دستوری از سوی شورای‌عالی هواپیمایی تعیین می‌شد. شناور اعلام کردن نرخ بلیت‌ها با هدف شکل‌گیری رقابت میان شرکت‌های هواپیمایی و استقلال بیشتر در زمینه ارائه خدمات و همچنین تنوع دامنه انتخاب برای مسافران صورت گرفت.

امضای تفاهم‌نامه بين سازمان جهانی جهانگردی و سازمان گردشگری ایران

در حاشیه نودو هشتمین نشست شورای اجرایی سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد، ۱۶خردادماه، معاون رئیس‌جمهوری کشورمان و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری ملل‌متحد (UNWTO) در مادرید اسپانیا یک یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند.

ارتقای نظام آمار گردشگری، توسعه گردشگری الکترونیکی، بازاریابی و برندسازی مقاصد گردشگری، راهکارهای جذب گردشگر از بازارهای نوظهور، راه‌اندازی مقر صنایع دستی UNWTO در تهران، توسعه گردشگری دریایی از محورهای مهم یادداشت تفاهم امضا شده بین تهران و این سازمان عنوان شد. دبیرکل UNWTOنیز امضای این تفاهم‌نامه را گام عملی برای افزایش همکاری‌های تکنیکی بین سازمان جهانی گردشگری و ایران دانست.

استقبال رسانه‌های خارجی از پوشش جاذبه‌های ایران

از تاريخ ۱۳ تا ۲۰ خرداد ماه هياتى متشكل از رسانه‌هاى آلمانى از استان‌هاى كشور بازديد کردند. این سفر با حمايت معاونت گردشگرى و همراهى جامعه تورگردانان ايران با هدف آشناسازى بدون واسطه اصحاب رسانه با ظرفیت‌های گردشگری ایران و انعکاس آن در رسانه‌های خارجی به عنوان مكمل مناسبى براى جذب گردشگران اروپايى به ايران در نظر گرفته شد.

در همین راستا ۱۵ گروه دیگر نیز از ژاپن، ۷ گروه از فرانسه، آلمان، عراق، تركيه، رومانى، ايرلند، سوئيس و سوئد نیز جزو کشورهای علاقه‌مند برای اعزام گروه‌های رسانه‌ای خود به ایران عنوان شدند و در ماه‌های پیش از این تاریخ نیز، ۸۰ گروه خارجى از ۲۱ كشور جهان به ايران آمده و به ثبت و انتشار تصاوير و گزارش‌هايى از جاذبه‌هاى گردشگرى ايران در رسانه‌هاى مختلف پرداختند.

عضویت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در شورای‌عالی صادرات غیرنفتی

۲۸مرداد سال جاری، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی از عضویت رسمی سازمان میراث فرهنگی در شورای‌عالی صادرات غیرنفتی خبر داد و گفت: این شورا پس از وقفه‌ای دوباره تشکیل شده و سازمان میراث فرهنگی از این به بعد دراین شورا دارای حق رای است. پیش از این عضویت سازمان در شورای‌عالی صادرات غیرنفتی در برنامه پنجم تصریح نشده بود.

قطار لوكس عقاب طلايى در ایران

قطار لوكس عقاب طلايى، عصر پنج‌شنبه اول آبان ماه، با ۶۷ گردشگر در اولين ايستگاهش در خاك ايران يعنى شهر زنجان توقف كرد. این اتفاق از آن جهت حائز اهمیت است که مسافران این قطار به واسطه توان مالی و احتمالا نفوذ اجتماعی بالا، درصورت داشتن یک تجربه به‌یادماندنی، آن را تکرار می‌کنند و سفیرانی برای تبلیغ سفر به ایران خواهند بود که در نهایت افزایش درآمدها در حوزه گردشگری را به دنبال خواهد داشت. نکته مثبت دیگر در این رویداد این بود که تيم ليتلر، رئيس شركت قطار لوکس عقاب طلایی، راه‌هاى ريلى ايران را بسيار مناسب دانست و اظهار کرد که ايران پتانسيل توسعه گردشگرى ريلى را دارد.

قرار گرفتن ایران در فهرست مقاصد سال ۲۰۱۵میلادی

در آستانه سال ۲۰۱۵ میلادی، برخی از سایت‌ها و روزنامه‌های معتبر در گمانه‌زنی‌های خود ایران را به عنوان یکی از مقاصد محتمل برای سفرهای سال جدید میلادی معرفی کردند. مثلا یکی از این سایت‌ها، «بیزینس اینسایدر» بود که نام ایران را در کنار ۲۳مقصد عنوان کرد. این سایت با درنظر گرفتن پیشرفت‌ها، روندهای فرهنگی و جشنواره‌های جهانی، به معرفی بهترین مقاصد گردشگری سراسر جهان پرداخت.

این سایت با انتخاب تیتر «ایران کانون جدید گردشگری خاورمیانه خواهد بود» نوشت: ایران درحال تبدیل شدن به یک کانون گردشگری است و آژانس‌های مسافرتی افزایش رزرو برای سفر به این کشور خاورمیانه‌ای را گزارش کرده‌اند. همچنین مجله تخصصی سفر و سرگرمی (‌Travel & leisure) در گزارش جذاب‌ترین مقاصد گردشگری سال ۲۰۱۵، ایران را به‌عنوان مقصدی که مردمش صلح‌جویانه از گردشگران استقبال می‌کنند، در کنار ۵۰ مقصد دیگر قرار داد.

کسب میزبانی کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری ۲۰۱۷

دهم بهمن‌ماه، روزی بود که ایران توانست با کسب ۱۸ رای از مجموع ۳۲رای نمایندگان راهنمایان گردشگری از ۴۱ کشور جهان، میزبانی هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری را در سال ۲۰۱۷ از آن خود کند. پس از اعلام کاندیداتوری ایران، دانمارک و سنگاپور برای پذیرش میزبانی هفدهمین کنوانسیون راهنمایان، تیم ۸نفره کانون سراسری انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری ایران برای دفاع از کاندیداتوری کشورمان راهی کنوانسیون پراگ شدند و توانستند با تلاش شبانه‌روزی در این کنوانسیون، توجه‌ها را به ایران جلب کنند. برگزاری این کنوانسیون در کشور می‌تواند چهره گردشگری ایران را تغییر دهد.

افتتاح اولین هتل فرودگاهی کشور

نخستين گروه هتل‌هاى بين‌المللى ۴ و ۵ ستاره فرودگاهى كشور ۴ اسفندماه مقابل فرودگاه بين‌المللى امام خمينى(ره) بهره‌برداری شد؛ هتلی که سه سال و نیم زمان صرف ساختنش شده است و هزار تخت و ۵۰۰ اتاق دارد. با توجه به اينكه نمايشگاه بين‌المللى نيز به‌زودى در نزديكى فرودگاه امام خمينى افتتاح مى‌شود، وجود اين هتل در كنار چنين مجموعه‌اى، ضرورى است. همچنين اين هتل امكان پذيرايى از گردشگرانى كه قصد سفر به شهرهایی چون اصفهان و شيراز را دارند، خواهد داشت.

مثبت شدن تراز گردشگری پس از ۳۵ سال

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد در تابستان ۹۳، در ازای یک میلیون و ۴۱۷هزار نفری که از کشور خارج شدند، یک میلیون و ۴۹۷ هزار نفر به ایران آمده‌اند؛ آماری که حکایت از اختلاف ۸۰هزار نفری به نفع ایران دارد و این به معنای مثبت‌شدن تراز گردشگری ایران بعد از ۳۵ سال بود. البته این میزان صرفا با ویزای گردشگری و به‌عنوان گردشگر به کشور وارد نشده‌اند و در واقع مشمول همه کسانی است که از مرزهای مختلف وارد ایران شده‌اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج