۱۸۵۳۱
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

با کیفیت ترین خودروها در بازار داخلی+جدول

در این بین، خودروهایی که بین صفر تا ۱۲۰ نمره منفی کسب کرده‌ اند، در دسته «خیلی خوب» قرار گرفته اند و آنها که بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ نمره منفی به دست آورده‌اند، در گروه «خوب»ها جای دارند.

دنیای اقتصاد: ۲۷ خودرویی که در گزارش دی ماه مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته‌اند، مانند ماه‌های قبلی در ۹ معیار «سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان»، «سیستم موتور»، «‌ترمز»، «تجهیزات الکتریکی»، «تزئینات داخلی و خارجی»، «صداهای غیرعادی»، «بدنه»، «نفوذ آب» و «رنگ» ارزیابی شده‌اند.

در این بین، خودروهایی که بین صفر تا ۱۲۰ نمره منفی کسب کرده‌ اند، در دسته «خیلی خوب» قرار گرفته اند و آنها که بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ نمره منفی به دست آورده‌اند، در گروه «خوب»ها جای دارند.

از نکات قابل توجه ارزیابی کیفی دی ماه می‌توان به صعود کیفی پژو پارس، رتبه بهتر تندر پارس خودرو نسبت به تندر ایران خودرو و همچنین حضور مزدا۲ در جمع خودروهای تحت ارزیابی برای اولین بار، اشاره کرد.

جمع ژاپنی‌ها جمع!

پنج رده ابتدایی جدول رده بندی کیفی خودروهای داخلی در حالی به ژاپنی‌ها اختصاص یافته که در حال حاضر هیچ یک از آنها وضعیت تولید چندان مناسبی ندارند و با کمبود و حتی نبود قطعه دست و پنجه نرم می‌کنند.

در این بین، نیسان تیانا که در پارس خودرو مونتاژ می‌شود، با کسب کمترین نمره منفی، باکیفیت‌ترین خودرو داخلی لقب گرفته و تنها در دو معیار بدنه و رنگ امتیاز منفی به خود می‌بیند. پارس خودرویی‌ها یک نماینده دیگر را نیز به نام ماکسیما در جمع بالانشینان جدول دارند که این محصول در رده چهارم جا خوش کرده و در پنج معیار از جمله صداهای غیرعادی، بدنه و رنگ حائز نمره منفی شده است.

رده‌های دوم و سوم جدول را اما دو مزدایی در اختیار دارند. مزدا۲ و مزدا۳ که جزو مونتاژی‌های بخش خصوصی به شمار می‌روند، در حالی دومین و سومین خودروهای باکیفیت تولید داخل در دی‌ماه هستند که هم‌اکنون با مشکل تامین قطعه روبه‌رو و اوضاع مناسبی در تولید ندارند. هر دو خودرو در بخش‌های بدنه و رنگ نمرات منفی مشابه هم کسب کرده‌اند.

اما دیگر مونتاژی ژاپنی بالانشین جدول، سوزوکی گرندویتارا است که این خودرو نیز مانند چهار هموطن اش، اوضاع تولید مناسبی نداشته و با کمبود قطعه دست و پنجه نرم می‌کند. این محصول که در ایران خودرو خراسان مونتاژ می‌شود، رده پنجم جدول را به خود اختصاص داده و در سه معیار تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی به خود می‌بیند.

بهترین فرانسوی؟

از ژاپنی‌ها که بگذریم، در رده‌های ششم تا دهم فرانسوی‌ها جا خوش کرده‌اند و در میان آنها، مگان دارای بهترین کیفیت است.

این محصول که در پارس خودرو مونتاژ می‌شود، در چهار معیار از جمله سیستم موتور، بدنه و صداهای غیرعادی نمره منفی به خود می‌بیند. پس از مگان در حالی به تندر۹۰ پارس خودرو برمی‌خوریم که این محصول کیفیت اندك بهتری را در مقایسه با همتای ایران خودرویی‌اش دارد و در پنج معیار از جمله بدنه و رنگ نمره منفی به خود می‌بیند.

تندر ایران خودرو نیز که در رده بعدی جای گرفته، به جز سیستم تعلیق در سایر معیارها حائز نمره منفی شده است. اختلاف کیفی تندرهای تولیدی اندك است زيرا هر دو شرکت ایران خودرو و پارس خودرو تحت نظارت رنوپارس (تامین کننده قطعات تندر۹۰ در ایران) به تولید تندر مشغول هستند.

با این حال، گاهی تندر ایران خودرو کیفیت بهتری پیدا می‌کند و گاهی تندر پارس خودرو از وضعیت کیفی مناسب تری برخوردار می‌شود. این اختلاف کیفی البته فقط مختص تندر۹۰ نیست، به نحوی که مدل‌های‌ هاچ‌بک و صندوقدار پژو ۲۰۶ نیز کیفیت متفاوتی دارند و در معیارهای ۹گانه نمرات منفی مختلفی کسب کرده اند.

در گزارش کیفی دی ماه، پژو ۲۰۶‌ هاچ بک به جز سیستم تعلیق و ترمز در سایر معیارها نمره منفی دارد و عضو نهم جدول است، حال آنکه ۲۰۶ صندوقدار علاوه بر این دو معیار، در نفوذ آب و تجهیزات الکتریکی نیز نمره منفی به خود می‌بیند و دهمین عضو جدول به شمار می‌رود.

پشت سر ۲۰۶ صندوقدار باز هم هیوندایی آوانته به چشم می‌آید، خودرویی که در بخش خصوصی مونتاژ می‌شود و به جز سیستم موتور، ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب، در سایر معیارها نمره منفی دارد. ریو نیز که در بین معیارهای مورد ارزیابی فقط در نفوذ آب نمره منفی کسب نکرده، دوازدهمین عضو جدول محسوب می‌شود. این خودرو کمتر از یک ماه و نیم دیگر میهمان سایپا خواهد بود و از سال آینده دیگر در این شرکت تولید نمی‌شود.

از ریو که بگذریم، در رده سیزدهم جدول پژو پارس را می‌بینیم. این خودرو که در رده بندی دی ماه بالاتر از MVM مدل ۵۳۰ قرار گرفته، در تمام معیار‌ها نمره منفی کسب کرده و بیشترین آن با تزئینات داخلی و خارجی در ارتباط است.

بهترین خودرو چینی؟

اما سری هم به خودروهای چینی تولید داخل بزنیم و ببینیم اوضاع کیفی آنها در دی ماه به چه شکل بوده است.

آن طور که در جدول رده‌بندی دی ماه آمده، شش خودرو چینی تحت ارزیابی کیفی قرار گرفته‌اند و در این میان، MVM مدل ۵۳۰ بهترین کیفیت را به خود اختصاص داده است. این خودرو که در جدول رده‌بندی بالاتر از سمند و پژو ۴۰۵ قرار گرفته، به جز صداهای غیرعادی در سایر معیارها نمره منفی به خود می‌بیند. MVM مدل ۵۳۰ نه تنها بیشترین نمره منفی را در بخش تجهیزات الکتریکی کسب کرده، بلکه نمره منفی آن در تعلیق نیز همچنان بالا به نظر می‌رسد.

البته بر خلاف ماه‌های گذشته، این بار لیفان ۶۲۰ کمترین کیفیت را در سیستم تعلیق به خود اختصاص داده است. این محصول که هجدهمین عضو جدول به حساب می آید، به جز تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب در سایر معیارها نمره منفی دارد و کیفیت آن بالاتر از تیبا و پایین تر از پژو ۴۰۵ است.

دیگر چینی جدول کیفی دی ماه، یک شاسی‌بلند است که هم اکنون ارزان‌ترین شاسی بلند بازار کشور به حساب می‌آید. MVM مدل X۳۳ تنها در صداهای غیرعادی نمره منفی ندارد و نوزدهمین عضو جدول به شمار می‌رود.

اما رده‌های بیست‌ویکم تا بیست و سوم جدول را سه چینی دیگر به نام‌های لیفان ۵۲۰، MVM مدل ۱۱۰ و ویانا در اختیار گرفته‌اند.

در این بین، لیفان ۵۲۰ اگرچه در تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب نمره منفی ندارد، اما حائز کمترین کیفیت در سیستم ترمز است.

همچنین MVM مدل ۱۱۰ نیز که از آن به عنوان کم‌مصرف‌ترین خودرو تولید داخل یاد مي‌شود، فقط در نفوذ آب نمره منفی ندارد و طبق آمار، دارای بیشترین صداهای غیرعادی است. ویانا نیز با وجود عدم کسب نمره منفی در معیارهای موتور، ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب، کمترین کیفیت را در تزئینات و رنگ داراست.

کیفیت ۴۰۵ و سمند و تیبا

در آمار کیفی دی ماه، سمند و پژو ۴۰۵ همسایگی خود را حفظ کرده‌اند و اختلاف امتیازی اندک با یکدیگر دارند. سمند که پانزدهمین عضو جدول است، در تمام معیارها نمره منفی به خود می‌بیند و بیشترین آن به تزئینات مربوط می‌شود. پژو۴۰۵ خراسان نیز به عنوان عضو شانزدهم جدول، فقط در نفوذ آب نمره منفی ندارد، اما مدل تهرانی آن که هفدهمین عضو جدول کیفی دی ماه به حساب می‌آید، در تمام معیارها حائز نمره منفی شده است.

در سه رده پایین‌تر از ۴۰۵، در حالی به تیبای سایپا می‌رسیم که این خودرو در همه معیارها نمره منفی به خود می‌بیند، این در حالی است که بیشترین نمره منفی تیبا به بدنه آن مربوط می‌شود.

پرایدهای خیلی خوب و خوب

اما رده‌های انتهایی جدول کیفی خودروهای داخلی را همچنان مدل‌های پراید در اختیار دارند. در این بین، مدل ۱۳۱ سایپا بهترین کیفیت را داراست و در عین حال در تمام معیارها نمره منفی به خود می‌بیند. مدل ۱۳۲ سایپایی پراید نیز که در تمام معیارها حائز نمره منفی شده، رده بیست و پنجم را به خود اختصاص داده است.

تا اینجای جدول، تمام خودروهایی که نام برده شدند «خیلی خوب» به حساب می‌آیند و دو خودرو انتهای جدول یعنی پراید ۱۳۱ پارس خودرو و پراید ۱۳۲ کاشان، «خوب» محسوب می‌شوند. پراید ۱۳۱ پارس خودرو عضو یکی به آخر جدول است، که در تمام معيارها نمره منفی دارد. پراید ۱۳۲ کاشان نیز در تمام معیارها نمره منفی به دست آورده و کمترین کیفیت را نيز در نفوذ آب به خود اختصاص داده است.

با کیفیت ترین خودروها در بازار داخلی+جدول

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج