صادق طباطبایی درگذشت
سیدصادق طباطبایی برادر همسر مرحوم سیداحمد خمینی و فرزند مرحوم آیت الله سلطانی طباطبایی صبح امروز درگذشت.
سید حسن فرزند سید احمد خمینی نیز خبر درگذشت دایی پدرش را در صفحه اجتماعی خود تایید کرد.
مرحوم صادق طباطبایی مدتها پیش به سرطان ریه مبتلا شده بود.
صادق طباطبایی در سال ۱۳۲۲ در شهر قم متولد شد. او فرزند آیتالله سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی بروجردی است. او پس از گذراندن دوران دبیرستان در شهر قم و اقامت کوتاهی نزد امام موسی صدر (دایی خود) برای ادامه تحصیل راهی آلمان شد. وی در رشته شیمی با درجه تخصص در شیمی آلی در دانشگاه آخن و سپس در دانشگاه بوخوم به تحصیل در رشته بیوشیمی پرداخت و سرانجام موفق به اخذ درجه دکتری در رشته بیوشیمی، در شاخه آنزیمولوژی و ژنتیک گردید و در سن ۳۲ سالگی استاد دانشگاه بوخوم شد.
وی همچنین در سال ۱۹۷۱ (۱۳۵۰) به عضویت جامعه پژوهش گران آلمان DFG در آمده و نتایج پژوهشهای او در مجله علمی FEBC، ارگان فدراسیون اروپایی بیوشیمیست ها منتشر میشده است. طباطبائی در کنار تحصیل و رشد و تکامل علمی، به کارهای اجتماعی و سیاسی نیز پرداختهاست.
از مبارزه در سازمان کنفدراسیون دانشجویان و محصلین ایرانی گرفته تا بنیان گذاری و عضویت وی در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و چند دوره دبیر روابط بینالملل آن سازمان و نیز عضویت در کادر سردبیری فصل نامه عقیدتی سیاسی: اسلام مکتب مبارز؛ ارگان انتشاراتی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و بالاخره مبارزه علیه استبداد داخلی و استیلای خارجی همگام با سیاسیون مذهبی پیروان امام خمینی، بخش هائی پر کار و پر تلاش در زندگی سیاسی وی به شمار میآید.
وی در سال ۱۳۴۴ با دختر خاله خود خانم "فاطمه صدرعاملی" (فارغ التحصیل روان شناسی و نیز جامعه شناسی تعلیم و تربیت) ازدواج کرد که ثمره این ازدواج یک دختر و پسر بنامهای غزاله (پزشک و متخصص مغز و اعصاب، متولد ۱۳۵۲) و عدنان (دانشجوی حقوق و اقتصاد سیاسی، متولد ۱۳۵۷) میباشد.
پس از انقلاب
وی در دوازدهم بهمن ۱۳۵۷ همراه امام خمینی به ایران آمد و ابتدا در وزارت کشور، معاونت سیاسی و اجتماعی آن وزارتخانه و نیز برگزاری رفراندوم نظام جمهوری اسلامی را عهده دار شد. صادق طباطبائی سپس در دولت مهدی بازرگان معاونت سیاسی نخستوزیر و سخنگویی دولت را بر عهده گرفته و به عنوان وزیر مشاور این دولت، انجام وظیفه میکردهاست. بعد از استعفای بازرگان و تا شروع نخست وزیری شهید رجایی؛ وی با حکم شورای انقلاب، در سمت سرپرست نخستوزیری منصوب شد. بسیاری از هماهنگیها و دیدارهای امام خمینی(ره) در زمان استقرار او در دهکده نوفل لوشاتو فرانسه را صادق طباطبایی و بنیصدر، صادق قطبزاده، هاشمی رفسنجانی و آیتالله بهشتی بر عهده داشتند.
پیام تسلیت محمدرضا عارف به حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی
به گزارش ایسنا محمدرضا عارف در پیامی خطاب به حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی درگذشت صادق طباطبایی را به وی تسلیت گفت.
متن این پیام به شرح زیر است:
«حجت الاسلام و المسلمین حاج سید حسن خمینی
خبر درگذشت شادروان دکتر صادق طباطبایی از یاران امام و انقلاب اسلامی موجب تأسف و تألم خاطر شد.
ایشان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی منشأ خدمات ارزنده ای برای کشور بوده اند و از یاران باوفای بنیانگذار انقلاب محسوب میشدند.
اینجانب این مصیبت را به جناب عالی و مادر بزرگوارتان سرکار خانم فاطمه طباطبایی و بستگان داغدار تسلیت عرض می کنم و از درگاه حضرت حق برای آن فقید سعید آمرزش و رحمت و برای بازماندگان معزّز صبر و اجر و سلامتی و برای جنابعالی که به حق ادامه دهنده راه خمینی بزرگ هستید طول عمر با عزت توأم با سلامتی و کامروایی مسألت می کنم.
نظر کاربران
روحش در آرامش. مرد بزرگی بود
روحش شاد.
روحش شاد
Rehash shad
روحش شاد وتسلیت به خانواده ی امام خمینی
کاش ما هم معنی منفی ها را میفهمیدیم
خدایش بیامرزد
تسلیت به بازماندگان . در ضمن این آقا کجا دفن شده .
درگذشت ( نام درگذشته ) چنان سنگین و جانسوز است
که به دشواری به باور مینشیند
ولی در برابر تقدیر حضرت پروردگار چارهای جز تسلیم و رضا نیست
این ماتم جانگداز را به خانواده محترم تان صمیمانه تسلیت عرض نموده
و برای آنان صبر و اجر و برای آن عزیز سفر کرده علو درجات طلب میکنم
خداوندرحمتش کند وبه بازماندگانش صبر و سلامتی عنایت بفرماید .