۱۷۸۳۶
۴ نظر
۵۰۰۳
۴ نظر
۵۰۰۳
پ

گزارش مقایسه ای ثبت احوال از جزئیات زندگی در ایران

۱۰ قاتل اصلی ایرانی ها

در کدام ماه بیشترین تولدها صورت گرفته است؟ امید به زندگی ایرانی ها در چه سطحی قرار گرفته و نسبت به کشورهای همسایه چه رتبه ای را به خود اختصاص داده است؟ آیا می دانستید ۳۷ درصد فوت ایرانی ها به دلیل بیماری قلبی بوده است؟ اگر چنین سوالاتی در ذهن شما وجود داشته، با خواندن پرونده امروز هفت صبح می توانید جواب آنها را پیدا کنید.

10 قاتل اصلی ایرانی ها

هفت صبح: در کدام ماه بیشترین تولدها صورت گرفته است؟ امید به زندگی ایرانی ها در چه سطحی قرار گرفته و نسبت به کشورهای همسایه چه رتبه ای را به خود اختصاص داده است؟ آیا می دانستید 37 درصد فوت ایرانی ها به دلیل بیماری قلبی بوده است؟ اگر چنین سوالاتی در ذهن شما وجود داشته، با خواندن پرونده امروز هفت صبح می توانید جواب آنها را پیدا کنید. این آمارها را روز گذشته ثبت احوال منتشر کرد و بنابراین می توان به موثق بودن این آمارها اتکا کرد.

بیشتر از یک میلیون نفر متولد

در آمارهای منتشرشده توسط سازمان ثبت احوال، به اطلاعات جالبی درباره جنسیت، ماه تولد، شهرهای پرتولد و... دست یافت. دوست دارید آمار دقیق متولدها در سال 89 را بدانید؟ در سال 89 بیشتر از یک میلیون نفر در ایران متولد شده اند که اگر دقیق اش را بخواهید می شود: 1,363,542 نفر که از این تعداد 51/1 درصد مرد هستند و 48/81 درصد زن.


عدم تناسب توزیع جمعیت با مساحت

معمولا یکی از پارامترهای مهم در پراکندگی جمعیتی، نسبت مساحت هر منطقه به جمعیت آن است. به طوری که در استان های با مساحت بیشتر، قاعدتا باید جمعیت بیشتری وجود داشته باشد اما آمارهای ثبت احوال به ما نشان می دهد که در ایران اینگونه نیست. ۱۶/۷ درصد جمعیت کشور در استان تهران سکونت داشته اند درحالی که این استان فقط ۱/۲ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است. از طرف دیگر استان سیستان و بلوچستان در حالی که ۱۱/۲ درصد مساحت ایران را به خود اختصاص داده اما فقط ۳/۷ درصد جمعیت کشور در این استان قرار گرفته است.


6 استان پرتولد

تهران، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، اصفهان و آذربایجان شرقی در سال 89 بیشترین میزان تولد را به خود اختصاص داده اند و حدود 52 درصد تولدهای کشور در همین شش استان صورت گرفته است.


دی ماه، ماه شلوغ

دی ماهی ها بیشترین میزان متولدین سال را به خود اختصاص داده اند، با حدود ۱۲۴ هزار نفر. از طرف دیگر متولدین اردیبهشت با ۱۰۵۰۸ نفر کمترین میزان تولد را تشکیل داده اند. مردادی ها و شهریوری ها هم رتبه های بعدی ماه های پرجمعیت سال را به خود اختصاص داده اند. آمار دقیق متولدین ماه ها را در نمودار می توانید مشاهده کنید.


پاکستان، بیشترین تولد

در کشورهای همسایه ایران، بیشترین تولد را پاکستان به خود اختصاص داده و کمترین تولد مربوط به بحرین است. ایران بعد از پاکستان، رتبه دوم تولد در سال 2010 را به خود اختصاص داده است.

3 کشور پر تولد منطقه در سال 2010

پاکستان

4665441 نفر

ایران

1424620 نفر

ترکیه

1422259 نفر



نیم میلیون نفر فوت کرده

از بحث شیرین تولد بگذریم و کمی هم درمورد آمار مرگ ها صحبت کنیم. در سال گذشته تعداد فوت کرده ها 441042 نفر بوده است. از این تعداد افراد حدود 235 هزار نفر را مردان تشکیل داده اند و 205 هزار نفر را زنان.


اسفند، ماه مرگبار

در سال گذشته، ماه اسفند بیشترین تعداد مرگ را به خود دید و لقب ماه مرگبار را به خود اختصاص داد. در این ماه حدود ۴۷ هزار نفر فوت شده اند؛ درحالی که ماه بعدی آن یعنی فروردین کمترین میزان فوت را به خود اختصاص داده است. در فروردین ماه حدود ۳۲ هزار نفر با دنیا خداحافظی کرده اند. آمار کامل فوتی ها به تفکیک ماه ها را در نمودار می بینید.

ایران، چهارمین کشور پروفات

با نگاهی به آمار وفات در کشورهای همسایه درمی یابیم ایران از نظر تعداد وفات رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.

۳ کشور پر وفات منطقه در سال ۲۰۱۰

پاکستان

۱۳۰۱۸۹۸ نفر

افغانستان

۵۱۳۹۹۱ نفر

ترکیه

۴۷۴۶۰۵ نفر



شاخص امید به زندگی

یکی از شاخص های مهم جمعیتی که در ارزیابی وضع توسعه یافتگی کشورها و مناطق به کار می رود، امید به زندگی در بدو تولد است. آمارها نشان می دهد در پنج دهه گذشته امید به زندگی در سطح جهان تقریبا ۲۰ سال افزایش یافته و از ۴۶,۵ سال در سال های ۱۹۵۰-۱۹۵۵ به ۶۶ سال در سال های ۲۰۰۰-۲۰۰۵ رسیده است. براساس برآورد صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، متوسط امید به زندگی در سطح جهان در سال ۲۰۰۸ برابر ۶۷,۴ سال و در ایران ۷۱,۳ سال بوده است. آمارها نشان می دهد دو کشور قطر و امارات متحده عربی با امید به زندگی به ترتیب ۷۸,۵ و ۷۶,۸ سال بالاترین و افغانستان و ترکنمستان به ترتیب با ۴۹,۳ و ۶۵,۲ سال کمترین امید به زندگی را در منطقه دارا هستند. در حال حاضر ایران با ۷۳,۳ سال امید به زندگی در مقایسه با کشورهای همسایه در رده نهم قرار دارد.

شاخص امید به زندگی ایران در مقایسه با کشورهای همسایه

قطر

۷۸/۵ سال

امارات

۷۶/۸ سال

بحرین

۷۵/۳ سال

کویت

۷۴/۸ سال

ارمنستان

۷۴/۴ سال

ترکیه

۷۴/۳ سال

عربستان سعودی

۷۴/۲ سال

عمان

۷۳/۴ سال

ایران

۷۳/۳ سال

آذربایجان

۷۰/۹ سال



بررسی علت فوت

دسترسی به آمار و اطلاعات فوت و علل بروز آن در هر جامعه، یکی از اساسی ترین مبانی برنامه ریزی و مدیریت سلامت در آن جامعه است. آمار مربوط به مرگ و میر و علل آن، ضمن آنکه الگویی از مرگ و میر را در اختیار برنامه ریزان و سیاست گذاران کشور در جهت حفظ سلامت و همچنین تعیین اولویت های بهداشتی و درمانی جامعه قرار می دهد، به عنوان ابزاری برای پایش و ارزیابی خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده محسوب می گردد.

سابقه جمع آوری علت فوت در سازمان ثبت احوال کشور به سال ۶۸ برمی گردد. از آن سال به بعد این کار همواره انجام شده و تازه ترین آمارها نشان می دهد، در سال ۸۹ بیماری های قلبی و عروقی با ۳۷,۵ درصد بیشترین سهم از کل فوت های ثبت شده را به خود اختصاص داده است. ماشینی شدن زندگی به ویژه در شهرهای بزرگ و زندگی پراسترس، کاهش فعالیت بدنی، تغییر در عادات غذایی و مصرف دخانیات و نظایر آن ازجمله دلایلی است که مطالعات انجام شده در زمینه شیوع این علت برای فوت افراد جامعه نشان می دهند.

نکته جالب دیگر در آمارهایی که سازمان ثبت احوال منتشر کرده است، ثبت ۱۱۴۰ مورد خودکشی در سال گذشته است که البته چون اطلاعات ثبت شده به استناد گواه گواهان است و عدم اطلاع دقیق گواهان و تاثیر تالمات روحی آنها ممکن است مانع اظهارنظر دقیق آنها شود، شاید سهم این گروه بیشتر از این مقدار هم باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • امير

      تيتر با موضوع ارتباطي ندارد.براتون متاسفم....

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دیگه باید قبول کنیم مسئولین سایت جزئ اون دسته ای بودن که وقتی انشاشون تموم میشد هیچ ربطی به موضوع نداشته!!!!

    • sam

      ای بابا فکر کنم ما اینجا علافیم اخه این تیتر چه ربطی داره با موظوع

    • بدون نام

      این نمودارهایی که در متن گفتید، کجا هستند؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج