۱۷۷۶۰۷
۱۴ نظر
۵۰۱۲
۱۴ نظر
۵۰۱۲
پ

خوزستان زیر خاک مدفون شد!

گرد و غبار شدید اهواز و دیگر شهرهای خوزستان، کم سابقه بود. شدت باد و خاک به حدی بود که زندگی روزمره در ۱۰ شهرستان استان خوزستان از حالت عادی خارج شد، عبور و مرور مختل و مدارس و دانشگاه ها و ادارات تعطیل شدند. در این میان مسئولان خوزستان درباره این پدیده که زندگی را در استان هر روز سخت‌تر می‌کند، هر کدام نظری دارند.

خبرگزاری ایسنا: گرد و غبار شدید اهواز و دیگر شهرهای خوزستان، کم سابقه بود. شدت باد و خاک به حدی بود که زندگی روزمره در ۱۰ شهرستان استان خوزستان از حالت عادی خارج شد، عبور و مرور مختل و مدارس و دانشگاه ها و ادارات تعطیل شدند. در این میان مسئولان خوزستان درباره این پدیده که زندگی را در استان هر روز سخت‌تر می‌کند، هر کدام نظری دارند.

هاشم بالدی، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، در گفتگوی زنده تلویزیونی که ۱۹ بهمن ماه از سیمای خوزستان پخش شد، درباره وقوع گرد و خاک اظهار کرد: پیرو هشدار سازمان مدیریت بحران کشور و هم‌چنین اداره کل هواشناسی خوزستان درباره وقوع مجدد گرد و خاک در استان، روز گذشته اعلامیه‌ای بر همین اساس صادر و به کلیه فرمانداری ها ابلاغ شد.

خوزستان زیر خاک مدفون شد!

غلظت گردوخاک؛ بیش از ۱۰ هزار میکروگرم

وی افزود: بر اساس نقشه‌های هواشناسی، در این هفته وزش باد شدید به همراه پدیده گردوخاک پیش‌بینی شده بود. بنابراین با دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، هلال احمر و بیمارستان‌ها در جهت مقابله با مشکلات گرد و خاک، هماهنگی‌های لازم صورت گرفت.

بالدی ادامه داد: مطابق نقشه‌های هواشناسی، حرکت گردوخاک از ماهشهر شروع شد و سطح شهرستان‌های اهواز، آبادان، رامشیر و دشت آزادگان و چندین شهرستان دیگر را فرا گرفت. این در شرایطی بود که در ماهشهر غلظت گردوخاک بالای ۱۰ هزار میکروگرم اعلام شده بود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: طبق آمار اداره کل حفاظت محیط زیست و اندازه‌گیری ایستگاه‌های سنجش هوا، میزان غلظت گردوخاک ماهشهر ۱۰ هزار میکروگرم و اهواز حدود ۸ هزار و ۵۰۰ میکروگرم اعلام شد.

شمال و شرق استان بارانی می‌شود

بالدی اظهار کرد: با توجه به کاهش قدرت دید افقی رانندگان، توصیه می‌شود که در جاده‌ها رانندگی نکنند و در صورت ضرورت، سرعت مطمئنه را رعایت کنند.

وی ادامه داد: با توجه به وقوع گردوخاک در روزهای نهم و دهم بهمن ماه، ستاد بحران خوزستان انجام اقدامات مقابله‌ای با این پدیده را در دستور کار قرار داده و هم اکنون ۲۲۰ هزار ماسک توسط هلال احمر بین سازمان‌های مردم نهاد توزیع شده است. این ماسک‌ها کاملا رایگان و از طریق هلال احمر و با هماهنگی فرمانداری بین مردم توزیع می‌شود.

پیش بینی وقوع سیلاب

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: بر اساس اطلاعیه‌ای که روز گذاشته منتشر شد، وقوع سیلاب نیز در برخی نقاط پیش بینی شده بود که بنابراین تمهیدات ویژه‌ای برای جلوگیری از بروز مشکل اندیشیده شده است.

وی افزود: در اوایل آذرماه امسال در اثر بارندگی در ایذه شاهد وقوع سیلاب در سطح شهر بودیم که با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه داشتیم، به شهرستان‌های شمال و شرق استان در خصوص وقوع سیلاب نیز هشدار داده شد.

هزینه شستشو و سختی کار محاسبه می‌شود

بالدی عنوان کرد: شورای هماهنگی مدیریت بحران اطلاعات لازم در خصوص افت فشار آب و هزینه‌های که به مردم برای شستشو متحمل می‌شود را احصا کرده تا به صورت یارانه به مردم پرداخت شود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در خصوص لزوم تعیین حق سختی کار در استان با توجه به شرایط جوی گفت: این موضوع به استانداری پیشنهاد شده و در این راستا، ضریبی به عنوان سختی کار به کلیه کارکنان دولت اضافه می‌شود. هم‌چنین هزینه درمان بیمارانی که به دلیل گردوخاک به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، محاسبه شده است.

وی ادامه داد: این دو مورد در حال بررسی است و در صورتی که به امضای استاندار برسد، برای تایید نهایی به معاون اول رییس جمهور ارسال خواهد شد.

چرا ادارات دیر تعطیل شدند؟

بالدی درباره تعطیلی دیرهنگام کارمندان در هنگام وقوع گردوخاک روزگذشته گفت: دستورالعملی در مدیریت بحران تدوین شده که بر اساس این دستورالعمل درباره تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی و ادارات تصمیم گیری می‌شود، و باید بر اساس شاخص‌هایی که وجود دارد، میزان غلظت گردوخاک در شهرستان‌های درگیر با این موضوع مشخص شود تا بتوان درباره تعطیلی تصمیم گرفت. دیروز ۱۰ شهرستان از ۲۰ شهرستان استان خوزستان تعطیل شدند.

خوزستان زیر خاک مدفون شد!

حق بدی آب و هوای خوزستانی‌ها چه شد؟

وی افزود: حق بدی آب و هوا دو سال پیش به دلیل وقوع گردوخاک در استان مصوب شده بود و در حقوق کارکنان دولت اعمال می‌شد، ولی به دلیل مشکلات تأمین اعتبار حذف شد. در شورای هماهنگی مدیریت بحران مجددا این موضوع پیشنهاد شده اما آنچه که اهمیت دارد این است که این امر نیاز به مصوبه دارد که در حال پیگیری است.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: بررسی کانون‌های داخلی وقوع گرد و غبار در خوزستان مستلزم انجام مطالعات دقیق و حساب شده است، اما نباید از کانون‌ها و منشأ برون مرزی آن غافل شویم. لذا در این شرایط انجام اقدامات اضطراری لازم است و به یک ضرب‌الاجل نیاز دارد.

بالدی درباره امکان بارورسازی ابرها در استان خوزستان گفت: شواهد علمی نشان می دهد که احتمال ۵۰ درصدی تولید باران وجود دارد.

خاک روی در و دیوارها باید آزمایش شود

وی گفت: لازم است در استان خوزستان با هماهنگی شبکه بهداشت استان، خاک‌هایی که بر روی سطح شهر نشسته آزمایش شوند تا کانون آنها شناسایی شود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: اکنون جهت وزش باد و حرکت ریزگردها در اولویت نیست بلکه مشکل اکنون گردوخاک است.

به هیچ عنوان از منزل خارج نشوید

در ادامه این برنامه، دکتر سید سعید سیدیان، رییس مرکز بهداشت خوزستان در ارتباط تلفنی اظهار کرد: شهروندان در این شرایط به هیچ عنوان از منزل خارج نشوند و در صورتی که برای ضرورتی مهم به خیابان می‌روند، از ماسک‌های مناسب استفاده کنند.

وی افزود: چنانچه ماسک در دسترس نباشد، می‌توانند پارچه نخی را خیس کرده و جلوی بینی و دهان خود بگیرند که این امر موجب می‌شود از نفوذ حجم زیادی آلاینده‌ها جلوگیری کند.


در صورت تنگی نفس فورا به مراکز درمانی بروید

سیدیان ادامه داد: بیماران قلبی، ریوی، سالمندان و کودکان در این شرایط جوی بیشتر در معرض خطر هستند. بیماران قلبی ریوی چنانچه داروهایی برای شرایط اضطراری آنها تجویز شده، حتما از این داروها استفاده کنند و افراد اگر دچار تنگی نفس شدند به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: به دلیل انتشار گردوخاک در فضا لازم است شهروندان از خریدن مواد غذایی از دوره گردها به شدت پرهیز کنند.

وی گفت: در این شرایط، مصرف شیر می‌تواند در کاهش عوارض ناشی از گردوخاک تاثیرگذار باشد.

ماسک خوب چه ماسکی است؟

سیدیان درباره بهترین ماسک‌ها در این شرایط گفت: بهترین ماسکی که شهروندان می‌توانند در این شرایط از آن استفاده کنند، در دسته بندی (P2 (N99 و (P3 (N100 هستند. این نوع ماسک‌ها هم اکنون در داروخانه هلال احمر موجود و با قیمت پایینی عرضه می‌شوند.

خوزستان زیر خاک مدفون شد!

لنج‌ها به دریا نروند

کوروش بهادری، مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در ارتباطی تلفنی با این برنامه اظهار کرد: سامانه کم فشار از روزگذشته همراه با تندباد شدید در استان حاکم شده که در پی آن، شاهد وقوع پدیده گردوخاک در شهرستان‌های اهواز، سوسنگرد، ماهشهر، هندیجان و شادگان بودیم.

وی گفت: هم‌چنین پیش‌بینی شده که از امروز بارش‌ها در نقاطی از استان آغاز شود لذا از فرمانداری شهرهایی که در حاشیه رودخانه و دریا قرار دارند، درخواست شده به دلیل مواج بودن دریا از دریاروی لنج‌ها و کشتی‌های کوچک جلوگیری شود و با وجود احتمال وقوع سیلاب انتظار می‌رود اقدامات لازم در جهت جلوگیری از بروز مشکلات انجام گیرد.

کدام شهرها بارندگی شدید دارند؟

مدیرکل هواشناسی خوزستان خاطرنشان کرد: در شهرهای الوار گرمسیری، حسینیه، دزفول، بهبهان، ایذه، دهدز، و مسجدسلیمان بارش باران سنگین خواهد بود.

بهادری اظهار کرد: سرعت باد که ۵۵ کیلومتر بر ساعت بوده افزایش پیدا نخواهد کرد و شروع باران‌ها از سه‌شنبه نیز سنگین خواهد شد، به طوری که احتمال دارد در شهرهای شمالی و شرقی استان میزان بارش به ۱۰۰ میلیمتر برسد.

قدرت دید در جاده های خوزستان؛ ۷۰ متر

در ادامه سرهنگ قاسم قدرتی، رییس پلیس راه خوزستان نیز در ارتباطی تلفنی اظهار کرد: همان‌طور که مشاهده شد، وضعیت گردوغبار موجب شده شعاع دید به حداقل برسد و در جاده‌های استان دید رانندگان بیشتر از ۷۰ متر نیست.

وی تصریح کرد: بنابراین توصیه می‌شود رانندگان به هیچ عنوان وارد جاده نشوند و سلامتی خود را به خطر نیندازند.

وی ادامه داد: لازم است رانندگان با سرعت مطمئنه و رعایت فاصله اقدام به رانندگی کنند و به هیچ عنوان وارد مسیر مقابل نشوند، چرا که عدم رعایت این مقررات موجب وقوع تصادفات مرگبار خواهد شد.

رییس پلیس راه خوزستان گفت: از آن جا که به هنگام وقوع پدیده گردوخاک، سطح راه‌ها مملو از خاک نرم می‌شود و زمانی که این خاک با آب باران ترکیب می‌شود، سطح لغزنده‌ای تولید می‌کند؛ لازم است رانندگان مقررات را بیش از پیش رعایت کرده و از انجام هرگونه اقدام ناگهانی از جمله ترمز گرفتن یا عوض کردن دنده هنگام رانندگی بپرهیزند.

تغییر جهت حرکت گرد و خاک در خوزستان

احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از ده سال پیش که ریزگردها وارد استان شدند، کانون این پدیده عمدتا از کشورهای همسایه بوده است. مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد در طول این مدت تا سال ۹۲ عمدتا منشا این گردوخاک تا ۷۰ درصد از کشور عراق بوده است.

وی ادامه داد: گردوخاک دیروز از سمت ماهشهر به سمت اهواز حرکت کرد و با توجه به جهت باد در زمستان که از جنوب شرق یعنی شهرستان‌های ماهشهر، هندیجان است؛ گردوخاک به سمت شادگان، اهواز، اندیمشک، دزفول، و شوش گسترش یافت.

چون باران نبارید...

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: متاسفانه امسال در این محور اصلا بارندگی نداشتیم و گردوخاکی که پیش از این با وزش باد ۱۰ تا ۱۲ متری به هوا برمی‌خاست، اکنون با وزش باد ۵ متری نیز در فضا منتشر می‌شود.

وی عنوان کرد: عمده مسیر گردوخاک دیروز شهرستان‌های اهواز، بهبهان، دزفول، آبادان، شادگان، بوده است و در ساعت ۱۱ صبح گردوخاک در ماهشهر و اهواز به شدت گسترش یافت.

همه چیز در یک ساعت اتفاق افتاد

لاهیجان‌زاده گفت: باد جنوب شرقی باد زمستانه است و چون در گذشته در این نقطه از استان خوزستان بارندگی صورت می‌گرفت، این کانون گردوخاک فعال نمی‌شد، اما با کاهش بارندگی این کانون فعال شده و موجب وقوع گردوخاک شد، به طوری که شرایط نزدیک به استاندارد، در مدت یک ساعت به سطح بحران تغییر کرد.

خوزستان زیر خاک مدفون شد!

شرایط خوزستان با کمیته و کارگروه حل نمی‌شود

سیدشریف حسینی، نماینده اهواز نیز در ادامه گفت‌وگوهای تلفنی این برنامه اظهار کرد: اگر فکر می‌کنیم شرایط موجود با کمیته و کارگروه حل می‌شود، حل نخواهد شد.

وی افزود: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که در توان دولت‌ها نیست که این مشکل را حل کنند. ۹ تا ۱۰ مورد از ۱۲ موردی که در کمیته‌ای که بدین منظور تشکیل شد، مورد بررسی قرار گرفت مربوط به کانون‌های داخلی گردوغبار استان است. وقتی دولت‌ها مشکلات کانون‌های داخلی را نمی‌توانند حل کنند، کانون‌های خارجی را هم نخواهند توانست.

افت تحصیلی و بیماری‌های خاص با خاک می‌آیند

حسینی ادامه داد: شرایط موجود با تعطیلی مدارس و دادن حق فوق‌العاده سختی کار قابل حل نیست و اثراتی که بر جای می‌گذارد که افت تحصیلی دانش آموزان و بروز بیماری‌های خاص در استان را در پی خواهد داشت.

نماینده اهواز عنوان کرد: در دولت قبل هم این کمیته‌ها تشکیل شده بود. امروز هم اعلام می‌کنم که هیات دولت باید در خوزستان مستقر شود و وزرا در استان این مشکلات را بررسی کنند.

وی گفت: مالچ پاشی ۲۰۰ هزار هکتار را وزارت نفت متعهد شد که ۱۲.۵ درصد از آن از دولت قبل تاکنون اجرا شده و تا وقتی که این اقدامات به طور کامل انجام نشود خاک با ما زندگی می‌کند.

حسینی ادامه داد: دولت باید اعتبار لازم را مثل دریاچه ارومیه برای اقداماتی که در استان خوزستان صورت گیرد، منظور کند.

خوزستان در دولت نماینده‌ای ندارد

نماینده اهواز اظهار کرد: وزارت نیرو برای پر آب کردن تالاب‌ها باید حق‌آبه تالاب هورالعظیم را افزایش دهد. نوع نگاه دولت به استان خوزستان نیز باید تغییر کند. وقتی ۶ نفر از وزرای کابینه از یک استان باشند، همه توجه خود را به آن استان معطوف خواهند داشت. متاسفانه ما در هیات دولت نماینده‌ای نداریم و این مشکل خوزستان است.

پس از دریافت اطلاعات، بلافاصه تعطیلی اعلام شد

احمد سیاحی، معاون عمرانی استانداری خوزستان نیز در گفت‌وگویی تلفنی با این برنامه اظهار کرد: تعطیلی دیروز شهرهای خوزستان پس از دریافت اطلاعات از حفاظت محیط زیست و هواشناسی صورت گرفت و بلافاصله در شهرهایی که بیشترین میزان ریزگردها را داشتند، تعطیلی اعلام کردیم.

وی ادامه داد: باید پذیرفت که متوسط بارندگی امسال نسبت به دوره مشابه حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است. کانون‌های گردوخاک علاوه بر شرق سوریه، عراق، شرق اردن و شمال عربستان به عنوان کانون‌های خارجی و کانون‌های گردوخاک داخل در استان خوزستان، شمال شرق اهواز، هندیجان، ماهشهر و اهواز بوده‌اند.

حق‌آبه تالاب‌های خوزستان را بدهند

معاون عمرانی استانداری خوزستان اعلام کرد: کاهش آب ورودی به تالاب‌ها یکی از عوامل وقوع این پدیده بوده که تامین حق آبه تالاب‌ها می‌تواند در کاهش این وضعیت موثر باشد. البته کاهش نزولات جوی و میزان رطوبت خاک موجب شد که خاک با حداقل وزش باد به هوا بلند شود.

سیاحی اظهار کرد: وزارت نیرو متعهد شد که حق‌آبه تالاب هورالعظیم را بر اساس آورده رودخانه تامین کند، اما باید توجه داشت که آورد رودخانه‌ها از ۸۳ میلیارد مترمکعب در سال به ۴۰ میلیارد مترمکعب در سال رسیده و باید در خصوص مدیریت آب برنامه‌ریزی لازم انجام شود.

وی افزود: از یک ماه و نیم پیش ورود زهکش‌های نیشکر به تالاب هورالعظیم آغاز شد، ولی با این وجود، بحث جدی ما تامین حق آبه تالاب‌هاست. علاوه بر آن که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به تالاب‌ها بستگی دارد، همچون سپر طبیعی در جلوگیری از نفوذ ریزگردها عمل می‌کنند.

اولویت، واکنش سریع

سیاحی افزود: اولویت اول، اجرای برنامه واکنش سریع و کوتاه مدت است که با جلساتی که نماینده استان خوزستان در مجلس و استاندار با دکتر ابتکار و هیات وزرا داشته‌اند، کاهش مشکلات مردم هنگام وقوع این پدیده در اولویت قرار گرفته است.

وی با اشاره به طرح ۲۰۰ هزارهکتاری مالچ پاشی و جنگل کاری اظهار کرد: ۳۰ هزار هکتار در استان خوزستان در معرض فرسایش اساسی قرار دارد. ستاد مقابله با ریزگردها در اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، کانون‌های این پدیده را در استان شناسایی و همه دستگاه‌ها نیز برنامه‌های کوتاه مدت خود را به وزارتخانه‌های مربوطه ارسال کرده‌اند تا برنامه‌های بلندمدت و کوتاه مدت برای دولت ارسال شود.

همه چیز، مالچ پاشی نیست

معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: همه موارد به بحث مالچ پاشی برنمی‌گردد. مالچ پاشی بر اراضی ماسه‌ای صورت می‌گیرد که لازمه این امر، بارش باران به حد ۲۵ میلیمتر است.

ماهشهر، کانون گرد و خاک

منصور قمر، فرماندار ماهشهر نیز در این ارتباط تلفنی با این برنامه اظهار کرد: شدت بادبه ۱۵ متر بر ثانیه رسید که سابقه نداشت و این موضوع موجب ناراحتی شهروندان در شهرستان ماهشهر شد. در همان لحظات اولیه وضعیت به اطلاع ستاد بحران رسید و مدارس و پس از آن ادارات ماهشهر تعطیل شدند.

وی ادامه داد: در همان ساعت اولیه، دید به زیر ۲۰۰ متر و غلظت به ۱۰ هزار میکروگرم رسیده بود که اکنون رو به کاهش است. البته هواشناسی اعلام کرده که احتمال ادامه این پدیده وجود دارد.

خشکسالی و باز هم خشکسالی

سید شکرخدا موسوی، دیگر نماینده اهواز نیز در ادامه گفت‌وگوهای تلفنی این برنامه اظهار کرد: ۸ تا ۱۰ سال است که با پدیده ریزگردها مواجه هستیم و علت اصلی آن نیز خشکسالی است. تمام کارشناسان معتقد بودند عمده منشأ این گردوخاک در عراق و تنها ۲۰ درصد از منشا این گردوخاک در استان خوزستان از ورودی چذابه تا اهواز است، اما اخیرا به یکباره با پدیده‌ای غیرمنتظره مواجه شدیم که در داخل کشور به وجود آمده است.

وی افزود: امروز این اتفاق جدید رخ داد که جهت باد با وجود این‌که از جنوب شرق به غرب بوده اما موجب برخاستن گردوخاک شدید در منطقه شد و به عبارتی یک بحران منطقه‌ای را ایجاد کرد که در حدفاصل بهبهان، دیلم، ماهشهر و اهواز رخ داد.

موسوی ادامه داد: با شدت یافتن این پدیده در استان خوزستان طی روزهای اخیر، بلافاصله نامه مفصلی از طرف نمایندگان استان به رییس جمهور نوشته شد و حتی بین نمایندگان مجلس توزیع گشت تا همه متوجه اوضاع استان خوزستان شوند.

نماینده اهواز گفت: باید به فکر بیابان‌زدایی از هندیجان و بهبهان تا ماهشهر باشیم.

خوزستان بین مسائل غیرطبیعی محاصره شده است

وی تصریح کرد: به عبارتی می‌توان گفت بین مسائل غیرطبیعی که در استان خوزستان رخ داده، محاصره شده‌ایم، لذا مردم باید آگاه باشند که آنچه که در توان ماست در حال انجام هستیم، اما این پدیده، بسیار بزرگ است.

موسوی گفت: قرار است به منظور پیگیری مشکل گرد و خاک، معاون برنامه‌ریزی رییس جمهور به همراه دکتر ابتکار سفری به استان خوزستان داشته باشند.

آمادگی برای مقابله با بیماری‌های تنفسی

به گزارش ایسنا؛ دکتر اسماعیل ایدنی رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این ارتباط اظهار کرد: امکانات لازم برای مقابله با بیماری‌های تنفسی ناشی از پدیده گردوخاک در بیمارستان‌ها مهیاست.

وی افزود: در واقع در مساله ریزگردها بیشتر نگران عوارض مزمن و مشکلاتی هستیم که پس از وقوع این پدیده بروز می‌کند.

توزیع ماسک رایگان از سوی هلال احمر

ایدنی در خصوص توزیع ماسک رایگان در سطح شهرها گفت: ماسک رایگان در داروخانه‌ها توزیع نمی‌شود. با تامین اعتبار از سوی ستاد بحران، ماسک‌ها از سوی هلال احمر توزیع می‌شود و حوزه بهداشت و درمان بیشتر در مسائل درمانی فعالیت می‌کنند. اما درباره اثرگذاری این ماسک‌ها در شرایط گردوخاک باید گفت که حداکثر استفاده مفید از این ماسک‌ها ۱۰ ساعت و بستگی به حجم آلایندگی دارند که با این سطح آلایندگی حداکثر استفاده از آنها قطعا کاهش می‌یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: یکی از مشکلات ماسک‌ها این است که چون تنفس بازدمی مرطوب است، ماسک‌ها هنگام استفاده خیس می‌شوند و پس از یک ساعت، ماسک قابل استفاده نخواهد بود.

ماسک‌ها تاییدیه وزارت بهداشت دارند

به گزارش ایسنا؛ دکتر علی خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز در ادامه این گفت‌وگوهای تلفنی گفت: ۲۲۰ هزار ماسک دارای تاییدیه وزارت بهداشت برای توزیع میان مردم تهیه شده که از نوع N۱۰۰ و نانو می‌باشد. این ماسک‌ها به طور رایگان در مبادی ورودی شهر، مرکز شهر و مکان‌های پرتردد در حال توزیع است. هم‌چنین در فرودگاه اهواز تعدادی ماسک توزیع شده است.

وی افزود: نیروهای امدادی هلال احمر و آمبولانس‌ها در سه نقطه میدان چهار شیر، کیانپارس و خیابان امام خمینی(ره) مستقر شده‌اند. هم‌چنین ماسک‌ها در میدان چهارشیر، حسینیه ثارالله، میدان شهدا و مبادی ورودی شهر نیز توزیع می‌شود.

انتقال آب کارون، از دلایل بروز گرد و غبار

ناصر سودانی، دیگر نماینده اهواز نیز در این گفت‌وگوی تلفنی اظهار کرد: مناطقی از عربستان سعودی از منشأهای اصلی پدیده گردوغبار است، اما دولت عربستان کمترین همکاری را با مهار ریزگردها داشته است. هم‌چنین منطقه بین النهرین عراق اکنون در دست داعش است و هم‌چنین منطقه‌ای که بر اساس توافقنامه کاشت نهال به تعداد ۵ میلیون اصله، قرار بود درختکاری شود، چون در اختیار داعش است از دست ما خارج شده است.

وی افزود: توقف بیش از ۱۰ ساله طرح مالچ پاشی در عراق و عربستان و خشکی تالاب‌ها، دلیل دیگری برای افزایش این پدیده بوده است.

سودانی گفت: هم‌چنین انتقال آب از سرشاخه‌های کارون که متاسفانه با سفرهایی که هیات دولت به استان‌ها از جمله اصفهان و استان‌های مرکزی داشته‌اند و قول و قرارهایی که هیات دولت برای تأمین آب شرب و حتی صنعتی و کشاورزی به این استان‌ها داده‌اند، در کاهش رطوبت و تغییر جلگه خوزستان از نیمه خشک به خشک کاملا موثر بوده و این یکی از منشأهای ریزگردها به شمار می‌رود.

سودانی گفت: این پدیده خوزستان را با خطرات جدی روبرو می‌کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    سلام کی ادارات راتعطیل کردند ماکه ساعت 13:30دقیقه تعطیل شدیم چرا دروغ چرا از شب که می دانیم گردوخاک است تعطیل نمی کنید تهرانیها را وقتی هوای آنهاآلوده است چنان بزرگ جلوه اش می دهند که بیا ببین ولی خوزستانیها بدبختندجنگ مال خوزستان بود نفت مال خوزستانه ولی درامد نفت مال تهرانه آخه تهرانیها تیتش مامانیین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه خير داداش درآمد نفت مال امثال برخی هاست فقر و فلاكت و گراني اجاره مسكن .كرايه . خوراك .پوشاك ووووووووووووووو آلودگي هوا و كم آبي آينده مال تهرانه

    • شیما

      شما اشتباه فکر میکنی...این فقط یه تصور غلطه...ما سهممون از ایران فقط ترافیک و آلودگی هوا و بیکاری و بی مسکنی و گرونیه ولی همه هموطن های شهرهای دیگه فکر میکنن همه چیزهای خوب مال ماست...مشکل شما مشکل ما هم هست چون اونجا هم جزئی از ایرانه همینطوری که مشکل آلودگی هوای ما مشکل شما هم هست....فقط واقعیت اینه که کاری از دست مردم بر نمیاد...راجع به تهران هم اگر میبینی تا یه اتفاقی میفته تعطیل میکنن به این دلیله که خود آقایون و خانوادشون هم توی این شهرن دلشون واسه خودشون میسوزه نه تهرانی ها

  • کاربر

    دوست عزیز بد قضاوت نکن تعطیلی تهران مربوط به دولت قبل بود امسال با وجود الودگی تهران هیچ تعطیلی وجود نداشت. مساله خوزستان و دیگر استانها مربط به دولت است چرا باید هزینه سختی کار کارمندان هزینه درمان و ..... متحمل شد درصورتی با رهکاری مناسب جلوی این گرد و غبار رو گرفت.

  • بدون نام

    همه اينها از سوء مديريته. (كلي مي گم منظورم دولت خاصي نيست)

  • نظر

    خوزستان زیر خاک مدفون شد!
    لطفا از کلمات بهتری استفاده کنید.
    با تشکر

    پاسخ ها

    • mohamaad

      مدفون شد واقعا مدفون شد
      نمی دونم شما خوزستانی هستید یا نه چون اگر خوزستانی هستید دفن شدن خوزستان رو به چشم خودتون می دیدید و اینطوری نمی گفتید

  • بدون نام

    بنده های خدا . چطور نفس بکشن؟ چرا دولت هیچ کاری نمی کنه؟

  • میثم

    با سلام
    الان چند ساله که همش میگن خوزستان ریز گرد داره و بتید به فکر مردمش بود
    ولی بیش از 10 ساله که سیستان همین وضعیت و بلکه وضعیتی بدتر با توجه به بادهای 120 روزه که همراه با گرد و خاک هستش رو داره ولی هیچکس چیزی در مورد این منطقه از ایران نمیگه...
    مگه سیستان و سیستانی جزو ایران نیست....

  • اهوازي

    من مخالف اينم كه براي نشون دادن وخامت اوضاع اهواز بگيم چرا تهران اينجوره اصفهان اونجور.
    من به عنوان يه خوزستاني ميگم وظيفه تك تك مردم ايرانه كه به فرياد خوزستان برسن.
    همونطور ك بچه هاي خوزستان نگران درياچه اروميه بودن نگران آب يزد و اصفهان بودن نگران سرمازدگي آذريابجان و كمبود گاز در مازندران. و يا زلزله بم در كرمان.
    الانم همه مردم و مسوولين باااااااايد بصورت ويژه و هرچه سريعتر به داد مردم خوزستان برسن. دنبال مقصر نگرين. يعني الان وقتش نيست. كارگروه و جلسه و كميته واسه بعد. الان بخدا وضعيت اوژانسيه. خطرناك شده.
    يا علي

  • بهمن

    این خوب گفتی ما حتی یک نماینده تو هیات دولت نداریم!
    نوع نگاه دولت به استان خوزستان نیز باید تغییر کند. وقتی 6 نفر از وزرای کابینه از یک استان باشند، همه توجه خود را به آن استان معطوف خواهند داشت
    دولتی که به خوزستان به عنوان منبع درآمد نگاه کن و بیخیال مردمش باشه همین اتفاق میفته و بدتر هم میشه وقتی واسه اکتشاف میادین نفتی میان قسمتی هایی از بزرگترین تالاب های خوزستان رو خشک میکنن تا بلکه به نفت برسن ما که دعا میکنیم نرسن با این کاراشون ما که از پول نفت هیچی ندیدیم همش خرج شهرهای بالا شده یعنی ما اینجا آدم نیستیم فرزندان خوزستان هم خیی وقته کاری از دستشون برنمیاد همینجوری حقشون داره بر باد میره اون از نفت و آب کارونی که روز به روز داره کم و کمتر میشه و خوزستان رو از نیمه خشک به خشک درآورده اینم از هوایی که داریم تنفس میکنیم
    یعنی شما فکر کنید 9ساعت گرد و خاک مداوم با غلظت بیش از 10هزار میکروگرم ما چطور تو این چهار دیواری بخواییم نفس بکشیم؟به نظرتون اکسیژن خونه جواب میده خفه بشیم که مجبوریم بریم بیرون این خاک رو بفرستیم تو ریه هامون یه عمر هم با بیماری هاش سر کنیم!
    ایران به عنوان کشوری وابسته به نفت زندگیش وابسته اس به همین خوزستان و نفتش
    ما حق خودمون را میخواییم هوای پاک آب کارون و شهر زیبا

  • یکی

    خوزستانی های عزیزم
    من خیلی ناراحت و غصه دار شدم برای شما و زندگیتان ،

    خودم حساسیت تنفسی دارم نمی تونم یک لحظه وضعیت شما را تحمل کنم

    متاسفم ...

  • بدون نام

    چطوری تونستن مثلا بارورسازی ابرها رو انجام بدن برای تهران یه دست برسونن برای جنوب بارورسازی انجام بدن هرچند این بارون تهرون هم نعمت بی دریغ الهی است نه بارور سازی باور کن

  • بدون نام

    شرایط خوزستان خیلی خیلی خیلی غیر قابل تحمل شده متاسفانه.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج