مراسم افتتاحیه جشنوارهی فیلم فجر
مراسم افتتاحیه جشنوارهی فیلم فجر با حضور وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از هنرمندان در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
در این مراسم که ۱۱ بهمن ماه با ۴۵ تاخیر آغاز شد، سید مهدی شجاعی در ابتدای این برنامه متنی را در رسای پیامبر اکرم (ص) قرائت کرد و سپس نماهنگی با مضمون پیامبر اعظم (ص) و صدای زندهیاد فرهاد و آهنگ معروفاش والا پیامدار محمد (ص) پخش شد.
رضاداد: جشنوارهی فیلم فجر همه سینمای ایران نیست
در ادامه علیرضا رضاداد دبیر جشنوارهی فیلم فجر در سخنان کوتاهی مطرح کرد: جشنواره فیلم فجر همه سینمای ایران نیست بلکه نقطه آغازی برای همدلی و اکران است.
او ادامه داد: در ایام نوروز سینمای ایران یعنی دهه فجر قرار داریم،که هم بزرگداشت دهه فجر است و هم به تماشای بخش ستایش برانگیز از هنر ایران مینشینیم.
رضاداد در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: امروز بار دیگر به اتفاق همه هنرمندان عهدی را میبندیم که چند روز پیش با هم نجوا کردیم و گفتیم یا رسولالله مرزها زبان فاصلهاند و تو ای حبیب خدا از مرزها عبور کردی تا به همه بیاموزی آن طرف مرزها بهشت است پس به ما بیاموز که چون تو برای این گمگشتگان فانوس روشن کنی باشد که زبان سینمای ایران زبان نزدیک به کمال توست.
دبیر جشنوارهی فیلم فجر در پایان سخنانش گفت: برای سینمای ایران و سینما دوستان دههای پر از شور و نشاط و امید و موفقیت آرزومندم.
در ادامه مراسم افتتاحیه جشنوارهی فیلم فجر؛ با پخش کلیپی از هنرمندان درگذشته یک سال اخیر سینمای ایران یاد شد.
سپس هیات انتخاب بخش مستند جشنوارهی فیلم فجر معرفی شدند و در ادامه بخشهایی از ۱۱ مستند راه یافته به جشنوارهی فیلم فجر به نمایش درآمد.
در ادامه داوران بخش مستند و هیات انتخاب بخش سودای سیمرغ معرفی شدند.
سپس کلیپی از فیلمهای بخش نگاه نو (فیلم اولیهای ) جشنوارهی فیلم فجر به نمایش درآمد و در ادامه هیات داوران بخش «نگاه نو» معرفی شدند.
تشکر علی جنتی از سینماگران برای صبر و سکوتشان
در ادامه وزیر ارشاد به روی سن برای ایراد سخنرانی دعوت شد.
علی جنتی در ابتدای سخنانش از اهالی سینما تشکر کرد و خطاب به آنها گفت:در یک سال گذشته با درایت، فهم و در برخی موارد با صبر و سکوتتان تلاش کردید در برابر افرادی و کسانی که تلاش داشتند، آرامش سینما را بهم بزنند بایستند و فضای مثبت و سازندهای را ایجاد بکنید.
او همچنین با تبریک ایام دهه فجر انقلاب اسلامی و آغاز سی و سومین جشنواره فیلم فجر از مدیریت سازمان سینمایی، دکتر ایوبی و همکارانش تشکر ویژهای کرد و ادامه داد: آنها فضایی مبتنی بر اعتماد و احترام ایجاد کردند که نتیجه این فضا، فیلمهای درخشانی بود که در طول امسال ساخته شد و این روزها شاهد نمایش و اکران شان خواهیم بود.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقل قولهای هیات انتخاب جشنوارهی فیلم فجر مبنی بر اینکه امسال فیلمهای خوبی در جشنواره فجر عرضه میشوند؛ یکی از ویژگیهای جشنواره امسال را حضور جوانها دانست و گفت: یکی از نکات جشنواره امسال، حضور قدرتمند نیروهای جوان و مستعدی است که امسال به صحنه آمدند و فیلم ساختند و کارهای مثبت و ارزندهای را عرضه کردند. البته این جوانان باید بدانند که خلاقیت و نوآوری آنها مرهون تلاش و کوشش پیشکسوتان و بزرگان سینماست که آن ها را یاری کردند و کمک کردند این استعدادها شکوفا شود.
وی افزود: ما همه خود را مدیون زحمات آنها میدانیم و یقین میدانیم پیشکسوتان سینما از توفیق جوانان خوشحال هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش از همراهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برگزاری جشنواره فیلم فجر قدردانی کرد و گفت: دکتر ربیعی یکی از شخصیتهای فرهنگی کشور هستند و امسال حمایت ویژهای از جشنواره فیلم فجر کردند که لازم میدانم صمیمانه از ایشان و همکارانشان تشکر کنم.
جنتی خطاب به علی ربیعی درخواستش را اینگونه مطرح کرد که از ایشان درخواست میکنم که توجه ویژهای به هنرمندان کشور در حوزه خدمات درمانیای که باید به آنها ارائه شود و به خصوص بیمه بیکاری اهالی سینما داشته باشند. باید در این حوزه کار جدی انجام شود. البته تا امروز هم در کارهای انجام شده مرهون زحمات ایشان و سازمان تامین اجتماعی بودهایم.
وی سپس از علیرضا رضاداد و هیاتهای انتخاب و داوری تشکر کرد و گفت: طبیعتا نارضایتی کسانی که احیانا فیلمهای آن ها به جشنواره راه پیدا نکرد و یا در انتظار سیمرغ هستند اما نمیتوانند به آن دست یابند، نشانه اهمیت جشنواره فیلم فجر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: آنچه مهم به نظر میرسد این است که از این پس باید تلاش کنیم که در سال آینده، سینمای ایران فیلمهای بهتری ارائه دهد که هم در صحنههای داخلی و هم در صحنههای خارجی مورد استقبال قرار گیرد.
جنتی سپس با اشاره به تغییرات جشنواره فجر امسال نسبت به گذشته عنوان کرد: امسال بخش بینالملل جدا شد و دلیلش هم این بود که این بخش در سالهای گذشته تحت الشعاع بخش ملی قرار میگرفت. امیدواریم این بخش به صورت مستقل در اردیبهشت ماه برگزار و بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی امور جشنوارهها در حوزه هنر و ادبیات یک امر ضروری است. امسال جشنوارههای استانی کمتر برگزار شد اما سیاست ما این است که بسیاری از جشنوارههای ملیمان را به استانها ببریم و دبیرخانه دائمی آن ها را هم به آنجا ببریم؛ مانند جشنواره فیلم یاس و کودک.
وزیر ارشاد در بخش پایانی سخنانش گفت: در هر استانی که استعداد ویژه و یا مزیت نسبی در یکی از رشتههای هنری وجود دارد، میتوان جشنواره ملی را در آنجا برگزار کرد.
سخنرانی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی
در بخشی از مراسم افتتاحیه جشنوارهی فیلم فجر، علی ربیعی وزیر کار،تعاون و رفاه اجتماعی به سخنرانی پرداخت.
وزیر تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی در سخنانی با گرامیداشت یاد امام و شهدا و اشاره به تقارن جشنواره فیلم فجر و روزهای دهه فجر گفت: این مناسبت نشان دهنده این است که سینمای ایران با تحول بزرگ اجتماعی ایران عجین شده و سینمای انقلاب اسلامی ایران است.
علی ربیعی بیان کرد: سینما یک شکل هنری و شکل رسانه ارتباط جمعی است که در هر دو حوزه رسانه و هنر به یک اندازه اهمیت دانست.
وی فیلم را تنها هنر رسانهای دانست که تجسم تخیلات بشر را فراهم آورده است.
ربیعی اظهار کرد: فیلم برای اولینبار انسان را قادر ساخت که تخیلات خود را با دیگران شریک شود و ما در این بخش با حوزه وسیعی از مسائل اجتماعی سروکار داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر رابطه فیلم و اجتماع گفت: در سینمای ایران میتوان پرسشهای زیادی را درباره جامعه ایران مطرح کرد و با تحلیل به پاسخ آن نزدیک شد.
او با اشاره به اینکه بسیاری از برشهای تاریخی ایران با تحلیل گفتمان فیلمها دست یافتنیتر شده است افزود: بازبینی مجموعه فیلمها محقق را به نتیجه بهتری در بررسی یک جامعه میرساند.
او گفت : وقتی میخواهیم به نسبت مسائل سینما و جامعه ایران بپردازیم، باید تاکید کنیم که بخش مهمی از سینمای ایران مسئولیت اجتماعی را پذیرفته و به آن عمل کرده است.
ربیعی با اشاره به اینکه در فیلمهایی همانند «قیصر»، تنهایی انسان،رهاشدن و عدم اعتماد به دولت را میتوان تماشا کرد به خوانشهایی از فیلم «گاو» هم اشاره کرد و گفت: این بررسیها نشان داد که جامعه روشنفکری ایران در آن زمان چه دغدغهای داشته است.
وی با تاکید بر اینکه سینمای پس از انقلاب متعهد به نقد اجتماعی بوده است گفت: این سینما به آرمانهای انقلاب وفادار بوده هرچند برخی در مقاطعی همه یا بخشی از این مجموعه را برنتافتهاند.
ربیعی ادامه داد: معتقدم سینمای ایران صدای مردم ایران بوده است، سینمایی که نمایش دهنده فرهنگ و سازنده آن بود.
او با بیان اینکه برخی بر این باورند که سینمای ایران نماینده قشر خاصی از جامعه است تاکید کرد که با بررسی فیلمهای پس از انقلاب طرح این مساله یک تصور اشتباه است، چرا که در یک بازه زمانی ۳۰ ساله میتوان بررسی کرد که سینمای ایران واقعا چند صدایی است.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود که بسیار طولانی شده بود و با تشویقهای حاضران درسالن برای تمام کردن آن همراه شد، گفت: نشان دادن نشاط اجتماعی و امید از مسائلی است که سینمای ایران باید به آن توجه کند.
ایوبی: جشنوارهی فجر امسال جشن قدرتنمایی جوانان است
در بخشی از مراسم افتتاحیه جشنوارهی فیلم فجر که تایم برگزاری آن طولانی شده بود، رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر امسال جشن قدرتنمایی جوانان است آن را جشن خواستن و توانستن دانست.
حجت الله ایوبی در ادامه سخنانش افزود: امروز سینماگران برای سی و سومینبار مردم ایران را و همه مردم جهان را به تماشا میخوانند.
او گفت: جشنواره فیلم فجر جشن خواستن، توانستن، جشن پیروزی لبخند بر اخم و قهر است. پس به تماشا بنشینید تا دریابید اندازه فاصله یک لبخند را.
ایوبی که به دلیل طولانی شدن مراسم افتتاحیه از خواندن کامل متنی که آماده کرده بود خودداری کرد، در بخشی از سخنانش مطرح کرد: دست سینمای ایران پر است؛ پر از لبخند به زندگی و خلاقیت. جشنواره امسال جشن قدرتنمایی جوانان ایرانی است.
رییس سازمان سینمایی در ادامه اظهار کرد: سالی که گذشت با همه تلخیها، شیرینیها و حرف و حدیثهایش گذشت. با این همه این سال را سال سلام به سینما، سال هجوم مردم به سینما ، سلام به گیشه ، اقتصاد، سینما و ... بنامیم.
ایوبی خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در مراسم حاضر بود، بیان کرد: این خالقان زیبایی با سیلی صورتهای خود را سرخ نگه داشتند. در میانه سالنهای پرشور و تشویق، آنها بیمناک روزگار بیکسی خویش هستند؛ روزگاری که تنها و تنها به دنبال سقفی کوچکند. روزگاری که هیچکس نه کارمند بانک ، نه بقال سر کوچه و نه حتی مدیران سینمایی آنها را نشناسند.
او گفت: اگر میخواهید این جوانها بشکوفند برای آن روزگار اهالی هنر فکری کنید.
بزرگداشت محمد علی کشاورز (بازیگر قدیمی)، حسین جعفریان (فیلمبردار) و لابراتوارها نیز در این برنامه برگزار شد و برگزیدگان بخش اقلام تبلیغاتی جشنوارهی فیلم فجر نیز معرفی شدند.
مجری این مراسم احسان کرمی بود و کارگردانی آن را حمیدیمقدم برعهده داشت.
این مراسم که نسبتا طولانی شده بود، برخلاف همیشه بصورت زنده از تلویزیون پخش نشد و فقط شبکههای رادیویی از جمله رادیو تهران به پخش زنده بخشهایی از آن اقدام کردند.
در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر هنرمندانی همچون سید مهدی شجاعی، خسروسینایی، ابوالحسن داودی، بهرام رادان، نیکی کریمی، باران کوثری، ویشکا آسایش، ستاره اسکندری ، آنا نعمتی، هانیه توسلی، همایون اسعدیان، گلاب آدینه،بیژن امکانیان، عبدالحسن برزیده، زریندست،مصطفی کیایی، پژمان بازغی، نوید محمدزاده، جعفر صانعی مقدم، احمد رمضان زاده، آزیتا موگویی، منصور لشکری قوچانی، سعید آقاخانی، الهام کردا، علی سرتیپی، رویا تیموریان، رویا نونهالی، مهتاب کرامتی، هومن سیدی، حسین یاری، معین کریمالدینی، محسن خان جهانی،محمد رضا اصلانی و ... حضور دارند.
ارسال نظر