کیهان: احترام به پاسپورت ایرانی این بود؟!
روزنامه کیهان در مطلبی نوشت: چهارشنبه هفته گذشته، دولت یازدهم در اقدامی منفعلانه که نشان از یک عقب نشینی آشکار در مقابل آمریکا داشت، اعلام کرد که «غلامعلی خوشرو» رسما به عنوان نماینده دائم ایران در سازمان ملل منصوب شد.
طی یک سال و نیم گذشته علیرغم همه تلاش های دولت یازدهم برای به اصطلاح «اعتمادسازی» و «تنشزدایی» در سیاست خارجی و برقراری رابطه دوستانه با دولت آمریکا، نه تنها طرف مقابل هیچ چراغ سبزی به دولت روحانی نشان نداده است بلکه علاوه بر نقض مکرر توافق ژنو و افزایش تحریم ها علیه ایران، تلاش کرده تا در همه عرصه های ممکن «تحقیر» ایران را نیز به صورت همه جانبه افزایش دهد که یک نمونه ساده آن، عدم صدور ویزا برای ابوطالبی و ممنوع الورود کردن وی به آمریکاست. این در حالی است که وی پیشتر در قالب یک هیئت دیپلماتیک به نیویورک سفر کرده بود.
بسیاری از مردم جمله معروف روحانی در رقابت های انتخاباتی سال ۹۲ را به یاد دارند که گفت: احترام را به پاسپورت ایرانی باز می گردانم. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز در ۱۳ آذرماه ۱۳۹۲ در جمع ایرانیان مقیم امارات گفت: کسی حق ندارد برای ایران و ایرانی تعیین تکلیف کند. آیا اقدام غیر قانونی و گستاخانه مقامات آمریکایی درخصوص سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل نیز مصداق احترام به پاسپورت ایرانی است؟ آیا این اقدام را میتوان چیزی جز تعیین تکلیف برای ایران و ایرانی قلمداد کرد؟
چندی پس از معرفی حمید ابوطالبی به عنوان سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانه ملل،سنای آمریکا،طرح ممنوع الورود بودن ابوطالبی به خاک آمریکا را تصویب کرد. «کروز» یکی از سناتورهای آمریکایی با توهین به حمید ابوطالبی گفت: «قابل تصور نیست که ایالات متحده تحت عنوان پروتکل دیپلماتیک بین المللی مجبور به میزبانی شخصی خارجی شود که بی توجهی فوقالعاده ای به وضعیت دیپلمات هایی که در کشور او مستقر بودند نشان داده است.
این شخص به اذعان خودش یک تروریست است.»بعد از اقدام ضد ایرانی سنای آمریکا در ۷ آوریل (۱۸ فروردین)،مجلس نمایندگان این کشور نیز در ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) با تصویب قانونی با ورود سفیر پیشنهادی ایران در سازمان ملل به خاک این کشور مخالفت کردند و در نهایت، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا که از سوی روحانی به عنوان فردی مودب و باهوش معرفی شده بود، قانون منع ورود حمید ابوطالبی به آمریکا را امضاء کرد تا به واسطه دیپورت یکی از نزدیکترین چهرههای سیاسی به رئیسجمهور، پیام روشن و واضحی را برای دولت یازدهم ارسال کرده باشد.
پس از انتشار خبر عقب نشینی دولت یازدهم در معرفی سفیر ایران در سازمان ملل،این اقدام با واکنش های منفی در داخل کشور مواجه شد.سیدمهدی هاشمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: آفت هر تصمیم؛ تردید، تغییر و تأخیر است. آقایان دولت تدبیر باید در تصمیمات خود از این موارد جلوگیری کنند تا آفتی به تصمیمات آنها وارد نشود و اگر در خصوص این آفتها اقدامی داشته باشند حداقل اقدام خود را توجیه کنند.
همچنین نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: بنا بود تا حمید ابوطالبی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل انتخاب و در مذاکرات روی این موضوع نیز بحث و توافق شود اما در نهایت غلامعلی خوشرو انتخاب شد و این نشان میدهد که آقایان که دیپلماسی غربی را خوب بلدند باید در آن اندیشه کنند.
احمد بخشایش اردستانی نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به موضوع فوق گفت: هرچه با آمریکاییها با تساهل بیشتری رفتار شود آنها سرسختی بیشتری از خود نشان میدهند و تجربه سالیان گذشته این مسئله را ثابت کرده است که هرچه از موضع بالاتری با آمریکاییها صحبت شود نتیجه این بوده که آنها دست پایینتر را گرفتهاند.
برخی ارزیابیها حکایت از آن دارد که آمریکا به این جمع بندی رسیده است که دولت یازدهم روند آغاز شده با آمریکا را به هیچ قیمتی ترک نخواهد کرد و بنابراین می توانند حتی درباره موضوعاتی بسیار کوچک و پیش پا افتاده نیز دست به رفتارهای تحقیرآمیز زده و از ایران امتیاز بخواهند.کارشناسان پیش از این هشدار داده بودند که رویه مسالمتجویی افراطی دولت در مقابل آمریکا هم درخواست های آمریکا از ایران را بیشتر خواهد کرد و هم امتیازهایی را که بناست ایران در یک معامله احتمالی دریافت کند به حداقل مقدار ممکن کاهش می دهد.
نظر کاربران
همون شما آبروی مارو حفظ کردی بسه!!
باز اين آقا ساز مخالف بر عليه روحاني زد حالم ديگه بهم ميخوره
در دستگیری ملوانان انگلیسی خوب یادمونه چطور عزت کشور رو نگه داشتید،طوری رییس جمهور با کت و شلوار نو اونها رو بدرقه کرد مثل اینکه اومده بودند مهمونی.اونوقتا چنین چیزایی نبود حسین آقا.برترینها یا نظراتو تایید کن یا کرکره رو بکش پایین ما هم تکلیفمون معلوم شه
این اقای شریعتمداری همیشه ساز مخا لف میزند
مگه این شریعتمداری ایرانیه؟ مردم چه میخوان؟ برو همون سنگ فلسطین و لبنان و عراق رو به سینه بزن
باید اشتاباهات رو پذیرفت
چه محمود چه حسن!!!!!!!
اگر ما بنا به دلایل امنیتی یا هر دلیل دیگه با اعزام فلان کس بعنوان سفیر مخالفت کنیم یعنی پاسپورت آن کشور ارزشی ندارد . مثل همان اتفاقی که چند سال پیش برای سفیر انگلیس در ایران افتاد و ما مجوز ورود وی را ندادیم و خواستیم شخص دیگری را معرفی کنند . یعنی احترامی به پاسپورت آنها قایل نشدیم یا پاسپورت آنها احترامش را در دنیا از دست داد . کیهان واقعا این روز ها خیلی جوک شده و این قضیه به انتقادات خودش بر می گردد . واقعا چیزهایی می گوید که مرغ پخته هم خنده اش می گیرد . داستان کیهان این روزها همچون غریقی می ماند که دستش را برای نجات خود به هر چیزی می اندازد .