سخنان هاشمی رفسجانی درباره مشکلات، نظام اسلامی، قانون و دهن کجی به قانون
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دردیدار جمعی از استادان و محققان حوزه علمیه و محققین دانشگاههای شهر مقدس قم با اشاره به برخی نگرانیهای به حقی که در جمع روحانیون و بزرگان حوزههای علمیه حاکم است، پاسخ به سوالات را حق مردم، محققین و روحانیون خواند.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دردیدار جمعی از استادان و محققان حوزه علمیه و محققین دانشگاههای شهر مقدس قم با اشاره به برخی نگرانیهای به حقی که در جمع روحانیون و بزرگان حوزههای علمیه حاکم است، پاسخ به سوالات را حق مردم، محققین و روحانیون خواند و تصریح کرد: به سوالات و شبهات جدی که مطرح است باید پاسخهای مستدل، صریح و روشن داد تا شبهات برطرف شود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ایجاد سوال در اذهان اقشار فرهیخته جامعه را به دلیل دلبستگی آنان به نظام و توقع و انتظار آنان از حکومت اسلامی دانست و گفت: مردم و اقشار مختلف جامعه توقعات و انتظاراتی از حکومت اسلامی داشته و دارند که با گذشت سه دهه از تاسیس نظام اسلامی ، خواستار تحقق کامل این انتظارات هستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به پیشتازی روحانیت در مبارزه با حکومتهای جبار و مستبد در طول تاریخ، حرکت اعتراضی حضرت امام (ره) و یارانش قبل از انقلاب را یادآور شد و گفت: روزی که مبارزه سیاسی در خدمت امام آغاز شد، تاکید و سخن مبارزین، با مردم این بود که اگر نظام اسلامی حاکم شود مشکلات جامعه برطرف خواهد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین زمینه به مباحثات فراوان مبارزان مسلمان با گروههای الحادی، التقاطی و لیبرالها در زمینه مبانی، مشخصات و محاسن حکومت اسلامی اشاره کرد و با بیان رسیدن به دلایل قانع کننده در زمینه تاسیس حکومت اسلامی تاکید کرد: همین مبانی روشن در زمینه حکومت اسلامی بود که باعث شد حرکت مبارزاتی حضرت امام (ره) در حوزه علمه قم و سایر شهرها مورد استقبال روحانیون، علما و نخبگان جامعه و بویژه آحاد مردم قرار گیرد، البته افرادی در جمع روحانیون نیز وجود داشتند که مخالف حضور و دخالت علما و روحانیت در سیاست و مبارزه بودند و علت آنرا بی اثر دانستن مبارزه به دلیل شقاوت طاغوت میدانستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان مواضع و مبانی روشن امام (ره) در مبارزه علیه رژیم طاغوت را موجب استقبال گسترده اقشار گوناگون شهری و روستائی و گسترش مبارزه علیه نظام حاکم خواند و تصریح کرد: با اوج گیری انقلاب باز هم این روحانیت بودند که پیشتاز مبارزه و جلودار تظاهرات مردمی بودند که در نهایت منجر به سرنگونی شاه و حاکمیت اسلام و مردم در جامعه شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به وقایع دوران مبارزات که منجر به تاسیس نظام جمهوری اسلامی شد اشاره کرد و گفت: البته ازهمان ابتدا به خاطر حاکم شدن فضای رادیکالی متاثر از افکار چپ، تندرویها و افراط کاریهایی صورت گرفت به گونه ای که حتی بعضی قصد داشتند همه چیز را به صورت دولتی اداره کنند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با مرور وقایع دوران جنگ وسازندگی، به اداره قابل قبول کشور براساس برنامه های پنج ساله و با وجود کمبود شدید منابع اشاره کرد و تصریح کرد: متاسفانه حرکتهای انحرافی از مسیر اصلی انقلاب زمانی شروع شد که برخی جریانهای فکری، وجود روحانیت ، علما و مراجع را مانع رسیدن به اهداف خود دیدند و سعی کردند برنامههای خود را برای تضعیف این شجره طیبه و منزوی کردن مدیران لایق عملیاتی کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هدف اساسی تاسیس حکومت اسلامی را تحقق عدالت ،آزادی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش و اجرای شریعت، احکام، اعتقادات و اخلاقیات اسلامی عنوان کرد و با بیان اینکه اگر قبح و زشتی تجسس ، زور گویی ، اهانت و بی بند و باری و نیز دروغ، تهمت، بداخلاقی که از مسلّمات قرآن و اسلام است شکسته شود دیگر جایی برای دفاع از اسلام در میان مردم و بخصوص جوانان باقی نمیماند، تاکید کرد: حضرت امام (ره) تخلف از قانون مصوب حکومت اسلامی را با هر بهانهای حرام میدانستند ولی شاهدیم متاسفانه در برخی موارد علنا به قانون دهن کجی شده و به آن عمل نمیشود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی اجرای ناقص برنامه پنج ساله چهارم، سند چشم انداز، سیاستهای کلی مصوب و ابلاغی رهبری معظم انقلاب ، قوانین مصوب مجلس و فسادهای کلان را نمونهای بارز در این زمینه خواند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برون رفت از مشکلات موجود بدون مشارکت جدی حوزههای علمیه و روحانیت مشکل خواهد بود، پذیرش اشتباه و بازگشت به خواست اسلام و مردم را قدم اول اصلاح امور عنوان کرد و گفت: اگر با مردم صادقانه سخن بگوییم و مدبرانه عمل کنیم قطعاً مردم خوب و وفادار ایران هم در اصلاح امور بیشتر مشارکت خواهند کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه جلسه درپاسخ به پرسشهای متعدد تعدادی از حاضران پیرامون لزوم پاسخگو و نظارت پذیر کردن مسوولان و نیز تسهیل مشارکت مردم، گروهها و احزاب در اداره جامعه گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحیه آن در ذات خود مترقی و متناسب نیازهای جامعه است و در حال حاضر نیز از توانایی قابل قبولی برای ایجاد توسعه و پیشرفت و احقاق حقوق مردم برخوردار است، اگرچه نقایصی هم دارد که باید در زمان مناسب برطرف کرد.
ایشان افزود: آنچه باعث بروز مشکلات شده قانون اساسی و نظام نیست بلکه حاکم کردن سلایق فردی بر قانون و سیستم حکومتی و نیز خارج ساختن مسئولیتها و عملکردها از حوزه نظارتهای قانونی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی پیرامون نادیده گرفته شدن نهادهای مردمی، تشکلهای سیاسی و مشارک مردم و نخبگان ، با بیان اینکه حتی در دوران جنگ تحمیلی نیز انتخابات و مشارکت مردمی و گروهها در جامعه تعطیل نشد گفت: برگزاری انتخابات پرشور با همدلی و مشارکت همه گروهها و سلایق مختلف درون خانواده انقلاب میسر است و هیچ گاه تک صدائی و انحصارگرایی جوابگوی اداره کشور نبوده و نخواهد بود.ایشان تصریح کرد: حضور دائمی مردم در صحنه و مشارکت احزاب، گروهها و اقشار گوناگون جامعه برای اداره کشور، اصلی اساسی و مورد قبول حضرت امام (ره) و رهبری بوده و هیچ کس منکر آن نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگری پیرامون لزوم تبیین و روشن شدن مبانی دینی نظارت و کنترل قدرت، این مهم را یکی از مباحث همبستگی مبارزان انقلاب با گروههای دیگردر زندانهای شاه خواند و گفت: به لحاظ دینی و شرعی و نیز روایات ائمه معصومین (ع) ، مبانی و لزوم کنترل و نظارت پذیری قدرت روشن است و شک و شبههای در این مورد وجود ندارد، اما ممکن است در مواردی توجهی به این مبانی نشود چرا که برخی انحصارطلبانه، نظارت و کنترل براساس قانون را بر نمیتابند.در این دیدار برخی از حاضران علاوه بر طرح سووالات ، دغدغهها و نگرانیهای خود را در مورد برخی موضوعات مبتلا به کشور در زمینههای داخلی و خارجی و مسائل اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی بیان کردند.
منبع: تابناک
نظر کاربران
بسم الله الرحمان الرحیم. درد دلی با ایت الله هاشمی رفسنجانی.با سلام. .. در مورد نظر خواهی از شبهات معقول به منطق نمی اید. چرا که رهبری از اکنون نمی تواند بداند 3 ماه دیگر دشمن چه حرکتی می کند دشمن که هر هفته یک موضع می گیرد و باعث بوجود امدن مبانی خاصی می شود . که اگر دشمن نبود مشکلی هم نبود . پس از هم اکنون راجب کدام موضع دشمن و هم داخلی رهبر باید شفاف سخن بگوید .سخن در این باره در هر دین و سیاستی کاریست بس مخاطره و اشتباه . به دشمن جهت می دهد و افکار عموم را بر هم می زند . همین که منو شما در مسیر ببینیم کفایت می کند ...... مورد بعدی فرمودید . عرض می کنم. مواضع مبنایی رهبری همچون امام خمینی ره روحم فدا روشن است . زمان پیغمبر هم مشخص بود و زمان امام علی هم مشخص بود و لیکن در زمان امام علی سیاسیون معاند خبره تر و لجوج تری به میدان امدند و تنها نیاز اتحاد و زیر بار رهبری امام واحدی لازم و کفایت می کرد . که نکردند و نتیجه کار به زمان ما موکول شد . البطه با ظرایف و حساسیت بیشمار تا بدانجا که می بایست جوابگوی صدها سوالات به اشباه مختلف قبیل جرا دشمن به ما احترام نمی گذارد تا چرا سال 88 پیش امد ....... راجب تندرویها وقتی پیش می ایند که شما در پس امام واحد نباشید یعنی سلایق را باید در یک امام جمع کرد تا بتوان کاری را که مربوط به دولتی یا خصوصی است را تشخیص و به اجرا کنید بطوری که از دست دشمن هم کاری بر نیاید . در این 30 سال تجربه نشد پس چه شد مطمعا باشید از اکنون چنانچه زیر بیرق رهبری واحد باشید عرض 2 سال از دبیر دلخواه تا هنرمند سینما و همه و همه اعلا . مطلع به معنای مطیع کار کشته و کار راه انداز خواهید داشت ان هم بطور فوق تخصص . چرا که ما تکلیف را انجام می دهیم . نتیجه با رب العالمین است ........ راجب توقع مردم به درستکاری نظام هم اکنون است که زمانش به پایان رسیده و همگان در شبهه به سر می برند و دشمن به امید به سر . رفع نمی شود مگر با موقعیت پیش امده بتوان توسط رهبری لااقل عدالت سر و سامان گیرد همین مردم را دلگرم می کند و محب اهل بیت. اوضاع جهانی طوری شده که اکنون هر چه به عدالت از دوست رسد . نکوست. مردم از اوضاع دنیا با خبرند و به شکرانه انقلاب کشورها با خبر تر هم می شوند . جای نگرانی نیست .رهبری واحد قادر است هر خمودگی . اشتباه .کمکاری را اصلاح کند و یا شخصی را . کاریست شدنی . قابل فهم و روشن است. ......... در مورد سلایق فردی بگویم که برای همین می کوییم رهبری واحد 30 سال گذشته و هم اکنون نیازمند انیم هم ازلحاظ داخلی و هم در بحره خارجی میمون موقعیت بدست امده ایست که باعث میشود بر عکس افکار بعضی از عزیزان فشار کمتر و به حد صفر راه را بکشاند.و در اخر اکثر مردم با وجود عدالت امنیت دیانت با مشکلات 30 ساله نشان داده اند ملت مظلوم و شریف و ولایت پذیرند. راجب احزاب هیچ جای نگرانی نیست تا بوده تفکرات اشکال بوده و به وقت حرکت همه یکصدا مغزهایمان را بکار گرفته ایم. باشد تا ایران دیروز را به ایران اسلامی جهانی معرفی شویم.... این نوشته را سطر به سطر در جواب دلواپسی ایت الله هاشمی رفسنجانی نوشتم. و سلام علی اهل بیت النبوی.شعار تمامی روحانیان شیعه عثنی العشری و عموم بوده و اینشاالله خواهد بود .