معمای سقوط هواپیماها و «مثلث برمودا»
سقوط هواپیمای مسافربری QZ۸۵۰۱ متعلق به خطوط هوایی AIRASIA مالزی دومین حادثه سقوط هواپیما بدون اعلام هشدار در سال ۲۰۱۴ به شمار می آید.اکنون این پرسش مطرح می شود که چه عامل مرموزی در پس این اتفاقات است؟
در حالی که بسیاری از مردم دنیا خود را برای آغاز سال ۲۰۱۵ آماده می کردند سقوط بی دلیل هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی شوک بزرگی به جهان وارد کرد.
ایرباس A۳۲۰-۲۰۰ که از اندونزی راهی سنگاپور شده بود بر فراز دریای جاوا از مدار ناپدید شد. بلافاصله تیم های جستجو و امداد و نجات وارد عمل شده تا نشانی از هواپیمای ناپدید شده پیدا کنند. هواپیما ۱۶۲ سرنشین داشت.
این اتفاق، حادثه ناپدید شدن دیگر هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی یعنی پرواز ۳۷۰ را در ذهن تداعی می کند. در آن حادثه نیز که در ماه مارس روی داد هواپیما از مدار ناپدید شد.
درحالی که این دو حادثه به فاصله نه چندان زیادی از هم روی داده است اما کارشناسان بر این باورند که وقوع چنین اتفاقاتی آن هم بدون اعلام هرگونه هشداری تقریبا نادر و عجیب به شمار می آید، به ویژه آنکه این اتفاقات در یک سال روی داده اند.
ورنون گروس، بازرس سابق برد ملی ایمنی حمل و نقل و دانشمند پیشین سازمان فدرال هوانوردی آمریکا می گوید: این نکته کاملا عجیب و پیچیده است که اگر هواپیما در وضعیت اضطراری قرار داشته، خلبان هیچ گونه اعلام هشداری نداده است.
وی ادامه می دهد: البته توجه داشته باشید که اگر نیروهای طبیعی آنچنان قدرتمند بوده باشند که به جدا شدن بالهای هواپیما منجر شود، آنگاه خلبان ها کمترین زمانی برای برقراری ارتباط با ایستگاههای زمینی نخواهند داشت. با این حال وقوع دو حادثه مشابه از این دست آن هم در یک سال و تقریبا در مجاورت یکدیگر اتفاقی بسیار نادر است.
به طور کلی برای مشخص شدن مکان یک هواپیما، کنترل کننده های ترافیکی از دو نوع رادار استفاده می کنند. رادار اصلی که شامل سیگنالهای الکترومغناطیسی است که نشان می دهند هواپیما به طور فیزیکی در کدام نقطه از آسمان است. رادار دوم به وسیله ارسال سیگنالهایی به فرستنده هواپیما عمل می کند که در ادامه سیگنالهای برگشتی مکان دقیق هواپیما و میزان سرعت آن را نشان می دهند.
هنوز مشخص نیست که هواپیمایی که به تازگی ناپدید شده و البته سقوط آن در دریا تأیید شده است از رادار اول حذف شده یا رادار دوم. درصورتیکه سطحی از نیروهای طبیعی موجب تخریب آنی هواپیما شده یا قطع کامل برق آن شده باشد، فرستنده غیرفعال شده و هواپیما در رادار دوم ناپدید شده است با این حال هنوز توسط رادار نخست قابل مشاهده است. اما اگر هواپیما با سرعت بسیار زیادی سقوط کرده باشد، از هر دو رادار ناپدید می شود.
به هر حال اتفاقاتی که در خصوص سقوط و ناپدید شدن این دو هواپیما روی داده ذهن بسیاری از کارشناسان صنعت هوانوردی را به خود مشغول کرده است. آنها از خود می پرسند آیا چیزی شبیه مثلث برمودا در آبهای جنوب شرق آسیا شکل گرفته که موجب بروز چنین اتفاقات عجیبی می شود؟ بدون شک گذشت زمان بسیاری از نکات مبهم را روشن خواهد کرد.
نظر کاربران
من یک فرضیه دارم اونم اینه که امریکا در حال ازمایشاتی هست که میخواد برمودا رو شبیه سازی کنه
اقا به نظر من چین داره روی پروژه ی هارپ کار میکنه.