امکان پس دادن عروس برای داماد بعد از ۱ ماه!
قراردادی در مراکش به دامادها اجازه میدهد پس از گذشت یک ماه از ازدواج چنانچه از همسر خود راضی نبودند، زن را "پس دهند". فعالان حقوق زنان به شدت از این قانون انتقاد میکنند.
دویچه وله گزارش داد؛ مراکش همچنین شاهد افزایش ازدواج دختربچهها است.
در طول ده سال گذشته میزان ازدواج دختربچهها در مراکش نزدیک به دو برابر شده است.
طبق تحقیقی که وزارت دادگستری این کشور انجام داده، ۳۵ هزار و ۱۵۲ دختربچه که بیش از ۹ سال داشتهاند، در سال ۲۰۱۳ به پای سفره عقد نشانده شدهاند. این در حالی است که در سال ۲۰۰۴ شمار ازدواج اجباری دختربچهها ۱۸ هزار و ۳۴۱ بوده است.
ازدواج اجباری دختربچهها در مراکش در حالی صورت میگیرد که طبق قانون اساسی این کشور، زنان به هنگام ازدواج بایستی به سن قانونی رسیده باشند و تنها در مواردی معدود استثنا جائز است. فعالان حقوق زنان در مراکش معترضاند که وزارت دادگستری هیچ اقدامی در برابر این قانون شکنی انجام نمیدهد.
آنها همچنین ازدواجهای موسوم به "سریعالسیر" را به شدت مورد انتقاد قرار میدهند. در این نوع از ازدواجها والدین قراردادی را امضا میکنند که به موجب آن داماد اجازه دارد، تا یک ماه پس از ازدواج در صورتی که از عروس راضی نبود، او را "پس بدهد".
طبق قانونی که در سال ۲۰۱۱ در مراکش به تصویب رسیده، مردان و زنان "به طور مساوی از آزادی و حقوق انسانی" برخوردارند. با این همه وضعیت زنان در این کشور بدتر شده است. از هر ۴ زن مراکشی، تنها یک نفر شاغل است. از هر ۲ تن نیز، یکی در خانه مورد بدرفتاری قرار میگیرد.
مراکش در رتبهبندی مربوط به حقوق زنان از میان ۱۴۲ کشور، در رده ۱۳۳ جای دارد. کارشناسان یکی از دلایل اصلی داشتن چنین رتبه پایینی را حزب اسلام گرای "عدالت و توسعه" میدانند که از سه سال پیش حکومت در این کشور را به دست گرفته است.
عبد الاله بنکیران، نخستوزیر مراکش، در سخنرانیهای خود صراحتا اشاره داشته که زنان بیش از هر چیز وظیفه "همسری و مادری" را بر عهده دارند.
نظر کاربران
مگه زن ها کالا اند که پس داده بشن.
پاسخ ها
در حال حاضر زنان يه جوري رفتار ميكنن و ارزش خودشون رو از كالا هم پايين تر آوردن مخصوصا تو همين كشور خودمون...با غربي شدن زندگي ها خودشون رو به بدترين نحو آرايش ميكنن و فكر ميكنن با اين كار بيشتر حساب ميشن بلكه بدتر ارزش و شان خودشون رو تا حد يه كالا پايين آوردن...ارزش زن به دانايي ايشان است نه به زيبايي اگر زيبايي ملاك باشد اون زن فقط تا وقتي جوونه و قشنگي داره ارزش داره ولي در تفكر اسلامي انسان هر چه بزرگتر و فهميده تر ميشود عزيز تر و احترامش واجب تر...بد نيست كتاب حجاب دكتر ابيانه رو بخونيد.ممنون
میخوام بدونم اونایی که با نظر قبلی مخالف بودن دقیقا نظرشون چی بوده؟
خیلی خوبه که بخدا
فقط ظاهر همه چیز را مدرن کردیم. خونه هامون، خودمون. اندیشه ها و تفکرات اما همان است که بود. این روزها جهل و نادونی به بدترین شکل خودش خونمایی می کنه. بیش از هر زمان دیگه ای. فقط کافیه چشمامون رو باز کنیم و ببینیم دور و برمون چی میگذره. با نظر کاربر محترم موافقم. زن ها شان خودشون رو پایین آوردن و مردا هم که انگار از همیشه راضی ترند. ایران امروز، چند سال پیش کشورهایی مثل مراکش است. با این روند، تا چند سال بعد چیزی به اسم فرهنگ باقی نمی مونه. ما در عصر فقر اندیشه به سر می بریم.