مرتضی احمدی درگذشت
مرتضی احمدی - هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو - از دنیا رفت.
ناشر آلبومهای مرتضی احمدی با تأیید این خبر گفت: این هنرمند پیشکسوت یکشنبه - 30 آذر ماه - به دلیل مشکل ریوی در منزلش درگذشت.
زندهیاد احمدی در ۱۳۰۳ در جنوب تهران به دنیا آمد. برای تحصیل ابتدا به مکتب و سپس به دبستان منوچهری در میدان گمرک رفت و بعد از آن به دبیرستان شرف و دبیرستان روشن رفت.
در شانزده سالگی ورزش باستانی و فوتبال را شروع کرد و به همراه تیم فوتبال دبیرستانش در مسابقات آموزشگاههای تهران رتبههایی به دست آورد. بعدها در تیم فوتبال راهآهن تهران و پس از آن در باشگاه راهآهن بازیکن و مربی (تا سال ۱۳۲۵) شد.
پس از چند تلاش آماتوری در تئاتر در ۱۳۲۱ با کمک عدهای از دوستانش «تماشاخانه ماه» را روبهروی باغ فردوس دایر کرد اما پس از چند هفته مجبور به ترک آنجا شد. در اوایل پاییز ۱۳۲۲ در تئاتر فرهنگ برای اولین بار پیش پردهخوانی کرد و در نتیجه آن بازیگر تئاتر هم شد. مدتی بعد پدرش از فعالیت او در تئاتر مطلع شد و او را از خانه بیرون کرد. مرتضی احمدی پس از مدتی همزمان با هنرپیشگی در راهآهن تهران بهعنوان تعمیرکار استخدام شد.
مرتضی احمدی برای اولین بار به سبک بیات تهران در پیش پردهها آواز خواند. احمدی در سال ۱۳۲۳ به رادیو تهران (چندی بعد در رادیو ایران و بعد از آن در رادیو و تلویزیون ایران) به کار کردن پرداخت تا برنامههای کمدی اجرا کند. در دورههای مختلفی در رادیو کار کرد و از جمله تیپی به نام «بابا جاهل گریان» اجرا کرد و به سبکهای مختلف ترانه و آواز خواند. در فروردین ۱۳۵۳ نقش اول سریال پربیننده «هردمبیل»، نوشته پرویز خطیبی را بازی کرد. در نظرخواهی از مردم در سال ۱۳۵۶ بهعنوان محبوبترین هنرپیشه رادیو انتخاب شد.
وی در ۱۳۲۶ گوینده فیلمهای خارجی شد و از اعضای اولیه انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم (تأسیس در ۱۳۴۲) بود.
پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ احمدی بازیگری را کنار گذاشت و به مدت هفت سال به اهواز رفت اما پس از بازگشت به تهران از نو کار بازیگری را در سریالی تلویزیونی به نام «تکمضراب» از سر گرفت. از سریالهای تلویزیونی دیگری که بازی کرده است میتوان از «سلطان صاحبقران»، «هفت شهر عشق» (۱۳۵۶)، «آئینه و زیر بازارچه (۱۳۷۷، رضا ژیان)» نام برد.
در فروردین ۱۳۴۹ نیز احمدی به دعوت علی حاتمی ترانه عنوانبندی فیلم «حسن کچل» را، ضربیخوانی کرد (که به نام روحوضی نیز شناخته میشود). در همین سبک در ۱۳۲۸ پنج صفحه موسیقی برای یک شرکت انگلیسی ضبط کرد. مرتضی احمدی بیش از چهارصد ترانه ضربی و صد و پنجاه ترانه فکاهی خوانده است، این ترانه هااز نوشتههای نصیریفر، نویسنده کتابی است به نام مردان موسیقی سنتی و نوین ایرانکه بیشتر کارهای موزیکال مرتضی احمدی از آن کتاب گرفته شده است.
از ماندگارترین آثار احمدی میتوان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه «پینوکیو» اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» صداپیشگی کرده است.
«آرایشگاه زیبا»، «کتوشلوار خواستگاری»، «دانیومن» و... از کارهای تلویزیونی مرتضی احمدی است. وی در انیمیشن «شکرستان» هم صداپیشگی کرده است.
عزتالله انتظامی: جای خالی مرتضی احمدی دیگر پر نمیشود
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتظامی که از شنیدن خبر فوت احمدی بسیار متاثر شده درباره او میگوید: « مرتضی احمدی کسی بود که تمام نکات ارزشمند قدیمی را در کتابها و آثارش جمع میکرد و بعد هم به چاپ میسپرد. ما روی صحنه با هم خاطرات خیلی زیادی داشتیم و او سابقه بسیار درخشانی در تئاتر و سینما دارد.»
انتظامی درباره نحوه آشناییاش با زندهیاد مرتضی احمدی میگوید: «من در تئاتر پارس بازی میکردم که مرتضی برای خواندن به آنجا آمد. او سبک خودش را در پیشپردهخوانی داشت که مردم هم آن را خیلی دوست داشتند و در این کار واقعا موفق بود. من هم پیشپرده میخواندم و با هم دوست بودیم و بارها با هم روی صحنه رفتیم. تا این که من به آلمان رفتم و رابطه ما قطع شد.»
آقای بازیگر میافزاید: «اما بعد از بازگشتم، دوباره با هم ارتباط گرفتیم. همیشه هر وقت میدیدمش به او عرض ارادت میکردم و خیلی دوستش داشتم. هر وقت هم از او خواهش میکردم که سر فیلمی حاضر شود، با روی باز میپذیرفت و مرا شرمنده خود میکرد.»
انتظامی که این روزها خود به دلیل بیماری در خانه بستری است با اظهار تاسف میگوید: «متاسفانه در شرایطی هستم که در این هوا دکتر اجازه خروج از منزل به من نمیدهد وگرنه الان وظیفهام بود که به خانهاش بروم و به خانوادهاش تسلیت بگویم. متاسفم که مرتضی را از دست دادیم. جای او دیگر به راحتی پر نخواهد شد.»
مرتضی احمدی در سال های دور
به یاد مرحوم مرتضی احمدی/ هیچ جای دنیا این مردم رو نداره؛ من مال اینجام
عادل فردوسیپور از مرتضی احمدی گفت/ هنرمندی محبوب برای قرمز و آبیها
عادل فردوسیپور که از شنیدن خبر درگذشت زندهیاد مرتضی احمدی بسیار متأثر شده بود، درباره این بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو که علاقه زیادی به ورزش فوتبال نیز داشت گفت: آقای مرتضی احمدی خیلی دوستداشتنی بود و آدم را یاد تهران قدیم، یاد مادربزرگ و پدربزرگ، یاد پرسپولیس و طرفداران این تیم فوتبالی میانداخت و حضورش خیلی تأثیرگذار بود.
تهیهکننده و مجری برنامه تلویزیونی «۹۰» درباره برنامهای که مهمان آن زندهیاد احمدی بود، یادآور شد: آن برنامه خیلی دوستداشتنی و گرم بود. مخاطبان نیز استقبال خیلی خوبی از آن برنامه داشتند که آن استقبال و دوستداشتنی شدن برنامه به خاطر حضور آقای مرتضی احمدی بود.
این چهره شناخته شده عرصه کارشناسی فوتبال ایران که به عنوان مخاطب عرصههای مختلف هنری از جمله سینما و تئاتر نیز حضوری مستمر دارد با اشاره به ارتباط مداوم خود با زندهیاد مرتضی احمدی ، افزود: مدام با آقای مرتضی احمدی در تماس بودم و وقتی پرسپولیس میبرد یا میباخت با هم درباره بازیها صحبت میکردیم. آخرین بار که برای صحبت با ایشان تماسی تلفنی گرفتم، متوجه شدم که حالشان خوب نیست و خیلی متأثر شدم. حتی قصد داشتم که گزارشی از این وضعیت تهیه و در برنامه پخش کنم که دخترشان صلاح ندانست.
فردوسیپور با بیان اینکه ما هنرمندان علاقهمند به فوتبال زیادی داریم، تأکید کرد: اما آقای مرتضی احمدی با بقیه فرق داشتند. ایشان از طرفداران پر و پا قرص تیم پرسپولیس بود که استقلالیها هم خیلی دوستاش داشتند.
مجری برنامه تلویزیونی ۹۰ که در نمایش «فنز» به کارگردانی محمد رحمانیان هم به عنوان گزارشگر فوتبال حضور داشت، از زندهیاد مرتضی احمدی به عنوان هنرمندی یاد کرد که زندگی با عزتی داشت و خاطرش از یادها نخواهد رفت.
وی تصریح کرد: آقای مرتضی احمدی یک تهرانی قدیمی بود و درگذشتاش همزمان با شب یلدا نیز کنایهای به ماست. متأسفانه جامعه و جامعه هنری قدر زندهیاد مرتضی احمدی را ندانست.
گفتگوی فردوسیپور با مرتضی احمدی
عادل فردوسیپور در برنامه نود با مرتضی احمدی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون و هوادار قدیمی فوتبال گفتوگو کرده بود.
اعلام زمان تشییع پیکر «مرتضی احمدی»
خبرگزاری ایسنا: پیکر زندهیاد مرتضی احمدی روز چهارشنبه (۳ دی ماه) تشییع خواهد شد.
آیین تشییع پیکر هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون روز چهارشنبه از مقابل تالار وحدت با حضور هنرمندان و دوستداران مرتضی احمدی انجام خواهد شد و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) آرام خواهد گرفت.
مرتضی احمدی صبح امروز (۳۰ آذرماه) به دلیل مشکل ریوی و کهولت سن در منزلش درگذشت.
از ماندگارترین آثار احمدی میتوان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه «پینوکیو» اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» صداپیشگی کرده است.
«آرایشگاه زیبا»، «کتوشلوار خواستگاری»، «دانیومن» و... از کارهای تلویزیونی مرتضی احمدی است. وی در انیمیشن «شکرستان» هم صداپیشگی کرده است.
گفتگوی احسان علیخانی با مرتضی احمدی
احسان علیخانی در برنامه بهار نارنج با مرتضی احمدی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون گفتوگو کرده بود.
پرویز پرستویی از همکاریاش با مرتضی احمدی گفت
خبرگزاری ایسنا: پرویز پرستویی که در پیش از انقلاب با زندهیاد مرتضی احمدی در ضبط کاستهایی مخصوص رانندگان همکاری داشته است، درگذشت این بازیگر توانای سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو را تسلیت گرفت.
پرستویی با ابراز تأسف از درگذشت مرتضی احمدی گفت: یک ساعت پیش از طریق ایسنا، متوجه این خبر شدم. بابت مرتضی احمدی باید به خیلیها تسلیت گفت. به جامعه سینما، تلویزیون، رادیو، تئاتر و دوبلاژ و همچنین کلیه هنرمندان کشور.
وی افزود: مردم به خاطر افتادگی و خاکی بودن مرتضی احمدی ایشان را خیلی دوست داشتند. من از قبل از انقلاب او را میشناختم. زمانی که کاستهایی را به کارگردانی ایشان در جهت فرهنگ شنیداری برای رانندگان بهویژه رانندگان کامیون پر میکردیم، با هدف حمایت از این قشر که کمتر میتوانستند تلویزیون ببینند و بسیار هم مورد توجه قرار گرفته بود.
پرستویی گفت: تمام جامعه ورزش ایشان را میشناختند و به لحاظ علاقهای که به ورزش و تیم پرسپولیس داشت، در تمام قراردادهایش قید میکرد در روزهایی که تیم محبوبش بازی دارد مقابل دوربین نرود.
این بازیگر با بیان اینکه از قدیم در منزل مرتضی احمدی رفتوآمد داشته است، خاطرنشان کرد: این اواخر صدمه زیادی دیده بود و قد رشیدش خمیده شده بود.
پرستویی ادامه داد: این ضایعه را به تنها فرزند مرتضی احمدی آزیتا و نوهاش بهرنگ بقایی و همچنین همه هنرمندان کشور به ویژه پیشکسوتان تسلیت میگویم. متأسفانه ماه آذر بدی داشتیم و هنرمندان زیادی را از دست دادیم و افرادی هم به بیمارستان رفتند که برایشان آرزوی سلامتی دارم.
به گزارش ایسنا، مرتضی احمدی صبح امروز (۳۰ آذرماه) به دلیل مشکل ریوی و کهولت سن در منزلش درگذشت.
از ماندگارترین آثار احمدی میتوان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه «پینوکیو» اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» صداپیشگی کرده است.
«آرایشگاه زیبا»، «کتوشلوار خواستگاری»، «دانیومن» و... از کارهای تلویزیونی مرتضی احمدی است. وی در انیمیشن «شکرستان» هم صداپیشگی کرده است.
چند خطی برای پدربزرگ طهرون
خبرگزاری ایسنا: آنهایی که از مرتضی احمدی به عنوان بازیگر سینما، تلویزیون و گوینده یاد میکنند، شاید ندانند که او در زمینهی خوانندگی و ضربیخوانی هم توانایی زیادی داشت.
مرتضی احمدی خدمت مهمی به موسیقی ایران کرده است. او تلاش زیادی برای حفظ قطعات موسیقی تهرانی که در حال فراموشی بودند، انجام داد و انتشار دو آلبوم «صدای طهرون» با صدای این هنرمند پیشکسوت، سندی بر این ادعا است.
مرتضی احمدی کسی بود که برای اولینبار به سبک «بیات تهران» در پیش پردهها آواز خواند. او در سال 1349 نیز به دعوت مرحوم علی حاتمی ترانه عنوانبندی فیلم «حسنکچل» را ضربیخوانی کرد که به نام «روحوضی» نیز شناخته میشود.
در همین سبک در سال ۱۳۲۸ پنج صفحه موسیقی برای یک شرکت انگلیسی ضبط کرد. مرتضی احمدی بیش از چهارصد ترانه ضربی و 150 ترانه فکاهی خوانده است.
اولین مجموعه ضربیخوانیهای زندهیاد احمدی سال 91 با عنوان «صدای طهرون (توپخونه)» شامل قطعات موسیقی رو به فراموشی تهران و سال 92 با عنوان «صدای طهرون (شمسالعماره)» به همت مرکز موسیقی «بتهوون» ضبط و منتشر شد.
قرار بود امسال اوایل زمستان، مجموعه سوم این ضربیخوانیها با 13 قطعه منتشر شود، اما از آنجا که مرتضی احمدی با پاییز همسفر شد، باید دید ناشر اثر چه تصمیمی برای آن خواهد گرفت.
بابک چمنآرا (مدیر مرکز موسیقی بتهوون) گفت: از او دیگر به عنوان «صدای طهرون» یاد نکنیم و به او «پدربزرگ طهرون» بگوییم.
خداحافظ! پرسپولیسی ترین مرد جهان
خبرآنلاین: مرتضی احمدی مرد دوست داشتنی رادیو و تلویزیون ایران دارفانی را وداع گفت. او بعد از ۹ دهه زندگی و به جای گذاشتن اقار هنری بسیار در تاریخ هنر ایران چشم از جهان فرو بست . این مرد دوست داشتنی اما نه فقط در عالم هنر که در ورزش هم نامی ماندگار است.
مردی که ۷۰ سال پیش و به عنوان کارمند راه آهن سنگ بنای تشکیل یکی از ریشه دارترین تیم های فوتبال ایران را گذاشت. مردی که یک عمر شاهینی بود و پرسپولیسی.
او خود را همیشه اینگونه معرفی می کرد:«پرسپولیسی ترین مرد روی زمین.» مردی که سال های سال در کنار پرسپولیس بود و برایش حتی از درآمدهای شخصی هزینه می کرد.
کری می خواند ، تلاش می کرد تا این تیم سرپا باشد و در نزدیک به ۹۰ سالگی هنوز شال قرمز روی دوش می انداخت و به ورزشگاه آزادی می رفت تا تیم مورد علاقه اش را تشویق کند.
او البته حالا دیگر نیست و مثل این چند سال گذشته برای دیدن پرسپولیس جرص نمی خورد. روحش شاد و یادش گرامی .
پیام تسلیت فدراسیون فوتبال به مناسبت درگذشت مرتضی احمدی
خبرگزاری ایسنا: فدراسیون فوتبال با صدور پیامی درگذشت مرتضی احمدی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون و هوادار قدیمی تیم فوتبال پرسپولیس را به خانوده ایشان، جامعه هنری و همچنین خانواده فوتبال تسلیت گفت.
مرتضی احمدی صبح امروز در سن 90سالگی درگذشت.
پیام تسلیت معاون هنری وزیر ارشاد برای درگذشت مرتضی احمدی
در پیام علی مرادخانی آمده است:
ناباورانه به تماشای خزانی نشستهایم که به گلستان هنر ایرانزمین زده و این آزمون دشوار الهی را با درد و اندوهی جانکاه از سر میگذرانیم. اینبار استاد مرتضی احمدی از میان دوستدارانش پر کشید و زخمی بر دلهایمان نشست که التیامیافتنی نیست.
استاد مرتضی احمدی عمر گرانمایهاش را یکسره وقف فرهنگ و هنر ایران کرد و تا همین روزهای آخر، با روحی خستگیناپذیر در پی خلق اثری تازه بود. آنچه از این هنرمند خوشخلق و دوستداشتنی باقی مانده، جز آثاری درخشان و نوآورانه که هر یک برگی از تاریخ هنر سرزمینمان است، نامی نیکو است که یادش را در خاطرمان جاودانه کرده است. درگذشت استاد مرتضی احمدی را به خانواده محترمش و جامعه هنری تسلیت میگویم و امیدوارم بازماندگان و دوستدارانش در این روزها با توسل به پیامبر عظیمالشأن اسلام (ص) و حضرت علیبن موسیالرضا (ع) در برابر این مصیبت صبور و شکیبا باشند.
پیام تسلیت انجمن گویندگان جوان
انجمن گویندگان جوان نیز به مناسبت درگذشت زندهیاد مرتضی احمدی پیام تسلیتی را منتشر کرد.
در این پیام آمده است:
استاد مرتضی احمدی صدایی ماندگار و هنرمندی بیبدیل بود. در گذشت این بزرگوار ضایعه بزرگی در عرصه هنر و صدای ایران به ویژه هنر پیش پردهخوانی است.
انجمن صنفی گویندگان جوان که سعادت همکاری با ایشان در روایت ضربی پویانمایی، پس از سالها دوری از این عرصه را داشته و مفتخر به نامگذاری اولین استودیوی متحرک کشور در روز معلم و در زمان حیات، به نام استاد است، درگذشت او را به بازماندگان و جامعه هنری کشور تسلیت عرض مینماید.
روحش شاد و راهش پر رهرو
مرتضی احمدی با آروزهایش رفت / داستان مردی که صدای تهران بود
الهه خسروییگانه: روزهای آخر اسفند، وقتی که دیگر نفس تهران از آلودگی گرفته و مهی شیری رنگ همه جار را پوشانده بود، پیرمرد دوباره به عشق تهران، آمده بود تا درباره نوروز با او حرف بزنیم. «من که از پله نمیتونم بالا برم». نفسش همین جوری هم گرفته بود. روی صندلی که نشست، جرعهای چای خورد و گفت: «میخواین درباره نوروز تهرون حرف بزنیم؟» تنها اشاره سر کافی بود تا مرتضی احمدی شروع کند.
وقت حرف زدن از تهران، چشمهایش میدرخشید. انگار به کل تهران حالا را از یاد میبرد و باز برمیگشت به همان کوچه پسکوچههای قدیمی. تصویری که از تهران و مردمانش ارائه میداد آن قدر نوستالژیک و البته آرمانی بود که قند توی دل آدم آب میکرد.
با این همه دلش خون بود. از همه چیز. از ساختمانهایی که بیوقفه قد میکشند و مردمی که دیگر همدیگر را دوست ندارند. مرتضی احمدی صدای فراموش شده مردمی بود که دیگر صدای قلبشان را نمیشنوند. صدای مردی که خاطره شد و جاودانه. مدام نگران هنری بود که میگفت اگر بمیرد با او به زیر خاک خواهد رفت: «من بارها به شهرداری گفتم آقا جان منو بخواین شما، آنچه را که در تهران هست من میریزم وسط. من بمیرم اینها از بین میره ».
گرچه اصل و نصبش به تفرش میرسید اما زاده تهران بود. اول قرار بود ورزشکار شود اما وسوسه تئاتر پایش را به روی صحنه باز کرد. تماشاخانه ماه را روبروی باغ فردوس باز کرد و بعدها پیشپردهخوان شد. درست زمانی که پدرش به خاطر بازیگری او را از خانه بیرون کرده بود.
فعالیت در رادیو و بعد تلویزیون در دهه بیست به لیست فعالیتهایش اضافه شد.بعد نوبت دوبله بود و هنرنماییهایش در صنعت دوبله که آن روزها در اوج بود.
خودش میگفت بارها برای تهران گریه کرده است. حالا دلش از همه چیز تهران میگرفت. از آفتابش: «تهرون دیگه درست نمیشه. اصن چه جوری میشه این شهر رو دوباره درست کرد؟ هیچی به هیچی. تا چشم کار میکنه ساختمون پشت ساختمون. دیگه نه میشه آسمون رو دید و نه کوه رو. این رنگ آفتاب تهرون بود؟ آفتاب تهرون مگه این رنگی بود؟ » و از کوههایش که پشت آلودگی پنهان شدند: «این کوههای شمرون رو ما نیگا میکردیم، باهاشون حرف میزدیم. درددل میکردیم. حالا اصن نمیشه کوههای شمرون رو دید. این کوهها غرور ما بود. هویت ما بود. چی شدن آخه؟»
پیرمرد اما خسته نمیشد. مینوشت و حرف میزد و میگفت به امید این که شاید صدایش به جایی برسد. شاید یک نفر گوش کند و به فکر بیفتد. تا واپسین ماهها کار کرد. منتظر چاپ اولین رمانش بود و برای کتابهایی که در دولت احمدینژاد توقیف شده بود و حالا داشت منتشر میشد ذوق میکرد: «درست است که وضع جسمی من دیگر اجازه نمیدهد خیلی خارج از خانه فعالیت داشته باشم، ولی با این حال مشغول نوشتنم و از منتشر شدن کتابهایم خوشحال میشوم. کتابهایی که برای نوشته شدن هر کدامشان زحمت زیادی کشیدهام و سعی کردم آن گنجینهای را که در سینه دارم به نسلهای بعد از خودم منتقل کنم.»
آخرین حضور جدیاش در سینما بازی در فیلم «چای تلخ» ناصر تقوایی بود. فیلمی ناتمام که حسرتش نه تنها بر دل او که بر دل همه دوستداران سینما مانده است. گفته بود آخرین آرزویم این است که ناصر تقوایی این فیلم را تمام کند: «این مهمترین و شاید هم آخرین آرزوی من است؛ دیدن فیلم «چای تلخ» به عنوان آخرین کار حرفهایام روی پرده سینما.»
او گفته بود: «من شهادت میدهم که با آن همه تجربهای که در سرصحنه فیلمهای مختلف در سینما داشتهام، حضور در سر صحنه «چای تلخ» مثل یک کلاس درس بود. من لحظه به لحظه حضورم در «چای تلخ» را مثل حضور در یک کلاس درس میدانستم و به همینخاطر سعی میکردم از «استاد تقوایی» بیاموزم و البته سالهاست افسوس میخورم که چرا این فیلم به اتمام نرسید تا آن را به همراه مردم علاقهمند به آثار مهم سینمایی روی پرده ببینم. آیا این آه و افسوس برای من خواهد ماند؟ امیدوارم که چنین نباشد.»
آخرین کتابش «پیشپرده و پیشپرده خوانی» آبان سال ۹۳ توسط نشر ققنوس منتشر شد تا پیرمرد لااقل خیالش از این گنجینه که در سینه داشت راحت شود. کتابی که وزارت ارشاد دولت دهم سالها از دادن مجوز به آن ممانعت کرد. در مقدمه این کتاب از خاطراتش نوشت. از «میس کوک» زن پا به سن گذاشته آمریکایی که اشعار پیشپردهها باید به تایید او میرسید و این خلق آقای هنرمند را حسابی تنگ کرده بود: «معلوم نشد این بانوی تنومند عبوس بیگانه و تو آب نمک خاوابانده دستهای پنها و مرموز ناشناخته به چه مناسبت از ینگه دنیا با عنوان سانسورچی مطبوعات و ادبیات ملی ما به استخدام دولت ایران درآمده بود. لازم به یادآوری است که قبل از ورود این تحفه تو آب نمک خوابانده آمریکایی هر گونه اجرای صحنهای برابر روش سالها برای تصویب نهایی به اداره کل نگارش وزارت فرهنگ و هنر فرستاده و تصویب میشد.»
او در این کتاب از خاطره زندانی شدنش هم نوشت: «زمانی که اشرف پهلوی، دردانه دربار شاهنشانی، از سفر امریکا به ایران بازگشت در فرودگاه مهرآباد در حالی که پالتو پوست گرانقیمتی به تن داشت و یک سگ را در آغوش گرفته بود پیاده شد و خبرنگاران عکاس «تمثال بیمثالش» را با همان شکل و قیافه زینتبخش روزنامهها کردند، به خصوص روزنامه «مرد امروز» که آن را با نیش قلم و با عنوان «ملکه عصمت و طهارت وارد شد» منتشر کرد و خشم ملت را در باره این زن دار و دستهچی برانگیخت. پرویز خطیبی که از مخالفان شدید دربار و حاکمیت وقت بود در همین زمینه با استفاده از ملودی ترانه «دست ننم درد نکنه با این عروس آوردنش» (استاد جواد بدیع زاده) ترانه «آی خانوم» را در لفافه سرود و من آن را خواندم که همان شب توقیف شد، من و پرویز دستگیر و به شهربانی کل کشور اعزام شدیم، پس از ضرب و شتم و نثار کلماتی توهینآمیز و یک شب بیخوابی و دریافت تعهد از ما دو نفر ساعت ده صبح روز بعد آزاد شدیم که متاسفانه اصل ترانه مورد بحث به دست نیامد و در آثار ترانهسرا هم مشاهده نشد. فقط پایان هر بند در خاطرم به جا مانده: چادرتو بنداز رو سرت/ آهای خانوم خاک تو سرت»
اما تمام شد. امروز ۳۰ آذر درست شب یلدا، پیرمرد از نفس کشیدن در هوای آلوده تهران حوصلهاش سر رفت. نماند که بپرسیم قدیمها مردم برای شب یلدا چه میکردند؟ تا آخرین روزها مسئولیت انتقال تجربهها، دانستهها و هنرش را به نسلهای بعدی بر روی دوشش احساس کرد و لحظهای از تلاش دست نکشید. واقعا تمام شد؟ راوی شیرین «حسن کچل» حاتمی که میخواند: «شهر شهر فرنگه، خوب تماشا کن سیاحت داره از همه رنگه...»
چه کسی با قاطعیت میتواند از تمام شدن حرف بزند آن هم وقتی که پای مرتضی احمدی در میان است. مردی که ذره ذره وجودش مظهر جاودانگی بود؟ چه کسی میتواند بگوید تمام شد و دروغ نگفته باشد؟
صاحب صدای ماندگار نوستالژی دهه شصتیها برای همیشه رفت
مرتضی احمدی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون و یکی از گویندگان مطرح عرصهی دوبلاژ در ۱۰ آبان ۱۳۰۳ در جنوب تهران به دنیا آمد.
پدر این هنرمند پیشکسوت "سَقطفروش" بود و برای تحصیل ابتدا به مکتب و سپس به دبستان منوچهری در میدان گمرک رفت و بعد از آن به دبیرستان شرف و دبیرستان روشن رفت.
مرتضی احمدی و فوتبال
مرتضی احمدی در شانزدهسالگی ورزش باستانی و فوتبال را شروع کرد و به همراه تیم فوتبال دبیرستانش در مسابقات آموزشگاههای تهران رتبههایی به دستآورد. بعدها در تیم فوتبال راهآهن تهران و پس از آن در باشگاه راهآهن بازیکن و مربی (تا سال ۱۳۲۵) شد.
این هنرمند محبوب طرفدار پر و پاقرص پرسپولیس بود.
این هنرمند با پیش پردههای خود معمولا جریان ساز میشد.
پیش پرده "کارگران من" و اعتصاب کارگران راهآهن
مرتضی احمدی در یکی از پیش پردهها ترانهای به نام "کارگرم من" را اجرا کرد که به استقبال کارگران راهآهن و پس از آن منجر به اعتصاب کارگران راه آهن شد که در نتیجه، مرتضی احمدی به بخش حسابداری راهآهن منتقل شد و پس از پایان اعتصاب دستگیر شد و در کلانتری تعهد کرد از آن به بعد از اجرای آن پیش پرده خوداری کند.
تبعید مرتضی احمدی در پی اجرای پیش پردهای به نام "شاهین قدس"
پیشپردهٔ دیگری نیز با اجرای احمدی به نام "قدس شاهین" (دربارهٔ ماجرای تجاوز جنسی عدهای از سربازان آمریکایی به یک زن ایرانی) توقیف شد. ولی پس از اجرای مجدد آن در پاییز ۱۳۲۳ در جمعی خصوصی، محکوم شد شش ماه به کرمان تبعید شود که با پیگیری محمد مسعود، مدیر روزنامهٔ مرد امروز که تصادفاً به تئاتر فرهنگ آمده بود ملغی شد. چندتا از پیشپردههای دیگر با اجرای احمدی نیز توقیف شده است، از جمله پیشپردهای به نام "پیرهن زرده" که دربارهٔ گروههای فشار حزب دموکرات ایران که پیراهن زرد میپوشیدند بود و به کتک خوردن مرتضی احمدی و بازداشت او انجامید و پیشپردهای به نام "کارمند دولت" که منجر به انفصال موقت او از خدمت در راهآهن شد ولی با اعتراض احمدی به دیوان عالی کشور لغو شد.
دستگیری احمدی در پی ترور محمدرضا شاه
مرتضی احمدی در بهار ۱۳۲۴ از طریق مسابقات فوتبال با ناصر فخرآرایی که در تیم "آفتاب شرق" بازیکن و مربی بود آشنا شد. در ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ به دعوت فخرآرایی به مراسم سالگرد افتتاح دانشگاه تهران رفت و در آن جا شاهد ترور محمدرضا شاه به دست فخرآرایی بود که به کشته شدن فخرآرایی و دستگیر شدن احمدی انجامید که پس از بازجویی و اثبات بیاطلاعیاش از ماجرا، آزاد شد.
احمدی در ۱۳۲۳ به رادیو تهران (چندی بعد در رادیو ایران و بعد از آن در رادیو و تلویزیون ایران) به کار کردن اشتغال گزید، تا برنامههای کمدی اجرا کند. در دورههای مختلفی در رادیو کار کرد و از جمله تیپی به نام "بابا جاهل گریان" اجرا کرد و به سبکهای مختلف ترانه و آواز خواند. در فروردین ۱۳۵۳ نقش اول سریال پربینندهی هردمبیل، نوشتهی پرویز خطیبی را بازی کرد در نظرخواهیاز مردم در سال ۱۳۵۶ بهعنوان محبوبترین هنرپیشهی رادیو انتخاب شد.
وی در ۱۳۲۶ گویندهٔ فیلمهای خارجی شد و از اعضای اولیهٔ انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم (تأسیس در ۱۳۴۲) بود.
پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ احمدی بازیگری را کنار گذاشت و به مدت هفت سال به اهواز رفت. ولی پس از بازگشت به تهران از نو کار بازیگری را در سریالی تلویزیونی به نام "تکمضراب" از سر گرفت. از سریالهای تلویزیونی دیگری که بازی کرده است میتوان از "سلطان صاحبقران"، "هفت شهر عشق" (۱۳۵۶)، آئینه و زیر بازارچه (۱۳۷۷، رضا ژیان) نام برد.
در فروردین ۱۳۴۹ نیز احمدی به دعوت علی حاتمی ترانهٔ عنوانبندی فیلم "حسن کچل" را، ضربیخوانی کرد (که به نام روحوضی نیز شناخته میشود). در همین سبک در ۱۳۲۸ پنج صفحهی موسیقی برای یک شرکت انگلیسی ضبط کرد. مرتضی احمدی بیش از چهارصد ترانهی ضربی و صد و پنجاه ترانهی فکاهی خوانده است، این ترانه ها از نوشتههای نصیریفر، نویسندهی کتابی است به نام مردان موسیقی سنتی و نوین ایران که بیشتر کارهای موزیکال مرتضی احمدی از آن کتاب گرفته شده است.
صدای " مرتضی احمدی " را همه به خوبی در "پینوکیو" به یاد دارند، او در نقش "روباه مکار" در این اثر به متنخوانی پرداخت.
راوی "شکرستان"
نسل امروز هم بارها صدای این استاد ارجمند را به عنوان راوی "شکرستان" شنیدهاند؛ مجموعهای که با روایت شیرین و جذاب مرتضی احمدی دو چندان دلچسبتر شد.
"آرایشگاه زیبا"، "کتوشلوار خواستگاری"، "دانیومن" و... از کارهای تلویزیونی مرتضی احمدی است.
مرتضی احمدی هوادار متعصب پرسپولیس
کریم باقری درگذشت هنرمند پیشکسوت ایران مرتضی احمدی را تسلیت گفت.
مرتضی احمدی که یکی از هواداران قدیمی باشگاه پرسپولیس بود ،30 آذر به دلیل مشکلات ریوی درگذشت.
زندهیاد احمدی در سال ۱۳۰۳ در تهران به دنیا آمد. او در عرصه های مختلف هنری از جمله بازیگری ، گویندگی و تئاتر فعالیت های زیادی داشته است.
آخرین درخواست مرتضی احمدی چه بود؟
مرتضی احمدی که صبح امروز (یکشنبه) در 90 سالگی به دلیل مشکلات ریوی دار فانی را وداع گفت، قبل از مرگش در گفتگویی با مسئولان باشگاه پرسپولیس عنوان کرده بود دوست دارد یک بار دیگر در ورزشگاه آزادی بازی پرسپولیس را تماشا کند.
اما آرزوی دیگر مرد خاطره ساز هنر ایران هر شنوندهای را منقلب میکرد. او در اظهار نظری جالب گفته بود: آرزو دارم پس از مرگم در روزنامه پرسپولیس درشت بنویسد "آی پرسپولیسیها! عمو مرتضی رفت" تا پرسپولیسیها از رفتن من با خبر شوند.
قیاس درگذشت مرتضی احمدی با پاشایی
مرتضی احمدی هنرمند سرشناس ایرانی در آخرین روز پاییز و بلندترین شب سال جامعه هنری ایران را سوگوار خود کرد.
پاییز امسال یکی از غم انگیزترین خزان های هنرمندان بوده است. پاییزی که مرگ بسیاری را از مرتضی پاشایی و مجید بهرامی گرفته تا انوشیروان ارجمند و مرتضی احمدی را به دنال داشت. مصطفی ترک همدانی در یادداشت کوتاهی درگذشت مرتضی احمدی را با خواننده جوان و محبوب پاپ مقایسه کرده است.
اصلا مرتضی پاشایی را نمی شناختم... وقتی که مرد به رسم همگان که برای مردگان و درگذشتگان فاتحه و صلواتی می فرستند برای او نیز چنین کردم... جمع انبوه تشییع کنندگانش را که دیدم با خود گفتم شاید من از رسانه و ترانه و آوا و موسیقی و هنر به دور بودم که او را چنان که مردم می شناسند ، نمی شناسم... اما چندی بعد به این نتیجه رسیدم که جو گیری جوانانمان در این جریان بی تاثیر نبود... اما امروز مرتضی احمدی مرد... خدا بیامرزدش...همه مان او را بسیار بیشتر از مرتضی پاشایی می شناسیم. من برای او نیز فاتحه و صلواتی خواندم اما جوانانمان همینقدر به او خواهند پرداخت؟
تسلیت رئیس هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس و افشین پیروانی به خاطر درگذشت مرتضی احمدی
جعفر کاشانی رئیس هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس و همچنین افشین پیروانی بازیکن و مربی سابق این تیم در پیامهای جداگانهای درگذشت هنرپیشه مطرح کشورمان را تسلیت گفتند.
جعفر کاشانی رئیس هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس ضمن تسلیت به خانواده مرتضی احمدی و جامعه هنرمندان و اهالی فوتبال ایران در این مورد گفت: احمدی هنرمند فرهیختهای بود که به رغم اینکه در عرصه تلویزیون، تئاتر و سینما فرد شناخته شدهای به شمار میرفت اما همواره عشق پرسپولیس در او شعلهور بود و همین موضوع باعث شده بود تا او بدون هیچ چشمداشتی در سالیان نه چندان دور روی سکوهای ورزشگاه امجدیه در کنار هواداران پرسپولیس باشد و بارها اتفاق افتاده بود که فیالبداهه اشعاری را برای پرسپولیس و فوتبال میسرود و ما فوتبالیستهای قدیمی و حتی بازیکنان جدید خاطرات زیادی از او داریم.
وی ادامه داد: احمدی زمانی که پرسپولیس میباخت بسیار ناراحت میشد و جا دارد این ضایعه بزرگ درگذشت این هنرپیشه فرهیخته و وارسته را به خانواده ایشان و همه پرسپولیسیها تسلیت بگویم.
افشین پیروانی مربی سابق پرسپولیس نیز در اینباره گفت: مرتضی احمدی یکی از هنرپیشههای پیشکسوت سینما، تلویزیون و رادیو بود که درگذشت او ضایعهای برای جامعه هنری ایران است.
وی ادامه داد: مرتضی احمدی یکی از قدیمیترین پرسپولیسیهای ایران بود و همواره حامی تیم بود. درگذشت این هوادار قدیمی و هنرمند ارزشمند را به جامعه ورزش و هنر و همچنین خانواده آن مرحوم تسلیت میگویم.
تسلیت علی دایی به مناسبت درگذشت مرتضی احمدی
علی دایی، سرمربی سابق پرسپولیس که این روزها خارج از کشور حضور دارد، طی پیامی درگذشت مرتضی احمدی بازیگر با سابقه سینما و تلویزیون را تسلیت گفت. در این پیام آمده است:
قافله مرگ بازهم حرکت کرد و در این پاییز غم انگیز دگر بار ما را سوگوار عزیزی دیگر کرد. مرتضی احمدی برای من ورای حضور مطلوبش در سینما و تلویزیون، سمبل مهربانی بود. سمبل یک هوادار واقعی فوتبال که عشق به تیم پرسپولیس را با همان صفای همیشگی اش معنا می کرد.
در این روز عزیز از خداوند می خواهم او را در بهشت همسفره خاتم نبوت (ص) و کریم اهل بیت (ع) گرداند. خوش به سعادتت استاد که در چنین ایامی رخت سپید سفر برتن کردی و آسمانی شدی. خداحافظ سمبل مهربانی و صفا و صداقت.
این ضایعه اسفناک را به خانواده معظم ایشان، بازماندگان، اهالی محترم هنر و ورزش و به خصوص پرسپولیسی های عزیز تسلیت عرض میکنیم.
نبی: هرکسی در چنین روزهایی به رحمت خدا نمیرود
مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون فوتبال پس از اطلاع از خبر درگذشت مرتضی احمدی، در منزل وی حاضر شد و با بازماندگان این هنرمند کشورمان ابراز همدردی کرد.
وی در خصوص این ضایعه گفت: درگذشت جناب آقای مرتضی احمدی، پیشکسوت ارجمند کشورمان را به خانواده بزرگ فوتبال و هنر کشور تسلیت عرض میکنم.
نبی افزود: رفتن در چنین روزی نشان از این دارد که ایشان قلبی پاک و ارتباط خوبی با حق تعالی داشت، چراکه هرکسی در چنین روزهایی به رحمت خداوند نمیرود.
پیام تسلیت انجمن گویندگان جوان به مناسبت درگذشت زندهیاد مرتضی احمدی
انجمن گویندگان جوان به مناسبت درگذشت زندهیاد مرتضی احمدی پیام تسلیتی را منتشر کرد.
در این متن که با عنوان «تنها صداست که میماند» منتشر شده، آمده است: «استاد مرتضی احمدی صدایی ماندگار و هنرمندی بی بدیل بود. درگذشت این بزرگوار ضایعه بزرگی برای عرصه هنر و صدای ایران به ویژه هنر پیش پردهخوانی است.
انجمن صنفی گویندگان جوان که سعادت همکاری با ایشان در روایت ضربی پویانمایی، پس از سالها دوری از این عرصه را داشته و مفتخر به نامگذاری اولین استودیوی متحرک کشور در روز معلم و در زمان حیات، به نام استاد است، درگذشت او را به بازماندگان و جامعه هنری کشور تسلیت عرض میکند.
روحش شاد و راهش پر رهرو
انجمن صنفی گویندگان جوان تهران».
خاطره آن صدای شیرین با ما خواهد ماند
حسین طاهری - مدیرکل هنرهای نمایشی - در پیامی، درگذشت مرتضی احمدی را به خانواده او و جامعه تئاتر کشور تسلیت گفت.
در متن این پیام تسلیت آمده است:
«هوالباقی
بچه خوب تهرون هم رفت.
در آخرین روز از فصل خزان، برگ سبز دیگری از درخت تناور هنر این سرزمین بر زمین افتاد. استاد مرتضی احمدی گنجینهای بود بینظیر از ترانهها، تصنیفها، پیش پردهخوانیها و ضربیهای ناب ایرانی. او عاشق تهران بود، شهرش، شهری که در آن به دنیا آمد، زیست و سپس در آستانه بلندترین شب سال با آن وداع کرد و رفت. باورِ نبود این استاد بزرگ سخت است و دشوار اما خاطره آن صدای شیرین سالهای سال با ماست، صدای شیرینی که همسفر کودکیهای ما تا این روزگاران است. درگذشت این هنرمند بزرگ و مردمی را به خانواده محترمش و همچنین هنرمندان این مرز و بوم تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال برایشان آرزوی صبر دارم.
روحش شاد باد.»
نظر کاربران
خدا بیامرزه این هنرمند عزیز کشورمون رو
لهم صل علی محمد وال محمد
پاسخ ها
انشالله روحشون قرين رحمت باشه.
خدايا باورم نميشه.
عجب باييز تلخي ))-:
تاسف مرا نیز بپذیرید
خدا بيامرزدشون :((
صداشونو خیلی دوس داشتم...
دیگه بدون تو شکرستون هیچ لطفی نداره
پاسخ ها
صدای ماندگار خاطرات بچگی
روحش شاد
خدا بیامرزدشون. ایشون بسیار دوست داشتنی بودند. باورم نمیشه از پیش ما رفتند.....
دیگه بدون او دوبله معنا نداره چقدر باعث شادی مردم بود امیدوارم خدا مورد رحمت ازلی قرار دهد از هواداران پروپاقرس پرسپولیس بود روحش شاد
خدا رحمتش کنه، هنرمندی واقعی بودش
خدا بیامرزدش عجب پاییزی داشتیم امسال تا روز آخرش دست بردار نبود
هنرمندعزیزایران باصدای توازنوجوانی رشدکردیم وخاطره هاداریم روحت شاد
ای داد بیداد ایشونم فوت کردن؟ خدا بیامرزش:-((
روحش قرین رحمت الهی انشاله
اللهم صل علی محمد و آل محمد
این پاییز حتی روز آخر هم خوشی نداشت
روحش شاد
:-( :-( :-(
روحش شاد
ای داد.....
.....
با از دست دادن هنرمندان عزیز کشورمان پاییز 93 فراموش نشدنی شد.
مردی شریف و بزرگوار. روحش شاد و یادش ماندگار.
روحشون شاد
واقعا هنرمند کاملی بود. اولا مردم دار وبا اخلاق؛ ثانیا درهمه زمینه های هنری استاد بود. من شخصا کسی که هم پیش پرده خوان هم دوبلور وهم درسینما وتلویزیون وتاتر و...فعالیت کرده باشه سراغ ندارم. بعید میدونم هنرمندی بااین خصوصیات دوباره بوجود بیاد. خدارحمتش کنه.
مرگ و ميري عجب افتاد در آفاق هنر
كه همه شاهد انگشت نما مي ميرد
آخی الهی
خدا رحمتشون کنه خیلی دوسش داشتم خیلی هنرمند بودن
انشاا.... خداوند ایشان را در بهشت محشور فرمایند
20 سال با ایشون توی یک محله زندگی کردم از بچه 5 ساله تا پیرزن 95 ساله به همه چنان احترامی میگزاشت که انگار از نزدیکانش هستند.به معنای واقعی کلمه انسان بود. خدا رحمتش کنه.
برای شادی روحش همه یک صلوات بفرستیم
ای بابا..... ):
خدایش بیامرزاد
این پاییز لعنتی پس کی میخواد دست از سرمون برداره؟؟؟؟؟
انگار که یه نسل از دنیا رفته باشد ...
خدا رحمتشون کنه.چه روز عزیزی درگذشتند ان شاءالله با رسول الله و امام حسن مجتبی محشور بشن.نامشون،چهره شون و صداشون تا ابد ماندگاره
خدا رحمتشون کنه.چه روز عزیزی درگذشتند ان شاءالله با رسول الله و امام حسن مجتبی محشور بشن.نامشون،چهره شون و صداشون تا ابد ماندگاره
روانش شاد خدایش بیامرزد
خدایش بیاموزد از خوبها همیشه به خوبی یاد خواهد شد
او با صدای دلنشینش جاودان شد. نقش خود را رقم زد و رفت .او حکایت خود را خود نوشت و قهرمان داستان خویش بود . بیاید در اخرین روز پاییز با خود عهد کنیم در هر نقش و جایگاهی که هستیم قهرمان باشیم
ای داد بیداد
صدای طهرون قدیم خاموش شد...
سلام باعرض تسلیت،
می خواستم بگم واقعاحیف شد.خدابیامرزدتش.
خدا رحمت کنه
خداوند رحمتش کنه واقعاً صدای دلنشینی داشت که آدم با شنیدنش برای چند دقیقه ای هم که بود غصه ها و ناراحتیاشو فراموش میکرد، افسوس که از دست دادیمش، امسال سال خوبی واسه هنرمندای مملکتمون نبود، استعداد های بی تکراری از دستمون رفت، خدا همشونو قرین رحمت کنه
خدا رحمتش کنه...
خیلی دلگیر و ناامید شدم...
خیلی از آدمای دوست داشتنی و مردمی رو تو این پاییز سرد و تلخ از دست دادیم...
خدایا این پاییز چقد تلخ بود اولش که مرتضی مرد و آخرش هم مرتضی مرد...
یاد همگی شان گرامی ...
خدابیامرزتش
خداوند رحمتش کند و روحش را قرین رحمت بفرماید (امین)
یک هنرمند ...
حیف
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز . یادش گرامی وروحش شاد
باسلام و دعای خیر
خدا رجمتش گنه .چه روز عزیزی درگذشتند ان شاءالله با رسول الله و امام حسن مجتبی محشور بشن.نامشون،چهره شون و صداشون تا ابد ماندگاره التماس دعای خیر
روحش شاد.
برای شادی روحش صلوات.
تلهم صلی علی محمد وآل محمد
خدا بيامرزدشون، زندگي خيلي كوتاهه،قدر لحظات و نفسامون رو بدونيم...
روحش شاد ىادش گرامى باد
روحشون شاد
خدا رحمتش کنه و مارو هم بیامرزد و عاقبت به خیر
روحشو قرین رحمت.یادش گرامی
چرا اخه
روحش شاد و خداوند با بزرگان محشورش کند من ده شصتی هستم و با صدای مرتضی احمدی بزرگ شدم خودش برای همه عزیز بود و روز عزیزی هم درگذشت خداوند رحمتش کند
خدابیامرزدش روحش شاد
خدا رحمتش کنه...
روحش شاد
«جای خالی مرتضی احمدی دیگر پر نمیشود»
مخصوصا در شكرستان كه ديگه بدون صداي اون لطفي نداره
خدا رحمتش كنه و با آقا رسول الله و كريم اهل بيت امام حسن محشورش كنه
روحش شاد و یاد و نامش گرامی باد.
با سلام و عرض تسلیت به خانواده این مرحوم وجامعه هنری کشور واقعا" ناراحت شدم خدا رحمتش کنه خیلی حیف شد
خدا رحمتش کند خیلی متاسف شدم . اما افسوس.....
روحش شاد. مرد بزرگی بود.
سلام...خدا قوت..
روحشان شاد و یادشان گرامی باد..
تسلیت میگم به تمامی هنرمندان.خوش به سعادت ایشان که در چنین روزی دعوت حق را لبیک گفت.انشالله با اهل بیت محشور شوند.
خانواده احمدی ما را در غم خود شریک بدانید .
انشاء ا.... با دیگر بزرگان محشور شود.
تمام ايران مرتضي احمدي رو دوست داشتند و ايشان متعلق به همه ما بود.حیف
خدارحمتشکنه
سلام خدا بیامرزتش خیلی متاثر شدم روحش شاد
روح بلندش شاد...حیف بود خیلی حیف بود بابابزرگمون رفت
کاشکی صاحب هنر را زندگان مرده دوست ، در زمان زنده بودن مرده میپنداشتند!!
برای کاری چند روزه به تهران رفته بودم بین راه کتاب خاطرات مرحوم احمدی بنام ( من و زندگی را خواندم ) در تهران روز سه شنبه 25 آذر به خانه هنرمندان خیابان ایرانشهر رفتم که آدرس بیمارستان را بپرسم گفتند نداریم ! بعد یک خانمی درکامپیوتر بررسی کرد و کفت در بیمارستان ایرانمهر خیابان شریعتی هستند و چون بهتر شده اند به منزل میبرندشان. توفیق دیدار آن مرحوم حاصل نشد. فقط میخواستم بعنوان یک ایرانی از هنرمندی که لحظاتی شادی به زندگی ما آورده بود، قدردانی کنم. ولی افسوس که همیشه دیر بفکر میافتیم یا میافتند! ولی هنوز چندتائی در این سن و سال هستند که خوب قبل از یابود به دیدارشان برویم و بروند.
خدارحمتش کنه .دیگه این صدای ماندگار تکرارنخواهد شد
روحش شاد و یادش گرامی.عرض تسلیت به خانواده ی گرامی احمدی.یادش همیشه در خاطر ما زنده است.
خدا رحمتش کنه خدا را شکر گزارم باتوجه به اینکه پرسپولیسی بود این بازی آخر دربی با برد پرسپولیس باشه تا خدا بیامرز با خاطر بد از دنیا نره
خدا رحمت کند آقای مرتضی احمدی را که یاد و خاطراتش همچنان باقیست
الهی به حرمت این ایام حزن واندوه روح آن محروم را با ارواح طیبه صدیقین و صالحین و انبیاءو شهدا همنشین بفرما
حیف شد ...خدا رحمتش کنه..
خدا رحمتش کنه
خدا بيامرزدشون، زندگي خيلي كوتاهه،قدر لحظات و نفسامون رو بدونيم...
واقعا استاد مرتضی احمدی مردیه که هیچ وقت نمیمیره و همیشه با کارهای ماندگارش نه برای ما بلکه برای نسل های آینده نیز زندست.
روحش شاد و یادش گرامی
" مرتضی احمدی " یک دونه بود و حیف که جای خالیه این هنرمندان دیگر پر نمیشود. بهشت برین جایگاهش باد.
عزیزم خیلی گناه داشت خدا رحمتش کنه!!
خدابیامرز این مرد نیکو را که با ماشین مشتی مندلی آمد و سرانجام بر ارابه ومرکب چوبین بنشست
ایشون بعد از مرگ همسرشون برای آرامش بچه هاشون دیگه ازدواج نکردند و برای اونا هم پدر بودند هم مادر ، تنهایی رو انتخاب کردند تا بچه هاشون با آرامش بزرگ بشن . پدری کردن هم برای ما دهه شصتیا هم برای فرزنداشون...
خدا رحمتش کند اما چرا میخواهند بدترین روز هفته اورا به خاک بسپارند یعنی روز جهنم یا روز چهارشنیه چهارشنبه و شب چهارشنبه بدترین روز برای به خاک سپاری و شب جمعه و صبح جمعه بهترین موقع است
چه پاییز سنگینی شده. عمو مرتضی دیگه تماشای شکرستون بدون شما لطفی نداره. روحت شاد
خدا رحمتش کنه خیلی متاثر شدم . منو یاد پدر بزرگم انداخت . تا ابد در قلب ما ماندگار خواهی بود
صدای آرامش بخشی داشت.خدارحمتش کنه!
برای این شخصیت پرکار و دوست داشتنی ، همین بس که حتی فوتش هم در روزی است که یاد او تا سالهای سال در هر شب یلدایی بیاد مردم خواهد افتاد......... روحش شاد
از شنیدن این خبر ناخودآگاه اشک ریختم . ایشون بسیار دلزنده بودن و انسان بسیار شریفی بودن ... تاریخ هرگز چنین مرد بزرگی را به خود نخواهد دید. مرتضی احمدی هرگز نمرده است . او تا ابد در قلب و ذهن همه زنده است ....... گرچه که جایش بسیار خالی است ......
روحش شاد
خدا او را قرین رحمت کند ، ابن ماه صفر عجب ماه بدی است، در این ماه هنرمندان بزرگی از پیش ماه رفتند، خدا کند زودتر ماه ربیع الاول بیاید
نازنین مردی بود روحش قرین رحمت الهی
چه صدااایی محشر بود ادم به یه حال و هوایی میبرد حس میکردی فقط دوست داری حرف بزنه حالا هر چی میخواد باشه فقط ذنین صداش و بشنوی خدا یکی از بهترین بنده هاشو برد امید وارم مجلس تشیعش شلوغ باشه و با احترام برگزار بشه
مصیبت جانگداز از دست دادن پدری مهربان و هنرمندی نستوه را به همه ملت ایران خانواده محترمشان و کلیه هنرمندانتسلیت عرض میکنم . روحشان شاد و قرین رحمت و مغفرت الهی
چند سال پیش آلبوم صدای طهرون رو دانلود کرده بودم نزدیک ۱۰۰ بار هم گوش دادم
عاشق صداش بودم
خدا بیامرزدتش
سخت همچین هنرمندی پیدا میشه ... خیلی دوستش داشتم
گل چين روزگار عجب خوش سليقه است مي چيند ان گلي كه به دنيا نمونه است تسليت به تمام مردم هنر دوست
آقای احمدی رحمت، روزی هم نوبت به ما میرسد ای خدا به داد ما برس لحظه جان دادن
خدا رحمت کنه مرد بزرگی بودI
بنده هم مثل سایر ایرانیها واقعا بهشون علاقه داشتم . انصافا انسان شیرینی بودند. چهر ه شون ، حرفاشون ، خنده هاشون ، صداشون و شخصیتشون همه جذاب و دوست داشتنی بود.طبیعیه که وقتی چنین انسانی ازدنیا بره مردم دلتنگ و ناراحت بشن. واقعیت اینه که فطرت انسان جوریه که دوست داره اینجور انسانها همیشه باشند. ولی با قانون خدا کاری نمیشه کردوباید با دعا کردن برای آن مرحوم و امثال ایشان و فکر کردن درباره اینکه ما هم طعم مرگ را خواهیم چشید در واقع خود را آرام کنیم. روحش شاد و قرین رحمت الهی باد.
خدا رحمتش کند
بدون صدای مرحوم مرتضی احمدی دیدن شکرستان هیچ لذتی نداره.
تسلیت به خدمت جامعه ایرانی که به حق یک ایران دوست بزرگ را از دست داده است. او هنرمندی خلاق و توانا و در عرصه موسیقی فولکوریک نابغه بود او بسیاری از ترانه های فراموش شده را دوباره احیا کرد و همیشه صدایی به بلندای حیات اجتماعی مردم ایران داشت. مردان آن دوران نسل بزرگی بودند که با تمام سختی ها در برابر ناملایمات ایستادند و هنر آفریدند. هر هنرمندی که میمیرد گوشه ای از روح جامعه لطافتی را از دست میدهد.
5 بار صلوات نثار روح مرحوم احمدی
همه دارن میرن
خدا رحمتش کنه
بازیگر عالی
وو صدای مهربونی داشت
خداوند روحش را قرين رحمت گرداند. هنرمند بزرگ و با اخلاقي بودند. راوي شكرستان خداوند بيامرزد تو را
خدا رحمتشون کنه بعضیا اگه هزار سال هم زندگی کنن کمه
حیف شد من خیلی دوسش داشتم کاش بیشتر عمر میکرد کاملا مسلط بود به نقشهاش
آری بازهم یک اتفاق غم انگیز در دل پاییز........روحش شاد