۱۶۲۳۷
۱ نظر
۵۰۱۱
۱ نظر
۵۰۱۱
پ

اینترنت ایران رتبه ای بهتر از ۱۵۷ جهان پیدا نکرد

سرعت اینترنت ایران پایین تر از آنگولا!

ایران در رده بندی نت ایندکس رتبه ای بهتر از ۱۵۷ پیدا نکرده است؛ جایی بالاتر از ونزوئلا، بورکینافاسو، افغانستان، ساحل عاج و زامبیا و پایین تر از تانزانیا، نامیبیا، موزامبیک و آنگولا!

برترین ها به نقل از هفت صبح: اتفاقاتی که در حوزه اینترنت ایران می افتد به راستی در هیچ کجای جهان، همتایی ندارد. شبکه ای که اسم آن جهانی است ولی محدودیت های فراوانی روی آن گذاشته شده و چندین نهاد، خود را متولی آن می دانند.

از ابتدای ظهور اینترنت تا شیوع آن در ایران، فراهم کننده های سرویس های اینترنت (ISP) با فراز و نشیب های بسیاری همراه بودند. در سال های ابتدایی دهه ۸۰ بود که دولت تصمیم گرفت آنتن های ماهواره ای شرکت های خصوصی را غیرقانونی اعلام کند و تمامی آنها را به جای تامین کننده اینترنت به توزیع کننده بدل سازد.

آن روزها هیچ کس تصورش را نمی کرد که روزی اینترنت فارغ از فضای سیاسی و غیراخلاقی هم با فیلترینگ سنگین این چنینی در ایران همراه شود اما چند سال بعد بود که برای نخستین بار چندین پایگاه مشهور مثل شبکه اجتماعی اورکات یا خدمات دهنده های وبلاگ، مثل بلاگر و وردپرس از دسترس خارج شدند.

ایران که با رشد سریع و نفوذ بالای اینترنت همراه شده بود، از رقبای حوزه خاورمیانه خود فاصله زیادی گرفت اما دیری نپایید که تصمیم های یک شبه که هنوز با انتقادات بسیاری همراه است، مشکلاتی چندساله بر سر اینترنت ایران آورد. ازجمله این مشکلات می توان به مصوبه بر محدودیت سرعت اینترنت خانگی در ایران اشاره کرد.

اینکه با چه متری و بر چه اساسی اینترنت ۱۲۸ کیوبایت بر ثانیه به عنوان حد اینترنت خانگی در نظر گرفته شد، هنوز هم پاسخی نیافته است. با این حال بسیاری این سرعت را حد دریافت تصاویر زنده ویدئویی و تماشای آنلاین برنامه های تلویزیونی روی اینترنت می دانند.

نکته اینجا است که با افزایش فیلترینگ و از دسترس خارج شدن تمامی وب سایت هایی که می شد ویدئو را به اشتراک گذاشت، عملا این مصوبه دیگر معنایی ندارد چراکه اگر کاربران ایران به اینترنت ۱۰ مگابایت بر ثانیه هم متصل شوند، فرقی نمی کند و بازهم این سایت ها فیلتر است.

اختلال سه ماهه اخیر وی.پی.ان ها در ایران هم دیگر هیچ راهی برای دورزدن باقی نگذاشته است و تمام راه ها به صفحه ای به نام «رسانه کاربرمحور» ختم می شود.و نقد به محدودشدن سرعت اینترنت در ایران، فقط بین کارشناسان این حوزه نبوده است و مدیران ارشد چندین سرویس دهنده اینترنت (ISP) هم از این موضوع گلایه کرده اند.

این مصوبه در حال حاضر هم با شرایط موجود در کشور به راحتی دور می خورد چراکه بسیاری از شرکت های خدمات دهنده اینترنت، داشتن کپی مدارک دانشجویی یا معرفی نامه از محل کار را کافی می دانند، درحالی که به طور مثال برای مودم های وایمکس (که وابسته به خط نیستند)، هرکسی می تواند برای دیگری اقدام کند.

سه شنبه پایگاه نت ایندکس نتیجه آخرین بررسی سرعت شبکه اینترنت در ۱۷۴ کشور جهان را منتشر کرد. بنابراین آمار، استونی با ۴۰/۵۴ مگابیت بر ثانیه، لیتوانی با ۳۴/۸۶ مگابیت بر ثانیه و کره جنوبی با ۳۰/۸۳ مگابیت بر ثانیه پرسرعت ترین شبکه اینترنت در جهان را دارند.

جالب است که آلمان با ۱۵/۲۸ مگابیت بر ثانیه در رتبه ۲۵، ژاپن با ۱۴/۷۶ مگابیت بر ثانیه در رتبه ۲۷ و ایالات متحده آمریکا با ۱۲/۴۰ مگابیت بر ثانیه در رتبه ۳۳ جهان قرار گرفته اند. این آمار که با بررسی میانگین سرعت ارتباطی کاربران از هفتم آذر تا پنجم دی (حدود یک ماه) سنجیده شده است، گرچه نمی تواند آماری دقیق و تمام نما از سرعت اینترنت در کشورها را نشان دهد ولی می تواند با رده بندی سرعت دسترسی کاربران در جهان، منظری روشن از جایگاه جهانی کاربران را نشان دهد.

ایران در این رده بندی با۱/۲۷ مگابیت بر ثانیه سرعت دانلود و ۰/۶۷ مگابیت بر ثانیه سرعت آپلود رتبه ای بهتر از ۱۵۷ در این فهرست پیدا نکرده است؛ جایی بالاتر از ونزوئلا، بورکینافاسو، افغانستان، ساحل عاج و زامبیا و پایین تر از تانزانیا، نامیبیا، موزامبیک و آنگولا!

با ظهور نسل سوم تلفن های همراه در جهان، حداقل سرعتی که برای اینترنت پرسرعت در نظر گرفته می شد ۲۵۶ کیلوبایت در ثانیه بود که در ایران برای کاربر خانگی به طور رسمی غیرمجاز است.

معلوم نیست که با حضور فیلترینگ اگر کاربر خانگی سرعتی بالاتر داشت چه کاری می کرد که این مصوبه هنوز مورد بازبینی قرار نگرفته و وعده های جدید هم به برداشته شدن این سد، همراه شده است با صحبت هایی درمورد آغاز به کار اینترنت ملی. نتیجه آنکه با تمام این احوال ایران بنا بر آمار پایگاه معتبر اینترنت ورلد استتز، جایگاه نخست از لحاظ تعداد کاربران اینترنت و جایگاه دوم از لحاظ ضریب نفوذ اینترنت در خاورمیانه را دارد.


باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

سرعت اینترنت ایران پایین تر از آنگولا!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • نونا

    كلاً از افتخارات ماست كه از اخر، اول شيم، اول هم كه اوله ، چه فرقى داره بابام جاااااان ن؟؟؟!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج