نظر پدر ژئوپلیتیک ایران درباره انتقال پایتخت
تكليف طرحي كه اواخر سال۹۱ با عنوان «انتقال پايتخت» توسط گروهي از نمايندگان وارد مجلس شد و ابتداي امسال با چكشكاري مشترك دولت و مجلس به « امكانسنجي انتقال پايتخت» تغيير نام پيدا كرد، براي تاييد نهايي روانه شوراي نگهبان شده است اما انتقال پایتخت ممکن است یا نه؟
ريشه بحثها درباره موضوع انتقال پايتخت به دهه۷۰ برميگردد كه آن زمان و در دوره دولت سازندگي سر زبانها افتاد و در دولتهاي بعد نيز هرباركه مشكلات شهر تهران مطرح ميشد، گروهي در برخي وزارتخانهها سادهترين راهكار را در حذف صورت مساله و ايجاد پايتخت جديد عنوان ميكردند.
هر چند در طول اين سالها، اين موضوع در حد حرف پيش رفت اما زمستان سال ۹۱ طرحي از طرف نمايندگان مجلس نوشته شد كه برمبناي آن قرار بود «شورايي ۱۰نفره مركب از سران ارشد نظام يا نمايندگان آنها تشكيل شود و براي حداكثر دو سال، به مطالعه و بررسي تخصصي و چندبعدي پروژه انتقال پايتخت اداري» بپردازد.
عزت الله عزتی ، پدر ژئوپلیتیک ایران در این باره گفت : تهران بیش از صد سال است که پایتخت است و باید پایتخت هم بماند زیرا امکان این جابجایی وجود ندارد . بنابراین جایگزین تفکر و بررسی در خصوص این انتقال باید به فکر مدیریت شهری بمعنای واقعی و کنترل جمعیت و ایجاد امنیت شهری ، اجتماعی باشیم .
عزتی خاطرنشان کرد : با افزایش جمعیت ، امنیت کاهش پیدا میکند .و تنها راه حل این موضوع این است که مجلس تصویب کند که شهرداری به تهران تا فاصلهپ نجاه تا شصت کیلومتری آن تراکم ندهد و شهرداری هم این قانون را اجرا کند .
وزارت راهوشهرسازي براساس حكمي كه رئيسجمهوری به عباس آخوندي وزیر راه و شهرسازی ارايه كرد، متولي پيگيري مطالعات طرح انتقال پايتخت شد و تاكنون گفته ميشود حدود يكسوم از پژوهشهاي لازم در اين راستا توسط اين وزارتخانه انجام شده است.
گمانهزنيها درباره هزينههاي مطالعه دوساله توسط شوراي انتقال پايتخت در قالب طرح مصوب مجلس، حكايت از نياز به بودجهاي حدود ۳۰۰ ميليون تا حداكثر يك ميليارد تومان دارد اما جغرافی شناسان و کاراشناسان مسایل شهری معتقدند این طرح امکان اجرایی شدن ندارد .
ارسال نظر