۱۵۹۰۵۷
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

روحانی: همه فاسد می‌ شوند اگر...

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید تجمیع قدرت را از بین ببریم، گفت: با تجمیع قدرت در یک نهاد، فساد درست می‌شود.وی خاطرنشان کرد: اگر اطلاعات، تفنگ، پول، سرمایه، سایت، روزنامه و خبرگزاری را همه یکجا جمع کنیم ابوذر و سلمان هم فاسد می‌شوند.

خبرگزاری ایسنا: رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید تجمیع قدرت را از بین ببریم، گفت: با تجمیع قدرت در یک نهاد، فساد درست می‌شود.

رییس‌جمهور در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، اظهار کرد: اگر تفنگ، پول، روزنامه، سایت و تبلیغات یک جا جمع شود حتما فساد درست می‌شود پس دنیا عقلش رسیده است که این قدرت‌ها را تفکیک کرده است.

روحانی با اشاره به اینکه در گذشته به ما فشار می‌آوردند که دستگاه اطلاعاتی کشور را به یک نهاد نظامی بدهیم و ما در این زمینه از امام سوال کردیم و ایشان فرمودند چنین نظری ندارند، افزود: در آن شرایط وزارتخانه‌ای را برای اطلاعات درست کردیم تا مجلس بتواند نظارت کند و تاکید کردیم در وزارت اطلاعات نباید نیروی مسلح وجود داشته باشد تا بتوانیم آن را کنترل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر اطلاعات، تفنگ، پول، سرمایه، سایت، روزنامه و خبرگزاری را همه یکجا جمع کنیم ابوذر و سلمان هم فاسد می‌شوند.

رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه تجمیع قدرت در یکجا باعث فساد می‌شود، به دلایل وجود قوای سه‌گانه اشاره کرد و گفت: تفکیک قوا برای کنترل قدرت است و حتی بالاترین مقام کشور ما یعنی مقام معظم رهبری که فقیهی عادل است بر اساس قانون مورد نظارت و لطف خبرگان رهبری است تا در شرایطی روی صفات رهبری نظارت کند. مجلس خبرگان در زمان امام (ره) درست شده است و امام آن را امضا کرده‌اند چون بر هر قدرتی در کشور نظارت نباشد مشکل پیش می‌آید و باید راه نظارت در هر مورد را درست کنیم تا فساد ایجاد نشود.

روحانی با بیان اینکه فساد معانی گسترده دارد، افزود: حتی آنجا که اولویت‌ها را عوض کنیم یعنی به جای آنکه جاده بسازیم، به سراغ ساختن سد برویم فساد اتفاق افتاده است پس در اولویت برنامه‌ها و تخصیص منابع نیز اگر عادلانه عمل نشود به معنای فساد است.

روحانی با بیان اینکه در قانون اساسی ما دستگاه‌های نظارتی مانند بازرسی کل کشور، دیوان عدالت، دیوان محاسبات و ... وجود دارند، گفت: همه اینها برای این است که نظارت‌ها دقیق‌تر و حساب‌ شده‌تر باشد و در نهایت قاضی در قوه قضاییه به تخلف‌های قانونی و جرایم رسیدگی می‌کند.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه ما توان نظارت بر همه چیز را نداریم پس اولویت‌بندی در نظارت یک اصل است، توضیح داد: اگر پرونده مهمی را مورد رسیدگی قرار دهیم و مردم از مجازات و برخوردها مطلع شوند بازدارندگی اتفاق می‌افتد چرا که هدف اصلی ما مجازات یک فرد نیست بلکه هدف اصلی و اساسی بازدارندگی است تا دیگران بدانند راه ناصواب، پایانش کجاست.

روحانی با بیان اینکه اگر در یک کشور قبح رشوه، دزدی و فساد از بین برود باید به خدا پناه برد، گفت: آنجا که قبح شکسته شود به جایی خواهد رسید که حکم و راه خدا و حق انکار می‌شود و حتی قانون و آیه شریفه قرآن مورد استهزا قرار می‌گیرد.

گزارشاتی رسیده که زیرمیزی‌ها تبدیل به رومیزی شده
رییس‌جمهور با بیان اینکه خدا نکند به مرزی رسیده باشیم که قبح فساد شکسته شده باشد، گفت: اما گزارشاتی به گوش می‌رسد که زیرمیزی‌ها تبدیل به رومیزی شده در حالیکه در قدیم بیشتر زیرمیری مطرح بود یعنی قبح این مساله وجود داشت.

وی با بیان اینکه نباید در برابر فساد عقب‌نشینی و اعلام ناتوانی کنیم، تاکید کرد: عقب‌نشینی در برابر فساد به معنای زیر پا گذاشتن بالاترین وظیفه یعنی امر به معروف و نهی از منکر است و در واقع به معنای از دست دادن نظام و انقلاب خواهد بود.

روحانی تاکید کرد: ادامه و گسترش و تعمیق فساد به معنای در خطر افتادن اصل نظام و انقلاب است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه مردم نوکر اسم جمهوری اسلامی نیستند، اظهار کرد: مردم نوکر اسلام و جمهوریت هستند یعنی مردم می‌خواهند هم جمهوریت یعنی اراده مردم و هم اسلامیت یعنی فرمان خدا اجرا شود.

وی با تاکید بر اینکه امروز باید کمربندها را محکم‌تر ببندیم، تصریح کرد: چند ماه پیش که برای ارائه گزارش مبارزه با فساد خدمت مقام معظم رهبری رفتم ایشان فرمودند در این مسیر جدی باشید و تا هر جا که باشد اقدام کنید و من حمایت می‌کنم. پس وقتی رهبری روی این مساله حساس هستند و چنین پافشاری می‌کنند قوای سه‌گانه نیز باید دقت و پافشاری لازم را داشته باشد و مردم هم به صحنه بیایند.

رییس‌جمهور گفت: مردم بدانند اگر خودشان به صحنه نیایند و فداکاری نکنند موقعیت ما در حد لازم و کافی بر امر مبارزه با فساد نخواهد بود چرا که ما نیازمند نظارت عامه هستیم و این ولایت را باید نسبت به هم اعمال کنیم پس اگر می‌خواهیم رحمت خدا شامل ما شود در این زمینه باید امر به معروف و نهی از منکر کنیم.

روحانی با طرح این سوال که چرا یک رسانه تهمت می‌زند که یک منکر آشکار است، ادامه داد: چرا یک رسانه یک قوه را استهزا می‌کند و یا یک فرد را بزرگ و فرد دیگر را خار می‌کند و چرا عده‌ای در زیر تابلوی کار خیر به فساد می‌پردازند و با آن برخورد نمی‌شود؟

وی با بیان اینکه در مساله مبارزه با فساد اول رییس‌جمهور و قوه مجریه و قوه مقننه و قضاییه باید به صحنه بیایند، خاطرنشان کرد: همه قوا و بعد مردم در مساله مبارزه با فساد باید به صحنه بیایند همچنین نهادهای مدنی و روزنامه‌ها، چون مردم و دستگاه‌ اجرایی به تنهایی نمی‌توانند در این مساله کار کنند و باید تمام سندیکاها، انجمن‌ها و احزاب و گروه‌ها نقش خود را ایفا کنند چرا که بدون رسانه و بدون مبارزه عمومی و آمدن جامعه مدنی و حضور مردم در صحنه نمی‌توانیم به نتیجه برسیم.

رییس‌جمهور در ادامه به روایتی از امیرالمومنین (ع) در هنگام آمدن به بازار کوفه اشاره کرد و گفت: مگر با برتری‌جویی بر یکدیگر و فساد و آلودگی می‌توانیم به بهشت و سرای آخرت و رضوان خدا دست یابیم.

راه‌حل مبارزه با فساد، وجود مقررات صحیح، شفاف و کوتاه است
روحانی با بیان اینکه یک راه‌حل مبارزه با فساد، وجود مقررات صحیح، شفاف و کوتاه است، خاطرنشان کرد: هر چه کار مردم را طولانی کنیم در آن فساد رخ می‌دهد چرا که فساد در تاریکی رشد می‌کند پس باید مقررات شفاف باشند.

وی افزود: مجلس باید قوانین و نظارتش شفاف باشد و قوه قضاییه هم که پایان کار است باید بتواند دقیق و سالم و عادلانه عمل کند یعنی خدا نکند که فساد به قوه قضاییه برسد.

رییس‌جمهور به برگزاری همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: این سمینار در صورتی موثر است که پایان امروز به پنج راه‌حل روشن برای عمل برسیم و اثر آن را سه ماه دیگر در جامعه ببینیم و سمینار دیگری تشکیل دهیم و اگر خدای ناکرده این سمینار مثل برخی دیگر از سمینارها باشد نمی‌توانیم به هدف بلند آن دست یابیم.

روحانی در ابتدای صحبت‌هایش ضمن گرامیداشت اربعین حسینی (ع) با بیان اینکه اباعبدالله‌الحسین (ع) به عنوان مظهر ایستادگی و آزادگی در برابر ظلم‌ها و فسادها بود، گفت: قیام اباعبدالله‌الحسین (ع) ایجاد صلاح و اصلاح در جامعه و مبارزه با انواع مفاسد بود.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف و موضوعات مربوط به اصل انقلاب، موضوع مبارزه با فساد است، تصریح کرد: همواره در طول نهضت اسلامی از رژیم گذشته به عنوان رژیم فاسد پهلوی یاد شده است و یک عامل مبارزه و دلیل حرکت مردم برابر رژیم شاه این بود که آن را رژیمی فاسد و مفسد می‌دانستند پس مردم انقلاب کردند تا کشور از فساد بازسازی شود و هیچ مفسدی بر صندلی حکومت و ریاست تکیه نزند.

رییس‌جمهور اضافه کرد: خدا نکند ما در مبارزه با فساد ناتوان باشیم چرا که به مفهوم ضعف و ناتوانی انقلاب اسلامی و دست نیافتن به یکی از اهداف مهم انقلاب است.

روحانی خاطرنشان کرد: موضوع فساد از دید مردم چنین است که یا مسئولان می‌دانند و در برابر فساد نمی‌ایستند پس خودشان آلوده‌اند و در واقع کل نظام و انقلاب زیر سوال است و یا اینکه نمی‌دانند و اگر می‌دانند ناتوان در مبارزه هستند پس یعنی دولت اسلامی دولتی ناکارآمد است.

وی با بیان اینکه فاسد بودن و ناکارآمد بودن نظام از دید مردم به معنای آن است که ما به یکی از مهم‌ترین اهداف انقلاب دست نیافته‌ایم، اظهار کرد: مبارزه با فساد و ریشه‌کنی آن آرمانی همچون استقلال، مبارزه با استعمار، استبداد و ایجاد حاکمیت ملی است.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه امام بزرگوار ما در زمینه مبارزه با فساد و تبانی در بخش‌های مختلف سخن گفته‌اند، افزود: مقام معظم رهبری نیز مساله فساد را در کنار فقر و تبعیض قرار دادند و خواسته‌اند جامعه ما از فقر و فساد و تبعیض مبرا باشد.

روحانی با اشاره به اینکه امروز هدف اولیه دولت این است که کشور از لحاظ اقتصادی و فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از معضلات و مشکلاتی که در سال‌های گذشته با آن مواجه بوده رها شود، گفت: در سال‌های گذشته مردم از تورم بالای ۴۰ درصد در فشار بودند و کشور رشدی نداشت و یا رشد منفی یعنی منفی ۹ درصد را در دو سال تجربه کرد و همچنین بیکاری و عدم اشتغال مشکل روشن همه خانواده‌ها بود و ارتباط ما با جهان دچار اختلال بود و همچنین آسیب‌های اجتماعی نگران‌کننده وجود داشت بنابراین مردم در حماسه سیاسی ۲۴ خرداد شرکت کردند تا دولتی کار را آغاز کند که بتواند این معضلات را حل و فصل کند.

وی با بیان اینکه هدف مردم در آمدن به صحنه انتخابات و ایجاد حماسه سیاسی، ایجاد دولتی بود که بتواند برای معضلات اساسی جامعه راه حل پیدا کند، تصریح کرد: اگر دولت در پیدا کردن راه‌حل و یا اجرای آن ناتوان باشد به معنای ناکارآمدیش خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه برای عملکرد خود به معیار رضایت خداوند و رضایت مردم نیاز داریم، گفت: تشخیص رضایت خداوند کار خیلی مشکلی نیست اما لمس آن برای همه جامعه شاید آسان نباشد اما در مورد رضایت مردم، امیر‌المومنین (ع) خطاب به ابوبکر فرمود در دوران ولایت چیزی را برای عموم مردم بخواه که برای خودت و خانواده‌ات می‌خواهی.

رییس‌جمهور ادامه داد: اگر مردم احساس کردند، فرزندان و برادران و خواهران و مادران مسئولین هستند و دیدند که رییس‌جمهور یا روسای دیگر قوا و وزرا و مقامات و قضات و نمایندگان مجلس آنچه برای بچه‌هایشان می‌خواهند همان را برای مردم می‌خواهند، در این صورت رضایت عموم مردم حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر در جامعه‌ای فساد باشد و کار اداری با رشوه حل شود، طبقات ساختمان با رشوه مرتفع شود و جنگل و مرتع به عنوان منافع ملی کشور مورد دست‌اندازی قرار گیرد، گفت: آنچه به عنوان مزایده و مناقصه مطرح است، اگر پشت و روی پرده داشته باشد مردم از این وضعیت راضی نخواهند بود.

روحانی گفت: مقام معظم رهبری ذیل نامه مربوط به این سمینار خواستار تصمیمی قاطع، علمی، بدون ملاحظه برای مبارزه با فساد شدند که این خواست عموم مردم است.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید با فساد مبارزه کنیم تا کشور در ریل درست قرار بگیرد، گفت: در مبارزه با فساد نباید ملاحظه هیچ کسی را کنیم یعنی هر کس در هر مقام اگر به اموال بیت‌المال و منافع عمومی کشور دست‌اندازی کند و باعث افزایش شکاف اجتماعی و فقر و بیکاری در جامعه شود باید در برابر او ایستاد.

روحانی با بیان اینکه برای ما اصل حکم خدا، رضایت پروردگار و حکم و رضایت مردم است، خاطرنشان کرد: مشروعیت سیاسی و حقوقی‌مان را از آرای مردم به دست می‌آوریم و حتی بخشی از مشروعیت شرعی‌مان مربوط به شور با مردم است.

وی با بیان اینکه فساد موریانه‌ای است که پایه را فاسد می‌کند، گفت: باید فساد را همزمان با تورم و رکود و بیکاری از بین برد و با آن مبارزه کرد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه متاسفانه فساد در جامعه ما وجود دارد و یک روزه تمام نمی‌شود، تصریح کرد: همه ما باید همه توان را به کار گیریم که قدم به قدم فساد را کم کنیم و این کاهش باید به گونه‌ای باشد که برای مردم ملموس باشد یعنی مردم ببینند اراده جدی در سطح مسئولان بالا و میانی کشور برای مبارزه با فساد وجود دارد.

روحانی با بیان اینکه امروز ما رونق اقتصادی، شکستن رکود، توانمند کردن کشور و بالا بردن قدرت و ثروت ملی و همچنین پیشرفت علم و دانش در جامعه را دنبال می‌کنیم، گفت: مگر ممکن است به رونق اقتصادی بدون حضور بخش خصوصی برسیم و با فساد بخش خصوصی نمی‌تواند حضور داشته باشد و رقابت کند.

وی با تاکید بر اینکه انحصار عامل فساد است، گفت: باید با انحصارها مبارزه کنیم چون هر چیزی در جامعه رقابتی نباشد و منحصر باشد یعنی مدیریت انحصاری داشته باشد مشکلات ایجاد می‌کند و در مواردی که متاسفانه انحصار وجود دارد باید نظارت دقیق داشته باشیم.

رییس‌جمهور تاکید کرد: باید شرایط رقابت در همه امور ایجاد شود چرا که بزرگ‌ترین فساد از رانت اطلاعاتی آغاز می‌شود.

روحانی با بیان اینکه باید رابطه مردم را برای حل مسائل مهم روزمره‌شان با کارمندان کاهش دهیم، گفت: باید رابطه مردم را با کارمندان از ۲۰ تا ۵۰ نفر به یک نفر برسانیم چون نظارت بر یک نفر آسان‌تر است و در این صورت می‌توان سطح فساد را به یک نفر کاهش داد.

وی با بیان اینکه باید دولت الکترونیک را توسعه دهیم، گفت: مردم باید تمام مکاتبات اداری خود را از طریق سیستم الکترونیک قابل نظارت انجام دهند تا فساد کاهش یابد.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید از فناوری نو برای مبارزه با فساد استفاده کنیم، اظهارکرد: اولین قدم در مبارزه با فساد ایجاد فرهنگ است چرا که ممکن است همه جا کنترل درونی و معنوی حضور فعالی نداشته باشد یعنی گرچه وجدان افراد موثر است اما ممکن است در برخی موارد کارساز نباشد پس باید از فناوری‌های نو استفاده کنیم تا رابطه مردم را با کارمند به حداقل برسانیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مطمئن باشید اگرفکری عاجل برای فساد مالی درکشور نشود فاتحه همه...خوانده است.حتما

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج