رتبه ایران از لحاظ شاخصهای نشاط ملی
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته از لحاظ طرحهای عمرانی و زیر ساختها ایران رتبه ۲۰ و از لحاظ شاخصهای رفاه اجتماعی رتبه ۱۱۰جهانی را دارد.
وی ادامه داد: بر اساس آسیب شناسی انجام شده از برنامههای توسعهای گذشته در صدد هستیم تا برنامه ششم به شکل بهتری طراحی و اجرا شود.
میدری در ادامه تصریح کرد:در برنامه توسعهای قبل به ویژه از برنامه سوم به بعد برنامهها تبدیل به مجموعهای از قوانین و مقررات شدند که مجموعا فرصتی برای اجرایی کردن آنها نبود و تنها درصد کمی از قوانین و مقررات به اجرا رسید.
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این که در برنامه ششم توسعه از مسیر قانون نویسی به سیاست گذاری تغییر مسیر دادهایم اظهار داشت: در سیاست گذاری مشخص خواهد شد که چه کمبودهایی در قوانین وجود دارد و بار مالی قوانین تصویب شده به چه میزان خواهد بود و همچنین دستگاههای اجرایی چه اقداماتی را برای رسیدن به سیاستهای مطلوب باید انجام دهند.
میدری افزود: ما سند سیاستی با همکاری کمیسیون اجتماعی دولت تدوین کردهایم و در این سند سیاست گذاری ما به جای قانون نویسی نکاتی را مشخص کرده که قوانین آن موجود است تا به این صورت به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
وی در ادامه با بیان این که دلیل اصلی عدم موفقیت کامل برنامههای توسعه قبلی ناکار آمدی دستگاه های اجرایی است تصریح کرد: برنامههای توسعه به طور مکرر وظایف جدیدی برای دستگاههای مذکور وضع کردهاند.
وی برنامه ششم توسعه را برنامه گذار به سمت رفاه اجتماعی، امید اجتماعی و نشاط ملی خواند و گفت:در این برنامه سعی شده است که موارد مورد نظر از شعار تولید ملی،در آمد ملی و عمران به سمت نشاط اجتماعی سوق پیدا کند.
میدری با اشاره به این که برنامه های قبلی توسعه بیشتر معطوف به مسائل عمرانی بوده است و حتی در مسائلی مانند ترک اعتیاد، ساخت مراکز ترک اعتیاد در دستور کار قرار گرفته افزود: در این برنامهها به این موضوع که چه نشاط و امید ملی را تقویت کنیم و سر زندگی به وجود آوریم توجهی نشده بود حتی اجرای طرحهای عمرانی در بعضی موارد نه تنها نشاط اجتماعی به وجود نیاورد بلکه یاس اجتماعی نیز به وجود آورد که در این خصوص دریاچه ارومیه مثال قابل توجهی است و طرحهای عمرانی این منطقه موجب خشک شدن دریاچه شد در صورتی که اگر از سالهای قبل همکاری کشاورزان را در استفاده از آب منطقه افزایش میدادند بسیاری از مشکلات موجود پیش نمیآمد.
میدری در ادامه با تاکید بر این که بر اساس آمار داووس( مجمع جهانی اقتصاد) ایران رتبه ۲۰جهان را از لحاظ شاخصهای عمرانی نظیر آب، برق، گاز، جاده، مخابرات و از لحاظ شاخصهای نشاط ملی رتبه ۱۱۰ را دارا است افزود: بر اساس مطالعاتی که در شاخصهای نشاط ملی بر همه کشورها صورت گرفته است مهم ترین عاملی که کاهش نشاط را به دنبال داشته میزان ستاد اداری است.
وی ادامه داد: نکته بعدی که در همایش ملی رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه نیز مورد توجه است بحث گذر از برنامههای ملی به سمت برنامههای شهرستانی و استانی است، چرا که در حوزه رفاه اجتماعی برنامههای استانی به ندرت دیده شده است که این امر با توجه به کارکردهای عمیق سیاستهای اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: از تابستان امسال با همکاری بهزیستی و نهادهای مردم نهاد بحث تدوین برنامههای شهرستانی در حوزههای مختلف آغاز شده است و امیدواریم در بخشهایی از حوزههای رفاه اجتماعی نظیر کاهش اعتیاد و خودکشی و به طور کلی افزایش امید ملی برنامههایی را در سطح شهرستانها اجرا کنیم.
میدری با اشاره به این که در همایش یاد شده به معرفی برنامه ریزی تعاملی نیز خواهیم پرداخت اظهار داشت: نحوه همکاری میان دستگاههای اجرایی، دولت و مردم که در بند یک سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی نیز از سوی مقام معظم رهبری نیز مورد تاکید است.
وی ادامه داد: نکته بعدی که همواره مورد تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده اتخاذ سیاستهای رفاهی یک پارچه و منسجم است که از طریق گفتگوی اجتماعی ایجاد میشود که به همین منظور سایت گفتگوی اجتماعی برگزار شده است تا ارتباط مردم و دولت از طریق گفتگوی اجتماعی به وجود آید.
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه ویژگی دولت تدبیر و ایجاد ائتلاف سیاسی است خاطر نشان کرد: منظور از اعتدال ایجاد ائتلافی میان جریانهای مختلف برای حل مشکلات مردم است که وحدت ملی را بر سر مسائل اجتماعی به وجود آورد و این جریان سیاسی است که میتواند چنین ائتلافی را به وجودآورد.
نظر کاربران
هه...
یعنی از ایران بدترم هست؟
دوستان همه جهادی کارکنیم رتبمون ازآخر اول میشه ها !