تلفات قابل توجه ماهی های دریای خزر!
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به جهت مسمومیتها٬ بیماریها و آلودگیهایی که در دریا ایجاد شده، شاهد تلفات قابل توجهی از آبزیان هستیم.
محمدحسین قربانی، نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت آلودگی بیش از حد دریای خزر که تهدیدی برای سلامت آبزیان و انسانها به شمار میرود٬ اظهار کرد: متاسفانه نبود گزارش دقیقی از منابع آلوده کننده دریای خزر و همچنین میزان آلایندگی آن، به بروز مشکلات بسیاری منجر شده است.
وی افزود: در نتیجه سرازیر شدن پسابها و فاضلابهای صنعتی و شهری به دریا و از طرف دیگر نبود برنامه منسجم از سوی کشورهای همسایه برای حل مشکلات دریا، امروز شاهد آلودگی گسترده دریای خزر هستیم.
قربانی از تلاش نمایندگان استانهای شمالی کشور برای تدوین طرحی به منظور تعیین متولی مشخص برای صیانت از دریا خبر داد و افزود: تا زمانی که دریا متولی مشخصی نداشته باشد نمیتوان راجع به نوع آلودگی٬ حجم آن و همچنین چگونگی مقابله با آن اظهارنظر کرد.
وی با بیان اینکه گزارش قابل قبولی در زمینه میزان و چگونگی آلودگی دریای خزر وجود ندارد٬ افزود: هماکنون اطلاعات موجود از آلودگی دریای خزر کافی و موثق نبوده، از این رو از مراکز علمی و مراکز پژوهشی خواسته شده تا در اسرع وقت با مطالعه و بررسی وضعیت این دریا گزارشی منسجم از وضعیت آن ارائه کنند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس بیان کرد: متاسفانه نابودی ماهیهایی که تقریبا جزو آمار اصلی صید و صیادی در یک برهه از فصل هستند زنگ خطری برای اقتصاد و بهداشت کشور به شمار میرود. ادامه روند کنونی آلودگی دریای خزر به صلاح ایران و کشورهای همسایه این دریا نیست.
وی با بیان اینکه متاسفانه دستگاههای نظارتی و دولت گزارش جامع و مفصلی در خصوص میزان آلایندگی دریای خزر ارائه نکردهاند٬ تاکید کرد: در حال حاضر نسل ماهی سفید٬ آزاد و کفال در معرض انقراض قرار گرفته و همچنین ماهی کیلکا به طور کامل از بین رفته است که تمامی این فجایع در نتیجه آلودگیهای دریای خزر رخ داده است.
قربانی با انتقاد از تلمبار شدن زباله در ساحل دریا٬ گفت: متاسفانه نبود متولی مشخص و پاسکاری دستگاهها در حوزه صیانت از دریا مشکلات بسیاری را برای ساحلنشینان ایجاد کرده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه رها کردن فاضلابها٬ پسماندها و پسابهای صنعتی دست به دست هم داده و سلامت دریای خزر را به خطر انداخته است٬ بیان کرد: ادامه این روند برای سلامت دریا٬ آبزیان و در نتیجه انسانها مضر بوده و به بروز انواع بیماریها منجر میشود.
وی با تاکید بر ضرورت ارائه گزارشی از میزان آلودگی دریای خزر از سوی مراکز پژوهشی٬ نظارتی و سازمان حفاظت محیط زیست٬ تصریح کرد: در صورتی که برآوردی از درصد آلودگی و عوامل آلاینده این دریا داشته باشیم میتوانیم برای مقابله با آن وارد عمل شویم.
ارسال نظر