نظر یک مسئول درباره پدیده مرتضی پاشایی
دبیر کمیته ملی فضای مجازی و جوانان وزارت ورزش و جوانان معتقد است که حاکمیت باید از اتفاقاتی که در زمان مرگ مرحوم مرتضی پاشایی افتاد، استفاده کند.
تجمعات مردمی پس از اعلام درگذشت مرتضی پاشایی، خواننده و آهنگ ساز جوان، برای بسیاری عجیب بود. اما برخی از جامعه شناسان این موضوع را اعلام نیاز جامعه برای همگرایی دانستند.
محمدرضا رستمی، دبیر کمیته ملی فضای مجازی و جوانان وزارت ورزش و جوانان در میزگردی با موضوع "فضای مجازی و سواد رسانه ای" که در کافه خبر برگزار شد، این پدیده را فرصتی برای حاکمیت دانست.
او در پاسخ به این سوال که در برنامه های شورای عالی فضای مجازی، برای مهار یا استفاده از قدرت شبکه های اجتماعی در فضای مجازی، مانند اتفاقی که در زمان فوت مرحوم پاشایی افتاد، چیزی پیش بینی شده است؟ گفت: فعلا فکری نشده است، اما به هرحال جامعه با پدیده ای مواجه شد که لایه های پنهان زیادی داشت و تحلیل هایی هم در حال ارائه است که این برخورد اجتماعی در فضای مجازی با مرحوم پاشایی برخورد افراد با خودشان بود که چرا ما دیده نمی شویم. یک پتانسیل اجتماعی وجود دارد که با وجود اینکه فضای رسمی کشور علاقه ای به این موضوع نداشت و رسانه ملی برای اعلام آن مقاوت می کرد، اما به دلیل فشارهای فضای مجازی، برنامه گذاشت و افراد مختلف کشور تسلیت گفتند.
رستمی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: حواشی که حول مرگ مرحوم پاشایی اتفاق افتاد، یک فرصت برای حاکمیت است که اگر شبکه های اجتماعی نبود جامعه هشدار خود را نمی توانست نشان دهد و یک جایی منفجر می شد. بازیابی اجتماعی همین است که حاکمیت و ساختار باید بداند جامعه در این فضا قرار دارد تا چاره داشته باشد و بتواند تعامل کند.
حاکمیت باید با صراحت با مردم حرف بزند. اگر به این نرسیم که چرا این کارها انجام می شود نمی توانیم کاری کنیم. به نظر من باید تناقصهایی که در جامعه وجود دارد را حل کنیم. متاسفانه ساختار ما با مردم در تعارف زندگی می کند. اما باید صراحت داشته باشیم.
دبیر کمیته ملی فضای مجازی و جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین گفت: رابطه متقابل بین مردم و حاکمیت در حوزه سرمایه اجتماعی نیازمند بازسازی جدی است. در مورد مرحوم مرتضی پاشایی این اتفاقی که در فضای مجازی رخ داد یک هشدار اجتماعی به حاکمیت بود که اگر شما ما را نبینید و نشنوید ما هم شما را نادیده می گیریم و آن کاری که می خواهیم انجام می دهیم. مردم خودشان در شهرهای مختلف قرار تجمع گذاشتند. ما نمی توانیم در جامعه ای که دسترسی به اطلاعات اینقدر سریع است، مطالب را یکسویه تولید کنیم.
نظر کاربران
فقط به فکر سو استفاده کردنید