این روزهای وین به روایت تصویر
هوا سرد است اما مذاکرات، گرم؛ تنها دو روز دیگر تا مشخص شدن سرنوشت تلاشهای صورتگرفته در یک سال گذشته برای حل و فصل موضوع هستهای باقی مانده و سفیران قلم و تصویر این سوی درها منتظرند تا نتایج تاریخیترین مذاکرات یک دهه اخیر برایشان رمزگشایی شود.
اینجا، صبر برای روشن شدن نتیجه مذاکرات به سرآمده و رقابت سنگینی هم میان رسانهها برای انتقال تحولات و رویدادهای مذاکرات وجود دارد. شاید اولینبار باشد که برای پوشش خبری مذاکرات هستهای، حدود ۷۰ خبرنگار، عکاس و تصویربردار تنها از رسانههای داخلی ایران به وین آمدهاند.
در وین، حوالی هتل کوبورگ، فضا امنیتی است، با این وجود، رفت و آمدها آسان است و مردم اتریش که ظاهراً به میزبانی این گونه مذاکرات عادت کردهاند، چندان توجهی به اتفاقات داخل این هتل نشان نمیدهند.
این میان در حال ثبت برخی لحظات و تصاویر هستم که شاید روزی در سالهای بعد برایم یادآور این روزها و شبهای انتظار در وین باشد.
۱- لوران فابیوس؛ معروف به پلیس بد.
وزیر خارجه فرانسه ظهر روز جمعه برای دیدار با محمدجواد ظریف و همتای آمریکایی خود که در وین و هتل کوبورگ - محل مذاکرات ایران و ۱+۵ - به سر میبرند وارد این شهر شد. از آنجایی که فرانسه در همسایگی اتریش قرار دارد، رفت و آمد مقامات فرانسوی و اتریشی به کشورهای یکدیگر در مدت زمانی کوتاه و سریع قابل انجام است. فابیوس در کمتر از یک ساعت خود را به وین رساند.
فابیوس از مذاکرات ژنو ۲ برای ایرانیان بیشتر شناخته شد. مخالفت او با توافق اولیه و در حالی که همهچیز برای توافق در ژنو ۲ آماده بود توافق را به تأخیر انداخت و مقصر این امر نه تنها از سوی رسانههای ایرانی بلکه از سوی رسانههای خارجی نیز فابیوس معرفی شد. در عین حال او اولین وزیری بود که در ژنو ۳ از محل مذاکرات خارج شد و با نشان دادن انگشت شصت خود به نشانه مثبت بودن امور، از صورت گرفتن توافق خبر داد. در این عکس او در حال حرکت به سمت هتل کوبورگ بعد از صحبت کوتاهی است که با خبرنگاران حاضر در محل داشت.
۲- پشت هتل
این خودروها، خروج جان کری وزیر خارجه آمریکا از درِ پشتی هتل کوبورگ را نشان میدهند. وزیر خارجه آمریکا عصر چهارشنبه هفته گذشته وارد وین شد و در حالی که خبرنگاران و رسانهها در مقابل درِ اصلی هتل کوبورگ انتظار وی را میکشیدند، او از درِ پشتی وارد شد و همچنین هنگام خروج از همان مسیر هتل را ترک کرد. با اطلاع از این موضوع، پشت هتل منتظر ایستادم اما محافظان و پلیس وین اجازه نزدیک شدن به خودروها را ندادند.
۳- هاموند
فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس در سمت چپ عکس دیده میشود. او بیش از رسانههای دیگر، در مقابل رسانههای انگلیسی ایستاد و به معدود پرسشهایی پاسخ داد.
۴- افخم
این مرضیه افخم است؛ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان که حضورش به عنوان یک زن در هیأت ایرانی مورد توجه واقع شده است. او در دومین روز مذاکرات در هتل ماریوت در نزدیکی هتل کوبورگ که محل استقرار اعضای هیأتهای مذاکرهکننده دو طرف نیز هست، در جمع خبرنگاران ایرانی روند مذاکرات را تشریح میکند.
۵- لوستر.
فضای داخل چادر خبرنگاران که به طور موقت و برای دهمین دور مذاکرات تهیه شده، فضای بزرگی است و به علت تاریکی و فعالیت خبرنگاران تا ساعتهای پایانی شب، این فضا به نور مناسب نیاز دارد. دو لوستر به طور کامل این فضا را روشن کرده است که نه تنها شب، بلکه روزهای بارانی و ابری نیز روشن هستند. شکل این لوسترها در نوع خود جالب توجه است.
۶- چادر
این چادر بزرگی است که به همراه سه چادر دیگر، محل استقرار دوربینهای تلویزیونی است. یکی از آنها متعلق به دوربین شبکه تلویزیونی سیانان است که مقابل چادر و روبهروی ورودی اصلی هتل کوبورگ قرار دارد.
اقدام وزارت خارجه اتریش در قرار دادن این چادر مقابل هتل از اینروست که نبض مذاکرات برای یک هفته در این هتل میزند؛ بنابراین تجهیزات کامل یک پرسسنتر (press center) از جمله امکان تلفن، فکس، اینترنت پرسرعت برای انتقال تصاویر و چای و قهوه را به اینجا منتقل کرده است.
۷- زیر چادر
این عکس، فضای داخلی چادر خبرنگاران را نشان میدهد. حدود ۲۰۰ خبرنگار، عکاس، تصویربردار، تحلیلگر سیاسی و رسانهای برای پوشش خبری و تصویری مذاکرات هستهای در آخرین دور به وین آمدهاند.
۸- نفاق
حضور تعداد معدودی از اعضای منافقین از روز نخست مذاکرات در نزدیکی هتل کوبورگ، سوژه خبری برخی رسانههای خبری بوده است. این حضور اندک، حتی از سوی برخی رسانههای خارجی نیز نمایشی و بیاهمیت عنوان شد.
ارسال نظر