معرفی نامزدهای اولین جایزه «مارکز»
اسامی پنج نویسنده به عنوان راهیافتگان به مرحله نهایی نخستین دوره برگزاری جایزه داستان کوتاه «گابریل گارسیا مارکز» اعلام شد.
نویسندگانی از آرژانتین، شیلی، اسپانیا و مکزیک به عنوان نامزدهای نهایی جایزه مجموعه داستان کوتاهی که به نام گابریل گارسیا مارکز، نویسنده «صد سال تنهایی»، راهاندازی شده، با هم رقابت میکنند.
برنده این جایزه ادبیات داستانی آمریکایی - اسپانیایی روز بیست و یکم ماه جاری میلادی معرفی خواهد شد. «کارولینا براک» آرژانتینی با کتاب «دیگری»، «هکتور مانجارز» از مکزیک با «دیشب در کوهستان خوابیدم» و «اسکار سیپان» اسپانیایی با اثری به نام «ای کاش صدای لئونارد کوهن را داشتم تا از تو میخواستم بروی» سه نویسنده راهیافته به این فهرست هستند.
دیگر نویسنده آرژانتینی که نامش در لیست برگزیدگان نهایی جایزه «مارکز» به چشم میخورد، «گیلرمو مارتینز» است که مجموعه داستان «شادی زننده» را به نگارش درآورده است.
آخرین رقیب این چهار داستاننویس «آلخاندرو زامبرا»، نویسنده «مدارک من» از شیلی، است.
داوران جایزه ادبی «مارکز» از کشورهای اسپانیا، مکزیک، آرژانتین، کلمبیا و السالوادور هستند. برگزارکنندگان این جایزه ادبی اعلام کردند: اولین دوره با رجوع به خلاقیت ادبی و دنیای نشر اسپانیولیزبان برپا میشود و هدف آن گسترش میراث داستاننویسانی چون «خورخه لوییس بورخس»، «خوآن رولفو»، «خولیو کورتاساز» و «گابریل گارسیا مارکز» است. این جایزه راهاندازی شده تا به «سنگ محکی در حوزه خلق آثار ادبی در دنیای نشر زبان اسپانیولی» بدل شود.
به گزارش میلنیو، اعضای هیأت داوران ۱۲۳ کتاب داستان را که در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده برای معرفی این پنج نویسنده برگزیده، مورد بررسی قرار دادند. برنده جایزه «گابریل گارسیا مارکز» مبلغی ۱۰۰ هزار دلاری را در ۲۱ نوامبر دریافت خواهد کرد.
این جایزه برای بزرگداشت نام خالق «پاییز پدرسالار» به صورت سالانه به کتاب داستان کوتاهی تعلق میگیرد که در اصل به زبان اسپانیولی نوشته شده باشد.
گابریل گارسیا مارکز از بزرگترین چهرههای ادبیات اسپانیولیزبان و آمریکای لاتین بود که در سال ۱۹۸۲ به جایزه نوبل ادبیات دست یافت. گابو به عنوان پیشتاز سبک «رئالیسم جادویی» شهرت داشت.
«صد سال تنهایی» که نمونه بارز رئالیسم جادویی است، معروفترین اثر مارکز محسوب میشود. «پاییز پدرسالار»، «عشق سالهای وبا»، «خاطره دلبرکان غمگین من» و «گزارش یک مرگ» از دیگر رمانهای معروف این نویسنده هستند که آثارش تا کنون به بسیاری از زبانها ترجمه شدهاند.
ارسال نظر