۱۴۹۵۴۸۵
۶۳۲
۶۳۲
پ

پس‌لرزه حضور همزمان ظریف و جلیلی در تلویزیون

سعید جلیلی، نماینده‌ای از جریان موسوم به «مخالف مذاکره و تعامل با نظام بین الملل» و محمدجواد ظریف، نماد سیاست خارجی مبتنی بر دیپلماسی و تعامل با نظام بین‌الملل، هر دو در یک قاب تلویزیونی حاضر شدند تا درباره شخصیت و جایگاه سید حسن نصرا... سخن بگویند.

روزنامه خراسان نوشت: در روز تشییع باشکوه سید حسن نصرالله،  رسانه ملی یکی از هوشمندانه‌ترین تصمیمات خود را اتخاذ کرد و با دعوت از چهره‌هایی با رویکردهای متنوع، به‌ویژه سعید جلیلی و محمدجواد ظریف، فضایی برای تحلیل ابعاد شخصیتی، سیاسی و مبارزاتی سید مقاومت فراهم ساخت.

5863973

این اقدام در شرایطی که اختلافات عمیق سیاسی، فضای عمومی را دربر گرفته، می‌توانست الگویی برای ایجاد زبان مشترک در میان جناح‌های مختلف باشد. اما واکنش‌های پس از این برنامه، نشان داد که برخی جریان‌ها همچنان اختلاف و تقابل را به وحدت و همگرایی ترجیح می‌دهند. 

دیالوگ ملی در رسانه ملی

یکی از انتقادهای اساسی به رسانه ملی، یک‌سویه بودن آن و انعکاس نیافتن دیدگاه‌های متنوع بود. اما این بار، صداوسیما تلاش کرد در بزنگاهی تاریخی و روز تشییع یکی از بزرگ ترین رهبران تاریخ مقاومت از این الگو فاصله بگیرد و بستری برای گفت‌وگوی دو اندیشه سیاسی فراهم کند که در سیاست داخلی و خارجی، در دو قطب کاملاً متضاد قرار دارند. سعید جلیلی، نماینده‌ای از جریان موسوم به «مخالف مذاکره و تعامل با نظام بین الملل» و محمدجواد ظریف، نماد سیاست خارجی مبتنی بر دیپلماسی و تعامل با نظام بین‌الملل، هر دو در یک قاب تلویزیونی حاضر شدند تا درباره شخصیت و جایگاه سید حسن نصرا... سخن بگویند. 

این تصمیم، اقدامی نادر در رویکرد رسانه ملی بود که می‌توانست سرآغاز شکل‌گیری یک الگوی جدید در سیاست های رسانه ملی باشد؛ الگویی که بر ایجاد «دیالوگ ملی» استوار است و به جای برجسته‌سازی تقابل‌های جناحی، به سمت تقویت نقاط مشترک حرکت می‌کند. در شرایطی که موضوع مقاومت، عامل هم‌افزایی میان جناح‌های سیاسی کشور محسوب می‌شود، این اقدام می‌توانست به یک مدل رسانه‌ای در مدیریت تضارب آرا تبدیل شود. اما واکنش‌های پس از این برنامه، نشان داد که هنوز برخی جریان‌ها، حتی در چنین موضوعی، بیش از آن که به منافع کلان ملی بیندیشند، درگیر اولویت‌های جناحی و رقابت‌های سیاسی هستند. 

 واکنش‌های جناحی؛ از تخریب تا مصادره به مطلوب

برخلاف انتظار، این اقدام رسانه‌ای نه‌تنها مورد حمایت گسترده قرار نگرفت، بلکه زمینه‌ساز موجی از حملات و تخریب‌ها از سوی هر دو جناح شد. در یک‌سو، جریان رسانه‌ای وابسته به طیف‌های تندروی اصولگرا، حضور محمدجواد ظریف را در رسانه ملی برنتافت و با حمله‌ای سازمان‌یافته، او را به عنوان «نیروی آمریکایی» معرفی کرد. خط اصلی این حملات از سمت رسانه رجانیوز  شروع شد. در سوی دیگر، برخی رسانه‌های مقابل نیز، دعوت از سعید جلیلی را زیر سؤال بردند و از رسانه ملی انتقاد کردند. 

این واکنش‌ها، بار دیگر نشان داد که برای برخی جریان‌های سیاسی، اولویت اصلی نه منافع ملی، نه ترویج گفتمان مقاومت و نه وحدت سیاسی، بلکه تداوم منازعات جناحی است. در حالی که انتظار می‌رفت این برنامه، به‌عنوان الگویی برای کاهش شکاف‌های سیاسی و رسانه‌ای کشور مطرح شود، اما برخی باندهای سایبری که منافع خود را در استمرار قطب‌بندی‌های سیاسی می‌بینند، آن را به ابزاری برای تشدید اختلافات بدل ساختند. 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج