۱۴۹۳۵۰۴
۱۷ نظر
۱۰۰۶
۱۷ نظر
۱۰۰۶
پ

روسیه عامل گرانی خوراکی پرمصرف مردم ایران شد

بازار کره ماه‌هاست که دچار کمبود شده و نوسان قیمت آن نیز ادامه دارد. به گفته علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، عامل اصلی این وضعیت در بازار و قیمت کره صادرات بی‌رویه است.

تجارت نیوز: بازار کره ماه‌هاست که دچار کمبود شده و نوسان قیمت آن نیز ادامه دارد. به گفته علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، عامل اصلی این وضعیت در بازار و قیمت کره صادرات بی‌رویه است.

Capture

در ماه‌های اخیر، قیمت کره در بازار ایران به طرز قابل توجهی افزایش یافته که این موضوع نگرانی فعالان حوزه لبنیات و مصرف‌کنندگان را برانگیخته است. این وضعیت درحالی است که تولید کره همچنان در سطح بالایی قرار دارد و مشکلی از نظر تأمین این محصول در بازار وجود ندارد. اما عواملی نظیر افزایش قیمت شیرخام، افزایش هزینه‌های بسته‌بندی و تغییر در روند صادرات بر قیمت این محصول اثرگذار بوده‌اند. حال سوال اینجاست که این موارد چگونه بر افزایش قیمت کره در بازار تأثیر گذاشته‌اند؟

صادرات بی‌رویه عامل اصلی برهم خوردن تعادل بازار

درباره نحوه تأثیرگذاری صادرت بر افزایش قیمت کره، علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: دلیل اصلی افزایش قیمت کره، صادرات بی‌رویه است. از آنجایی که روسیه تحریم شده، کره مورد نیاز خود را از ایران تأمین می‌کند که این امر باعث ایجاد تنش در بازار شده است.

او ادامه داد: از آجایی که واحدهای تولیدی عمدتا شیر را از واحدهای پودری تهیه می‌کنند، می‌توانند به آسانی و با قیمت بهتر کالای خود را به روسیه صادر کنند. در چنین شرایطی، سرانه مصرف لبنیات هم در کشور کاهش می‌یابد و چون صادرات کره با قیمت بالاتری انجام می‌شود، بنابراین قیمت این محصول در بازار هم باید با همان قیمت صادراتی محاسبه شود

شیر خام کشور صرف تولید کره و شیرخشک می‌شود

ظفری درباره وضعیت تولید عنوان کرد: در حال حاضر بخش عمده‌ای از شیرخام کشور صرف تولید کره و شیرخشک می‌شود. عامل اصلی ایجاد این روند، کاهش سرانه مصرف لبنیات به دلیل افزایش قیمت محصولات لبنی است.

وی افزود: این یک روند عادی نیست که بتوان به‌راحتی از آن آمار دقیق به دست آورد. در شرایط فعلی، سرانه مصرف لبنیات روز‌به‌روز کاهش می‌یابد، ولی صادرات شیرخشک و کره همچنان روند صعودی دارند.

شیرخام با چه نرخی به فروش می‌رسد؟

ظفری درباره تأثیر افزایش قیمت شیرخام بر افزایش قیمت لبنیات تصریح کرد: بی‌شک یکی از عوامل افزایش قیمت کره، رشد قیمت شیرخام است. چراکه در حال حاضر شیرخام خارج از قیمت مصوب به فروش می‌رسد.

او ادامه داد: واحدهایی که صادرات کره انجام می‌دهند، شیر خام را با قیمت بالا تهیه می‌کنند. در چنین شرایطی، دامداران هم نسبت به بازار داخلی بی‌توجه هستند و یازار خارجی را اولویت قرار داده‌اند. درحال حاضر دامداران شیرخام را با قیمت 21 هزار تا 22 هزار تومان در اختیار کارخانه‌ها و حتی مصرف‌کننده قرار می‌دهند.

این فعال صنفی درباره احتمال کاهش قیمت کره و به تعادل رسیدن بازار اظهار کرد که فعلا به نظر نمی‌رسد که قیمت کره کاهش پیدا کند.

او درباره اقدامات دولت برای کنترل بازار این محصول توضیح داد: تنها اقدام بازدارنده دولت وضع عوارض بوده و به جز این مورد اقدامی صورت نگرفته است.

دولت نظارتی بر بازار ندارد

رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، درباره وضعیت بازار لبنیات به‌ویژه کره پیش‌بینی کرد: در حال حاضر این تنش در بازار وجود دارد. زمانی که به قیمت مصوب توجهی نمی‌شود و دولت هم نظارتی بر فروش شیرخام ندارد، مسلما چنین اتفاقی رخ می‌دهد.

او اضافه کرد: تقاضا در آن سوی مرزها روبه افزایش است. تقاضای زیاد و قیمت بالا، باعث شده تا دامدار هم شیرخام را با قیمت بالا به فروش برساند که خروجی این شرایط، کاهش سرانه مصرف و برهم خوردن تعادل در بازار است.

هیچ برنامه‌ای برای کنترل بازار وجود ندارد

ظفری برای بهبود وضعیت بازار پیشنهاد داد: تا کنون هیچ جلسه، مذاکره یا نشستی برای کنترل بازار برگزار نشده است. وزارت جهاد و وزارت بازرگانی تا به امروز هیچ برنامه‌ای برای کنترل بازار ارائه نکرده‌اند.

وی گفت: پیشنهاد می‌شود که جلساتی با حضور تشکل‌ها برگزار شود تا با وضع قوانین و مصوباتی جلوی صادرات بی‌رویه گرفته شود و بتوان بازار را کنترل کرد.

براساس این گزارش، بازار کره ماه‌هاست که با نوسان‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند که عامل اصلی این شرایط صادرات بی‌رویه و فروش شیرخام خارج از نرخ مصوب است. تا زمانی که دولت و نهادهای مربوطه نسبت به کنترل بازار و صادرات اقدام نکنند، قطعا این وضعیت هم ادامه می‌یابد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • خوش ی بین

    علت گرانی کالاها در ایران نبود مدیریت وصادرات بی رویه کالها میباشد که دولت محترم باید نظارت کامل بر بازار و عرضه کالهای مورد نیاز جامعه داشته باشد ‌واگر مازاد بود مجوز صادرات را صادر فرماید چون مثلی است معروف چراغی که به منزل حلال است به همسایه حرام است ۰۰۰۰۰

  • ..

    در باره بلوک شرق مطلب بنویسید.
    آن زمان که کشورهای شرق اروپا توسط شوروی استثمار می شدند.
    این خوی استثماری را اکنون روسیه با کشورهای دوست خود انجام می دهد.
    واگر دولتها نیز سر سپرده باشند وای بحال آن مردم

  • بهروز

    لعنت خدا بر بانیان بی وجدان و بیشرف که اجازه صادرات میدن بدون برسی و نظارت در بازار

  • بت شکن

    آخه وقتی بحث صادرات پیش میاد این معنی تداعی پیدا میکند که یک کشور مازاد بر مصرف داخلی را میبایست صادر کند نه اینکه خودش نیاز داشته باشه و محصولاتش را صادر کند و کشور را در مضیقه قرار دهند بخاطر سود بیشتر به هر نحو که باشد حالا این سود حاصل از صادرات چه دولتی باشد و چه شخصی که در اینجا فقط دودش در چشم مصرف کنند داخلی میرود معنی صادرات را در کتاب اقتصاد دوره دبیرستان سال ۶۲ به ما یاد دادند و این هنوز در یاد و خاطره دهه چهلی ها که اون زمان دیپلم گرفته اند هست

  • خوش ی بین

    علت گرانی کالاها در ایران نبود مدیریت وصادرات بی رویه کالها میباشد که دولت محترم باید نظارت کامل بر بازار و عرضه کالهای مورد نیاز جامعه داشته باشد ‌واگر مازاد بود مجوز صادرات را صادر فرماید چون مثلی است معروف چراغی که به منزل حلال است به همسایه حرام است ۰۰۰۰۰

  • بت شکن

    آخه وقتی بحث صادرات پیش میاد این معنی تداعی پیدا میکند که یک کشور مازاد بر مصرف داخلی را میبایست صادر کند نه اینکه خودش نیاز داشته باشه و محصولاتش را صادر کند و کشور را در مضیقه قرار دهند بخاطر سود بیشتر به هر نحو که باشد حالا این سود حاصل از صادرات چه دولتی باشد و چه شخصی که در اینجا فقط دودش در چشم مصرف کنند داخلی میرود معنی صادرات را در کتاب اقتصاد دوره دبیرستان سال ۶۲ به ما یاد دادند و این هنوز در یاد و خاطره دهه چهلی ها که اون زمان دیپلم گرفته اند هست

  • بدون نام

    بی عرضه گی وزارت جهاد وکشاورزی در صادرات هست این وزرای بی کفایت باید عزل بشن

  • چغندر

    ارزانی هست

  • محمد رضا

    اولا چه صادر بشه وچه نشه....هرچیزی که توایران گرون بشه...دیگه محاله به قیمت قبل برگرده....پس بهتره بخریم وبخوریم وزیاد .........

  • حقیقت

    روسیه عامل بدبختی ایرانه نه امریکا

  • بدون نام

    کره ۱۰۰گرم تو همین چندماه اخیر ۳۸ت و۴۸ت و ۶۰ت والانم شد ۶۳ت

  • نظام

    بیشتر مشکلات کشور به خاطر نبود نظارت سازمان‌های مسول هست

  • بی نام

    کشاورزان. اول مایحتاج یک ساله ی خودشان را بر میدارند بعد مازاد آن را میفروشند. ما برعکس از شکم مردم خودمان می‌زنیم تا به دیگران بدهیم.

  • بینوا

    بااین وضعیت بهترین کاربرای مردم تحریم همه جانبه هست چون صادرات کالاهای موردنیاز مردم استخوانهای مردم زیر گرانی خرد شده چند روز پیش سیر را کیلویی ۳۵۰هزار تومان خریدم

  • y m

    عامل اصلی تمامی اقلام خوراکی صادرات بی رویه است . مگه عامل گرانی سیب زمینی و گوجه‌فرنگی و ...صادرات نیست؟؟؟

  • بنده خدا

    شیر۲۲۰۰۰تومان می‌خرند پس چراماست دوکیلوی را۱۷۰۰۰۰تومان میفروشند بنظر شما این گران درگران فروشی نیست

  • سعید

    کره یه کالای وارداتی هست خود ایران کره مرغوب به اندازه نیاز ندارد از نیوزلند وهلند وارد میشه آگه الان بشه چون الان طعم کره ها عوض شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج