۱۴۹۱۵۲۰
۱۰۲۶
۱۰۲۶
پ

نزدیک‌ترین برخورد سوخو ۵۷ روسی با اف ۳۵ آمریکا

در رویدادی کم‌نظیر یک فروند سوخو ۵۷ روسیه برای شرکت در نمایشگاه هوایی «Aero India» مقابل یک فروند اف ۳۵ آمریکایی قرار گرفت. این رویداد در اوج رقابت ژئوپولتیک آمریکا و روسیه بر سر رابطه دفاعی با هند روی می‌دهد.

خبرآنلاین: در رویدادی کم‌نظیر یک فروند سوخو ۵۷ روسیه برای شرکت در نمایشگاه هوایی «Aero India» مقابل یک فروند اف ۳۵ آمریکایی قرار گرفت. این رویداد در اوج رقابت ژئوپولتیک آمریکا و روسیه بر سر رابطه دفاعی با هند روی می‌دهد.

1956029_239

هند از دیرباز در زمینه دفاعی با روسیه شراکتی گسترده داشته است و بخش عمده‌ای از جنگنده‌های نیروی هوایی هند همچون سوخو ۳۰ ساخت روسیه هستند. گفته می‌شود که هند در حال برنامه‌ریزی برای خرید بیش از یکصد جنگنده چند منظوره جدید است و در این میان گزینه‌هایی چون اف ۳۵ یا سوخو ۵۷ می‌توانند مد نظر باشند.

 سوخو ۵۷ فلون نخستین جنگنده نسل پنجم روسی است که سال ۲۰۱۰ برای نخستین بار به آسمان پرید و از سال ۲۰۲۰ عملیاتی شد. این جنگنده مدعی ترکیب چالاکی و مانورپذیری با ویژگی‌های نسل پنجم چون پنهانکاری است. فلون در نبردهای هوایی نزدیک که چالاکی به پنهانکاری ارجحیت دارد، این جنگنده حرف اول را خواهد زد.

در سوی دیگر اف ۳۵ لایتنیگ قرار دارد که نخستین بار سال ۲۰۰۶ به آسمان پرید و از سال ۲۰۱۵ به خدمت گرفته شد. در این جنگنده بر خلاف همتای روس تاکید اصلی بر ویژگی پنهانکاری و جنگ شبکه محور است.

جنگنده‌هایی از شرق و غرب

اف ۳۵ جنگنده کوچک‌تری است که و با طول ۱۵.۷ متر و طول بال ۱۰.۷ متری مقابل سوخو ۵۷ قرار می‌گیرد که ۱۹.۸ متر است و طول بال ۱۴.۱ متری دارد.

در حداکثر سرعت برتری با سوخو ۵۷ است که به بیشینه سرعت ماخ ۲ می‌رسد در حالی که حداکثر سرعت اف ۳۵ چیزی حدود ۱۹۳۰ کیلومتر بر ساعت است. نیروی پیشران سوخو ۵۷ را دو موتور «Saturn izdeliye ۳۰» تامین می‌کند و اف ۳۵ از یک موتور جت پرت‌اندویتنی «F۱۳۵ » نیرو می‌گیرد. 

 در این میان اف ۳۵ در زمینه فناوری حسگرها و قابلیت‌های جنگ‌ الکترونیک مجهزتر به نظر می‌رسد. در بخش پنهانکاری نیز اف ۳۵ با سطح مقطع راداری کوچک‌تر و پوشش پیشرفته از رقیب روس خود جلوتر است.

در بخش برد عملیاتی نیز برد با سوخو ۵۷ است که تقریبا ۳۵۰۰ کیلومتر برد دارد که در حالی برد جنگنده اف ۳۵ در نسخه A چیزی حدود ۲۲۰۰ کیلومتر است.

هر دو جنگنده محفظ داخلی حمل سلاح دارند و علاوه بر آن می‌توانند در حال لود کامل خارج از محفظه نیز به مهمات گوناگون مجهز شوند.

رو به رو شدن این دو جنگنده یکی از نکات جالب نمایشگاه هوایی «Aero India» هند است.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج