بهترین روش برای جلوگیری از حشرهزدگی حبوبات و خشکبار
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، با نگهداری حبوبات و خشکبار در محیط فریزر میتوان سبب نابودی حشرات و غیرفعال شدن لارو و تخم این حشرات شد. اما اگر محصول پس از مدتی از محیط فریزر خارج شود، احتمال فعالیت مجدد لارو و تخم حشرات در شرایط مساعد محیطی و حشره زدگی مجدد محصول دور از ذهن نیست.
عصرایران: دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی میگوید: اگر حبوبات و خشکبار دچار لارو زدگی و حشره زدگی شدید شوند و عملا نتوان این آفات و تخمها را از محصول جدا کرد باید محصول را دور ریخت چراکه میزان آفت زدگی در حدی است که به احتمال زیاد به کیفیت و ارزش تغذیه ای محصول نیز صدمه زده است.
البته شاید بتوان برای جدا کردن حشرات و لاروها، محصول را درون الکهای ریز با آب شستشو داد و سپس در معرض جریان هوا در مجاورت با نور خورشید خوب خشک کرد به گونه ای که رطوبت به خوبی از محصول جدا شود اما این اقدام نیز اصولا قابل توصیه و پیشنهاد نیست.
بعضا هم انجام اقدامات نادرستی از طرف برخی خانوادهها در هنگام حشره زدگی خشکبار و حبوبات دیده میشود که برای نابودی آفات، از برخی سموم آفت کش عرضه شده در عطاریها استفاده میکنند که اینکار نیز بسیار نادرست است زیرا احتمال نفوذ ترکیبات سمی آفتکشها به بافت محصول وجود دارد.
نگهداری ۴۸ ساعته در فریزر بیفایده است
در گذشته باور بر این بود که با نگهداری دو روزه حبوبات و خشکبار در دمای فریزر میتوان از حشره زدگی و لارو زدگی این نوع محصولات پیشگیری کرد. دکتر مویدنیا میگوید: با نگهداری حبوبات و خشکبار در فریزر میتوان سبب نابودی حشرات و غیرفعال شدن لارو و تخم این حشرات شد. اما اگر محصول پس از مدتی از محیط فریزر خارج شود احتمال فعالیت مجدد لارو و تخم حشرات در شرایط مساعد محیطی و حشره زدگی مجدد محصول دور از ذهن نیست.
چرا که سرمای فریزر ممکن است باعث نابودی حشرات بالغ شود اما تخم و لارو حشرات را احتمالا فقط غیرفعال کرده باشد. بنابراین قرار دادن ۴۸ ساعته حبوبات و خشکبار در محیط فریزر توصیه نمیشود مگر اینکه محصول به صورت دائم در محیط فریزر نگهداری شود.
یخچال چطور؟
با نگهداری خشکبار و حبوبات در محیط یخچال احتمال فعالیت حشرات و آفات و حتی میکروبها کم میشود اما باید بدانید که رطوبت یخچال میتواند شرایط را برای کپک زدگی احتمالی محصول فراهم کند ضمن اینکه نگهداری طولانی مدت مغزهای آجیلی در یخچال نه تنها میتواند به لحاظ رطوبت محیط یخچال سبب کپک زدگی احتمالی محصول شود بلکه بخش روغنی این مغزیجات در معرض اکسیداسیون قرار گرفته و روغن این مغزها هم دچار آسیب و برگشت طعم و تندی میشود مگر در ظرف یا بسته بندی مناسب و دربدار و در مدت زمان تعریف شده و نه چندان طولانی نگهداری شوند.
ضمنا مغزهای خارج شده از پوسته، مستعد جذب رطوبت و بوهای خارجی به خود هستند و هرچقدر سطح تماس این مغزها با محیط بیشتر باشد احتمال آلودگی میکروبی، کپک زدگی و آسیب پذیری روغن این محصولات بیشتر میشود. پس بهتر است مغزها با پوست و پوشش بیرونی شان نگهداری شوند و از خرد و آسیاب کردن آنها هم اجتناب شود. فراموش نکنیم که نگهداری طولانی مدت مغزیجات باعث افت ترکیبات آنتی اکسیدانی آنها هم میشود.
عمر نگهداری آجیلها
عمر نگهداری آجیلها در دمای اتاق از دمای یخچال و فریزر کمتر است و مغزهایی که بیش از چند ماه در دمای محیط و خصوصا در شرایط بسته بندی نامناسب نگهداری شوند کیفیت شان را از دست خواهند داد. پس تاکیدا برای نگهداری مغزها حتما به بسته بندی و شرایط دمایی نگهداری آنها توجه خاص داشته باشید تا کمتر در معرض عوامل محیطی مثل هوا، نور، رطوبت و گرما باشند و ترجیحا بهتر است به جهت بهره مندی بیشتر از خواص و مزه لذت بخش مغزها آنها را به اندازه نیاز از مراکز عرضه معتبر تهیه و مصرف کنید.
در مورد میوجات خشک هم اگر دچار حشره زدگی و لارو زدگی شدید هستند به دلیل افت کیفیت و ارزش تغذیه ای باید دور ریخته شوند. این میوهها اگر به صورت خانگی خشک شده باشند، چون میزان رطوبت کنترل شده ای ندارند در محیط یخچال احتمال کپک زدگی شان هم وجود دارد مگر در محیط فریزر نگهداری شوند.
نظر کاربران
اونقدری حبوبات نداریم که بمونه و حشره بزنه
این خانم دکتر کجاش نحوه دور کردن حشرات رو گفته
فقط گفته این کارها فایده ای نداره!!!
پس چه باید کرد؟؟؟
یکی از راه ها برای دفع حشرات استفاده از گل میخک خشک شده (خریدن از عطاری) و ریختن در بسته های پارچه های توری
یکی دیگه گوله های ورق آلومینیم
را لابه لای حبوبات گذاشتنه
و راههای دیگر ...
بقیه بگن
بهترین راه حل
خرید به اندازه ی نیاز
👍🏻
حبوبات کجا بود که حشره بزنه پنجاه تومن پنجاه تومن فقط برای مصرف روزانه خیلی وضع مالی خوبی برامون درست کردید