۱۴۵۹۷۷۱
۵۳
۵۳
پ

استفاده از مواد سیارکی برای تأمین غذای فضانوردان

پژوهشگران قصد دارند با تغذیه باکتری‌ها از مواد سیارکی (مواد بازیابی شده از سطح یک سیارک)، غذای فضانوردان را در سفرهای فضایی بلندمدت تأمین کنند.

خبرگزاری ایرنا: پژوهشگران قصد دارند با تغذیه باکتری‌ها از مواد سیارکی (مواد بازیابی شده از سطح یک سیارک)، غذای فضانوردان را در سفرهای فضایی بلندمدت تأمین کنند.

استفاده از مواد سیارکی برای تأمین غذای فضانوردان

گروهی از مهندسان و دانشمندان سیاره‌شناسی در مؤسسه اکتشافات زمین و فضا در دانشگاه وِسترن در کانادا احتمال می‌دهند بتوان با تغذیه باکتری‌ها از مواد سیارکی یک زیست‌توده خوراکی را رشد داد و برای مسافران فضا، غذا تولید کرد. زیست‌توده یک منبع تجدیدپذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست می‌آید.

پژوهش‌های قبلی نشان داد فضاپیماهایی که در آینده به بخش‌های دوردست منظومه شمسی یا فراتر از آن سفر می‌کنند، احتمالاً قادر نخواهند بود غذای کافی برای فضانوردان را با خود حمل کنند. چنین فضاپیماهایی محل مناسبی برای رشد (مواد اولیه) غذا هم نیستند.

در پژوهش جدید، پژوهشگران تولید خوراکی‌ از باکتری‌هایی را بررسی کردند که با تغذیه از مواد بازیابی‌شده از سطح یک سیارک نزدیک رشد می‌کنند.

این فکر زیاد هم جدید نیست؛ پژوهشگران در طرح دارپا (DARPA) روشی مشابه را برای استفاده از ظروف پلاستیکی حاوی غذای آماده برای میکروب‌هایی که تبدیل به زیست‌توده می‌شوند، بررسی کردند.

در یکی از پژوهش‌های قبلی، پژوهشگران دریافته بودند خرد کردن شهاب‌سنگ‌ها و استفاده از آن‌ها به عنوان کود برای میکروب‌ها باعث می‌شود میکروب‌ها مواد کربنی را مصرف و در نتیجه رشد کنند؛ این یافته نشان می‌دهد حیات اولیه روی زمین احتمالاً به همین شکل حفظ شده است.

پژوهشگران سپس بررسی کردند چه مقدار ماده سیارکی برای تأمین نیاز غذایی فضانوردان در سفرهای طولانی لازم است. آن‌ها از سیارک بنو (Bennu) به عنوان معیار خود استفاده کردند. این سیارک از ماده‌ای ساخته شده است که میکروب‌ها می‌توانند آن را بخورند. پژوهشگران دریافتند اگر میکروب‌ها کل سیارک بنو را مصرف کنند، می‌توان از آن برای تولید غذای کافی برای یک فضانورد به مدت ۶۰۰ سال در بدترین حالت و ۱۷ هزار سال در بهترین حالت استفاده کرد.

پژوهشگران معتقدند فکر استفاده از سیارک‌ها به عنوان کود برای تولید زیست‌توده هنوز در مراحل اولیه خود است. آن‌ها خاطرنشان می‌کنند برای اطمینان از سمی نبودن و خوش‌طعم بودن چنین زیست‌توده‌ای باید آزمایش‌های زیادی روی آن انجام شود؛ ضمن اینکه ترکیب متفاوت سیارک‌ها چالش‌های بیشتری را به همراه خواهد داشت.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج