عوارض مصرف زیاد الکترولیتها چیست؟
الکترولیتها مواد معدنی ضروریاند که برای عملکردهای مختلف بدن از جمله انقباضهای عضلانی، عملکرد سلولهای عصبی و تعادل مایعات بسیار مهماند.
زندگی سلام: الکترولیتها مواد معدنی ضروریاند که برای عملکردهای مختلف بدن از جمله انقباضهای عضلانی، عملکرد سلولهای عصبی و تعادل مایعات بسیار مهماند. با این حال مصرف بیش از حد الکترولیتها میتواند آثار منفی بر بدن داشته باشد.
به چه میزان الکترولیت نیاز داریم؟
مقدار الکترولیتهایی که نیاز دارید، بسته به عوامل مختلف مانند سن، جنس، سطح فعالیت و سلامت کلی متفاوت است. بزرگسالان سالم باید روزانه ۱۵۰۰ تا دوهزار و ۳۰۰ میلیگرم سدیم، دوهزار و ۶۰۰ تا سه هزار و ۴۰۰ میلیگرم پتاسیم، ۳۱۰ تا ۴۲۰ میلیگرم منیزیم و هزار تا هزار و ۲۰۰ میلیگرم کلسیم مصرف کنند. این میزان الکترولیت را میتوان از طریق یک رژیم غذایی متعادل حاوی میوه، سبزی، غلات کامل و پروتئینهای بدون چربی تامین کرد.
آیا به نوشیدنیهای مکمل الکترولیت نیاز دارید؟
با وجود آنکه نوشیدنیها و مکملهای الکترولیتی (که اخیرا به آن ها نوشیدنی ورزشی هم می گویند) به آبرسانی و بالا بردن سطح انرژی بدن کمک میکند، برای همه ضرورت ندارد. اگر فعالیت بدنی شدید و طولانیمدت همراه با تعریق زیاد دارید، میتوانید از نوشیدنیهای الکترولیتی برای جایگزین کردن مواد معدنی از دسترفته بهرهمند شوید. همچنین، اگر بیماریهای خاصی مانند بیماری کلیوی، اختلالهای تیروئید و نارسایی قلبی دارید که بر تعادل الکترولیتها تاثیر میگذارد، احتمال دارد پزشک به شما توصیه کند مکملهای حاوی الکترولیت مصرف کنید. اما برای فردی معمولی که رژیم غذایی متعادلی دارد، مصرف نوشیدنیها و مکملهای الکترولیتی معمولا ضرورتی ندارد؛ زیرا میتواند الکترولیتهای کافی را از خوردن غذاهای کامل و نوشیدن آب به دست آورد.
خطرات مصرف بیش از حد الکترولیت
برخی علایم عمومی و شایع آن عبارتاند از: حالت تهوع، خستگی، لرزش، اسهال، تورم، ضعف، گیجی، سردرد، یبوست، دلدرد، گرفتگی عضلات و اختلال ضربان قلب (آریتمی قلبی). هر الکترولیت مجموعه علایم و نشانههای خاص خود را دارد اما این علایم معمولا همپوشانی دارند و به همان نتیجه فقدان تعادل الکترولیتها منجر میشوند. به همین دلیل مهم است که به علایم و نشانههای مصرف بیش از حد الکترولیتها مانند تشنگی زیاد، کمآبی، ضعف عضلانی، گرفتگی عضلات، تهوع، استفراغ، ورم اندامها، تغییر در ضربان قلب، گیجی و فشار خون بالا توجه کنید. مصرف بیش از حد پتاسیم میتواند به تپش قلب، تنگی نفس، تهوع یا درد قفسه سینه منجر شود، در حالی که مصرف بیش از حد سدیم میتواند تهوع، استفراغ، ضعف عضلانی، تشنگی شدید و گیجی به دنبال داشته باشد. در صورت مصرف بیش از حد الکترولیت، باید فورا سراغ پزشک بروید. گاهی اوقات مایعات و برخی داروها به تعادل سطح مواد معدنی کمک میکنند اما بهترین و مطمئنترین راه برای رفع مسمومیت الکترولیت مراجعه به پزشک است.
ارسال نظر