۱۴۴۶۳۶
۹ نظر
۵۰۰۹
۹ نظر
۵۰۰۹
پ

چند نفر ثروتمند در ایران زندگی می کنند؟

بررسی های مرکز آمار ایران نشان می دهد، فاصله اولین دهک درآمدی با آخرین دهک درآمدی چیزی حدود سالی ۴۰ میلیون تومان است.

خبرآنلاین: بررسی های مرکز آمار ایران نشان می دهد، فاصله اولین دهک درآمدی با آخرین دهک درآمدی چیزی حدود سالی ۴۰ میلیون تومان است.

مینی بوس قدیمی پر است از دانش آموزان سال چهارم دبیرستانی در جنوب شرق تهران؛ جوان هایی ۱۷،۱۸ ساله که قرار است یک اردوی تفریحی را در ارتفاعات کُلک چال بگذرانند. در مینی بوس خبری از سر و صدای دختران دبیرستانی نیست، راننده برای میان بر زدن از کوچه های سبز و آرام شمال تهران می گذرد و بچه ها دو نفر دو نفر زل زده اند به شیشه ی کنار صندلی های شان.

شیشه هایی که از پشت آن نمای خانه های ویلایی مجللی پیداست، از آن خانه ها که حتی شاه زاده ی سوار بر اسب سفید رویای این دخترکان هم ندارد. دختری که پدرش جانباز است و همراه مادر و سه برادرش در واحد اجاره ای ۵۰ متری زندگی می کند، به دوست کنار دستی اش می گوید:«اگر این ها در این خانه ها زندگی می کنند، ما دقیقاً چه کار می کنیم؟!» سؤال او به جواب نمی رسد تا کمی بعد از پشت شیشه ی گوشی خودش به داخل این خانه ها و اعیانی تر از این ها خیره شود، جوان هایی حقیقی را که در صفحه ای مجازی سبک زندگی شان را به نمایش گذاشته اند، بی واسطه ببیند و بیشتر به زندگی و جوانی خودش شک کند؛ حیرت زده از فاصله ای بسیار فراتر از دو ساعتی که آن روز با مینی بوس از محله ی خودش تا محله ی آن ها در یک شهر طی کرده بود.

صفحه ی «بچه پول دارهای تهران» یا « Rich kids of Tehran» ۴ هفته پیش متولد و پس از آن که در شبکه های ماهواره ای معرفی شد روز به روز فالوِر یا دنبال کننده های بیشتری پیدا کرد، تا بیش از ۹۰ درصد دیگر از اقشار جامعه به تماشای زندگی آن ها در خانه ها و برج های آن چنانی بنشینند و از تهمت و ناسزا گرفته تا تعریف و تحسین نثارشان کنند. نیازی نبود منتقدان از فقیرترین ها و دهک های اول و دوم کشور باشند، جوان هایی که خانواده های شان در دهک های میانی جای می گیرند بیش ترین معترضان و منتقدان را تشکیل می دادند.

طبق گزارش مرکز آمار ایران ۶۶ درصد از خانواده های ایرانی در واحد های زیر ۱۰۰ متر زندگی می کنند که از این میزان ۲۲ درصد واحدی کمتر از ۶۰ متر دارند. به اعتقاد کارشناسان اجتماعی وقتی قاطبه ی متوسط جامعه برای اولین بار با نمایشگاه زندگی ۰.۲۷ درصد از دهک دهمی ها که وسعت خانه های آن ها بالای ۵۰۰ متر است مواجه می شوند، طبیعی است واکنش های منفی زیادی داشته باشند.در یکی از کامنت های این صفحه نوشته شده:«ثروت زیباست اما تنها زمانی که تقسیم شده باشد. انباشت ثروت، دزدیدن آن را موجه می کند. اگر باز پس گرفتن سهم ما از شما اسمش دزدی است پس ما دزدیم. آن‌چه که در دستان شماست ریشه در فلاکت چندین سال فشار و درد اقتصادی طبقات فرو دست و فراموش شده دارد.»

بچه پول دارها تنها عکس خانه های شان را برای اینکه به دنیا تصویر دیگری از ایران نشان دهند پست نکرده اند، از پورشه و هواپیمای شخصی گرفته تا ساعت های رولکس و غذاهای اشرافی و عجیب و غریب در نمایشگاه سبک زندگی شان خودنمایی می کرد. بانک مرکزی در سال ۹۰ گزارش داده بود که خانوارهای دهک دهم سالانه بیش از یک میلیون و ۴۰۲ هزار تومان و دهک اول ۳۴ هزار تومان برای فست فود خرج می کنند. این گزارش نشان می دهد پولدارترین قشر کشور ۴۱ برابر بیشتر از ضعیف‌ترین قشر برای رستوران و هتل هزینه می‌ کنند. طبیعی به نظر می رسد که با یک موج رسانه ای برنامه ریزی شده این تفاوت ها از محدود شدن در آمار و ارقام بی احساس خارج شود و احساس اکثریت متوسط را برانگیزد.

صفحه ی بچه پول دارها در یکی دو هفته ی اخیر پر بحث ترین موج شبکه های اجتماعی بود. در حالی که بسیاری از کاربران نقدهای تند و تیزی را روانه ی آن ها می کردند، بسیاری دیگر از افراد و به خصوص نخبگان اجتماعی در پست هایشان منتقدان را هدف می گرفتند و معتقد بودند نباید از دیدن خوشی و رفاه زندگی دیگران برآشفت، و ثروت مندی و در رفاهی بی درد زندگی کردن را مذموم دانست. افزایش روز به روز مخاطبان و منتقدان پول دارهای تهرانی تا جایی گسترش پیدا کرد که روز گذشته به فاصله ی کم تر از ۱۰ ساعت تعداد فالوِر یا دنبال کننده­ های آن از ۶۰ هزار به ۹۷ هزار و۵۰۰ نفر رسید.

درست در همان لحظه ها بود که اداره کننده یا اداره کننده های صفحه سریعاً به حذف ۱۹۰ پست خود دست زدند و وقتی به صفر رسید به انگلیسی پیام گذاشتند:«در حال حاضر این صفحه به دلیل حجم عظیم تبلیغات کاذب بسته شده» دلیل غیرموجه و تردید برانگیزی که آن ها تبلیغات کاذب نامیدند از سرمقاله ی روزنامه ی کیهان گرفته تا رسانه های معتبر خارجی را به خود اختصاص داده بود. رسانه هایی که معتقد بودند این عکس ها نشان می دهد تحریم ها زندگی تمام ایرانیان را با مشکل مواجه نکرده و برای بعضی ها اوضاع برعکس بوده است.

روزنامه ی نیویورک پست آمریکا نیز در گزارشی تصویری از این صفحه نوشته بود:« تصاویر مشابه است. فرقی نمی کند که در آمریکا باشی یا در ایران اگر جزء آن یک درصد " اولترا پولدارها" باشی زندگی ات در هر جای دنیا شبیه به هم است.» حالا موج مجازی این صفحه کمی فروکش کرده، اما حکایت واقعی شباهت بچه پول دارهای تهران به آمریکایی ها، و تفاوت هایی با فاصله های کهکشانی از هم شهری ها و هم وطنان خودشان، کسانی که از پشت شیشه ها نگاه شان می کنند، هم چنان باقی است.

بررسي هاي مرکز آمار ايران نشان مي دهد، فاصله اولین دهک درآمدی با آخرین دهک درآمدی چیزی حدود سالی ۴۰ میلیون تومان است. یعنی دهک اول که کم درآمد ترین گروه کشور محسوب می شود، به طور متوسط سالی ۴ میلیون و ۵۰۰ تومان درآمد دارد و دهک دهم که پردرآمدترین گروه است، سالی چهل و سه میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بدست می آورد.

البته دهک هشتم و نهم هم فاصله زیادی تا پردرآمدترین گروه دارند. به طوری که آنها، هر کدام به ترتیب با درآمد ۲۰ و ۲۵ میلیون تومانی در سال نصف دهک دهم درآمد به دست می آورند. با تقسیم درآمد آنها به ۱۲ ماه سال، تقریبا دهک هشتم و نهم، ماهی یک و نیم تا دو میلیون تومان بدست می آورند.

بررسي ها تاييد مي کند دهک دهم درآمدي که ثروتمندترين اقشار ايران را در دل خود جايي داده است، ۲ ميليون نفر جمعيت دارند. براين اساس ۲ درصد از جمعيت ايران را ثرتمندان تشکيل مي دهند. طي هفته هاي گذشته و پس از راه اندازي صفحات اجتماعي در فضاي مجازي، ۲ درصد جمعيت ايران به صدر اخبار آمده اند. ۲ درصدي که پيش از اين چندان تمايلي براي نمايش ثروت خود نداشتند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • کاربر

    این آمار کاملا اشتباست
    در حال حاضر متوسط دریافتی سالانه کارمندان دولت که قشر متوسط جامعه هستند حداقل 20 میلیون تومان است. که به هیچ وجه در دهک 8 یا 9 نمیگنجند.
    شاید با این درآمد بتوان آنها را در دهک 5 یا 6 قرار داد. در همین شهر تهران خانواده هایی هستند که با یک کسب و کار معمولی سالانه صد میلیون تومان درآمد دارند.

  • بیژن

    دهک که میفرمایید به تعداد نفرات خانواده است یعنی دهک دهم که سالی 44 میلیون درامد دارد اگر برای یک خانواذه 4 نفره حساب کنیم میشود سالی 176 میلیون ویا ماهی 14 میلیون تومان ، درامد خانواده .

  • صادق

    اين آمار كاملا اشتباهه
    چون حتي در شهرستانها كسي نميتونه با همون حقوق كارمندي سالي حدود 15 تا 20 ميليون زندگي كنه چه برسه به تهران
    و ثانيا دهك اول جامعه حتما بالاي ميليارد در سال درامد دارند چون تورم بالاست و فقط اگه يك ميليارد پول رو تو بانك بزار بانك محترم نزول بده و نزول بگير سالي 100 ميليون تومن بهت سود ميده

  • بدون نام

    یا واقعا بیسوادید یا فک میکنید مخاطبانتان بیسوادند/من خودم ماهانه یک میلیون درامد دارم مدیرم بیشتر از 5میلیون/ با حداقل اختلاف میشه سالی 48 میلیون/تازه من نصف حقوقمو میدم اجاره مدیرم از چند جای دیگه بلعکس پول درمیاره/حالا فک کن امثال من چچور زندگی میکنند و عدالت اجتماعی چقد رعایت میشه

  • رضا

    دهک دهم که پردرآمدترین گروه است، سالی چهل و سه میلیون و 580 هزار تومان بدست می آورد? تومان نه دلار

  • بدون نام

    یعنی چی ؟
    یعنی این هایی که بچه هاشون ماشین چند میلیاردی سوارن سالی 43 میلیون درآمدشون با بقیه فرق داره؟

  • بدون نام

    دهک دهم که پردرآمدترین گروه است، سالی چهل و سه میلیون و 580 هزار تومان بدست می آورد.!!!!! جوک گفتی ؟ سالی یا ماهی یا روزی یا ساعتی ؟

  • سعید سیاسی

    مخاطبان عزیز منظور از درامد 43میلیونی دهک 10نسبت درامد دهک 1به دهک 10است یعنی کمترین به بیشترین درامد .و2درصد امار درستی نیست چون ایران فقط 120000هزار مشاغل درجه1دارد که اگر تعدادشان را جمع کنیم میشود10میلیون نفر پردرامد.که اگر درصد بگیریم حدود15درصد را با اصطلاح پولدارها تشکیل میدهد.و فقط بحث درامد نیس.زیرا مثلا پدربزرگم بازنشسته است با حقوق 1200000ولی هرماه حدود43میلیون اجاره مستغلات میگیره.

  • مادر ایرانی

    احتمالا نسبت درامد به فرد هست وگرنه درامد خانواده با این ارقام جور در نمیاد؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج