۱۴۴۵۱۶
۱ نظر
۵۰۰۰
۱ نظر
۵۰۰۰
پ

دفاع تمام قد دیپلمات ایرانی از کیارستمی

پای یک دیپلمات دیگر هم به ماجرای عباس کیارستمی و ابراهیم حاتمی‌کیا باز شد.

خبرآنلاین: پای یک دیپلمات دیگر هم به ماجرای عباس کیارستمی و ابراهیم حاتمی‌کیا باز شد.

این بار سیدمحمد صادق خرازی سفیر پیشین ایران در فرانسه مطلبی را در صفحه فیس‌بوک خود نوشته و ضمن دفاع از عباس کیارستمی از فضای فعلی که باعث شده جای خاکریزها عوض شود انتقاد کرده است.

پیش از این دکتر علی اکبر ولایتی وزیر امورخارجه دولت‌های میرحسین موسوی و آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در گفت و گو با هفته نامه تماشاگران ضمن نقد صحبت‌های کیارستمی، دخالت وزارت امورخارجه در ماجرای انتخاب وفرستادن فیلم «طعم گیلاس» این کارگردان به جشنواره کن را رد کرده بود. مساله‌ای که مصطفی میر سلیم وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم آن را تایید کرد.

ابراهیم حاتمی کیا مدعی شده بود که وزارت امورخارجه به وزارت ارشاد فشار آورده و باعث رفتن فیلم «طعم گیلاس» به کن شده است.

خرازی که در زمان جنگ تحمیلی، معاون ستاد تبلیغات جنگ شورای عالی دفاع و عضو شورای عالی پدافند ملی بوده، معتقد است که اگر بسیاری در جبهه‌های جنگ از دین و مملکت خودمان دفاع کردند، کیارستمی و فرهیختگانی چون او برای اعتلای فرهنگی، از هنر ایران دفاع می‌کنند.

سفیر پیشین ایران در فرانسه که به فرهنگ و هنر علاقه بسیاری دارد و یکی از مجموعه داران شناخته شده هنر ایران است، دوستی و ارتباط نزدیکی با هنرمندان شناخته شده ایران دارد.

او در این نوشته با اشاره به دیدارش با عباس کیارستمی نوشته که «عباس اما این بار پژمرده بود. دل‌چرکین بود از آنچه در روزهای اخیر به نقل از او گفته و نوشته‌اند. گفت نمی‌داند چرا کسانی می‌خواهند پایش را از خاک پدری و خانه مادری‌اش ببرند. دلگیر بود از آن‌ها که با بدفهمی گفتارش، مهرش به استقلال و آزادی ایران را بد تعبیر کرده‌اند.»

اشاره خرازی به ماجرای انتشار فیلمی در فضای مجازی بود که در آن عباس کیارستمی درباره انتقادات حاتمی کیا از خودش صحبت می‌کرد و به نظری که مخاطبان یک سایت پای صحبت‌های حاتمی کیا گذاشته بودند اشاره می کرد. نظری که با نگاهی ضد جنگ نوشته شده بود.

انتشار این فیلم چند ماه پس از بیان این حرف‌ها از سوی کیارستمی، باعث شد تا برخی از چهره‌های هنری و سیاسی او را به ضدیت با دفاع مردم ایران در مقابل حمله رژیم بعث عراق متهم و خواستار برخورد با او شوند.

ابراهیم حاتمی‌کیا یکی از این چهره‌ها بود که در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر خواستار موضع گیری صریح دولت و شخص رئیس جمهور در برابر این سخنان شده و گفته بود که اگر دولت موضع نگیرد معنای آن نفاق است.

صادق خرازی اما در فیسبوک به سابقه آشنایی اش با کیارستمی اشاره کرده و نوشته:« همه آنان که او را می‌شناسند به وطن‌پرستی‌اش شهادت می‌دهند. به او که هیچ افتخاری را با ایرانی بودنش معاوضه نکرد. به او که هر جا می‌رود، دلش برای برگشتن به تهران پر می‌زند. حالا چگونه می‌توانند در باور و ارادت او به دفاع مقدس که حماسه ماندگار تاریخ معاصر ایران است، تردید روا دارند؟»

نماینده پیشین ایران در سازمان ملل متحد ریشه این درد را در عوض شدن جای سنگر‌ها می‌داند و می‌نویسد:« مساله اینجاست که همرزمان عزیز، سنگر را به درون مرز‌ها آورده‌اند و عده‌ای را این‌سو و عده‌ای را آن‌سوی سنگر می‌بینند. درد اینجاست که بر سر ارزش‌هایی که اجماعی ملی درباره آن وجود دارد و حتی مخالفان نظام هم بر ایثار جوانان مخلص این مملکت سر تعظیم فرود می‌آورند، دسته‌بندی‌هایی می‌کنند که طی آن مفاخر ملی و هنری این مملکت را به‌ناحق بی‌تفاوت به حماسه بزرگ دفاع مقدس ببینند.»

عباس کیارستمی در گفت و گویی تلفنی با حبیب احمدزاده نویسنده و مستند ساز که سابقه حضور در جبهه‌های جنگ را دارد، از این اتهامات تبری جسته و گفته بود که همه مدیون جوانانی هستند که از این دیار دفاع کرده اند.

خرازی در این نوشته که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های آنلاین داشت، نوشته:«هر سال در هفته دفاع مقدس عده‌ای از چهره‌های بزرگ و فرهیخته ملی را مستحق تهمت‌هایی می‌دانند که هیچ ایرانی، با هر دین و آیین و قومیتی، در بزرگداشت آنها تردیدی ندارد. پس چرا می‌خواهند افرادی را از جغرافیای ارزشی ایران به زور بیرون کنند؟ برای آنکه آنها را از جغرافیای انسانی ایران هم دور نگه دارند؟ اگر بسیاری در جبهه‌های جنگ از دین و مملکت خودمان دفاع کردند، کیارستمی و فرهیختگانی چون او برای اعتلای فرهنگی، از هنر ایران دفاع می‌کنند. سنگر‌هایمان را ببریم جای دیگری بنا کنیم و هموطنانمان را به هر شنیده ناقصی آن‌سوی سنگر نیندازیم. کیارستمی‌ها عزیزکرده نبودند، حقشان بود عزیزکرده شوند.»

او در ابتدای این نوشته اشاره‌ای هم به اصغر فرهادی و فیلم «جدایی نادر از سیمین» کرده است:« چه افتخاری از این بالا‌تر که سال‌هاست نام ایران در مجامع بزرگ سینمایی با عباس کیارستمی بلند آوازه شده است و چه شادمانی از این افزون‌تر که سینمای ایران شایستگانی چون اصغر فرهادی را نیز دارد که جهانی به ستایش «جدایی»‌اش نشست و با‌ همان «جدایی» راه وصل قلوب مردمان پیش گرفت؟»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • طغرل ایرادپرور

    چقد بدیم ابراهیم جان بی خیالمون شی؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج