۱۴۴۰۴۹۱
۵۰۵
۵۰۵
پ

آشتی فتح و حماس با وساطت چین

دو جناح رقیب فلسطینی "حماس" و "فتح" توافقنامه وحدت را با میانجیگری چین امضا کردند و دولت چین می گوید این دو جناح‌بر سر "دولت آشتی ملی موقت" توافق کرده‌اند.

عصر ایران: دو جناح رقیب فلسطینی "حماس" و "فتح" توافقنامه وحدت را با میانجیگری چین امضا کردند و دولت چین می گوید این دو جناح‌بر سر "دولت آشتی ملی موقت" توافق کرده‌اند.

به نقل از الجزیره، گروه های فلسطینی فتح و حماس توافقنامه "وحدت ملی" را در پکن و با وساطت چین امضا کرده اند که هدف آن حفظ کنترل فلسطینی ها بر غزه پس از پایان جنگ اسرائیل در غزه است.

"وانگ یی" وزیر امور خارجه چین گفت، این توافق که روز سه شنبه (امروز) پس از ۳ روز گفتگوهای فشرده در چین به امضا رسید، زمینه را برای "دولت آشتی ملی موقت" برای حکومت بر غزه پس از جنگ فراهم می کند. این توافقنامه توسط رقبای بلندمدت یعنی حماس و فتح و همچنین ۱۲ گروه فلسطینی دیگر امضا شد.

از راست: موسی ابومرزوق(مقام حماس)، وانگ یی (وزیر خارجه چین) و محمد العالول (مقام فتح)/ عکس: خبرگزاری فرانسه

آشتی فتح و حماس با وساطت چین

"موسی ابومرزوق" یکی از مقامات ارشد حماس در یک کنفرانس خبری در پکن گفت: "امروز ما توافق نامه ای برای وحدت ملی امضا می کنیم و می گوییم که راه تکمیل این مسیر وحدت ملی است."

ابومرزوق افزود: "ما در یک تقاطع تاریخی هستیم. مردم ما در تلاش برای مبارزه به پا خواسته اند."

آشتی بین حماس و فتح نقطه عطف کلیدی در روابط داخلی فلسطین خواهد بود.

 دو حزب سیاسی اصلی فلسطینی در سرزمین‌های فلسطینی از زمان آغاز درگیری در سال 2006 و پس از آن که حماس کنترل غزه را به دست گرفت، رقیب سرسختی بودند.

در آن سال حماس در انتخاباتی دموکراتیک پیروز شد، اما گروه فتح با پشتیبانی کشورهای غربی نتایج انتخابات را نپذیرفتند و گروه حماس پس از آن تنها در قلمرو نوار غزه دولت خود را تشکیل داد و در کرانه باختری دولت تحت نظر گروه فتح باقی ماند.

حماس که بر غزه حکومت می کند و حمله 7 اکتبر به اسرائیل را رهبری کرده ، از مقاومت مسلحانه در برابر اشغالگری اسرائیل حمایت می کند.
فتح کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین را در اختیار دارد که کنترل اداری جزئی بر کرانه باختری اشغالی را در دست دارد. این گروه طرفدار مذاکرات مسالمت آمیز برای دستیابی به یک کشور فلسطینی است.

طی سال های گذشته تمامی تلاش ها برای آشتی بین این دو جناح شکست خورده است.

 با این حال، با طولانی شدن جنگ غزه و همچنین مذاکرات اسرائیل و متحدانش، از جمله ایالات متحده، برای این که چه کسی می‌تواند پس از پایان جنگ بر غزه حکومت کند، دو گروه را به سمت آشتی متمایل کرده است تا پس از جنگ بتوانند کنترل نوار غزه را در قالب یک ائتلاف فلسطینی در دست بگیرند.

چین که به دنبال ایفای نقش میانجی در مناقشه است، پیش از این در ماه آوریل میزبان فتح و حماس بود.

"لین جیان" سخنگوی وزارت امور خارجه چین در آن زمان گفت، در این گفتگوها، این دو گروه "اراده سیاسی خود را برای دستیابی به آشتی از طریق گفتگو و مشورت ابراز کردند" و در "بسیاری از موضوعات خاص" پیشرفت داشتند.

در آخرین دور مذاکرات، "اسماعیل هنیه" رهبر سیاسی حماس و "محمود العالول" معاون فتح (معاون کمیته مرکزی فتح) حضور داشتند.

وزیر خارجه چین پس از امضای آنچه که از آن به عنوان "اعلامیه پکن" یاد می شود، گفت: "آشتی یک موضوع داخلی برای جناح های فلسطینی است، اما در عین حال، بدون حمایت جامعه جهانی نمی توان به آن دست یافت."

چین از لحاظ تاریخی با آرمان فلسطین همدل بوده و از راه حل دو کشوری برای مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت می کند.

"شی جین پینگ" رئیس جمهوری چین خواستار برگزاری "کنفرانس صلح بین المللی" برای پایان دادن به جنگ شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج