پشه آئدس، ۴۰ شهر ایران را آلوده کرد
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر داد که ۴۰ شهر ایران درگیر پشه آئدس شدهاند.
ایسنا: رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر داد که ۴۰ شهر ایران درگیر پشه آئدس شدهاند.
دکتر شهنام عرشی:
* هم اکنون ۴۰ شهر ایران درگیر پشه آئدس هستند.
* پشه آئدس چهار بیماری تب دانگ، تب زرد، چیکونگونیا و زیکا را ایجاد می کند که در حال حاضر هیچ کدام از این بیماری ها واکسن و درمان قطعی ندارند.
* تغییرات اقلیم و گرم تر شدن هوا در تخم گذاری و توسعه پشه آئدس و بیماری های منتقله از آن در دنیا موثر بوده است.
* همه گیری ایجاد شده از گونه اجیپتی پشه آئدس میتواند انفجاری باشد. مانند اپیدمی اخیر در کشور بنگلادش که موجب بستری شدن ۲۶۰۰ بیمار در یک روز شد. این وضعیت نشان میدهد تعداد مبتلایان در آن کشور هزاران هزار نفر بوده است.
* (با بیان این که در فرم شدید بیماری، مرگ و میر گزش پشه آئدس و بیماریهای منتقله از آن از یک تا ۱۰ درصد میتواند افزایش داشته باشد): وجود این پشه فقط یک مشکل بهداشتی نیست، بلکه در صورت عدم پیشگیری منشاء مشکلات دیگری نیز برای کشورها میشود. عوارض بیماریهای منتقله از این پشه نیز متفاوت است، به عنوان مثال بیماری زیکا موجب عقب ماندگی ذهنی در نوزادان می شود.
* (در خصوص تفاوتهای پشه آئدس و پشه آنوفل): پشه مالاریا شبها و در منزل خونخواری میکند؛ بنابراین زدن اسپری یا بستن پشه بند برای دفع آن مفید است؛ ولی پشه آئدس در روز و خارج از منزل و اوایل صبح و نزدیک غروب خونخواری میکند.
* (با توصیه به خارج نشدن از منزل در هنگام صبح و غروب در مناطق آلوده به پشه آئدس): کسانی که می خواهند در این مناطق رفت و آمد یا به این مناطق سفر کنند حتما لباس آستین بلند بپوشند. پشه آئدس به ویژه آئدس اجیپتی، علاقه زیادی به خونخواری از انسان دارد و اگر شرایط مساعد باشد، هر یک ساعت خونخواری کرده و در طول ۲۴ ساعت تعداد زیادی را مبتلا به بیماری می کند و همین مساله عامل همه گیری انفجاری این پشه است.
* در استان های شمالی کشور بیشتر پشه آئدس آلبوپیکتوس وجود دارد. از ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تاکنون ۱۴۹ مورد بیمار آئدس شناسایی شده اند که ۱۳۰ نفر از آنان از کشور امارات به ایران وارد شدند. پشه آئدس علاقه زیادی به محیط های سیاه مانند لاستیک های فرسوده خودروها در مناطق دپوی زباله ها دارد. تخم این پشه تا یک سال و نیم می تواند زنده بماند و در مکان های ماندابی تخم گذاری می کند و در صورت بارش مجدد باران تخم آن تکثیر می شود.
* پشههای مهاجم از طریق هواپیما، خودرو و کشتی به سایر کشورها قابل انتقال هستند. پشه آئدس هم اکنون جزایر جنوبی کشور مانند کیش، بندرلنگه، هرمز و قشم را آلوده کرده است.
* وقوع سیل در امارات موجب آلوده شدن گسترده این کشور به ویژه شهر دوبی به آئدس شد و هم اکنون تمام بیمارستان های این کشور درگیر بیماری بوده و هزاران بیمار از طریق این کشور وارد ایران شده اند.
* گسترش پشه و بیماری هایش اجتناب ناپذیر است اما فعالیت هایی نظیر بهسازی محیط، جمعیت پشه را کمتر می کند و احتمال آلوده شدن بیماران را کاهش داده و از وسعت همه گیری می کاهد. اگر دستگاه ها اقدامات لازم را انجام ندهند ممکن است در آن واحد با هزاران بیمار در همه گیری گسترده مواجه شویم.
* افرادی که دچار گزش شده و علائم بیماری همچون تب و بدن درد در آنان بروز می کند، باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
* آئدس استان های جنوبی کشور، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان را آلوده کرده است. در شمال کشور نیز استان گیلان آلوده شده و استان های مازندران و گلستان احتمال قریب به یقین آلوده می شوند. استان های دیگر به ویژه استان های همجوار این استان ها هم در معرض تکثیر و آلودگی آئدس قرار دارند ولی تا زمانی که استانی آلوده نشده فرصت بهسازی وجود دارد.
نظر کاربران
خدایا نجات
پاسخ ها
بدون شک کل ایران الان درگیر هستند ولی این عزیزان بیان نمی کنند
خدایا این هیولای کوچیک کجا بوده ، کاش درمان و روش از بین بردنش پیدا کنن
چرا به موقع اقدام برای نابودی ش نمیشود اینم کروناااااس
وای کرونا دوم شروع شد..😱😱😱
وای به حال ملت ایران.
خدا بهمون رحم کنه
خوشبحالمون 🙄🙄
کشورا درگیر شدن نوبت کشور ما رسید
انشاالله بدون اسیب مشکل رفع بشه
پنجادر صد امریکاها این بیماری رو گرفتن خودشون نمیدونن ۴۳درصد اروپایی ها هم گرفتن فقط ۹ درصد شون میدونن که گرفتن
مردم از کرونا خلاص شد حالا نوبت مگس خدایا تاکی
ان شاءالله نابود بشه این پشه
لعنتی 😔😔
چراشهرهاروسمپاشی نمیکنن
بذارید وقتی پنجاه هزار تا مردن بعد به فکر ملت باشید .یه وقت بهداشت کاری نکنه برای کشتن این موجود . هنوز فرصت هست .
تمام جوی ها و محل تجمع پشه ها را سم پاشی کنید
خوشبحالت که اگه گرفتی میمیری
میگن فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه حکایت این پشه س به ظاهرش نگاه میکنند ولی خیلی خطرناکه
وزارت بهداشت تا.خواهشا نصف مردمو آلوده نکرده چاره ای بیندیشد.کرونا با یک ماسک حل میشد این هزاران برابر از اون خطرناک تره.تا همه شهرها نفوذ نکرده کاری بکنید یکسال ونیم تخم این پشه بمونه کره مریخ روهم میگیره دیگه نمی تونید بیرون از خونه بیاید
اگر می شه دوز ارتقاء یافته واکسن کرونا بسازید ومردم را مجبور کنید که تزریق نمایند خدا را چه دیدید شاید افاقه کرد و شرر این بیماری نجات یافتیم اگر هم نتیجه ای حاصل نشد حداقل مردم مجبورکردید که واکسن بزنند که آثار و نتایج آن در آینده معلوم و مشخص می شه.
سمپاسی و بهسازی کار وزارت بهداشت و شهرداری ها نیست؟
پس چرا هیچ کاری نمیکنه؟
سستی وزارت بهداشت و سمپاشی و حضور افغانی های آلوده و بیمار موجب همه گیری این بیماری شده