۱۴۳۷۷۱۰
۱۷ نظر
۳۷۸۱
۱۷ نظر
۳۷۸۱
پ

فردوسی پور به سرنوشت تلخ جمشید آریا دچار شد!

عصر ایران در یادداشتی به قلم مصطفی داننده، تصمیم تازه مدیران تلویزیون را بررسی کرده است.

عصر ایران در یادداشتی به قلم مصطفی داننده، تصمیم تازه مدیران تلویزیون را بررسی کرده است.

فردوسی پور به سرنوشت تلخ جمشید آریا دچار شد!

در این یادداشت‌می خوانیم:

در دهه شصت، مدیران وقت سینمایی، وزارت ارشاد و دیگر نهادهایی که قدرت بیشتری از دستگاه فرهنگی کشور داشتند، با ستاره‌سازی در سینما مشکل داشتند. به همین واسطه دستور دادند تا جمشید هاشم‌پور یا همان «جمشید آریا»، ستاره سینمای ایران بعد از انقلاب، ممنوع‌الکار شود.

فرح‌بخش، تهیه‌کننده سینما، درباره رفع ممنوع‌الکاری هاشم‌پور در آن زمان می‌گوید: «بعد از اینکه هاشم‌پور از سال ۶۲ تا ۶۷ ممنوع‌الکار شد، کیانوش عیاری در سال ۶۷ برای فیلم «روز باشکوه» به دفتر فخرالدین انوار رفت تا بتواند مجوز بازی هاشم‌پور را اخذ کند. بعد از کلی چک و چانه، آنها بالاخره راضی شدند که هاشم‌پور به سینما بازگردد، اما شرط‌های عجیبی گذاشتند؛ یکی از آنها این بود که نام آریا از این هنرپیشه برداشته شود و به جمشید هاشم‌پور تغییر پیدا کند. شرط دیگر هم این بود که سر او تراشیده نشود.»

این‌ها را نوشتم تا به این نکته اشاره کنم که به نظر می‌رسد مدیران صداوسیما تصمیم گرفته‌اند از همان روش دهه شصت استفاده کنند و عرصه گزارشگری در ایران را به صحرایی بی‌ستاره تبدیل کنند.

در سال‌های نه چندان دور، یکی از خبرهای رسانه‌های ورزشی به ویژه در ایام جام ملت‌های اروپا یا جام جهانی و حتی بازی‌های مهم لیگ، نام گزارشگر بازی بود. عادل فردوسی‌پور، مزدک میرزایی، جواد خیابانی، پیمان یوسفی، سرهنگ علیفر، محمدرضا احمدی و دیگران برای مردم شناخته شده بودند و حتی هوادار داشتند و از آنها در برابر دیگری حمایت می‌کردند. مردم در خیابان‌ها این گزارشگرها را به چهره می‌شناختند و با آنها مثل یک سلبریتی برخورد می‌کردند.

حالا اما بعد از داستان عادل فردوسی‌پور و اختلافش با مدیر کم سابقه شبکه سه و مهاجرت مزدک میرزایی، به نظر می‌رسد که مدیران صداوسیما به ویژه شبکه سه و ورزش، تصمیم گرفته‌اند دیگر به گزارشگران پروبال ندهند و آنها در حد گزارشگر باقی بمانند.

بسیاری از مردم گزارشگران تازه‌وارد تلویزیون را زیاد نمی‌شناسند. اگر به اسم هم آنها را بشناسند، به چهره نمی‌شناسند و در خیابان از کنار آنها عبور می‌کنند بدون اینکه بدانند این همان گزارشگر مثلاً بازی فرانسه و بلژیک است. نگارنده که یک فوتبال‌بین درجه یک است، نام بسیاری از این گزارشگران را نمی‌داند. گزارشگرانی که البته با فقر شدید اطلاعات هم روبرو هستند و هرچه جلوتر می‌روند، آدم بیشتر قدر گزارشگران نسل قدیم مثل عادل و مزدک را می‌داند.

مدیران تلویزیون از گزارشگران فقط و فقط گزارش می‌خواهند. آنها لازم نمی‌بینند که مردم حتما گزارشگران را بشناسند و فقط کافی است صدای آنها را به یاد بیاورند و مردم هم بگویند «گزارشگر بازی هم اون پسره است که صداش خوبه. همون که هفت پیش بازی استقلال را گزارش کرد.»

رئیسان اما به این نکته توجه نمی‌کنند که گزارشگر فقط یک روای ساده فوتبال نیست بلکه می‌تواند چنان هیجانی به مسابقه بدهد که تا سال‌ها در ذهن بماند. «زوزه کشان از بالای دروازه به بیرون می‌رود» جمله‌ای بود که بهرام شفیع وارد ادبیات گزارشگری ایران کرد. مردم همچنان گزارش بازی ایران و استرالیا را به یاد دارند. خیابانی در آن بازی به خداد عزیزی گفت:«عزال تیزپا» و این نام هنوز روی این فوتبالیست مشهدی ایران مانده است.

نه تنها نسل ما بلکه نسل های قبل گزارشگران نیمه اول دهه ۵۰ خورشیدی رو به یاد دارند: عطا بهمنش و مانوک خدا بخشیان و حبیب الله روشن زاده یا مجید وارث در سال های اول بعد از انقلاب را.

مدیران فکر می‌کنند که با این تصمیم دیگر امکان تکرار ماجرای عادل فردوسی‌پور و مزدک میرزایی تکرار نخواهد شد. این روش مدیرانی است که همچنان در عهد واکمن زندگی می‌کنند. پاک کردن صورت مسئله، خروجی بسیاری از جلسات مدیران در این کشور است؛ اگر غیر از این باشد باید تعجب کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    دوره فردوسی پور خیابانی علیفر تمام شده بیش از۳۰ ساله رو مخ ملت قدم رو میرن همشون یه جورایی رو اعصاب هستن مردم نون ندارن بخورن شما تیتر میزنید عادل برگرده یا نه خیابانی وعلیفر بیان یا برن اگر منفعتی براتون نداره بیخیال شید بزارید ملت برن دنبال یه لقمه نون

  • ناشناس

    عادل هم باید رعایت می کرد و رعایت کند در بسیاری از موارد اظهار نظر و یا موضع می گرفت که به نظر صحیح نمی امد

  • ناشناس

    برو دنبال نون مگه جلوتو گرفتن

  • ناشناس

    ای والله این حرف دل ۹۹ درصد از تماشاگران فوتباله

  • محمد

    توهرسازمانی نه فقط درایران کارمندآن سازمان موظف به رعایت قانون آن سازمان باشد حتی در کارآزاد که فردوسی پور هم مستثنا نیست پس الکی جو ندید

  • ناشناس

    هنرمندان وفوتبالیستها روامثال شمارسانه هابزرگ کردین که به خودشون اجازه میدهن توهرحوزه ای اظهارنظرکنند..ویاهیچ کس نتواندازاوناانتقادی بکنه..

  • ناشناس

    چی رو رعایت میکرد ؟؟؟ وقتی از فساد حرف میزد چرا آقایان بدشون اومد ؟ مگه فاسد بودن چیز خوبیه ؟ اگه خوبه بگو تا ما هم فاسد باشیم !!!

  • ناشناس

    اینقدر فوتبال رو مهم جلوه ندید.همچین چیز خاص و مهمی نیست.
    فوتبال فقط یک سرگرمی ست.
    یادم نمیاد اخرین باری که فوتبال دیدم کی بوده!

    پاسخ ها

    • ناشناس

      دقیقا 👏👏👏

    • ناشناس

      فردوسی پور اصلا مهلت به بقیه میداد بدبختا گزارشگرهای دیگه

  • ناشناس

    حرف الکی نزن وبفهم منظور چیه

  • م

    .....وقتی کره شمالی سازی میشه هدف......

  • ناشناس

    فاقد اهمیت
    مطلب بعدی؟

  • ناشناس

    صدا وسیمای عقب مانده میلی!!!!

  • ناشناس

    واقعا درست نوشت آقای نویسنده

  • عادل عشق

  • عادل با عدالت

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج