۱۴۳۱۶۴۶
۲۲۴
۲۲۴
پ

بهترین نوشیدنی‌ها برای از بین بردن درد ناشی از خوردن غذاهای تند

اگر شما هم طرفدار غذا‌های تند هستید، توصیه‌های جدید این مقاله برایتان جالب خواهد بود.

روزیاتو: اگر شما هم طرفدار غذا‌های تند هستید، توصیه‌های جدید این مقاله برایتان جالب خواهد بود. دکتر دانیل الدرینج، استاد شیمی در دانشگاه فناوری سوینبرن، بهترین نوشیدنی‌ها را برای کاهش سوزش دهان پس از خوردن غذا‌های تند معرفی کرده است.

وقتی دهانتان می‌سوزد، شاید به فکر نوشیدن یک لیوان آب یخ بیفتید.

اما دکتر الدرینج توصیه کرده که از انجام این کار خودداری کنید و به جای آن، سراغ روغن، شیر یا بستنی بروید.

تمامی غذا‌های تند حاوی ترکیباتی به نام کپسایسینوئید‌ها هستند.

این ترکیبات به صورت فیزیکی دهان شما را نمی‌سوزانند؛ بلکه با گیرنده‌های موجود در دهان واکنش نشان می‌دهند و احساس سوزش ایجاد می‌کنند که به مغز این پیام را می‌فرستد که ماده غذایی تند است.

برای کاهش این سوزش باید کپسایسین در دهان را از بین ببرید.

چرا نوشیدن آب نمی‌تواند سوزش ناشی از غذا‌های تند را از بین ببرد و چه چیزی بهتر عمل می‌کند؟

دکتر الدرینج در مقاله‌اش توضیح داده که کپسایسین یک مولکول آب‌گریز است و به راحتی با آب مخلوط نمی‌شود.

آب یخ نیز انتخاب مناسبی نیست، زیرا کپسایسین در دما‌های پایین‌تر حتی کمتر در آب حل می‌شود.

شاید زمانی که یک مایع سرد در دهانتان است، احساس تسکین موقتی داشته باشید؛ اما به محض بلعیدن آن، دوباره به حالت اول باز می‌گردید.

به جای آن، بهتر است که به نوشیدنی‌های آب‌گریز رو بیاورید.

نوشیدن یک جرعه روغن برای تسکین سوزش دهان کارساز است، هرچند شاید از نظر شما روغن خیلی خوش‌طعم نباشد و دکتر الدرینج به جای آن نوشیدن شیر را توصیه می‌کند.

شیر به دو دلیل انتخاب ایده‌آلی است. اول اینکه شیر حاوی چربی‌های آب‌گریز است که کپسایسین به راحتی در آن حل می‌شود.

دوم اینکه محصولات لبنی حاوی پروتئینی به نام کازئین هستند. کازئین به حل کردن چربی در شیر کمک می‌کند و تمایل زیادی به واکنش با کپسایسین دارد.

این پروتئین به راحتی مولکول‌های کپسایسین را در بر می‌گیرد و به دور کردن آن‌ها از گیرنده‌های دهان کمک کرده و سوزش را کاهش می‌دهد.

اگر نوشیدن شیر برایتان خوشایند نیست، خوردن بستنی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

با این حال، نوشیدن آبجوی سرد به کاهش سوزش دهان کمک نمی‌کند.

در حالی که کپسایسین در الکل حل می‌شود، بیشتر آبجو‌ها تنها چهار تا شش درصد الکل دارند و بخش عمده آن‌ها را آب تشکیل می‌دهد. در نتیجه می‌تواند اثرگذار باشد، اما نه به اندازه فراورده‌های لبنی.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج