۱۴۳۰۷۶۲
۸۱۹
۸۱۹
پ

«گوگل» چگونه و چرا گوگل نامیده شد؟

دو متخصص کامپیوتر به نام‌های «لری پیج» و «سرگی برین» گوگل را در اتاق خوابگاه دانشگاه استنفورد در دهه ۱۹۹۰ میلادی خلق کردند. این جستجوگر آن زمان به یکی از محبوب‌ترین موتورهای جستجوی امروزه جهان تبدیل شده است.

یورونیوز: دو متخصص کامپیوتر به نام‌های «لری پیج» و «سرگی برین» گوگل را در اتاق خوابگاه دانشگاه استنفورد در دهه ۱۹۹۰ میلادی خلق کردند. این جستجوگر آن زمان به یکی از محبوب‌ترین موتورهای جستجوی امروزه جهان تبدیل شده است.

«گوگل» چگونه و چرا گوگل نامیده شد؟

گوگل به چیزی رسیده است که کمتر برند شناخته‌شده‌ای به آن دست یافته است و آن چیزی نیست جز اینکه آن‌ها توانستند نام شرکت خود را تبدیل به یک فعل پیش فرض برای جستجو کردن در اینترنت تبدیل کنند.

در نتیجه، امروزه افراد زیادی به جای گفتن فعل امری «چیزی را در اینترنت جستجو کن»، صرفا می‌گویند که آن را «گوگل کن»، حتی اگر شخصی که با او صحبت می‌کنید، اصلا قرار نباشد از موتور جستجوگر گوگل استفاده کند و شاید دلش بخواهد از موتور جستجوگر اینترنتی دیگری همچون «بینگ» استفاده کند، ولی احتمالا باز به او خواهید گفت که آن را گوگل کن.

گوگل پیش از گوگل شدن چه بود؟

اینطور هم نبوده که گوگل از همان ابتدا تحت عنوان گوگل شروع به کار کرده باشد.

زمانی که «لری پیج و سرگی برین» در سال ۱۹۹۶ میلادی برای اولین بار پروژه خود را آغاز کردند و آن را در سرورهای استانفورد قرار دادند، آن‌ها نام «بک‌راب / Backrub» را برای موتور جستجوگر خود انتخاب کردند.

دلیل آن هم این بود که این موتور جستجو بر روی «بک‌لینک‌ها / backlinks» یا همان پیوند‌‌های پشتیبانی وبگاه‌ها متمرکز بود و به آنها می‌گفت که اطلاعات خود را از کجا به دست آورند، چه سایت‌هایی قابل اعتماد هستند و راجع به چه موضوعاتی هستند و سعی می‌کرد آن‌ها را بر اساس این شاخصه‌ها در نتایج جستجو رتبه‌بندی کند.

خوشبختانه آن‌ها یک سال بعد متوجه شدند که این نام نیاز به تغییر دارد و اینگونه شد که حالا نزدیک به ۳۰ سال از این ماجرا می‌گذرد و ما مجبور نیستیم از بقیه بخواهیم موضوعات ناآشنا را در اینترنت بَک‌راب کنند که معنی تحت‌الفظی آن مشت و مال هم می‌شود. به هر صورت، نام تازه‌ای که برای آن انتخاب کردند گوگل بود.

«گوگل» یا «گوگول»، ماجرا از چه قرار است؟

اگر کلمه گوگل را گوگل کنید، اولین نتیجه‌ای که احتمالاً با آن مواجه می شوید (اگرچه نتایج جستجو برای همه یکسان نیست) توضیح می‌دهد که مخفف «سازمان جهانی گروه‌محور بر پایه زبان مشترک زمین / lobal Organization of Oriented Group Language of Earth» است. با این حال، طبق وب سایت خود گوگل و افرادی که در جلسات تغییر نام حضور دارند، این موضوع کاملا نادرست است.

یکی از دانشمندان حوزه کامپیوتر به نام دیوید کولر از دانشگاه استنفورد در این رابطه توضیح می‌دهد که «شان [اندرسون] و لری [پیج] در دفترشان بودند و از وایت‌برد استفاده می‌کردند و سعی می‌کردند نام خوبی برای محصول خود پیدا کنند – چیزی که مربوط به نمایه‌سازی حجم عظیمی از داده‌ها بود.»

شان کلمه «گوگول‌پلکس / googolplex» را به زبان آورد که به عدد بسیار بزرگ (۱۰ به توان گوگول) اشاره دارد. اما لری با کوتاه کردن تعداد صفرهای آن، پیشنهاد نام «گوگول / googol» را داد که آن هم یک عدد بزرگ اما با صفرهای کمتر (۱۰ به توان ۱۰۰) بود.

در این بین، اندرسون که می‌خواست ببیند آیا «دامنه /domain » وبسایتی به نام گوگول خریداری شده است یا نه، سعی کرد این نام را بک‌راب کند (حالا فهمیدید بک‌راب چقدر بد است؟) و اینجا بود که او یک اشتباه تاریخی مرتکب شد.

«صد البته که شان یک املانویس بی‌غلط نبود و اشتباهی که او کرد این بود که نام گوگل را به جای گوگول تایپ کرد که اتفاقا دامنه آن در دسترس بود. لری هم از این نام خوشش آمد و در عرض چند ساعت اقدام به ثبت این نام کرد» و اینگونه شد که نام google.com برای شان اندروسن و سرگئی برین در ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷ (۲۴ آذر ۱۳۷۶) ثبت شد.

در ریاضیات، گوگول به معنای ۱ × ۱۰ به توان ۱۰۰ است که به زبان ساده برابر است با عدد ۱ که جلوی آن صد صفر قرار دهیم.

به گفته گوگل، نام این موتور جستجوگر «منعکس کننده رسالت آن در سازماندهی اطلاعات به‌ظاهر بی‌نهایت در وب است.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج